Säilöttyjä unelmia (2012) (Katja Gauriloff)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 19.01.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Säilöttyjä unelmia on kotimainen dokumenttielokuva siitä, miten teollisesti tuotettu elintarvike päätyy suomalaisen ruokakaupan hyllylle. Elokuva seuraa yhden säilykepurkin uskomatonta 35 000 kilometrin matkaa alkaen Brasilian malmilouhoksilta ja kiertäen lukuisten eri tuotantomaiden kautta purkittamoon Ranskaan.

    Ennen kaikkea elokuva kertoo eri maissa tuotantoon osallistuvien ihmisten elämästä ja unelmista. Jokaisen valmiin tuotteen takaa löytyy lukemattomia työtätekeviä käsiä, ja säilyketölkki nouseekin monikulttuurisen Euroopan metaforaksi.

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 27.01.2012
     
  2. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikuttaa hemmetin mielenkiintoiselta. Miesten vuoron tuottajalta. Koyaanisqatsi ja Baraka on selvästi tullut tekijöillä katsottua trailerin perusteella.

    Traileri: http://www.youtube.com/watch?v=aneMHLMEN_4
     
  3. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa. Ensivaikutelma oli lievä pettymys, mutta odotin jotakin muuta kuin sain. Odotin kuvauksellisempia kohtauksia ja jotain Baraka/Koyaanisqatsimaisia time-lapse pätkiä tehtailta tjms., mutta tämä olikin karumpaa kuvaa.

    Hieman häiritsi elokuvan selvä asenne lihateollisuutta vastaan leppoisine maajusseineen, joiden vastapainona oli masentuneita ja vaihtoehtojen pakosta lihateollisuudessa työskentelevät ihmiset. Yksi rasisiminvastainen puheenvuorokin nähtiin, mikä oli koskettava.

    En sano, että elokuva olisi huono. Päin vastoin, yksi parhaista ellei paras suomalainen dokumenttielokuva, minkä olen nähnyt. Suosittelen ehdottomasti. Saa miettimään omaa lihansyöntiä.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Elintarvikeketjun ja ihmisten unelmien rinnastaminen oli kiinnostava ja kuvaus miellytti silmää. Kyllä tämä kestää hyvin vertailun viime vuosien laadukkaampaan kansainväliseen dokumenttielokuvatuotantoon.

    :):):):)
     
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tunnustan heti alkuun, että en ole viherpipertäjä. En pode alituista maailmantuskaa tai häpeää siitä, että mulla menee ihan kivasti ja jollain toisella ehkä ei. Tämä elokuva oli tarkoitettu ruokkimaan hörhöjen näkemyksiä siitä, kuinka epäoikeudenmukainen paikka tämä maailma on. Kerronnallisesti ja kuvallisesti leffa kyllä toimi mainiosti. Koska olen ilkeä ja tyhmä, tämän elokuvan innoittamana menin ostamaan Lidlistä laatikollisen säilykkeitä, sillä pitäähän tällaista globaalia tuotantoketjua tukea ja antaa elokuvassa unelmistaan kertoneille ihmisille mahdollisuus! Hörhöille uskonvahvistukseen tarkoitettu leffa saakoon typerästä asenteesta johtuen arvosanan 2/5.
     
  6. phanatic

    phanatic Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulkintasi taitaa kertoa paljon enemmän tulkitsijasta kuin tulkinnan kohteesta. Elokuva itsessään oli nimittäin hyvinkin toteava, eikä suinkaan asenteellinen. Paljastuikohan tässä erään piilevä (piilotettu?) maailmantuska.

    Tulee vähän mieleen eräs toinen kirjoittaja, joka tuntuu näkevän häiritsevästi heiluvia peniksiä joka leffassa :)
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Älä esitä tulkintoja. Kerroin aika selvästi miksi tämä leffa ei minuun uponnut, turha siis etsiä jotain piilotettuja viestejä. Ja jos et näe elokuvan asenteellisuutta, niin se vaan kertoo että olin oikeassa. Leffa löytää kyllä yleisönsä, minä en kuulu siihen porukkaan.

    Ei heiluvissa peniksissä ole mitään vikaa, ja niitä on kyllä aika vähän niissä leffoissa joita minä katson.