Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
  2. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0

    Sampan pomo haukkui WP. Asiallahan ei ole mitään tekemistä sen kanssa, Samppa ei ole onnistunut tekemään Nokian rinnalla mitenkään kiinnostavaa WP puhelinta. Tai se, että Samppa on täysin sidottuna ja riippuvainen tällä hetkellä Androidista, jonka ekosysteemi alkaa hajoamaan käsiin. Androidilla on suuria tietoturva ongelmia ja 10% google apsikaupan apseista sisältää haittaohjelmia. Androidin valta-asemasta ollaan huolissaan Kiinassa, joka saattaa laittaa jopa rajoitteita Androidin myynnille, ja siellä on jo otettu WP puhelimet asiakkaiden ja operaattoreiden puolelta hyvin vastaan. Samppa myös koittaa epätoivoisesti rakentaa Tizenistä Androidin korvaajaa, koska androidin aika alkaa olemaan selvästi loppu. Tuo haukkuminen minun mielestä kuvastaa epätoivoa ja tulevaisuuden pelkoa enemmän kuin totuutta. Tekohengitystä Androidille, joka on saavuttanut huippunsa ja lähtee hiljalleen laskuun. Useita vuosiahan tuossa vielä menee, mutta kasvun loppuminen on osakeyhtiöille myrkkyä.

    Nokiallakaan ei ole kaikki hyvin, mutta tulevaisuus näyttää paljon valoisammalta kuin vuosi sitten. Silloin osakkeen arvo tosin oli vielä yli neljä euroa. Onko markkinat siis oikeassa, vai onko Nokian osakkeen kurssia viety pelipaperina? Eilinen osakkeen arvon pohjaaminen tuli sopimuskaupasta, jossa 4,3% yhtiön osakkeista vaihtoi omistajaa. Vielä ei ole julkisuuteen tullut tietoa, kuka myi ja kuka osti. Maanantaina omistuspohjan muutoksista on luultavasti tulossa liputuksia. Noin iso kauppa saattaa johtua Nokian tippumisesta maanantaina EuroStoxx listoilta, joka pakottaa joitain Eurostoxxiin sitoutuneita institunaalisia sijoittajia luopumaan osakkeesta. Yleensä tälläiset sopimuskaupat eivät kuulu normaaliin pörssipäivän vaihtoon ja vaikuta siten osakekurssiin, vaan nämä hoidetaan after hour kauppoina. Siitä en tiedä, miksi ne tällä kertaa kurssiin vaikutti. Onko tapahtunut menettelyvirhe? Mielenkiinnolla odotan maanantaina uutisia.
     
  3. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten muka? Sitenkö, että Samsung myy Androidilla varustettuja puhelimia kymmenkertaisen määrän Windows-luureihin verrattuna? Mahtaa Samsungin johtoa harmittaa. Se, että Samsungin Windows-puhelimet eivät myy mutta Androidit myyvät on ainakin minun mielestäni aika hyvä osoitus siitä, että ihmiset haluavat Androideja. Se, että Nokian Windows-puhelimet myyvät enemmän kuin Samsungin voi kertoa ehkä siitä, että ihmiset haluavat ostaa Nokiaa, mutta Windows on kaupan este.

    Itselläni kolme viimeisintä puhelinta ovat Samsung Galaxyja ja seuraava luuri on todennäköisesti Galaxy S4. Ei siksi, että ne ovat Samsungia, vaan koska ne ovat toistuvasti parhaita Android-puhelimia. Jos Nokia olisi tuossa kisassa mukana, voisin harkita sitäkin, mutta kun tuo Windows ei yksinkertaisesti nappaa lainkaan.
     
  4. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Androidin hajoamisesta on vouhkattu niin pitkään kun Android on ollut olemassa. No, onhan muutama valmistaja ottanut Androidin ytimen ja tehnyt oman distribuution (esim. Amazon). Totuus on kuitenkin se, että Androidin lisensointi on niin joustavaa, että kokonaan oman version tekemisessä ei ole hirveästi järkeä. Samsungin Bada/Tizen on lienee lähinnä failsafe-tyyppinen varmistelua, jos Android ajautuisi suuriin vaikeuksiin esim. patenttioikeudenkäynneissä. Androidin tietoturvaongelmistakin vouhkataan paljon, mutta jostain syystä kauhutarinoita tuholaisten tekemisistä ei ole juurikaan liikenteessä.

    WP:n ongelma on järjestelmän rumuus ja joustamattomuus. Vain idiootti puusilmä ostaa WP:n, jos vieressä on tarjolla Android. Samsungilla on malliston huippumalli tarjolla sekä WP:llä, että Androidilla, ja myynti on 1:100000 suhteessa Androidin hyväksi. Microsoftin lisensointipolitiikka ei jousta eikä salli sooloilua, joten WP:n kipeästi kaipaamaa silmänkarkkia ei saa edes itse tekemällä. WP:n ainoa järjellinen lokero on yrityslaitteet, kuluttajapuolelle sitä ei kannata tyrkyttää, ainakaan nykyisellä UI-näkymällä. Propsit Samsungin johtajalle rehellisyydestä.
     
  5. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Toki tämä "rumuus" on täysin subjektiivista. Esim omasta mielestäni Live tile -työpöytänäkymä on nerokas mm. siitä syystä, että se estää tehokkaasti sen kirjavan sekasotkun syntymisen, johon visuaaliselta tyyliltään toisistaan poikkeavien widgettien ja ikonien lätkiminen työpöydälle lähes vääjäämättä johtaa. Itse olen ollut huomattavasti tyytyväisempi Androidiini sen jälkeen, kun löysin Launcher 7 -nimisen sovelluksen, jolla siis saa työpöydän korvattua WP-tyylisellä tiilinäkymällä. Toki positiivista Androidissa on se, että sitä saa muokattua lähes loputtomasti mutta toisaalta varsinkin puhelimen tapauksessa suosisin ennemmin laitetta, joka ei vaadi kikkailua ollakseen miellyttävä käyttää ja katsella. (Yritin löytää myös WP-tyylistä lukitusnäyttöä, mutta kaikki saatavilla olleet sovellukset joko päästivät lukituksesta läpi home-painikkeella tai kaatuilivat jatkuvasti ollen siten täysin käyttökelvottomia. Muutenkin Android-appsien laatu ei ole ainakaan minua hirveästi vakuuttanut puhumattakaan pelottavista tietoturvaoikeuksista joita suurin osa sovelluksista tuntuu haluavan.)

    Nokian uhkapelin onnistumisesta on vaikeaa sanoa mitään. Siihen aikaan, kun Nokia teki päätöksensä siirtymisestä WP-leiriin, näkyvyys päätöksenteon seurauksista ei varmasti ole yltänyt tähän päivään asti. Jos Nokialla oltaisiin nähty miten huonosti sen älypuhelimet myyvät alkuvuonna 2013, he tuskin olisivat valinneet tätä strategiaa. Sikäli valintaa voi perustellusti pitää epäonnistuneena. Lisäksi Microsoftin toiminta ainoastraan lisää epävarmuutta tulevaisuudesta; esimerkiksi metro-tiilien pakkosyöttäminen desktop-käyttäjille uudessa Windows 8:ssa on mielestäni järjetöntä. Jos yrittää muuttaa kuluttajien tottumuksia pakottamalla ne väkisin uuteen muottiin, yleensä aikaansaa vain hylkimisreaktion, joka Windowsin tapauksessa näyttäisi jo pitkälti tapahtuneen. En kyllä itse ostaisi Nokian osakkeita siitäkään huolimatta, että osakekurssiin on leivottu suuri määrä pessimismiä. Syytä pessimismiin todella on ja riski markkinaosuuden jämähtämisestä nykyisenkaltaiselle mitättömälle tasolle saattaa hyvinkin realisoitua.
     
  6. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rumuus on tosiaan katsojan silmässä, mutta valitettavasti WP:n launcher on ruma varsin monen katsojan mielestä. WP:n selkeys on tietty etu business- ja mature-kuluttajien silmissä, mutta silmänkarkin puute on iso negari muille. Kilpailu on kovaa, ja WP on jäljessä sekä ominaisuuksissa että esteettisyydessä. Käytettävyys on kohdillaan. Androidin kameleonttimainen muokattavuus on iso etu ja pelkästään tämä ominaisuus on mielestäni riittävä peruste Androidin käyttöönotolle.

    Nokian uhkapeli on epäonnistunut täydellisesti, oikeastaan mitään hyvää ei WP-strategiasta voi sanoa. Tämä tosin oli selvää alusta alkaen kaikille muille paitsi Nokian johtokunnalle. Nyt taitaa olla liian myöhäistä kelkan kääntämiseen, joten älypuhelinyksikön tulevaisuus on varsin epätoivoinen. Tänä keväänä julkaistut puhelimet ovat antaneet hieman toivoa paremmasta, mutta kilpailuympäristö on niin armoton, että onnistuminen on vaikeaa ja epätodennäköistä. Nokian osakkeilla on viimeisen viikon aikana tehty suuren volyymin kauppoja, mikä voi viitata yritysvaltaukseen, ja voi olla että ennen vuodenvaihdetta yhtiötä ei enää nykymuodossa ole olemassa.
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 078
    Saadut tykkäykset:
    428
    Sanoisin että WP:n ongelma numero yksi on se että se poikkeaa kaikista muista. Se edellyttää uuden opettelua, ja se on iso kynnys monelle. Android sen sijaan näyttää ja myös toimii suunnilleen samoin kuin windows/mac/linux tietokoneet (ennen win8:aa) ja kovin suurta totuttelua ei tarvita. Siinä on käytännössä työpöytä jossa on ikoneita joita klikkaamalla sovellukset saadaan käyntiin. Ja ne työpöydällä olevat ikonit ovat vapaasti järjesteltävissä, tarpeelliset sovellukset valittavissa ja taustakuvankin voi helposti vaihtaa. Melkeinpä ainoa opettelua vaativa asia on että kuinka sillä soitetaan puhelu... eikä sekään ole mikään vaikea hoksattava ilman ohjeitakaan.

    Ongelma numero kaksi on se että kun ihmisille yrittää väkisin jotain tuputtaa niin siitä tietenkin seuraa vastustusreaktio.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 431
    Saadut tykkäykset:
    769
    Suuri osa kuluttajista on henkisesti köyhää ja helposti manipuloitavaa joukkoa. Heillä ei ole mitään vahvoja omia mielipiteitä vaikkapa siitä, onko Androidin silmäkarkki "coolimpaa" kuin WP:n tiilet. Heidän mielipiteeseensä vaikuttaa voimakkaasti se, mitä mieltä muut ovat. "Kaikkihan pitävät Androidin silmäkarkista joten coolia sen täytyy olla, eikö?". He toimivat laumassa ja juuri heihin kaikenlainen markkinointi kannattaa suunnata.

    No etpä sinä montaa vuotta sille aikaa sitten antanutkaan näyttöjen antamiseen. Tässä on pari vuotta tullut luettua näitä "Android olisi ollut oikea käyttis ja Windows on väärä" -tyyppien puheita ja selväksi on tullut että heidän mielipiteensä ei muutu miksikään ennenkun Nokia lyö muuta faktaa pöytään. Toistaiseksi Nokia ei ole lyönyt niin suuria myyntilukuja pöytään että "Android oikea, Windows väärä" -mielipiteensä joutuisi pyörtämään. Päinvastoin, me Windows-strategiaan uskovat olemme tulisilla hiilillä että tuleeko tästä nyt mitään vai ei. Kasvattaa luonnetta. :)

    Se missä Nokia ON epäonnistunut on tuotantologistiikka. Puhelimia ei saada tarpeeksi suurella voluumilla markkinoille. Tuohon kaipaan itse korjausta ja tuo on suunnilleen ainoa asia mitä ihmettelen Nokian toiminnassa tällä hetkellä. On aivan hassua, että kehitellään joku L920 tasoinen huippukapula ja sitten porukka odottelee jonossa kuukausia omaansa! Se on kuukausia pois ilmaisesta mainostuksesta, kun iPhone- ja Android-käyttäjät eivät näe vaihtoehtoa kadulla jonkun kourassa.

    Lumia-puhelimia myydään Q1 vähintään 5 miljoonaa kappaletta. En ole nähnyt kenenkään pessimistinkään esittävän alempaa lukua. Q4/2012 saatiin joulumyyntien siivittämänä 4,4 miljoonaa Lumiaa kaupaksi vaikka L920 ja L820 lanseerattiin kvartaalin loppupuolella ja tavaraa ei saatu kauppojen hyllylle kuin nimeksi. Optimistisin Q1 myynti Lumialle minkä olen nähnyt on jopa 15 miljoonaa. Tuohon en kyllä itse usko ollenkaan tuotanto-ongelmat muistaen. Oma arvioni onkin 7-8 miljoonaa. Tuo myyntitahdi tasaisena virtana tarkoittaa 30 miljoonaa Lumiaa per vuosi, mikä ei ole aivan mitätöntä. Kun kasvattaa 1 %-yksikön markkinaosuuttaan niin kaikilta kilpailijoilta yhteensä lähtee 1 %-yksikkö pois koska markkinan koko on aina tasan 100 %. Kun joku ostaakin Lumian, niin se tarkoittaa sitä että yksi iPhone tai Samgsung tai HTC tai joku muu jäi myymättä. Laaja Lumia-portfolio yhdistettynä tuotanto-ongelmien ratkaisemiseen (toivottavasti) tarkoittaa kyllä hyviä edellytyksiä myyntimäärien huomattavaan kasvattamiseen kvartaalista toiseen, Esim.

    Q1: 7 miljoonaa
    Q2: 9 miljoonaa
    Q3: 12 miljoonaa
    Q4: 15 miljoonaa

    Yhteensä 43 miljoonaa Lumiaa 2013! Tuo on minusta täysin realistinen laskelma perustuen n. 30 % nousuun kvartaalien välillä mutta edellyttää kyllä sitä että mitään tuotantopullonkauloja ei todellakaan ole, vaan tavaraa saadaan maailmalle yhtä paljon kuin mitä kysyntää piisaa.

    Sekä iPhone että Samsung (Android) löivät itsensä läpi S-käyrän muotoisesti. Myös WP (Lumia) lyö itsensä läpi S-käyrän muotoisesti, mikäli nyt ylipäätään lyö. Siksi WP:n nykyisestä tilanteesta ei voi oikein poissulkea mitään tiettyä mahdollisuutta. Näytteenottoteoreettisesti katsoen meillä on Lumian (WP:n) menestyksen suhteen liian vähän näytteitä kasassa huomioiden tutkittavan ilmiön (markkinaosuuden muutos) hitauteen nähden. Tarkastelemamme ilmiö sijoittuu suunnilleen taajuusalueella 0,000000003 - 0,00000003 Hz.

    Ilmiö on hidas, paljon hitaampi kuin mitä me kärsimättömät ihmiset haluaisimme. Lisäksi joudumme elämään systeemiviiveiden kanssa. Jos esim. tarkastelemme markkinaosuuksia laskemalla viimeisten 12 kk tilastot (tämäkin olettaa että mellä on jo tänään tiedossa eilisenkin tapahtumat!), niin meidän käsityksemme markkinaosuuksista on ajallisesti keskimäärin puoli vuotta myöhässä. Eli kun katselemme esim. Windows Phonen osuutta älypuhelimissa, niin miltä ajalta tiedot ovat peräisin? 2010? 2011? 2012? Tuolla on aika paljon merkitystä mikäli osuuksissa tapahtuu huomattavia muutoksia. Omia käsityksiään tukevia tilastoja on kuitenkin kiva lukea hätiköiden miettimättä sen pidemmälle, mitä nuo tilastot ylipäätään ilmaisevat. Vaikka WP lähtisi tänään räjähdysmäiseen nousuun, Nokianegaajilla riittäisi vielä jonkin aikaa WP:n kannalta ei niin mairittelevia tilastoja ennenkuin systeemiviiveet olisi odoteltu ja WP:n menestys alkaisi näkymään tilastoissa.

    Kaikille muille? Eikö tuo ole vähän holtiton oletus? Suurin osa ihmisistä ei ole asiasta mitään mieltä, heitä ei voisi vähempää kiinnostaa. Eikö ole outoa, että Nokian johtokunta, siis se joukko, jolla pitäisi olla paras ymmärrys ja tietämys asiasta onkin pahiten pihalla? No, vasemmistolaisesti ajattelevana olen tottunut ajattelemaan että johtajat ovat ääliöitä. :D

    Vai olisiko jopa niin että sillä johtokunnalla on ollutkin se paras (tai ainakin nyt hyvä) tietämys käytettävissään ja tavallinen kadun tallaaja oli siitä niin järkyttynyt että edelleen väittää johtokunnan olleen täysin väärässä? Nokian strategia ei olekaan menestyksen maksimoiminen tänään vaan tulevaisuudessa. Elop on koko ajan johdonmukaisesti puhunut askeleista kohti tavoitteita. Nokia rakentaa menestystään ja hedelmät, jos niitä on tullakseen, kerätään myöhemmin.
     
  9. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 299
    Saadut tykkäykset:
    594
    Juu, jos huomenna laskee kurssi sentinkin, niin oma Nokia possa ensimmäistä kertaa miinuksella. Pääsee oikein kunnolla kasvattamaan sitä luonnetta! :D
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 431
    Saadut tykkäykset:
    769
    Itselläni onneksi vielä marginaalia jäljellä. Jos lappu on 10 € parin vuoden päästä, niin ei sinua harmita yhtään että possasi oli miinuksella joskus maaliskuussa 2013. ;)
     
  11. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    No, ei se minusta ollut selvää silloin, eikä se ole aivan täysin selvää nytkään. Juuri nyt olisi se hetki, jolloin Nokian pitäisi iskeä. Kun uudet 520, 620 ja 720 -mallit saadaan toden teolla kauppoihin, valikoimassa on mielestäni ensimmäistä kertaa suhteellisen houkutteleva kattaus Windows-alustan puhelimia. Kaipaisin edellisten lisäksi vielä premium-luokan mallia, joka haastaisi iPhonen ja vaikkapa HTC onen materiaalivalinnoissa ja viimeistelyssä mutta ainakin Nokian uudet muoviset luurit ovat siedettävän tyylikkäitä ja lupaavan edullisia ominaisuuksiinsa nähden. Vaikka esim Samsung on aiemminkin tehnyt WP-laitteita, kaikista niistä on näkynyt kauas se, ettei alustaan ole tosissaan panostettu. Lippulaivatuotteet ja cooleimmat julkistukset ovat pitkään olleet poikkeuksetta Android-pohjaisia. Tämä voi olla yksi syy WP-alustan huonoon menestykseen. Jos nyt kuitenkin käy niin, etteivät Nokian uutuudetkaan paranna myyntiä, siinä vaiheessa ei oikein voida enää piiloutua sen taakse että tulevaisuudessa julkaistaan Windows Phone 9 jne. Seuraava kvartaali näyttääkin pitkälti sen mihin suuntaan Nokia on menossa. Ihmettelen, jos Elop saa jatkaa vielä syksylläkin siinä tapauksessa että markkinaosuus vielä silloinkin kyntää pohjamudissa.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 973
    Saadut tykkäykset:
    338
    Mä olen samaa mieltä. Vähän sellainen kutina kyllä on, että länsimaissa WP ei välttämättä lyö itseään läpi kuin joissakin yksittäisissä maissa, mutta köyhemmissä maissa on neitseellisemmät älypuhelinmarkkinat, ja niissä nuo halvemmat mallit ovat kova sana.

    Itse veikkaan, että Nokialta tulee kunnollinen uusi lippulaiva vasta joulumarkkinoille Windows Phone 9:n kera. Jos siinä ei ole FullHD-näyttöä, olen pettynyt. Toki Verizonille tulee ilmeisesti Lumia 928 alumiinikuorineen lähiaikoina, mutta teknisiltä spekseiltään se ei ilmeisesti eroa juuri 920:sta.
     
  13. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäiskö tästä ylioptimistisesta ennusteesta olla innoissaan? Nokia myi 30 miljoonaa älyluuria yhdessä neljänneksessä jo n. kaksi vuotta sitten. sen hölkeen markkinat on tuplaanutneet. Joten nokian pitäisi myydä yhdellä quartaalilla about 10x enemmän puhelimia kuin nyt että se pääsisi samaan tilanteeseen kuin 2½ vuotta sitten.
     
  14. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tästä. Ei käynyt mielessäkään, että launcherin voisi vaihtaa WP-tyyliseksi. Asensin itse kokeilumielessä WP8-launcherin ja ennakkoluulot karisivat parissa tunnissa. En sinänsä ollut tyytymätön "normaaliin" SGS3:sen useaan alkunäyttöön ja niissä oleviin widgetteihin, mutta kokeilun ansiosta huomasin, että WP on oikeasti loistava käytettävyydeltään. Live-tiilit ovat hauskoja ja itse pidän näkymää tuoreena. "Silmäkarkkina" tarjoaa minulle enemmän, kuin laatikko-widgetit ja ohjelmien kuvakkeet omalla taustakuvallani.

    Kaikkiin ei tietenkään voi yleistää, mutta onko Android-käyttäjät sitten tyytymättömiä Androidin toimintalogiikkaan, kun pelkästään kahden tekjiän (Kujala, WP7 ja QiHang Dev Team, Launcher 8) launchereita on ladattu yhteensä yli 2M kertaa. Se, että Android-luurilla voi testata WP:n logiikan, on kyllä loistava juttu.
     
  15. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä WP:n roadmapista oikeastaan mitään, mutta oletin että desktop-puolen tapaan jatkossa tehdään enimmäkseen "incremental" päivityksiä eikä pantata uusia ominaisuuksia kolmea vuotta siihen uuteen versioon. Eli onko WP9:ää tulossa koskaan?
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Varmaan sieltä jotain on tulossa koska Microsoft will end support for Windows Phone 8 and 7.8 in the second half of 2014. Siis joku vuosi ja 3kk elinaikaa jäljellä tällä upouudella W8:lla. :thumbsup:
     
  17. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin näyttää olevan. Erikoista että ilmoittavat tuen loppumisesta, mutta uutta versiota ei ole virallisesti julkaistu. Anyway, WP8->WP9 päivitys tullee saataville (paitsi jos MS lyö hanskat tiskiin marginaalisen markkinaosuuden vuoksi).
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 973
    Saadut tykkäykset:
    338
    Mä luulen että Microsoft on varovainen uudesta versiosta tiedottamisesta, ettei käy kuten viime vuonna, jolloin myynti sakkasi kun ihmiset jäivät odottamaan WP8:aa. Nyt tosin päivitystilanteen ei pitäisi olla niin huono, eli ainakin useimmat WP8-luurit pitäisi pystyä päivittämään uuteen versioon. En muista, mistä luin tämän. :rolleyes:
     
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 431
    Saadut tykkäykset:
    769
    Voit suhtautua "ylioptimistiseen" ennusteeseeni ihan niin kuin haluat. Huutomerkkiä käytin siksi että jatkuessaan moinen kasvuvauhti tarkoittaisi, että 2014-15 Nokia pääsisi kunnioitettaviin myyntilukuihin, en siksi että 43 miljoonaa älypuhelinta vuodessa olisi Nokian kaltaiselle yritykselle ihmeellinen myyntisaavutus.

    Niinpä. Näin on maailma muuttunut. Nokia yrittää hampaat irvessä muuttaa maailmaa takaisin itselleen suotuisaksi.
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos olisin Nokian toimitusjohtaja, laittaisin kaikki paukut kehittyville markkinoille. Eli lähinnä Aasian väkirikkaisiin maihin, miksei Etelä-Amerikkaan. Hyvälaatuisia halpispuhelimia sinne. Eikös tämä ole ollut Nokiankin pääasiallinen vahvuus, siis jakeluverkoston toimiminen ja melko ajoissa noille uusille alueille meneminen, sitä kautta aika hyvä maine ja tunnettavuus? Älyhalkokilpailu on kyllä hävitty, eikä siinä kannata täysimittaisesti olla mukana. Toimintaa pitäisi spesifioida, muuten koko homma romahtaa niskaan.

    Eli koko nykyinen strategia on väärä mutta siinä missä tämä nykyinen lahkonjohtaja eroaa muista, on että maailmanloppu on todellakin tulossa vaikkei sitä itse osaa ennustaakaan.