Digilähetysten häiriöt

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Jpee, 08.12.2003.

  1. Jpee

    Jpee Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.07.2002
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostettuani eilen nokian 150T digiboksin huomasin että mtv3:n ja subtv:n digilähetyksissä on häiritsevän paljon häiriöitä. Onko itse digiboksilla vaikutusta noihin häiriöihin (toisinsanoen, onko toiset digiboksit häiriöherkempiä kuin toiset) vai onko nuo häiriöt aina kiinni pelkästään digilähetysten voimakkuudesta? Auttaisikohan noihin häiriöihin antennivahvistin?
     
  2. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    noin yleisesti sanoen tuo häiriöalue digilähetyksilää on hyvin kapea. yleensä kuva joko näkyy kunnolla tai ei ollenkaan. Se alue jossa pätkivää palikoituvaa kuvaa näkyy on hyvin kapea.

    debuggaukseen tarvittaisiin hieman enemmän tietoa

    alkaen,
    minkätyypppistä häiriöitä koet
    kuinka usein ne tulevat
    mitä antennia käytät (taloyhtiön, omakotitalon tai sisäantennia)
    oletko näkyvyysalueen sisällä vai laidoilla jne.

    häiriöt eivät ole kiinni vain lähetyksen voimakkuudesta. jos (esim. yhteis)antenni ei päästä läpi lähetystä voi voimakkaankin alueen sisällä jäädä kuva katsomatta

    sisäantennilla taas parempaa paikkaa voi yrittää hakea
     
  3. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    :D ostitpa hyvään aikaan... ehkä tänään on parempi signaali. Varsinkin jos asustelet Pohjanmaan alueella (Kokkola-Vaasa-Pietarsaari-Seinäjoki-Kauhava-Lapua akselilla) niin varmasti häiriöitä oli kaikilla. Kaveri Kokkolassa valitti Subukan kuvaa koko ajan iltamyöhäsellä vaikka oli kaapeli. Eli luultavammin kaikki johtui eilen illalla/yöllä raivonneesta "myrskystä", joka mm. kaatoi puun meidän antennin päälle (kuva tulossa myöhemmin tänään... ehkä :confused: ) ... eli kuva oli surkea kautta linjan ja kautta lähetysalueen - näin ainakin kuulin... niin ja Digitan mukaan tuo maikkarin kanavanippu on kaikkein herkin häiriöille johtuen siitä, että se sijaitsee loppupäässä tuota ns. sallittua signaalipakettia (tjsp) :)
     
  4. Jpee

    Jpee Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.07.2002
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvan häiriöt ilmenee juuri tuolla tavalla kuin mainitsit, eli kuva palikoituu ja äänet pätkii. Äänen pätkiminen ilmenee todella ärsyttävänä "rääkäisynä". Häiriöitä ilmenee jatkuvasti. Toisinsanoen useamman kerran minuutissa. Antenni on talonyhtiön antenni. glottis, en asu pohjanmaalla, mutta olihan noita kovia tuulenpuuskia myös täällä meilläpäin, tiedä sitten kuinka paljon nuo kovat tuulet vaikuttivat lähetyksiin.
    Vielä semmoista, että myös parilla naapurilla on digiboksi ja myös he ovat valittaneet että mtv3.lla ja subilla näkyy häiriöitä. Ostin boksin sen takia, koska luulin että häiriöitä tulee vain silloin tällöin, mutta kyllä niitä niin paljon on että se häiritsee katselua todella pahasti. Todella harmittava juttu nuo häiriöt jotka tekevät tv:n katselun melkeinpä mahdottomaksi, koska muuten kuvanlaatu digiboksilla on todella hyvä. Muutuisikohan tilanne jos kokeilisi jotain muuta boksia, vai onko tässä vain tyydyttävä siihen, että mtv3:sta ja subia ei saa kunnolla näkymään?
     
  5. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olen ainakin oman boksini kanssa huomannut maikkarin nipun näkyvän vain sopivalla säällä.
    Etäisyyttä lähettimeen on enemmän kun tarpeeksi ja vahvistin on siksi käytössä. Myivät digi-yhteensopivana mutta tiedä häntä.
    Eilen maikkari oli jopa tavallista kamalampi. Pakkaus ainakin yöllä oli mennyt järkyttävän kovalle kun enää ei pikselimössöstä nähnyt tekstiä lukea. Muuten siis olisi näkynyt..
    Minä olen tyytynyt analogiseen maikkariin ja unohtanut subin juuri mokomien häiriöiden takia.
    Nokialainen on kohtalainen sietämään noita häiriöitä ainakin verrattuna entiseen digikorttiini. Joten näyttää siltä että et helpolla häiriöistä eroon pääse.
    Kokeile kuitenkin sisäantennia.. Ei sitä koskaan tiedä.
     
  6. jms

    jms Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    1 845
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse asun lounaisessa Suomessa ja meillä analogi lähetys on välillä todella heikkolaatuinen, mutta digiboxin "sinkkumittari" näyttää melkein kokoajan täyttä. Eilinen myrsky aiheutti satunnaisia häröjä ja on niitä tyynelläkin säällä, aiheutunee lähetyksestä. Mutta ei tod. monta kertaa minuutissa.
     
  7. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    jos kyseessä on taloyhtiön antenni, on syytä hakea sieltä syytä. varsinkin jos naapureilla on sama ongelma. selvitä ensin onko taloyhtiön verkko tehty digikelpoiseksi, eli vahvistetanko näitä signaalinippuja.

    miten urheilukanava näkyy? entä mtv3+ ? ne tulevat kaikki samalla "kanavalla" eli kanavanipussa.

    katso tuon häiriöalueen kuvaa oheisessa filussa. Analoginen kuva siis heikkenee vähitelleen, mutta digitaalinen yleensä näkyy tai ei. jostain syystä teillä signaali menee juuri siihen väliin jossa tule häiriöitä. toinen vaihtoehto onkin sitten että joku koje jossain esim. talon antennivahvistimen lähellä aiheuttaa häiriöitä.

    onko siinä nuukkiassa signaalitasioon mittaria ja mitä se tällä ongelmakanavalla näyttää. onko ero huomattava muihin kanavanippuihin?

    en missään ole kuullut että kovin mainittavia eroja olisi laitteiden herkkyystasossa. toki niissä on eroja, mutta ei häiriöt yleensä boxien (epä)herkkyydestä johdu

    missään nimessä ei kannata vaan tyytyä häiriöön, jos ollaan selkeästi näkyvyysalueella. aloita selvittäminen taloyhtiön verkosta, eli keskustelu isännöitsijän kanssa. jos isännöitsijä on jou asukkaista, tai muuten vaan ei osaa tätä digitv asiaa, on sovittava ghhänen kanssaan miten hän etenee antennifirman kanssa. Pahiimmillaan joudut vakuuttamaan taloyhtiön hallituksen siitä, että tämä pitää saada kuntoon.

    ennen kuin meidän pienyhtiössä laitettiin kuntoon tuo verkko, taisi yksi muxi (eli kanavanippu tulla läpi) muita ei näkynyt.

    EDIT 1: liite ei nyt näy kun Mika näyttää testailevan Plazan uusia ulkonäköjä

    Edit 2: nyt tulikin jo näkyviin
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Eilen ensimmäistä kertaa tilttasi koko boxi. Häiriöitä näkyi vähän joka kanavalla ja sitten kuva vain jumahti vaikka ääni kuului. Kanavat eivät vaihtuneet eikä virtojakaan saanut poikki kuin töpselistä vetämällä. Näistä oireista ovat muut saaneet nauttia jo aiemmin, mutta ensimmäistä kertaa vuoden aikana oma boxi (T210) kaatuu. Syytän kyllä sitä myrskyä joka melkein vei antennin katolta.

    Silti täytyy kummastella miksi juuri Nelonen on oirehtinut kesästä alkaen? Ensimmäiset 6kk ei ollut millään kanavalla suurempia murheita, mutta loppukesästä alkoi Nelosella ajoittainen pätkiminen joka on jatkunut näihin päiviin asti. Huomasin vasta äsken katsoa signaalin vahvuutta ensimmäistä kertaa ja juuri ja juuri punainen oli maksimissa (Noksulla värit punainen-keltainen-vihreä). Tiedä sitten pitäisikö koittaa sisäantennilla kun tuo harava katolla on aika finaalissa (kunnon ruosteessa, eristeet johdoista hapertuneet ja johtimet paljaana jne.).
     
  9. Jpee

    Jpee Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.07.2002
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taisi tuo sunnuntainen kova myräkkä aiheuttaa noita häiriöitä kuvaan, koska eilen hetken katseltuani mtv3+ ei kuvassa ilmennyt ollenkaan häiriöitä. No nyt pääsee nauttimaan myös mtv3:n ja subtv:n digilähetyksistä :).
     
  10. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Eikös analoginen kuva ole parempilaatuinen, jos lähetys on erittäin hyvä? Analogisen kuvanlaadun pitäisi siis ylittää digitaalinen tuossa kuvassa.

    Raja-alueilla asuttaessa tuo boxin herkkyys saattaa olla erittäin merkittävä tekijä. Koska kuva käyttäytyy juuri kuten sanoit, eli joko näkyy tai ei, niin boxin herkkyys voi olla se tekijä, mikä määrittää saadaanko kuva näkyviin.
     
  11. glottis

    glottis Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    4 650
    Saadut tykkäykset:
    5
    [​IMG]

    Tuo kun oikaistiin isukin kanssa eilen niin alkoi näkymään :rolleyes: pirullinen oli tuo myräkkä kyllä :(
     
  12. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Näinhän on väitetty mm. digitv:n ollessa uusi, esim teknarissa. En kyllä koskaan ole sellaista eläintä nähnyt.

    Vaikken ole piirtänyt kuvaa, olen sen kanssa samaa mieltä siitä että kuvanlaatu on digitalisessa terrestiaalilähetyksessä parempi.

    Huom. sitten kun mennään osa-alueisiin ja alhaisella bittivirralla lähetettävään nopeasti liikkuvaan tavaraan, saattavat pakkausartefaktit muuttaa tilannetta.

    Voihan se olla niinkin. En lähde väittelyyn tästä.

    On siis olemassa se kapea alue jossa kuva ja ääni pätkii ja kuva palikoituu. Jos se kuitenkin on vaan yhdellä muxilla voi olla hyvä aloittaa tuosta antennijärjestelmästä. Tosin Jpee ilmoitti että nyt MTV3+ näkyy kunnolla, joten vika saattoi sittenkin olla lähetyspäässä. So not !
     
  13. Whig

    Whig Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kaapeliboksin kanssa jatkuvasti palikoitumista, äänen pätkimistä yms. =( Pahiten tuntuu vaivaavan tällä hetkellä BBC Entertainment kanavaa sekä Discoveryä.
    TV:stä suoraan ei kuva pätki lainkaan vaan näkyy hyvin mutta digiboksin kautta katsottaess pätkiminen on jatkuvaa ja tekee monesti katsomisen mahdottomaksi.
    Naapureilla ei kuulu olevan samaa ongelmaa.
    Topfieldin mittareiden mukaan signaalinvoimakkuus on tapissa koko ajan mutta pätkimisen kohdalla signaalinlaatu mittari tipahtaa noin puoleen väliin josta palaa taas täysille odottamaan seuraavaa pätkäisyä.
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kaapeli ja/tai liitinvika...
    Toppari kuinka vanha?
    Siitä voi olla virtalähteen konkat menossa...

    T: Vesku
     
  15. Whig

    Whig Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti jotain vikaa boksin kaapelipuolella. Kokeilin boksia toisessa huoneessa ja sama ongelma jatkui joten väkäsin jostain vanhasta viritinvahvistimen radioantennista tuolle antennin ja pistin hakemaan antenniverkon kanavat
    ja läjä löytyi eikä yhdelläkään kanavalla ollut pätkimistä. Hommasin myös jo uuden boksin joka toimii samassa kaapelissa ilman ongelmia.
     
  16. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
  18. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    25
    Kyllä se voi vaikuttaa sikäli että kotimaisten ilmaiskanavien (Yle, MTV3 jne.) kohdalla on niin että ne kaapelioperaattorit vastaanottaa ne kanavat itse ihan samalla tavoin kuin me antennitalouksissa olevat, eli harava-antennilla. Eli kyllä voi vaikuttaa myös kaapelissa.
     
  19. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Ensimmäisen kerran yli kolmen vuoden kaapeliyhtiöaikana mulla on ollut viime aikoina pahoja häiriöitä, joten tämä taitaa pitää paikkansa.

    Mobiilinetinkin kanssa on saanut temppuilla tosissaan, liekö säätilalla vaikutusta siihenkin.