HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähitellen tämän boksin kanssa on opittu elämään. Tallennukset onnistuvat varsin hyvin, kunhan ei yritä tallentaa useaa hd-lähetystä samanaikaisesti. Mutta, mutta. Uutena murheena on boksin kello. Se jätättää. Kun boksin laittaa päälle, oikea kellonaika päivittyy välittömästi, mutta sammutettuna boksin kello näyttäisi tosiaankin jätättävän - nytkin virhettä näyttää tulleen vajaan tunnin verran vuorokaudessa. Sama on toistunut puolenkymmentä kertaa, joten kyseessä ei ole paikallinen sähkökatko. On tämä digimaailma mielenkiintoista.
     
  2. tunis

    tunis Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Finnsatista ei saa tallenteita siirrettyä muualle kun alkaa levy täyttyä, eikä ole tallennuskansioiden tekomahdollisuutta, toisaalta oma Finnsat on toimintavarma, HDThunder ei ellei se ole jatkuvasti päällä, jolloin saattaa parhaimmassa tapauksessa toimia parikin kuukautta putkeen ja sitten ykskaks vaan on tiltannut. HD-tallennukset toimii Finnsatissa nykimättä ja uskaltaa käyttää pausea, HDThunderissa on venäläistä rulettia painaa pausea kun katsoo HD-tallenteita, saattaa lähteä, mutta liian usein pitää tehdä ivo-buutti kun jumahtaa siihen. Tallennukset on mulla onnistuneet vaikka kahtakin HD-kanavaa kerralla tallentaisi.

    Finnsatilla onnistuu useamman kanavan tallennus kerralla ja EPG on nerokas kun siihen tottuu.

    HDThunderin plussat on tallenteiden siirtomahdollisuus (katselu tosin vain HDThunderilla), laadukas kuva, miinuksia tulee vaan epävarmasta toimivuudesta ja huonosta EPG:stä. Finnsatista ei oikeastaan muuta plussaa kuin että se on toiminut mulla ilman ongelmia jo puolisen vuotta, miinukset menee kansioiden uupumiseen eli tallenteet on yhtä pötköä. Ai niin, haku toimii EPG:ssä ja se on selvä plussa.
     
  3. hesez

    hesez Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    SD320 keskustelua en löytänyt, mutta menee varmaankin tähän samaan sitten. Eli ko boksi ostettu eilen (on uusin päivitys) ja muutamat hakusana-asetukset tehty Etsi-valikosta. Mutta onko tosiaan niin, että noita tallennettuja hakusanoja ei voi mitenkään poistaa esim. typon sattuessa? En ainakaan löytänyt mistään sopivaa nappia saati googlen/manuskan kautta neuvoja.
     
  4. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Niin oliko sulla tuo HDThunder ennen Finnsattia? Viittiskö joku/jotkut ottaa kuvat molempien EPG:stä, saisi hieman selvyyttä mille ne näyttää? :rolleyes:
     
  5. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Juuh, aika karua kertomaa tuntuu liki kaikki boxeista kertovat viestiketjut olevan, enempi tai vähempi ongelmia kaikkien kanssa. Kamala tilanne itellä kun pitäs uusi boxi hankkia, muttei mikään vaikuta kunnolliselta. :hitme:

    Tuo HD5500 täytyy käydä jossain katsastamassa, jos nyt sattuu että olisi jossain jopa käyttökuntoon saakka viritelty.
     
  6. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Näen tässä ristiriidan.
    Ensin sanot, että kerrot hyviä kokemuksia. Sen jälkeen olet sitä mieltä, että laite tarvitsee bootin joka yö. Ei mikään normaalisti toimiva laite tarvitse boottia joka yö.
     
  7. Frizzle

    Frizzle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmaa pukkaa: käynnistyksen yhteydessä boksi buuttaa itsensä joka kerta ( starting... at, sig 1,2,3,4, boot, jump, welcome ). Lisäksi ollut ongelmia hd-kanavien tallennuksen kanssa. Boksi tallentaa vain mustaa, ilman ääntä. Samalla ko. tallennetta katsottaessa boksi tahmoo jolloin kaken komennot menevät perille n. 5 sekunnin viiveellä. Tätä esiintynyt ainakin MTV3 HD-, Eurosport 1+2 HD-kanavilla.
    Tehdasasetuksia on tullut palauteltua useamman kerran ja käytössä oct 16 2.61 päivitys.
    Kaapeli talous Lahdessa ja dna: n kortti.
    Muilla samoja ongelmia?
     
  8. kenni_

    kenni_ Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi on ihan normaalia. Se tekee noin kun virransäästötila on päällä, eli kun boksi sammuu ihan kunnolla.
     
  9. Buckley

    Buckley Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2005
    Viestejä:
    513
    Saadut tykkäykset:
    6
    Just tulin samasta aiheesta kirjoittaa, olen tainnut kyllä tästä aikasemminkin valittaa. Eli on samoja ongelmia.

    Talouteen tuli perjantaina MTV3Total ja heti aloin tietysti Canalilta leffoja nauhoittelee tai niin ainakin luulin tekeväni. Girl with the dragon tattoo piti mennä nartsalle(ei ollut edes HD-kanava) mutta tosiaan pelkkää mustaa siellä on. Joskus aikasemmin kun kävi samoin, saattoi mustan seasta välillä kuulua ääniä mutta ei tällä kertaa. Muistelin, että edelliselläkin kerralla katsoin nauhotettavaa ohjelmaa samaan aikaan. Eihän sillä pitäisi olla mitään merkitystä mutta näin muistelen.

    Pari muuta nauhoitusta tuossa testailin niin näkyy onnistuneen mutta juuri alkanut Larry Crowne on näköjään taas pelkkää mustaa. Ja kun laitoin toistumaan niin koko boxi meni täysin juntturaan, ei ota mitään komentoja vastaan. Voi v%{#{ näitten kanssa!
     
  10. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älkääs nyt hyvät immeiset vaan valitelko... Täällä boxi toiminut ihan ok (Soneran kaapeli), mitä nyt ketuttaa nuo jo moneen kertaan luetellut 'ominaisuudet' joista ainakin osan pitäisi korjaantua nyt maaliskuuksi luvatussa päivityksessä. Tosin tota päivitystä taidettiin lupailla jo oliko se nyt helmikuuksi alunperin.

    Tai no semmoisen havaitsin että Game of Thrones huulisynkka menee vähän pieleen (tallennettu Yle HDltä) kun kelailee, mutta pause/start korjaa senkin.
     
  11. tunis

    tunis Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2012
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on siis molemmat, ensin HDThunder jonka epävarmuuteen kyrsiytyneenä hommattiin Finnsat. HDThunder on nyt kiinni tässä tietokoneen monitorissa ja Finnsat LG:n telkkarissa. Mulle tää HDThuna riittää kun en juuri tallentele mitään, enkä paljoa katso tv-ohjelmiakaan, mitä nyt valioliigaa ja tennistä ja satunnaisia leffoja. Emäntä tarttee tallennuksia jottei tarvi istua telkkarin kyljessä 24/7 joten niitten toimintavarmuus on tärkeä.

    EPG:stä sen verran, että HDThunassa on perinteinen EPG joka rullaa oikealta vasemmalle ja näkyy jokunen kanava kerrallaan. Ylimpänä näkyy kellonaika, esim. 19.00 ei ole kello 19.00 kohdalla vaan jostain syystä sillä kohtaa on 19.30:n ohjelma. Löytyy myös kanavakohtainen EPG, joka on ihan ok jopa.
    Finnsatin EPG:ssä kanavat (mahtuu reilu 10 kerralla) on pääsivulla rivissä ja näkyy senhetkinen ja seuraava ohjelma. Kanavakohtainen EPG löytyy myös helposti nuolinäppäimellä selaten kanavan kohdalle pääsivulla. Ja kaikki asetetut tallennukset näkyy, HDthunassa pitää muistella oliko tallennuksessa jos on toisto käytössä.

    Tallennusten laittoon Finnsatissa voi määritellä kuinka monta kertaa toistetaan ja minä päivinä viikossa. Vaihtoehtona löytyy myös EIT mutta en ole perehtynyt toimiiko se. EIT on (jos joku ei tiedä) ohjelmakohtainen tallennus kellonajasta välittämättä. Eli jos laitan Kaikki rakastavat Raymondin tallennukseen, tallentuu kaikki Raymondit tuli ne milloin ja mistä vaan. Noin siis periaatteessa jos ei käytä filttereitä kanavien ja uusintojen poistoon.
     
  12. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikäläisen HD5220SR:ssä näkyy EPG:ssä 9 kanavan ohjelmatiedot kerrallaan GANTT janakaavioesitystavassa alekkain (ja ylös-alas scrollaamalla näkee lisää, edelleen kuitenkin max. 9 kerralla). Onko niitä jossain muussa ohjelmistoversiossa vähemmän, kun kirjoitit "näkyy jokunen kanava kerrallaan"?

    Meikäläisen ohjelmistoversio on 2.61/viimeinen päivitys May 30 2012 (en ole päivittänyt, laite tuli tuolla versiolla). Oli syksyllä jonkin viikon FinnSatinkin HD-vehje kokeiltavana, mutta siinä oli vain kanavakohtainen EPG.

    HDThunderin GANTT jana EPG:n kellonaikaindikaatio on tosiaan hieman epähavainnollinen. Siitä on vaikea heti tajuta senhetkistä aikaa suhteessa ohjelmapalkkeihin, kun ainoa indikaattori on pieni punainen alaspäin osoittava 'teroitettu palkki' asteikon yläpuolella. Mutta muistaakseni maahantuojan edustaja kertoili täällä, että siitä on tehty parannusehdotus ja olisi toivossa parannus. Laittaisivat sellaisen ohuen (punaisen?) pystysuoran hiusviivan, joka crossaa kaikki ohjelmapalkit!

     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2013
  13. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    On tosiaan tulossa parannus tuohon EPG asiaan eli se punainen viiva sekä kellonajat on muutettu loogisemmille paikoille tai oikeastaan tasatunnin kohdalle on muutettu puolikas tunti eli esim. kello 11:00 paikalla lukee nyt 11:30. Toivottavasti ei aiheuta sekaannusta vanhaan tapaan tottuneille. Uusi ohjelmisto on edelleen testissä ja tulee saataville tämän viikon jälkeen.
     
  14. batanen

    batanen Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2009
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä muutama kehitysehdotus lisää:
    * Kun digiboksi on katselutilassa, niin play-painikkeella voisi jatkaa tallennettua ohjelmaa, jota on viimeksi katsonut (jos katselu on vielä kesken). Ei tarvitsisi etsiä ohjelmaa Tallennus-valikosta.
    * Kun ohjelman tallentaa guidesta, käyttäjä pystyisi ohjelmakohtaisesti määrittämään lisäajan pituuden. Tämä tulisi Tallennuksen lisäaika määrityksen päälle.
    * Sekä vähemmän tärkeänä kehitysideana nauhoituksia (tekstejä) voisi värittää jotenkin käyttäjän toimesta. Esim. hän saattaisi haluta merkitä, että tämä elokuva on katsottu.
     
  15. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDThunderin käyttöominaisuudet ovat jo nykyisellään kohtalaisen mukavat ja käyttöliittymä on pääosin mukavan oloinen, mutta paikoin hieman epälooginen, ikäänkuin hiomaton timantti - miksi esim. GUIDEssa tallennus aktivoidaan punaisella eikä REC-nappulalla ja miksei tallenteen nimeä vaihtaessa pääse peruuttamaan olemassa olevan nimen haluttuun kohtaan esim. keskelle kuin tekstiä poistamalla??

    Olikos näitä Topfieldeistä tuttuja toimintoja, jotka ovat minusta ihan peruskauraa, jo ehdotettu (nyt kuitenkin ehdotan, jollei):
    * Tallenteen katselussa pikasiirtyminen tiettyyn tallenteen kohtaan numeronäppäimillä. Esim. prosentteina tallenteen pituudesta tai minuutteina tallenteen alusta ko. kohtaan. (Topparin paikkamerkkiä (johon voi pikahypätä) ei kannata toteuttaa, se kun tulee määriteltyä tahtomattaan liian helposti)
    * Ylim. alku- ja loppupätkien poisto tallennuksen jälkeen. On hyvä määrittää tallennuksen alkuun, mutta varsinkin loppuun turvamarginaali siltä varaa, että lähetys on myöhässä (tai alkaa hieman aikaisemmin kuin kuuluisi tai laitteen kello ei ole täsmälleen oikeassa ajassa), mutta ne olisi mukava saada pois tilaa viemästä, kun tallennus on valmis.
    * PVR listausta (tallenteiden luettelo) katsellessa ei ole mahdollista nähdä tallenteiden EPG-tietoja, kun "info" näppäin avaakin yllättäen valikon, josta voi muuttaa tallenteen nimeä, siirtää sen tai luoda uuden kansion (tai vain luoda uuden kansion kursorin kansionimellä ollessa). Järkevämpää olisi käyttää info näppäintä ("i") tässäkin tilassa samaan toimintoon kuin GUIDEssa ja virittimen katselussa eli avaamaan valitun tallenteen EPG-tiedot. Kaukosäätimen sinisen nappulan yläpuolella on PVRtilassa toimimaton recycle nappula, jonka voisi muuttaa käynnistämään siirto/nimenvaihto/uuden kansion luontitoiminnon.


     
  16. topfieldowner

    topfieldowner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hämmästyksekseni tajusin vasta nyt, että kellonaikamerkinnät ovat versiossa 2.61 epäloogiset. Tasatunnin kohdalla aika-akselilla tosiaan on puolen tunnin kellonaikalukema. Ihmettelen miten en ollut sitä huomannut, ilmeisesti olen lukenut vain ohjelmapalkkeja ja vasemmassa alalaidassa oleva digitaalista kellonaikanäyttöä.

    Vastauksesi on hieman moniselitteisesti formuloitu. Seuraavassa versiossako tasatunnin kohdalla aika-akselilla tulee siis näkymään tasatuntilukema nykyisen tyhjän sijasta? Mikä olisi myös perin loogista! Kun tasatuntien lukemathan ovat nyt 2.61:ssä EPG:n GANTT-janamuodossa jostain syystä puolta tuntia oikeaa kohtaansa myöhemmin ("11:00" on sijoitettu kohtaan, joka vastaa aikaa 11.30).

     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2013
  17. hoogenband

    hoogenband Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2009
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    kyllähän epgeessä pitäis päästä kanava näkymässä kelaamaan ohjelmat myös puolen yön yli, eikä mitään seuraava päivä näppäimiä, sylettää. ja myös ajastuksiin pitäis päästä suoraan epgeestä. vuoden verran ollu boxi ja en kyllä muista et ois jäänyt jotain tallentamatta. hyvä boxi mutta pientä viilaamista löytyy mut hyvä et päivityksiä sentään tulee.
     
  18. tth78

    tth78 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2013
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    !"#€%&/()/&%€#"%&/()/&%€##€%&/(&%€#"€%&%€ Typerä boksi. Kesäajan oli vaihtanut normaalisti, mutta ajastuksia tallenteli talviajassa... Kiva palata reissusta ja huomata et ajastukset pielessä! Mitä hiivatin hyötyä tosta EPG:sta oikein on jos tuo tallennus menee kuitenkin päivän, kanavan ja (vanhan) kellonajan kanssa... Ihan sama juttu viikkoajastuksien kanssa... Hitto kun v..tuttaa kuin pientä oravaa, jonka käpy on jäässä ja hampaat poikki!
     
  19. finbred

    finbred Guest Guest

    Liittynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin. Itse olin onneksi kotona, joten huomasin ennakoinnin ja ehdin korjata asian. Pistää miettimään, mihin ajastaminen oikein perustuu. Ilmeisesti ajastuksen hetkellä pienet miehet laitteen sisällä pistävät munakellon päälle eli laite laskee kuinka pitkä aika ajastuksen alkuun on, ja silloin se sitten alkaa – riippumatta siitä mitä kello näyttää, kelloa hoitaa toinen pienten miesten osasto...
     
  20. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Hmm, noinko tuossa tosiaan käy? Kyllä meikäläiselä ainakin Walkin dead tallentui su illalla ihan oikein...