Mainosten esittämistiheys muuttuu

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 23.09.2008.

  1. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    No nyt sentään kerroit mitä ajoit takaa, alunperin kerroin vain ja ainoastaan "tunnista 48 minuuttia pitää olla varsinaista esitettävää ohjelmaa".
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä virallista totuutta, mutta jos mainostajat saavat/voivat tämän vapaasti haluamallaan tavalla tulkita, on käytännön ratkaisu varsin ilmeinen.

    Tähän hyvä sääntö olisi, että varsinaista ohjelmaa/leffaa - alkuperäisessä asussaan - pitää olla vähintään 80% ko. ohjelmalle ohjelma/EPG-tiedoissa varatusta ajasta. Itseäni ei suurempikaan prosentti yhtään haittaisi. Ja ohjelman todellista aloitusaikaa ei saisi myöhästää esim. 20 minuuttiin, vaan joku roti pitäisi tässäkin suhteessa olla. Ja noiden rajojen rikkomisesta pitäisi tulla aina sakkoa. Automaattisesti ja sekuntiperusteisesti. Tv-kanavat tietävät kyllä tasan tarkkaan, että monestako sekunnista he mainostajia veloittavat.
    Niin "tunti" kuin "puolituntinenkin" ovat jatkuvasti lyhentyneet. Nykyajan "tv-tunti" taitaa lyhimmillään olla enää 37-38 minuuttia, ja "puolituntinen" luokkaa 18-19 minuuttia. Eli pikkuhiljaa aina vain lyhyemmäksi ovat sarjojen yksittäiset jaksot käyneet. Tai ainakin monien sarjojen.

    Koska aiemmin tv-sarjojen jaksot olivat minuuttikaupalla pidempiä, on ainakin joistain sarjoista jälkikäteen "jouduttu" leikkaamaan tarpeeksi monta minuuttia pois. Sitä en tiedä, että miten yleistä moinen sikailu on. Toivottavasti sitä ei tapahdu enää missään. Muistaakseni tälläkin saitilla on tätä asiaa joskus ihmetelty.

    Se on tosiaankin paljon parempi elämys. Kuvan- ja äänenlaatu on parempi, tuoreemmissa julkaisuissa saattaa olla monikanavainenkin ääni. Ei tunnelmaa latistavia mainostaukoja. Ei kanavalogoa, ei 20 dB itse ohjelmaa kovemmalla huutavia mainoksia. Kausien välilläkään ei välttämättä ole vuotta tai kahta odottamista. Suomitekstit haluttaessa on toki jo hieman enemmän rajoituksia.
    Joskus osa jaksoista on pidempiä, koska ei ole tuota em. "tv-tunnin" tai "tv-puolituntisen" rajoitusta. Ja usein on joitain ekstrojakin, kuten haastatteluja yms. Joskus on tekijöiden kommenttiraitakin vaihtoehtoisena äänenä. Bokseina hinnatkin ovat usein suhteellisen huokeita. Blu-rayn mahdollistama laatu on vielä parempi, joskin hinnat ovat usein reippaanpuoleisia. Mutta joitain sarjoja ja varsinkin leffoja/leffakokoelmia saa nykyään jo varsin asiallisella hinnalla. Tosin jos heti julkaisuhetkellä ostaa tv-sarjat ja vielä Blu-rayna, niin sitten kyllä käy tyyriiksi. Eli joku 50-65 €/kausi on kyllä turhan törkeä hinta, vaikka miten päin ajattelisi.

    Olet kenties Philipsin omistaja? Tai sitten jonkun toisen merkin, jossa on yhtä "älykäs" kuvasuhdeautomatiikka. Oma Sonyni (X4500) tai aiempi Panasonic (PX70) eivät tuollaisesta koskaan hämäänny. Ainakaan tällä asetuksella. Eli käytän kuvasuhdeautomatiikkaa niin, että kuvasuhdetta ei koskaan vääristetä mihinkään suuntaan. Täysin kanavalogoista, tekstityksistä ja mustista palkeista riippumatta. Niitä "älykkäitä" Smart-tiloja sun muita kannattaa välttää, mikäli haluaa nähdä neliöt neliöinä ja ympyrät pyöreinä. Valitettavasti se ei ole kaikissa televisioissa mahdollista.

    Ainakin (monissa) Philipseissä on kait jo vuosia ollut ongelmia, mikäli on tekstitystä mustien palkkien päällä, liian suuri tai kirkas kanavalogo tms. Eli automatiikka ei ole älykäs, vaan "älykäs". Siksi kuvasuhde räpsyy edestakaisin tai jää pysyvästi vääräksi.
    Myös 4:3-kuvasuhteen manuaalisen valinnan puuttuminen on monien Philipsien ominaisuus. Aniharvoinhan sitä tosin tarvitsee. Mutta sitten kun lähetyksen väärän kuvasuhteen tai tuon "älykkään" automatiikan ratkaisujen vuoksi tarvitsisi, ei auta kuin vain katsella vääristynyttä kuvaa. Kunnes ostaa uuden, vähemmän "älykkään" television.
     
  3. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Nykyään on kyllä ihan kidutusta katsoa telkkarista mitään mainosohjelmia livenä. Jopa 20-23 minuuttia kestävissä sitcomeissa on nykyään 2 mainostaukoa. Kuten joku edellä totesi, niin niiden kelailukin alkaa olla jo tuntua työltä, kun 7 minuutin välein keskimäärin pitää kelata.

    TV5 on oman kokemukseni mukaan kaikista pahin kanava. Olen sen takia tehnyt päätöksen, etten katso mitään kanavan ohjelmia enää ikinä (edes tallenteena). Silloin kun katsoin niin elokuvaa tuli aina 20 minuuttia, sitten 5-6 minuuttia mainoksia, 20 minuuttia elokuvaa, 5-6 minuuttia mainoksia jne... Tavallaan kunnioitan ihmisiä, jotka katsovat TV5:lta elokuvia livenä. Olette sitkeää porukkaa. Itse kai yhden kerran kokeilin sitä joskus ja se riitti. Melkein pitää suunnitella joku kunto-ohjelma mainoskatkojen varalle vai mitä siinä pitäisi tehdä? En ole oikein koskaan ollut sen fani, että mainoskatkoilla kääntää kanavaa ja leikkii, ettei tuhlaa aikaansa kun katsoo 5 min pätkän jotain paskaa mikä on ei-mainosta, mutta mitä ei kuitenkaan vapaaehtoisesti muuten katsoisi. Tietenkin TV5 myös jättää lopputekstit näyttämättä kaikista elokuvista, mutta myös joistakin tv-sarjoista.
     
  4. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sony 46" w4000 on hyllyssä ja olen luultavasti pölhö, eli n.s. teknojästi a.k.a. konekäsi mutta en ole onnistunut saamaan tuota automaattista kuvasuhdetoimintoa rullaamaan kunnolla ja on yritetty. Tosin... se on myönnettävä ettei tämä syö ihan kamalasti syystä että hyvin vähän k.o. televisiota katson, vaimo käyttää lähinnä (ja vaimo kyllä käyttää tv-tarjonnan hyväkseen minunkin puolestani) ja häntä ei ole häirinnyt (harrastaa 4:3-kuvan venyttämistä...). Itse katselen käytännössä kaikki "omat" jutut panasonicin 42" px70 (jonka kuvasuhdeautomatiikasta en rehellisesti sanoen tiedä enkä muista, se oli antennissa uutena kiinni n. 1kk vuonna 2008 ennen kuin sony tuli taloon, sen jälkeen ainoat kuvanlähteeto ovat olleet DVD- ja Blu-ray -soitin ja xbx360, tv-lähetyksillä ei hyvää laitetta kiusata) ja olen plasmamies henkeen ja vereen (isompaa tekisi mieli mutta tuo toimii niin hyvin, ja kuvanlaadun silmäämiellyttävyys on kestänyt aikaa senverran hyvin etten ole saanut hankittua uutta, seuraava on sitten 55").

    Ja tosiaan nuo tv-sarjojen hinnat eivät ole pahoja olleet, 90% katseluhankinnoista tapahtuu ulkoa, pääasiassa amazonista. Ja sarjakauden hinta on keskimäärin 20-30e riippuen miten nopeasti hankin (eikä ulkona ole suurta eroa enää myöskään blu-rayn ja dvd:n välillä) ja sokerina pohjalla meikäläisen heikko kohta ovat complete series -boksit, jolloin kautta päälle ei paljoa jää.

    Johonkinhan sitä rahaa pitää hakata jos ei juo eikä poltakaan (enää) :D
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on ironista kyllä kenties typerintä tässä. TV5:n idiootit ajattelee säästävänsä aikaa vai onko siellä joku katkeroitunut leikkaajanero. Sama kuin tapaisi ystävän joka juoksisi pois parin tunnin hauskanpidon jälkeen yhtäkkiä mitään sanomatta. Mikseivät muuten katko alkutekstejä myös tai laita vaikka leffan alkamaan pikakelauksella?
     
  6. Maccara

    Maccara Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    0
    No katkoo ne sisältöäkin välillä. Parit kerrat huomannu kun kesken lauseen alkaa mainokset ja yhtäkkiä mainosten jälkeen ollaankin jo ihan uudessa kohtauksessa.
     
  7. Khilon

    Khilon Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.10.2006
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    30
    No onhan tuossa sikäli pointtia, että murto-osa ihmisistä katsoo oikeasti lopputekstit. Helppo tapa leikata vähän ohjelman pituudesta ilman, että siitä valitetaan kohtuuttomasti.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo olisi myöskin hyvä syy leikata vähän yhtä sun toista sieltä ja täältä. Esikouluikäisen ajattelua tuo oikeasti on. Mutta ehkä suuri yleisö ei vaan hoksaa näitä juttuja. :D

    Ja nämä TV5:n rahanahneet vätykset eivät myöskään käsitä sitä yksinkertaista juttua, että näin katsojan fiilis tapetaan hyvän elokuvan jälkeen välittömästi. Mieti jos olisit ravintolassa aterioimassa ja maukkaan aterian jälkeen heti kun olet niellyt viimeisen suupalasi sieltä tulee vartijat pöytääsi jotka heittää sinut ja seurueesi kyselemättä kadulle. Tuollainen top-down sanelupolitiikka nyt vain kertoo järjestävän tahon arvoista hyvinkin selvästi. Yllättävänkin hyviä elokuvia tuoltakin tulee välillä mutta itse ainakin valitsen mieluummin vähemmän häiritsevän vaihtoehdon. Lopputekstit kuuluu elokuvaan vaikkei niitä katsoisikaan mutta tämähän on varmasti kanavan tuottajille aivan mahdoton asia käsittää. Palvokoot exceleitänsä.

    Muistuu mieleen eri kanavien klassiset kömmähtelyt urheilulähetysten kanssa. Eli laitetaan tietty ohjelma-aika vaikka pudotuspelille jääkiekossa ja sitten kun se venyy niin katkaistaan lähetys. Tai vielä parempi esimerkki, lasketaan kanavajohdossa että tennisottelu kestää sen nelisen erää mutta kun venyykin sitten viiteen niin menee vastaavasti sormi suuhun. Kulttuurimaassa nuokin näytettäisiin loppuun kerran on aloitettukin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2012
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Maanantaista Housea katsoessa yllätti se, että aivan kesken jakson kuva litistyi puolikkaaksi ja ruudun toisella puolikkaalla mainostettiin toista sarjaa alkavaksi. Siis samaan tapaan kuin Maikkari on jo kauan sarjojen lopputekstien aikana tehnyt, mutta nyt tuo tapahtui kesken sarjan tapahtumien, mikä kyllä haittasi kohtauksen seuraamista melkoisesti. Sama mainos toki toistui lopputekstienkin aikana.

    Palautteen paikka.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 722
    Saadut tykkäykset:
    477
    Tuo nyt ei koske pelkästään MTV3:sen kanavia, Nelosella sama juttu...

    T: Vesku
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kas kummaa, eipä ole Nelosellakaan tullut kesken jakson vastaan tuollaista. Toisaalta kanavan sarjatarjonta kun on mitä on, niin enpä ole toviin kanavalta tainnut mitään katsoakaan. Maikkarilla tuo kuitenkin oli ensimmäinen vastaan tullut ilmentymä, esim. viime viikon Housessa ei noin tehty.
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 722
    Saadut tykkäykset:
    477
    No ei nyt kai kesken ohjelman, mutta eniten ottaa päähän se nykyajan tapa vetää lopputekstit ensin postimerkiksi, jotta saa sen ohjelmamainoksen kuvaan ja sitten palauttaa kuitenkin oikea koko alkup. ohjelman viimeisten sekuntien ajaksi, jolloin näytetään niitä kaikkein epäkiinnostavimpia ohjelmantekoon osallistuneitten nimiä...

    T: Vesku
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Tuo on kyllä harmillista sekä sen kannalta että krediitit jää osalta tiimistä 'saamatta', että sen kannalta, että itse ainakin tykkään "hengähtää" ja sulatella juuri katsomani sarjan jaksoa sille asetetun loppumusiikin tahtiin. Tietenkin kaikissa sarjoissa tuolla ei ole juuri väliä, mutta esimerkiksi Boardwalk Empire, True Blood, Homeland ja Fringe ovat sellaisia sarjoja joissa loppumusiikki kuuluu mielestäni selvästi osaksi jaksoa. (Varsinkin True Blood, jossa jaksot ovat nimetty ja usein temaattisesti sidottu loppukrediittimusiikkikappaleeseen.
     
  14. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aika monessa sarjassa tosiaan loppukrediiteissä on vaihtuvat kappaleet jotka yleensä liittyvän ko. jaksoon.
    Etenkin Boardwalk Empire, Mad Men, True Blood ja The Sopranos tulee ekana mieleen tästä.
    Onneksi nuo kaikki on tullut nähtyä semmoiselta kanavalta joka on näyttänyt lopputekstit kokonaisuudessaan tai vastaavasti bluray/dvd-tallenteelta.

    Ei voi kuin ihmetellä tätä nykykanavien menoa kun pitää leikata ohjelmasta osia pois että kerkeävät enemmän näyttämään mainoksia.
     
  15. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Veikkaan että joku yli-innokas painoi nappulaa vahingossa liian aikaisin.

    Lisäksi tuntuu yleistyvän tuo tulevien ohjelmien puffaaminen jollain perhanan grafiikalla sarjan alussa. Tyyliin "ElderSing alkaa yliyliensviikolla"
     
  16. p0de

    p0de Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2010
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    MTV:ltä joskus katsellut South Parkia, niin siinä jättävät tylysti lopputekstit kokonaan näyttämättä. Mainoksia vaan heti.
    Mitäköhän ohjelmien tekijät tuollaisesta toiminnasta pitävät.
     
  17. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Viestintävirasto on vihdoinkin puuttunut Tv-kanavien liiallisiin mainosmääriin. Ihmeen kauan tuossa on kuitenkin kestänyt, kun tutkimus oli tehty jo viime vuoden syyskuussa. Lisäksi TV5 ja Kutonen eivät olleet edes mukana tutkimuksessa, vaikka taitavat rikkoa noita mainosrajoja kaikkein eniten.

    Liikaa mainosaikaa ja katkoja - Tv-kanaville huomautus sääntöjen vastaisesta mainonnasta:
    http://www.marmai.fi/uutiset/liikaa...us+saantojen+vastaisesta+mainonnasta/a2262141
     
  18. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 700
    Saadut tykkäykset:
    359
    Vanha viesti, mutta tulipa vaan mieleen kun saksalainen vieras kovasti ihmetteli että täällä näytetään elokuvien lopputekstit kokonaan, siellä on kuulemma mainoksia heti perään, ne tekstithän kestää minuuttitolkulla ja sen aikana katsojat kaikkoavat.

    Mainoskatkoista tuli taas mieleen silloin kun Maikkarin Kymmenen Uutisten ja sääennusteen väliin laitettiin mainoskatko ja vannottiin että se on sellainen ihan lyhyt vaan. Nyt se on jo sieltä pisimmästä päästä, parhaimmillaan 5 minuuttia mainoksia.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 171
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse olen tykännyt Foxin toiminnasta siinä, että heillä ei juurikaan ole mainoksia ohjelmien välillä, vaan ohjelmat alkavat juuri silloin kuin pitää. Tietenkin se tarkoittaa, että sitten ohjelman aikana taitaa olla enemmän mainoksia. Tosin mitenköhän lie lainsäädännössä lasketaan nuo ohjelmien välissä olevat mainokset. Siis, että onko niiden esitysaika osa esimerkiksi seuraavaa ohjelmaa. Eli saakohan Fox kuitenkaan näyttää ohjelman aikana enempää mainoksia, vaikka niitä ei ohjelmien välissä tulekaan?

    Noh, hällä väliä. Mielestäni on kuitenkin ihan mukavaa, että ohjelma alkaa just tallenuksen alusta eikä tarvitse heti kelata viittä minuuttia mainoksia.

    Yleisesti ottaen tv-mainokset eivät minua häiritse, jos ne ovat selkeästi erillinen osa ohjelmasta. Eli selkeä mainoskatkon tunnus ja sitten vaikka tunti mainoksia. Ei haittaa, koska 90% ohjelmista katson tallennettuina ja mainosten ohi voi kelata. Enemmän haittaavat juurikin nuo kuvan päällä olevat mainokset ja ohjelman katkaiseminen kesken siten, että lopputekstit jäävät pois. Hyvän leffan jälkeen katson mielelläni myös tekstit, jos niiden aikana on hyvä musiikki ja jos haluan jotain tietoa saada leffasta. Tokihan ne saa myös imdb:stä, mutta kuitenkin. Joihinkin elokuviin lopputekstit myös mielestäni kuuluvat osana elokuvaa niiden musiikin vuoksi. Esimerkiksi Blade Runner saa aina jäämään istumaan hiljaa myös lopputekstien ajaksi, koska musiikki on vain niin hyvä ja se sopii elokuvan loppuun todella hyvin. Samalla voi miettiä, että mikäs se Deckard nyt sitten olikaan ja fiilistellä.
     
  20. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse lopetin Walking deadin seuraamisen Foxin kautta kun siellä pomppi ruudussa kesken ohjelman vaikka millaista mainosta.