Sony BDP-S390/490/590/790

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Hellsink, 18.04.2012.

  1. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kuinkas tuo tehdään? Ja mitä hittoa nyt taas. Miten tuo nyt ei muka BD:llä onnistu.
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Et sitä itse pääse tekemään, kyllä se tehdään, jos tehdään, ihan siellä, missä levytkin...
    Tuo on sellainen lapsus, mikä on jostain syystä jäänyt määrittämättä spekseihin...
    Kuuluu luokkaan: Ei ole ennen näin käynyt ja taas kävi!

    T: Vesku
     
  3. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Resume onnistuu aina levyillä, joilla ei ole ns. BD-Java advanced sisältöä. Usein miten vanhat julkaisut, mutta myös tuoreita julkaisuja löytyy. Esimerkkinnä nyt vaikka viimeksi katsomani Wacken 2011 Live. Kun levyllä on hienoa BD-Java sisältöä (menut, interaktiivisuus, live-sisältö), niin soittimen/levyn palautuminen stopin jälkeen samaan tilaan ei ole ihan simppeli juttu. Soittimeen pitää ladata levyltä vaihteleva määrä raskasta Java koodia pyörimään virtuaalimasiinaan. BD:ssä on tuki resume-toiminnolle, mutta sitä käytetään valitettavan vähän. Jossain levyissä olen resume toiminnon havainnut, mutta se on kuitenkin paljon hitaampi kuin vastaava toiminto dvd:llä tai BD:llä, jossa ei ole advanced Javaa. Tämä on tuskallista varsinkin, kun omasta mielestä kaikki advanced sisältö on vain ylimääräistä ja hidastaa levyn latausta ja navigointia.

    Toinen valitettavan vähän käytetty toiminto on tekstityksen muuttuva fontitus ja koko. Sen sijaan BD:llä käytetään yleisesti jo dvd:ltä periytyvää bitmap-tyyppistä teksitystä - kuitenkin 1920x1080 resoluutiolla. Erityisesti koon säätäminen fontin laadun kärsimättä olisi kiva, koska toiset katsovat projektorilla >100" kuvaa ja toiset <46" kuvaa telkuista.
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2012
  4. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni tarvitaan ulkoinen USB-muistitikku, jotta voidaan tallentaa toistotilanne. Omassa S790ssä on 8GB tikku kiinni takapuolen USB-portissa. Fringe 1-4 Seasons UK versiossa, missä on vain yksinkertaiset menut resume toimii. Tiedä sitten onko tikun ansiota vai ei.
     
  5. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Ei ole tikun ansiota. Resume toimii dvd-tyyppisesti juuri noissa "yksinkertaisilla menuilla" tehdyissä levyissä eli levyissä, joissa ei ole advanced BD-javaa.
     
  6. pampampamela

    pampampamela Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.10.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko MTV3:n Katsomo näissä Sonyn BDP-Sx90 -sarjan vehkeissä? Ts. näkyykö Silverlightilla toteutettu sisältö?
     
  7. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on S790 ja ei toimi Silverlight, testasin MTV3n webbisivuilla joku aika sitten.
     
  8. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pieni, joskin häiritsevä ongelma tullut esiin tämän S790 soittimen kanssa.
    Olen kytkenyt HDMIOut1-lähdön suoraan telkkuun ja HDMIOut2-lähdön viritinvahvistimeeni STR-DA2400ES. Kytkennät näin, jotta voin katsoa telkulla 3D-kuvaa ja toistaa äänen ei-3D-vahvarillani (HDMI AV-erottelutila). Soittimesta on vielä asetettava päälle tuo erottelutila erikseen aina 3D-kuvaa katsottaessa.

    Nyt aina laittaessani soittimen päälle, vahvari asettaa äänikoodaukselle 'TV+AMP'-asetuksen, mikä estää HD-äänet eli bitstream soittimelta mixataan alaspäin vain 'surround/2ch' ääneksi. Minulla on ControlHDMI nyt päällä, joten täytynee sitten luopua tuon käytöstä kokonaan.

    Joudun aina soittimeen BD-levyn laittaessani asettamaan erikseen vahvarista joka kerta uudelleen 'HDMIn Audio out' -asetukseksi 'AMP'. Asetus ei pysy päällä. Minulla on vanhempi S350 BD-soitin kytkettynä vahvarin HDMI(DVD)-tuloon ja siinä ei ole mitään ym. ongelmia, vaikka ControlHDMI on myös päällä.

    Eli soitin tulkitsee kahden HDMI -ulostulon kytkennän automaagisesti TV+AMP käytöksi vaikkei erottelutila ole valittuna soittimesta ja lähettää vahvarille pyynnön asettaa TV+AMP päälle (vaikkei TV ole edes päällä vaan virransäästötilassa). Tai sitten vahvari tulkitsee viestin väärin.
     
  9. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Mikä on tällä hetkellä tilanne Sonyn blu-ray -soittimien osalta Urho Playn toimivuudessa? Toimiiko Urho Play näillä 9-sarjan soittimilla tai esim. bdp-s480:lla?
    Kiitos vastauksista, smart-ominaisuuksia kaipailen töllöttimeen..
     
  10. Shadowman

    Shadowman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin hakemassa tuon BDP-S490 mallin vanhan hyvin toimineen BDP-S370 laitteen tilalle juuri näiden kahden ominaisuuden vuoksi.
    Netflix toiminto kyllä on, mutta nythän kävi niin, että MKV tiedostot ja suurin osa DIVX/XVID tiedostoista ei enää toistukaan
    verkosta DLNA palvelimilta.

    Palvelimia on kaksi: Zyxel NSA-310 (DLNA Sertifioitu laite) ja Windows 7 Ultimate PC.

    USB tikultakaan eivät enää toistu kaikki MKV tiedostot tosin osa verkossa toimimattomista pelaa USB tikulta.
    Vanhassa toimi 99 prosenttisesti kaikki MKV ja AVI tiedostot, tosin MKV tiedostojen toisto verkosta oli joskus nykivää
    ja kelaus takkuili, jos oli suurempi bittivirta.

    Onko muilla kokemuksia asiasta ? Sainko viallisen laitteen vai onko koko laite susi ja vanhassa vara parempi.
     
  11. Shadowman

    Shadowman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain palautettua tuon BDP-S490 laitteen ja nyt varoituksen sana kaikille tuon sarjan laitteen ostoa harkitseville:

    DLNA toistimena laite on täysin kelvoton, ei toista käytännössä mitään MKV-tiedostoja, eli käytännössä ei teräväpiirtoa kotiverkosta. Myös divx/xvid videoista suurin osa jää toistumatta, jopa USB-tikulta. Vertailun vuoksi Procasterin 30 euron dvd soitin hanskaa kaikki kokeillut divx tiedostot ongelmitta (USB-tikulta siis).

    Ne videot, jotka satunnaisesti USB:n kautta toistuivat, näkyivät kyllä sitten moitteettomasti. Mutta liian usein saa näkyviin vain tylysti "Tiedosto on vaurioitunut, tai sitä ei tueta".

    Kotivideot, jotka on kuvattu Canonin digivideokameralla, tämä laite toistaa 4:3 kuvasuhteella vaikka ovat 16:9. Vanha BDP-S370 toistaa nämä moitteettomasti.
    Ei, minkään asetuksen muuttaminen ei korjannut tilannetta.

    Flac tukea ei laitteessa edelleenkään ole, joten musiikkia voi toistaa vain MP3 muodossa joten ei tästä oikein verkkomusiikkitoistimeksikaan ole.

    Ainoastaan valokuvien toisto oli parantunut vahasta. Nyt laite näyttää koko ruudun täydeltä thumbnaileja katseltaessa verkosta valokuvia, ei vain yhtä riviä kuten vanhassa.
    Tosin esikatselukuven latautuminen siirryttäessä sivu eteenpäin kestää tuskastuttavan kauan.

    Ymmärrän Sonyn toimintalogiikan, jossa vaivihkaa huononnetaan esim. MKV, DIVX ja FLAC tukea. Muistetaanpa, että SONY on myös levy-yhtiö ja kyseisiä formaatteja käytetään laajalti myös piraattilevitykseen. Siitä huolimatta tämä on mielestäni täysin väärä täpa taistella piratismia vastaan ja tuen tästedes muita valmistajia.
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuota piratismikorttia on heiluteltu ahkerasti ja sen avulla on mediatuottajien taholta painostettu laitevalmistajia heikentämään laitteidensa formaattitukia. Esimerkiksi laajasta tiedostotuestaan aiemmin tunnettu Oppo poisti alkuvuonna tavallisen ohjelmistopäivityksen yhteydessä laitteistaan ennalta varoittamatta niiden lippulaivaominaisuuden, bd-imagetiedostojen toistokyvyn.
    Pienoinen myrskyhän siitä meinasi nousta, kun useilla harrastajilla oli levyt digitoituna imagemuotoon paitsi kätevämmän katselun vuoksi, myös jotta originaalit olisivat paremmin turvassa kulumiselta tai vaurioilta.
     
  13. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten: toimii bdp-s480:lla. Kiintolevyn jako tietokoneelta servioolla soittimeen toimii myös hienosti.
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2012
  14. okkimo

    okkimo Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Ostin Sonyn BDP-S390 pari viikkoa sitten, ja olen pettynyt laitteen meteliin, joka aiheutuu tärinästä. Tärinä on todella tuntuvaa kun koskee laitetta varsinkin Blu-ray -levyn pyöriessä. Täriseekö muilla S390:n omistajilla laitteet, eli onko tuo ominaisuus vai vika?

    Tämä on jo kolmas Blu-ray -soitin jonka ostin, ja tuntuu kyllä olevan vaikea löytää hiljaista soitinta, Samsung BD-E5300 vinkui ja LG BP325N:ssä oli sama vika/ominaisuus kuin Sonyssa.

    Jos tämä on vain ominaisuus, niin olisiko ehdotuksia hiljaisesta ja kohtuullisen edullisesta soittimesta, Sonyssa olisi vielä palautusoikeutta jäljellä.
     
  15. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kuinka hiljaisella sulla on äänentoisto kun kuulet tärinän? Oletko kokeillut laittaa sitä soitinta joidenkin pehmeiden korotuspalojen päälle (esim. kumi, vaahtomuovi, silikoni, huopa, kangas, sinitarra? jne) että kuuluuko tärinä enää? Johtuuko meteli siitä että soittimen kotelo hakkaa laitetasoon vai että levyn pyöriminen aiheuttaa sen tärinä-äänen kotelon sisällä?

    Kaverilla on se halvin Sonyn soitin BDP-S185 ja sen mielestä se ei pidä meteliä kuin käynnistäessä, suljettaessa ja toiston aikana skipatessa. Muistaakseni sekin tärisi toiston aikana hieman, mutta ei siitä tainnut kuulua mitään n.1metriä kauemmaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2013
  16. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    x_jmt_x,
    kysyisin sinulta, kun löysin tämän tekstisi:

    " Mutta näin jälkeen päin tuli mieleen että eihän siinä tarvii välttämättä olla Wifiä, koska tuossa televisiossa on jo vai mitä?
    Television kautta sitten tulee soittimen firmispäivitykset ja BD-levyjen lisämateriaalit ja muu sitä HDMI:tä pitkin?"

    että toimiko se noin todella?

    jmh
     
  17. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kaverilla ainakin tuli päivitys BD:hen noin ja sillä on vain töllössä wlan...
    Tosin molemmat on Samppoja...
    Josta päästäänkin noileasti OT-kyssään:
    On Panasonicin töllö VT30 verkossa kiinni langalla ja halpa Sampan BD tulossa, pelaako vai pitääkö panna Samppakin verkkoon?
    HDMI:hän on 1.4 VT30:ssä ja kaapeli tulee olemaan uudehko (nuorempi kuin töllö).
    Vai pitäiskö töllönkin olla Samppa jotta toimisi?

    T: Vesku

    Edittiä: Ei toimi Sampassa (BD-E5300) verkko HDMI:n kautta, lienee liian halpaa mallia, tai HDMI-kaapeli ei ole HIGH-SPEED tms., tai VT30 ei verkkoa HDMI:n kautta ulosta kuin omiinsa...
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2013
  18. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta.
    No molempien merkki on Panasonic.
    ---
    Panasonicin blu ray on vasta tulossa.

    jmh

    ***
    Laite käytössä.
    Tämän päivitys ei ainakaan onnistunut.
    Tai en taitanut tehdä.
    Pitänee laittaa kaapeli purkille ja tehdä sitä kautta.
     
    Viimeksi muokattu: 07.03.2013
  19. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelman kuvaus: Kun laittaa Sony BDP-S490:een 16:9 Blu-Ray levyn, niin kuva tulee tykkiin ja TV:hen suhteella 4:3, sen saa jotenkuten korjattua 16:9 formaattiin, mutta joka reunalla on mustaa, lisäksi näyttää 30 framea sekunnissa eli näyttäis olevan NTSC-formaatissa ! Miten ihmeessä olette saaneet TV:hen semmosen oikean kuvasuhteen 16:9 kuvan (1920x1080), että se täyttää koko ruudun reunoja myöten ? Laite ostettu Suomesta kivijalkamyymälästä.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Moro, kuukausia myöhässä koko vastaus, enkä muista koko juttua.

    Itseni tuntien lienen kuitenkin - ilmeisen epäonnistuneesti - tavoitellut sarkasmia tuossa; tietääkseni mikään edellä mainituista nimenomaan ei kulje "televisiosta HDMI:tä pitkin BD-soittimeen". Pahoittelut epäselvästä ilmaisusta.

    MUOKS: eri asia sitten, jos saman valmistajan laitteet keskustelevat keskenään paremmin; esim Pana mainostaa Viera-Link -ominaisuuttaan. Niistä minä en tiedä mitään, Cambridge Audio ja Oppo eivät valmista telkkareita.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2013