Wharfedale Diamond 10.x -kaiuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana HesusNis, 24.04.2009.

  1. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Ikävä kyllä taitaa ongelma piillä toistettavassa materiaalissa. Itse olen huomannut, että iso osa uudesta metallista kompuroitu aivan tukkoon, eikä dynamiikasta voi paljon puhua. Googleta vaikka "loudness war" lisälukemiseksi... Toiseksi toistettava formaattikin vaikutaa asiaan ja jos kuuntelet hevisi mp3:na, niin suosittelen vaihtamaan flaciin tai sitten alkuperäiseen cd-levyyn tai vinyyliin tai muuhun pakkaamattomaan formaattiin.

    Jos vaihdat 10.2:iin, niin tällä saat kuitenkin enemmän kaiutinta itsellesi. Nuo 10.1:t ovat kuitenkin loppupeleissä sitä kuuluisaa telkänpönttöosastoa ja kaiuttimen rajat sen mukaiset. Tuosta bi-wiretyksestä tuskin on suurempaa hyötyä, mutta jos tuo Onkyo taipuu bi-amppaukseen, niin tästä voisi saada parannusta. Ainakin itselläni aikoinaan Onkyo TX-SR807/Wharfedale Emerald 97-kombolla bi-amppaus toi lisää eloa toistoon. Toinen kysymys on, että onko pakko saada just 10.2:t? Samalla rahalla saisit hyvin suurella todennäköisyydellä käytettynä hinta- ja laatuluokkaa "paremmat" skobet.
     
  2. Jonesium

    Jonesium Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, sen oon kyllä huomannu et materiaalilla on iso merkitys nii en käytä esim. ollenkaan mp3:sta. Tsekkasin tuon "loudness war" homman nii senki ny oivaltaa hyvin eri levyissä.
    Oon koettanu täältä oulun seudulta löytää jo jonki aikaa käytettynä vähä saman hintaluokan kajarit käytettynäki ku noi 10.2 mut niitä ei liiemmin oo saatavilla. Nyt saa tarjota jos jollaki jotai on täällä päin nii vois koekuunnellakki ne. Mulle kyllä tehtiin semmonen tarjous noista 10.2 paikallisessa liikkeessä et siksi oon kääntymässä niihin.
    Eli 10.1 taakse ja vähintään noi 10.2 eteen nii pikkasen sais mahdollisesti parannusta asiaan.
     
  3. Coromandel

    Coromandel Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2013
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    10.x sarja puhuttelee ja on varmaan ihan riittävän hyvä mulle. Nyt kiinnostaisi vaan kuulla mielipiteitä mitoituksesta, en oikein sitä osaa. Eli minkä kokoiset versiot olisi sopivat kun tila on n. 5 x 8 m suorakaiteen muotoinen huone 250 v. vanhassa hirsitalossa? Naapureista ei tarvi välittää, mutta itellä ei kyllä nuppi kestä mitään hullua luukutusta, eli ihmismäisillä volumeilla kuunnellaan musiikkia ja joskus katellaan leffoja. Jos ilman subbaria selviäis, niin helpottaisihan se sisustamista ja nekin rahat säästyisi. Riittääkö esim. 10.4 vai pitääkö katella isompia? Takakaiuttimiksi jopa mun vanhat DFS:tkin varmaan voisivat kelvata.
     
  4. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin isoon tilaan lähtisin itse katsomaan 10.6:sta tai 10.7:aa. Tilakin näyttäisi olevan jo lähtökohtaisesti betonibunkkeria parempi akustisesti ja leffakäytössä subi olisi varmasti hyvä kaveri, sillä noin isossa huoneessa tarvitaan jo vähän äänenpainettakin. Et tosin mainitse vahvistuksesta tai kuunteluetäisyydestä mitään, joten saanet vain suuntaa-antavia vinkkejä. Vaikka kysyit 10-sarjalaisista, niin jos vanhempi käytetty kaiutin on vaihtoehto, niin 10-sarjan sijaan tsekkaisin melkein Wharfen Emerald 97- tai 99-mallien saatavuutta. Ainakin Emerald 97 (mk IV) oli selvästi hifimpi kaiutin Diamond 9-sarjalaisiin verrattuna. Lisäksi uskoisin Emeraldin olevan riittävän "jytky" noin isoon huoneeseen. Kymppisarjalaisiin en tätä kuitenkaan päässyt suoraan vertaamaan. Sävelaitassa oli 97:aa myynnissä vielä jokin aika sitten uutena varsin houkuttelevaan hintaan, mutta nykyistä tilannetta en tiedä.

    Joka tapauksessa liian pienet kaiuttimet noin isossa tilassa ovat pitkän päälle harmittava ratkaisu ja todennäköisesti takaraivossasi kalvaisi jatkuvasti tietoisuus ja keljutus tästä ;)
     
  5. Coromandel

    Coromandel Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2013
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistin mittoja, huone on 5x7 m ja kuunteluetäisyys asettunee 5-6 m paikkeille, jos tänne joskus saadaan huonekaluja hommattua. Vahvistin on Sonyn STR-DB798, koska sellainen on olemassa ja varmaan pysyykin niin kauan kunnes keksin, että on ihan pakko saada HDMI:t.
     
  6. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä taitaa olla oikea paikka pohtia tämmöstä asiaa mikä alkoi askarruttamaan. Omistan tällä hetkellä Wharfen Emerald sarjaa olevan kotiteatterikiepin eli edessä 2x97 1x center ja takana 2x91 niin paranisiko äänenlaatu jos vaihdan tähän diamond 10 sarjaan vai tullaanko jopa askel taaksepäin?
    En kyllä ole kauheasti miettinyt vaihtohommia mutta ompas ihan mielenkiintoista kuulla mielipiteitä asiasta :)
     
  7. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse "päivitin" aikoinaan Diamond 9.5:t Emerald 97:aan (Emerald oli siis vanhempi malli, siksi lainausmerkit) ja parannus oli selvä. Emeraldit sijoittuivat Wharfedalen silloisessa mallistossa selvästi Diamond-sarjan yläpuolelle (taisi olla 8-sarja sillon menossa). Näin ollen en ihan heti uskoisi 10-sarjalaistenkaan tuovan parannusta Emeraldeihin verrattuna. Tosin tästä on jo sen verran aikaa, kun laitoin Emeraldit kiertoon ja aika on voinut kullata muistot. Mutta itse lähtisin tuossa tilanteessa tsekkaaamaan vähintään malliston pykälää ylempiä (ja valitettavasti kalliimpia) kaiuttimia ja Wharfelta ekana tulisi mieleen Jade- tai Opus-sarjalaiset. Noita Opuksia näkyy käytettyinäkin myynnissä yllättävän usein ja esim. Audoporin sivuilla on Opus2-1-lattiakaiutin tarjouksessa (ja on ollut sen verran kauan, että tinkivaraakin voisi olla) ja näissä jo pelkkä ulkoinen viimeistely herätttää varsin vakavaa omistamisen halua ;) MRHifillä oli (en ole varma onko vieläkin) pakettiin natsaavat taka- ja keskikaiuttimet todella edullisesti...
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2013
  8. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän opuksen ulkoinen habitus on aika komea mutta opiskelijana tässä saa vielä vähän aikaa syödä makaroonia ennen kuin alkaa olemaan varaa taas päivitellä parempiin :) Olen todella tyytyväinen ollut emeraldeihin mutta ihmettelen sitä että kuinka vähän näistä on juttua netissä. Eihän nämä nätit ole mutta omasta mielestäni hintaisekseen oikein mainiot varsinkin kun käytettynä tuli hankittua koko kieppi ja aikaisempi pari 91:siä jotka oli vielä täysin brittivalmisteiset. Jospa tässä alkaisi keräilee rahaa seuraaviin hankintoihin ja miettimään jopa opuksien ostamista sillä olen mieltynyt tähän pehmeään soundiin joita wharfet tuottaa.
     
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Omat Emeraldini (mk IV) taisivat olla niitä ensimmäisiä, joiden valmistus tapahtui Kiinassa, mutta ymmärtääkseni elementit olivat vielä brittitekoa. Noissa eri versioissa oli jotain eroa ja ymmärtääkseni noissa viimeisissä (mk IV ja ehkä III) malleissa olisi tehty jotain päivitystä ja toisto olisi mennyt pykälää tai paria alemmas kuin edellisillä versioilla.

    Eihän nuo Emeraldit nykyisen inno-mittapuun mukaan ole kovin kauniit, mutta viimeistely ja työn laatu on erinomaista (pohjaa myöten aidolla puulla viilutetut jne) ja varsinkin ruusupuisena varsin näyttävät (omat tosin oli väriä black oak). Omaan silmään tuollainen old school-muotoilu istuu ja kyllä kaiuttimien pitää olla kaiuttimien näköiset ;)

    Ja se vähä tieto, minkä netistä näistä löytää, on pääosin hyvin positiivista.

    Sori vielä OT 10-sarjan ketjussa...
     
  10. Blackdrgn

    Blackdrgn Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos hommaan subiks xls 200:sen, nii riittääkö 10.1:set varmasti eteen? Vai laitanko varmuuden vuoksi 10.2:set. Onko 10.1:llä ja 10.sr:llä äänellisesti miten paljo eroo? Ois kyl nätimmät toki sr:t, ja mistä liikkeessä niitä sr:riä myydään edes?
     
  11. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole diamondeja koskaan kuunnellut, mutta näin mutuna sanoisin että osta ennemmin 10.2 eteen mutta kannattaa ottaa kaiuttimet kotiin kuunteluun niin voit kokeilla mitkä passaa sinulle parhaiten. Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä nimim. Kyllä Emerald 91 riittää minulle ihan hyvin :)

    Näyttäisi hivikulumalla olevan niitä sr:iä myynnissä http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ViewAction=View&ObjectID=26975582
     
  12. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan mitä JuccaKo tuossa yllä mainitsi. Tämähän on se Plazan ikuisuusvänkäyskysymys, kun ostetaan subi hoitamaan alapään toisto kunnolla, mutta sitten kaveriksi ollaan hankkimassa halvimmat ja pienimmät kottaraisenpöntöt ;) En millään jaksa uskoa, että nuo SR:t toistaisivat keskialueen ja yläpään yhtään ronkelimman kuuntelijan vaatimusten mukaisesti (kun ovat ymmärtääkseni suunniteltukin vartavasten tehostekaiuttimeksi taakse) ja oma valistuneeseen arvaukseen perustuva suositukseni olisi skipata ne ja melkein myös 10.1 ja hankkia suosiolla 10.2-pari. Pyydä kuitenkin joltain myyjältä 10.1 ja 10.2 kotidemoon ja tsekkaa kumpi toimii paremmin korvillesi, sillä nehän niitä joutuvat kuuntelemaan :)

    Tässä hintaluokassa kannattaa myös ehdottomasti tsekata käytettyjen tarjontaa ja samalla rahalla saanee todennäköisesti jo pykälää "hifimmät" kaiuttimet jos jaksaa vähän etsiä (tai käy tuuri). Esimerkiksi Hifiharrastajien forumilla on nytkin myynnissä budjettiin sopivia tai vain hieman sitä venyttäviä vaihtoehtoja. Tietty jos budjetti vain antaa myöten ja pääset jossain testaamaan, niin Wharfen uusi 80-vuotisjuhlamalli Denton voisi olla aika kova luu (ovh 690€ uutena, mutta myyjästä riippuen on varmasti tinkausvaraa).
     
  13. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. Isompien kaiuttimien hankkimista ei puolla ainoastaan lisääntynyt bassotoisto, vaan usein isommassa on myös enemmän keskialuetta ja diskanttikin puhtaampi. Saattapa meinaan tulla aika hassun kuuloinen toisto jos alarekisterissä löytyy puhtia, mutta keskialue on laiha ja samea, johtuen liian pienestä pääkaiuttimesta. Äänentoisto kun ei ole todellakaan pelkkää bassoa.
     
  14. prn

    prn Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro, tällä hetkellä on Wharfedale 10.4 pääkajareina, ja tarkotus olisi pikkuhiljaa saada 5.1 aikaseksi (5.0 aluksi), toimiiko 10cc siinä kaverina, ja luokkaa 10sr takakajareina?
    Subbarin hintakattona n. 150e, 10.4:set toistaa kuitenkin 38Hz asti että mitä alemmas subi pääsis ni sais enemmän tuntua siitäkin irti taas, että mikä subi olisi sopiva tuohon?.

    Vahvari on Onkyo tx-nr414.
    Tän hetken kuuntelutila on 3x3 huone joka vaihtuu tod. näk. hyvin pian kerrostalo asuntoon elikkä n.20+m^2 huoneeseen.
    ja käyttönä olisi ajoittainen musiikin kuuntelu, mutta pääasiassa leffat.
     
  15. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keräile vielä rahaa siihen subiin ja ostat sitten jonkun kunnollisen, jottei mene rahat hukkaan. Itse ostaisin taakse 10.1 ja varmaan samanmoisen sijoittasin keskellekki mutta ensin pitäs tieten kokeilla että miten se toimii kylellään.
     
  16. prn

    prn Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keskelle sijoittamisessa se 10.1 on se ongelma että keskikaiuttimelle olisi korkeudessa tilaa vain 15cm ja 10cc on alle sen mut cs ja cm yli jolloin pitäisi härvätä jotain koroketta että se on tv:n päällä. (10.1 on 19cm leveä)
     
  17. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en lähtisi ihan summamutikassa laittamaan 10.1:stä keskariksi, varsinkaan jos se pitäisi laittaa kyljelleen. Sitten toiseksi, tossa cc:ssä on pienemmät bassoelementit kuin noissa 10.4:ssa, joten en tätäkään kyllä kelpuuttaisi keskariksi. Jos keskari on välttämättä saatava, pitäisi sen olla mahdollisimman samanlainen toistoltaan, kuin pääkaiuttimet. Jos lisäksi sen keskarin sijoitus on noin hankalaa, ns. millipeliä, mikä tarkoittanee ettei sitä saa vieläpä yhtään suunnattua kuulijaa kohti, voisi ihan varteenotettava vaihtoehto olla sen keskarin poisjättäminen.

    150 euroa on kyllä aika vähän subbariin, sillä saa lähinnä käytettynä jonkun Audio Pro 1.36, mikä nyt sinänsä ajaa asiansa leffoilla, jos ei tarvitse mitään painehirmua ja oikeasti alas ulottuvaa toistoa.
     
  18. prn

    prn Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo 150e on aika random summa jonka nyt vain heitin, mikä olisi sit semmoinen subbari jolla saisi hyvin painetta leffoihin ja ei nyt lagaisi sit musan kuuntelussa?
    Ja ei se keskikaiutin kyllä ole ehdottomuus mutta hieman kaipaisi bassoa tähän kylkeen. Paljon oon koittanu kattoa netistä arvosteluiden perässä ja joko ne lagaa tai sitten ei pääse kovin alas. Sori et menee offtop voi laittaa Yv:näkin vastaukset jos on ehdotuksia.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    BK Monolith DF+. Alle tuon on vaikea saada "painetta"; 100db/20hz.
     
  20. Kojashi

    Kojashi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.09.2009
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki on suhteellista toki, mutta väittäisin ettei valtaosa ainakaan kerrostalossa asuvista tarvitse ihan tuollaista SPL:ää....
    Joskus järkyttävääkin lukea, että 100-200e budjetilla liikuskelevalle suositellaa heti sellaista 700+ eur laitetta koska halvemmat on automaattisesti kuraa.

    Itsellä oli eka subbari joitain vuosia sitten juurikin Audio Pron Focus, joka on toki paska, mutta oli hyvä alku harrastukselle ja riitti jonkin aikaa ihan hyvin.
    Toki sitten joskus alkaa parempi himottamaan korvien kehittyessä ja sitten häviää rahaa enemmän tai vähemmän mutta niin se vain on.
    Ei se ensimmäinen autosikaan ole Mersun SLS AMG.