Plaza's Tyylikkäin Setti ?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana koo_plaza, 06.11.2005.

  1. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai tanssilattia DJ-kopilla, uima-allas, paintball -rata... ? Puhutaanko edelleen AV-tilasta?

    AV-tilan biljardiksi riittää taskubiljardi.
     
  2. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensiksi onnittelut Yabballe onnistuneesta lopputuloksesta, jos itsellä olisi vastaanvanlainen tila, rakentaisin sen pitkälti juuri samanlaiseksi.

    Toiseksi, en kyllä itsekään mitään varsinaista baarinurkkausta AV-tilaan laittaisi, tai ylipäätään mitään lasista tehtyä. Jos viinaa siellä haluaa juoda, on matka keittiöön jääkaapille tuskin mikään ylitsepääsemätön este.
     
  3. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä on aika pitkälle makuasioita, mutta jos pelkästään hifi mielessä asiaa ajattelee, niin tottahan Brody puhuu.
    Itse haluaisin ajatella tilan sellaisena kodin viihdekeskuksena, jossa olisi mukava viettää vapaa-aikaa. Jos minulla olisi esim. täysi 150 neliön kellarikerros vapaasti käytettävissä, tulisi sinne kotiteatteri, baari, karaoke-/biletyssysteemit PA-laitteilla, kuntosali, biljardipöytä, darts, saunaosasto ja mikäli kellari olisi esim. rinnetalossa, tulisi sinne vielä uima-allas, joka olisi osittain ulkona, mutta avattavien lasiseinien/katon ympäröimänä, sekä päähän vielä autotalli, josta olisi mahdollista osa sivuseinästä avata niin, että tilat yhdistyy :D
    Nykyinen tilani on okt:n yläkerran aula/pääty, jossa ei ole muuta kuin sohva (sekin tällainen "kotiteatterimalli" mukitelineillä ja mekanismeilla) , screeni ja muu laitteisto. Alkuun olin ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta pikkuhiljaa aloin huomaamaan, kuinka väkinäistä elokuvien katsomisesta tuli, kun piti varta vasten lähteä sinne ylös istumaan tuoliin, jossa ei saa löhöasentoa. Minulla on myös baarinurkkaus, mutta se on 2 kerrosta alempana ja sitä pidän kyllä ylivoimaisena esteenä, jos sieltä pitäisi jotain hakea kesken elokuvan.
     
  4. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotiteatterijutuissa ei ole mitään makuasioita on vaan raadin oikeaksi ja vääräksi toteamia ratkaisuja; oikeita ratkaisuja on muunmuassa Genelec, Genelec ja Genelec, sekä recliner tuolit. Myös huoneen täyttäminen (eli ns. "akustoiminen") villalla M koon ruumisarkun kokeiseksi on oikea (tm) ratkaisu.

    Olette huomannut ja koette asian väärin. Mukitelineellä varustettu recliner on oikea ratkaisu ja siksi pitää vaan unohtaa tuollaiset löhöasennosta haaveilut.

    Olin itsekkin jo hankkimassa uuteen leffahuoneeseen äänetöntä jääkaappia, kun totesin että on aika helppo ottaa jää/viskikaapista mukaan ennen leffaa sellainen määrä alkoholia että sillä "pärjää" eli kykenen yhdellä noudolla kantamaan kulmasohvalle sammumiseen tarvittavan määrän.

    Yabballa on hieno tila, joka on varmaan rakentajan mielestä aika hyvin optimoitu hänen näköisekseen kotiteatteriksi :thumbsup:
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Aatteleppa ny iha ite; jos ollaan leffahuonetta tekemässä, niin yleensähän sieltä yritetään poistaa kaikki resonoinnit, helinät, kolinat ja häiriöäänet, joita tavallisessa huoneessa tulisi. Paremman leffakokemuksen vuoksi näin toimitaan; eipä helise ikkunat eikä eukon posliinikissakoristepatsaat. Mitä järkeä tällaiseen tarkoituksella hiljennettyyn tilaan olisi vaseti tuoda vitriinillistä kristallilaseja ja lasipulloja helisemään? Miksi nyt haluatkin verta korvistasi kerjäten hankkia lisää häiriötekijöitä?
    Takaseinän ja takimman penkkirivin väliin pitää pakosti jättää vähän tilaa, jotteivat 7.1 systeemin takaset olisi aivan kuulijan korvanlehdissä kiinni. Tuohon tilaan kivinen bilispöytä sopiikin ihan kätevästi. Se ei kovinkaan todennäköisesti aiheuta mitään suurempia häiriöääniä, kunhan kepit ja pallot säilytetään asianmukaisesti kiinnitettyinä, esim omissa pehmustetuissa salkuissaan.

    Baari voi olla vaikkapa takkahuoneen tai olohuoneen nurkassa.
     
  6. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kuvailemasi ei ole kotiteatteri vaan man cave. Nämä on ideologialtaan täysin erillaiset. Kotiteatteri pyrkii maksimoimaan katselu ja kuuntelunautinnon. Man cave maksimoimaan vain nautinnon :D
     
  7. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en kyllä haluaisi olla sellaisessa tilassa, missä äänenpaine liikuttaa bilispalloja tai laseja. Tuskin kukaan kuuntelee jatkuvasti sellaisella volumella, että pullot ja pallot ja kepit kolisevat ja saahan baarihyllytkin päällystettyä vaimentavalla materiaalilla, jotta jotain rajaa näihin kommentteihinkin pliis :hitme: Ja voihan katselutilan ja baarin väliin aina asentaa paksun mustan verhon leffojen katselun ajaksi (jos nyt sen baarin välttämättä samaan tilaan haluaa).

    Siihen, onko baarinurkkaus tyylikäs ratkaisu, niin en ota enempää kantaa ;) Nuorena miehenä sellainen olisi ollut huippuhienoa omistaa, mutta näin vanhempana koko idea baarista himassa on muuttunut aika turhakkeeksi.
     
  8. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin ymmärrän toki, ettei lasihyllyt kuulu kotiteatteriin ja siinä mielessä omalla kohdalla ideaali ratkaisu olisikin sellainen, että olisi erillinen akustoitu kotiteatteritila (jossa mahdollisesti myös se bilispöytä) ja sieltä avautuisi ovi viereiseen aulaan, takkahuoneeseen tms. jossa sitten voisi olla se baarinurkkaus ja muut.
    Pointti oli kuitenkin lähinnä siinä, että jokainen tekee omat kompromissinsa mieltymysten ja tilojen mukaan. Jollekin se tarkoittaa sitä, että kaikesta muusta voi tinkiä paitsi akustiikasta. Itse taas mieluummin tinkisin hieman akustiikassa, kunhan tila on viihtyisä.
    Kuitenkin kun täällä nyt parhaita tai tyylikkäimpiä kotiteattereita arvostellaan, niin onhan se selvä, että akustiikka silloin on yksi tärkeimmistä kriteereistä.
     
  9. Peke78

    Peke78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    550
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno teatteri Yabballa!
     
  10. volttinarkkari

    volttinarkkari Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2012
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaitpa tämän omanikin kaiutinkulmauksenja aloittevan hifistin olkkarin tänne voisi lätkäistä. Tykkinä on Sony VPL-HS50 ja heijastus toistaiseksi seinään kun kangasta ei ole vielä hankittu :).

    [​IMG]
     
  11. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikä tuo subi on? Vie ainakin oikeaoppisesti neljäsosan olohuoneen pinta-alasta ;)
     
  12. teemleht

    teemleht Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.08.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Tässä albumi leffateatteri projektin akustoinnista. En nyt kehuisi tyylikkäimmäksi, enemmän tälläinen 'lean & mean' lähestymistavalla tehty ;) Lähtökohtana alakerran harkkoseinäinen 3.7m x 4.3m x 2.3m huone.

    Itse linkki: Akustointia

    Projektin aikana oveksi saatiin ylimääräinen ulko-ovi joka tuntuu pitävän hellasärön ulkona vai oliko se metelit huoneessa sillä hellasäröä ei ole havaittu huoneen valmistumisen jälkeen .

    Nyt odotellaan yhdistyksen mittasalkkua jotta nähdään missä mennään ja miten hienosäätää tilaa. Tässä yhteen vetoa elementeistä huoneessa:

    14 kpl Ecophon 19x600x1200 akustointilevyä
    10 kpl em levyistä tunattu laittamalla puolikas Ewona villalevyn palanen keskelle levyä ja päällystämällä Bilteman kaiutinkankaalla
    6kpl Helmholzt paneeli resonaattoreja mitat 70x38x38 (19mm mdf levyä ruuvattu ja liimattu kasaan. Täytteenä Ewona villaa)
    Resonaattorien viritykset 2kpl 60 hz, 2kpl 120 hz ja 2kpl 200 hz

    Resonnaatoreista 2 kpl takaseinällä ja 4 etuseinällä. Päädyin tähän mutuna kun noita tuoleja on kohtuullinen rivi. Kun saan mittasalkun lainaan niin pääsee testaamaan sijoittelua mittailun pohjalta.

    Katossa on 4kpl pelkkiä Ecophon levyjä jotka on laskettu paksuutensa verran alas puupalikoilla. Samoin seinillä olevien tunattujen levyjen ja seinän väliin on jätetty levynpaksuinen rako.

    Jos joku haluaa tarkempaa infoa resonaattoreista laittakaa yksityisviestiä tulemaan. Parin viikon illat ja yhtä viikonloppua osa meni kokoprojektiin.

    Parannusehdotuksia odotellessa ....

    Settinä teatterissa:
    Denon AVR-3313
    Sony PS3
    Front :Amphion Helium 520
    Surround: Amphion Prio 520
    Center: Cambridge Soundworks Center stage
    Surround back: Q acoustics 2050
    Front High: Cambridge soundworks S300
    Sub: Amphion impact 500
    Projector: Epson TW-8100
    Screen: Grandview 16:9 Flat 120"
    QNAP TS-459 (4x2TB)
    QNAP TS-409 (4x1.5TB)
     
  13. volttinarkkari

    volttinarkkari Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2012
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on itserakennettava sarja jonka elementtinä on Mivoc AWX 184 ja built-in vahvistimena AM 120. Saksan mailta tilasin osat: http://lautsprechershop.de/hifi/sub_zero_en.htm tuossa on tarkempi linkki. Voin sanoa että äänimaailma elokuvia katsoessa on erilainen kun tuo pauhaa aina 20Hz:iin asti. Mooore pooower :)
     
  14. [FIN]travolta

    [FIN]travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy laittaa tänne omakin rakennelma, kun sen kanssa on tullut nyt pari vuotta nujuttua. Ketju ei ole oikea, kun ei tämän plazan hienompiin lukeudu, mutta on ainakin itse tehty :)
    Kuten näkyy, kyseessä on yläkertaan rakennettu huone, jossa akustiikkaa hankaloittaa vinokatto. Hyvänä puolena on, että rakentamisen yhteydessä sain suunnitella huoneen, joten esim. ikkunaa ei tullut laitettua. Samoin seiniin tuli laitettua akustiikkalevyä. Vinokatto kaipaisi sitä myös, mutta ainakaan vielä ei ole tullut laitettua.

    Kaiutinsysteeminä on 6.1 + ylätehostekajarit yamahan vahvistimen ne salliessa.

    katso liitettä SDC14413.jpg
    katso liitettä SDC14414.jpg
    katso liitettä SDC14415.jpg
    katso liitettä SDC14416.jpg
    katso liitettä SDC14417.jpg
     
  15. [FIN]travolta

    [FIN]travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä nuo kuvat ovat ihan oikeassa paikassa täällä. Tyylipuhdas.
     
  17. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni oikein onnistunut tila ja todellakin oikeassa ketjussa. Onkos tuo Sharp 80"?
     
  18. [FIN]travolta

    [FIN]travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos. Joo, on se sharppi. Aikaisemmin oli tykki, mutta vinokaton takia oli hankala tykittää. Keskellä ei voinut pitää istuinta.
     
  19. JuccaKo

    JuccaKo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Travoltan tila on kyllä hieno! en henkilökohtaisesti lähtisi myymään kaiuttimia pois ja vaihtamaan tilalle kuulokkeita vain sen takia että saadaan poistettua harrastelun tuomat haasteet. Kuulokkeiden valinta AV-tilan äänentoistoksi on sama kuin alat harrastaa jääkiekkoa mutta et menekkää jäälle pelaamaan muiden kanssa koska se tuottaa haasteita harrastukseen vaan tyydyt jäädyttämään oman kenttäsi ja luistelet siellä yksin ilman haasteita. Uskon että monet tämän alan harrastajat haluavat edetä tässä harrastuksessa sitä mukaan kuin omat rahat ja taidot antavat myötä eikä etsiä sitä helpointa ratkaisua mitä kuulokkeet tarjoavat. Joojoo tiedän että kun saan kunnollisen oppimäärän hifismin marxilaista opastusta niin en kuuntele enää muilla kuin kuulokkeilla ja samalla lopetan muutkin harrastukset koska ne ovat haastavia.

    Sitten takaisin asiaan. Omasta mielestä tila vaatisi tykin mutta ymmärrän vinokaton tuomat haitat. Voisiko tuo keskari toimia paremmin jos nostaisi sen tuohon tv-tason päälle ja suuntaisi vienosti ylöspäin? mutta summasummarum hieno tila sinulla!!! :thumbsup:
     
  20. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno setti travoltalla, asiallisen kokoinen telkkari. Kelpais mullekin. Itellä tuli mieleen, että tuohon lattialle sopisi hyvin joku tumma matto, vastaisi muuta värimaailmaa. Ja tosiaan keskikaiutin sopisi hyvin tuohon tv-tason päälle. Yksi asia tässä häiritsee. Mikä ihmeen vaalea laatikko tuolla oikean etukaiuttimen päällä on :D

    Mulla on valkokangas myös aika korkealla, luultavasti paljon korkeammalla kuin Plazan yleisesti hyväksytty standardi määrittelee. Ei silti haittaa ainakaan mua. Sohvalla kun nojaa taaksepäin niin luonnostaan katsoo vähän yläviistoon. Ruudun oikea korkeus on se mikä itsestä tuntuu parhaalta.

    Nicholas Brody taitaa olla Mavericin uusi nick. 'Nuff said..