Sony KDL-55EX723 ja valovuoto

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana softboot, 12.12.2012.

  1. softboot

    softboot Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi.

    Mitäs olette mieltä Sonyn tuotetuen vastauksesta kysymykseeni televisiotani minun mielestä vaivaavasta valovuodosta?
    Onko oikeasti näin että Edgeleditv on näin susi? Ei puutu enää kuin että telkussa ei olisi kaukosäädintä ja kanavat pitäisi vaihtaa itse töllöstä,
    sen verran käyttäjäystävällisiä neuvoja tuen kaveri kirjoitti. Ja muutenkin vastaus on kuin en ymmärtäisi ledeistä tm. mitään.
    Kuva otettu pimeässä kanavasta jolta ei tullut ohjelmaa. Vuodot häiritsevät kyllä normivalaistuksessakin.
    En ole kyseisiä neuvoja ehtinyt vielä testaamaan, tv:stä tulee tällä hetkellä "tärkeitä ohjelmia".

    katso liitettä DSC00005.jpg

    Hei,
    Kaikissa televisoissa mitkä käyttää LED-tekniikkaa taustavalaistuksessa on valovuotoa enemmän tai vähemmän, tämä on LED-tekniikan ominaisuus/rajoitus.
    Televisiossa käytetään "LED (Light Emitting Diode)" tekniikkaa taustavalaistuksessa. LED käyttää vähemmän energiaa, kestää pidempään, siinä on vähemmän värin haalistumista ja korkeampi kirkkaus kuin CCFL:ssä (Cold Cathode Flourscent lamp) mitkä aikasemmin käytettiin ja joissain maillesisa vielä on käytössä. Mutta LED/LCD – televisiot käyttävät samaa tekniikkaa paneelin valon siirrossa.
    Sinun Sony LED televisiossa on niin sanottu Edge-LED taustavalaisu (Edge Mount LEDs).Tämän tyyppinen valaisu säästää virtaa ja mahdollistaa television ohuemman muotoilun.

    Koska LED televisiot ovat kirkkaampia ja ohuempia kuin muuntyyppiset LCD televisiot ja LED televisiot jotka käyttävät suoran taustavalon LED tekniikkaa, saattaa ruudussa näkyä valoläikkiä.
    Tämän takia, kannattaa huomioida kirkkaus verrattuna huoneen valaistukseen kun määrität television kuva-asetuksia.

    Olemme kaikki yksilöitä ja määrittelemme kuvan laadun, kirkkauden ja kontrastin eri lailla, jopa huoneen valaistuksella on suuri vaikutus näkemämme kuvan laatuun.
    Pimeässä huoneessa katsellessa elokuvan tummia kohtauksia koet valon kirkkaampana ja vahvempana. Tälläisessä tilanteessa kannattaa muuttaa kuva-asetuksia. Tämän voit tehdä kuvavalikossa.
    Voit myös asettaa virransäästötilan himmennyksen matalalle. Tekemällä näin säästät myös virtaa

    Terveisin,

    Petri
    SONY SUPPORT TEAM
    SUPPORT: http://www.sony.fi/support/fi

    Sony Europe Limited,Suomen sivuliike
    Itsehallintotie 3 - 2600 Espoo - Finland
     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Itselläni on prikulleen sama malli kokoa myöten. En ole valovuotoja havainnut, tosin ihan säkkipimeässä en telkkaria katso, aina on vähintään viereisessä huoneessa jokin valo päällä.
     
  3. saj

    saj Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. softboot

    softboot Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hah, tuo Samsungjuttu on hyvä. Laitan seuraavaan viestiin tuelle piruilua tuosta. Uskomatonta jopa.
    Eikä vuoto häiritse pelkästään pimeässä, normivalaistuksessa huomaa kuvassa jotain vikaa olevan,
    esim. taivaan yli liikkuvassa kuvassa taivas ei ole tasaisen sininen tai valkoinen vaan siinäkin huomaa vuotokohdat.
     
  5. hepstew

    hepstew Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on 46HX855 ja todella häiritsevät valovuodot molemmissa alanurkissa. Tein myös valituksen Sonylle ja ihan prikulleen samaa laabaa sieltä copy pastettiin. Oletusarvoisesti olettavat, että kun noin kivan sikermän on kirjoittanut niin antaa olla. Voi vee sentään. Sit alkoi jo hieman keittää ja vastasin takaisin. Tämän jälkeen ilmoitettiin, että jos en ole tyytyväinen tuotteeseen, niin voin palauttaa tuotteen takaisin. En tiiä kehtaanko edes laittaa kuvaa paneelista.. Mut softbootin kuva oli todella kesy.
     
  6. s0fboot

    s0fboot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2009
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt töllö kävi huollossa, setä haki ja oli hieman yli viikon matkassa, kävi kuulemma maahantuojalla asti (tästä ei mitään dokumenttia ole) ja ylläripylläri yllätys;
    TESTATTU, EI HAVAITTU VIKAA.
    Jotenkin ei tullut yllätyksenä mutta hatuttaa armottomasti. Olisi setä voinut ennen palauttamista ilmoittaa että ei muka ole mitään vikaa, en olisi antanut palauttaa.
    Minkäs kautta nyt lähdet taistelemaan asiaa? Suoraan maahantuojan kanssa?
    Jos olisi tv olisi liikkeestä, olisi helppo kiikuttaa se sinne ja sanoa että otan vastaan vain virheettömän yksilön, muuten on turha soitella.
    Eihän edelleenkään voi olla niin että jos tv:ta ei voi katsoa hämärässä/pimennetyssä huoneessa ilman häiritseviä vaaleita läiskiä ruudulla niin se olisi vain minun silmistä kiinni.
    Kusetuksen makua!
    Pelasin Dead Space 2:sta. Peli ei sisällä kovin paljoa auringonpaistetta vaan lähinnä pimeässä lahtaamista. Vuodot on jo niin pahat että lisää haastetta havaita mönkiäisiä.
    Kuuluu tv:n ominaisuuksiin?
     
  7. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    ^Pudotitko taustavalon määrää kun pelasit pimeässä? Sitä voi kokeilla pudottaa vaikka nollille niin on vähiten läiskiä.

    Kannattaa säädellä taustavaloa huoneen valoisuuden mukaan ainakin peleille ja elokuville.
    Täysin pimennetty 0-2
    Hämärä 3-6
    Hyvin valaistu 7-9
    tai jotain tuohon tyyliin.
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2013
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omistan noin 14 cm paksuisen, LED-taustavalolla varustetun LCD-television, joka ei pilveile. Siitä huolimatta, että se on merkiltään Sony. Tosin ilmeisesti jotenkin viallinen, koska kuvasta puuttuvat täysin nuo Sonyn normaalina pitämät pilvet. Edes pimeässä en saa niitä näkymään. Riippumatta taustavalon asennosta. Saankohan edes osan rahoistani takaisin, jos laitan perusteluksi "epänormaali toiminta"?
    LED eli valodiodi on vain pelkkä valonlähde, eli se yksinään ei aiheuta pilveilyä. Tietenkään. Televisioissa sen enempää kuin taskulampuissakaan. Vain idiootti - tai kuluttajaa idioottina pitävä - voi mennä väittämään, että pilveily on LED-taustavalon ominaisuus/rajoitus.

    Itselläni on loppuvuodesta 2009 ostamani Sony KDL-46X4500. Sen taustavalo on perustyypiltään ns. DirectLED, eli ledejä on siis tasaisesti koko LCD-panelin takana. Tai tarkemmin sanottuna ovat aina yhden valkoisen ledin sijaan neljän ledin paneleita (punainen, sininen ja kaksi vihreää). Mutta ledejä siis kuitenkin. Local Dimmingiä (= Dynaaminen LED-ohjaus) pidän aina päällä.
    Eli Sony & LED & LCD, eikä silti pilveile. Mutta minun Sonyni on varmaankin jotenkin viallinen, koska se ei sisällä em. normaaleita ominaisuuksia. Nykyisissä Sonyissa(kin) on kustannustehokkaampi, mutta kuvalaadullisesti haasteellisempi EdgeLED, jossa ledejä siis on vain ruudun reunoilla. Ja nykyään ne ovat kaikilla valmistajilla aina valkoisia ledejä. Valoa toki yritetään eri tavoin ohjailla tasaisemmaksi, mutta se vaikuttaisi edelleenkin olevan varsin haastavaa hommaa.
    Toki kaikista muistakin LCD-televisioista löytyy pilveileviä yksilöitä, toisista hieman enemmän, toisista vähemmän. Minkäänlaisia tilastoja ei jostain kumman syystä kuitenkaan julkisteta...



    Yhdessä ala-arvoisen laaduntarkkailun kanssa tuo tarkoittaa sitä, että pilveilystä (Clouding) on ihan tuosta noin vain automaagisesti tullut täysin normaali ja arkipäiväinen televisioiden "ominaisuus". Se kyllä hieman ihmetyttää, että miksi ihmeessä Sonyn(kaan) www-sivuilla tai esitteissä ei koskaan sanota yhtikäs mitään tästä täysin normaalista ja arkipäiväisestä ilmiöstä. Siitä tulee väkisin sellainen fiilis, että myös Sony pitää pilveilyä vakavana kuvanlaadullisena puutteena. Ja että taloudellisista syistä huollot on pakotettu sanomaan surkeakuvaisiakin televisioita normaaleiksi, speksien mukaisiksi jne.

    Minun Sonyssani ei siis kuitenkaan ole pilveilyä (kenties on viallinen?), kuten ei ollut aiemmassa Panasonic-plasmassani, eikä myöskään kuvaputkitelevisiossani. Edes kännykkäni AMOLED-näytössä ei ole lainkaan pilviä. Ovatko nuo kaikki siis epänormaaleja?
    Vai olisiko sittenkin kyse siitä, että nykyään Sonyn(kin) käyttämä tekniikka on hölmöä ja laaduntarkkailu ala-arvoista. Ja siksi pilveilyn normaalina pitäminen ainoa mahdollisuus selviytyä. Ja siksi asenne kuluttajan näkövinkkelistä tuntuu olevan: "Mitäs ostit, dorka. Oma vika. Myöhäistä rypistää, kun on jo Sony tv-tasolla."

    No, omaan Sonyyni olen kyllä suhteellisen tyytyväinen, varsinkin kun sain poistohintaan. Nykymallit sen sijaan vaikuttavat taustavalonsa suhteen askeleelta väärään suuntaan.
    En ole periaatteessa reunaledejä vastaan. Eli minulle käy vallan mainiosti tv, jossa on yksi ainoa LED vasemmassa ylänurkassa. Kunhan vain kuva on pilveilemätön ja muutenkin kelvollista laatua.



    Jos jossain tulevassa televisiossani on myös sisäkohtauksissa pilviä, pidän sitä automaattisesti ja itsestäänselvästi vikana kuvassa. Ilman poikkeuksia. Ledejä tai ei. Täysin riippumatta siitä, mitä vaikkapa maahantuojan ns. "asiantuntijat" sanovat. Heistä tuskin kellään on minkäänlaista alan koulutusta, tai kotiteatteriharrastustakaan. Sellaista diipa-daapaa ja copy/pastea heidän juttunsa tuppaavat olemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2013
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Valovuotoa on kaikissa LCD-televisioissa, ilman poikkeuksia. Mutta LED ei siihen yhtään mitenkään liity, vaan kyse on siitä, että kiinni ollessaankin kaikki LCD-panelin yksittäiset (ali)pikselit päästävät hieman taustavaloa lävitseen. Siksi musta ruutu näyttää pimeässä huoneessa tasaisen tummanharmaalta. Tai jos on tarpeeksi taustavalaistusta, näyttää ruutu ihmissilmään tasaisen mustalta.
    Local Dimming saattaa sammuttaa taustavalon kokomustalla ruudulla. Mutta tavallisessa katselussa ei niin voida tehdä, vaan lähinnä vain sopivan hillitysti himmennetään tai kirkastetaan joitain alueita, dynaamisen kontrastin kasvattamiseksi. Sillä taustavalon säädettäviä alueita on aina hirmuisen paljon vähemmän (kymmeniä tai satoja), kuin kuvan muodostavia pikseleitä (1 920 x 1 080 = 2 073 600).


    Pilveily eli Clouding taas tarkoittaa sitä, että taustavalo on katsojan mielestä selkeästi ja häiritsevästi epätasainen. Jossain tietyssä valaistuksessa tämä tulee ilmi, pahoissa tapauksissa kirkkaassa päivänvalossakin.
    Eli silloin tasaisen musta tai tumma ruutu näyttää siltä, kuin olisi vaaleampia pilviä tummanharmaalla yötaivaalla. Joidenkin LCD-televisioiden "ominaisuus" on, että puhtaiden harmaasävyjen sijaan onkin ennemminkin kyse sinertävänharmaan sävyistä. Ledejä tai ei.


    Jos televisiossa on LCD-paneli, se on LCD-televisio. Aina, ilman poikkeuksia. Täysin esitteiden höpinöistä tai taustavalon tekniikoista riippumatta (CCFL, HCFL, EdgeLED...). Local Dimmingiä tai ei, niin LCD-televisio on tällöin kyseessä.
     
  10. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. sassas

    sassas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.01.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni hakusessa fullhd lcd telkku nykyisen vanhan hd ready telkun tilalle. Tarve Netflix tuelle, hd virittimet t2 ja c sekä tallennus ulk. kovolle. Rahaa 1000 käytössä. Ilmeisesti kaikki nämä ed. ominaisuudet omaavat tv sisältävät myös pilvisen taustan?
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Onhan niitä plasmojakin, joissa ei pilvet ole sisäänrakennettuna...

    T: Vesku
     
  13. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toisaalta juuri tuosta Panasonicista löytyy useita kommentteja vertical bandingista yms. ilmiöistä. Sekä kaikkein huolestuttavimpana myöskin kuvan palamisesta. Niin välikaikaisesta (Image Retention) kuin pysyvältäkin vaikuttavasta (Burning). Esim. tässä ketjussa.

    Joten eipä ole ainakaan liian helppoa kuluttajan näkövinkkelistä. Riippuukin paljon käyttötarkoituksesta ja katseluolosuhteista, että onko esim. tuo plasma - riittävän varovasti käytettynä - hyvä valinta, vaiko todella surkea valinta.
    Kenties riippuu tuuristakin. Tuntuu olevan liki mahdotonta saada näistä varmuutta, sillä luotettavaa tietoa huonoista valmistuseristä, virallisista spekseistä/toleranssesita, vikatilastoista yms. tuntuu olevan vaikeampi saada kuin CIA:n sisäisestä toiminnasta.
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ei mun plamoja moiset ole koskaan vaivanneet, tosin en viimeistä kirkkauden rippusta puristakaan VT30:stäni....

    T: Vesku
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo ei minunkaan kaksi edellistä Panasonicia joista kyllä puristin kaikki valovoimaisuudet irti.
    Se jos yhdellä ei ole vikaa ei tarkoita etteikö kenelläkään muulla olisi ja toisin päin.
    Vikoja tai jos joku niitä ominaisuuksiksi haluaa sanoa niin löytyy niin LCD kuin plasma telkuistakin.
    Onneksi olkoon virheettömästä VT30 telkustasi :thumbsup:
     
  16. sassas

    sassas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.01.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Vesku vinkistä. Plasman olen hyljännyt sen takia, että paljon katsellaan televisiota valoisassa olohuoneessa. Kesäiltoinakin kun mukulat nukkumassa, niin aurinko paistaa töllön ruutuun ikävästi (huonejärjestystä ei ruveta telkun vuoksi muuttamaan).
     
  17. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei haittaa aurinko VT30:sen kanssa, hyvin toimii hejastuksen esto, veikkaanpa että glossy LCD-paneeli hehkuu paljon enemmän (ja vääristää värejä)? :cool:
     
  18. s0fboot

    s0fboot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2009
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikä tässä tapauksessani ole taustavalon säädöstä apua, -seison korjattuna- siis pilveilyä näkyy yhtä selvästi. Hatuttaa katsoa jo normaalisti telkkaria koska kanavan vaihdon välillä pilvet näkyy sen verran pahasti. Pitänee vain alkaa taistella, viimeisenä jos kuluttaja-asiamies sanoo että voi sinua, ei tälle voi mitään niin sitten lopetan.
    Ja pilveily on noin viisi kertaa pahempaa kuin Japizky:n samsunin kuvissa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2013
  19. s0fboot

    s0fboot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2009
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinne lähti Sonylle palaute, katsotaan mitä tällä kertaa on vastauksena. ja pieni varoitus kuluttaja-asiamiehestä. En sitten tiedä kuinka korjaisivat tämän asian kun ei pikaisella etsimisellä kyseistä mallia enää myytävänä löytynyt että vaihtaminen samanlaiseen voi olla haaste. Varoitin kyllä että korjaukseksi ei kelpaa joku varaston peränurkasta löytyvä varakappale.
     
  20. s0fboot

    s0fboot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2009
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    "" Hei,

    LCD televisoissa, riippumatta valmistajasta, missä käyttään LED-tekniikka taustavalaistuksessa, valovuota ei lasketa takuualaiseksi viaksi, ja syy tähän on että se johtuu LED-tekniikan ominaisuuksista/rajoituksista.

    Huolto on, viestisi mukaan, tutkinut sen valovuodon mikä televisoissa on, ja tullut päätökseen että valovuoto ei ole epänormaalia enemmän mitä voi odottaa telvisiosta mikä käyttää LED-tekniikkaa taustavalaistuksessa.


    Terveisin,


    Markku
    SONY SUPPORT TEAM ""

    Että näin. Olisi tässä vaiheessa ehkä hyödyllistä tietää että kiistelenkö oikeasti tässä Sonyn kanssa
    vai ulkoistetun asiakaspalvelijan kanssa joka etsii vastaukset Sonyn antamasta pyhästä kirjasta.
    vastausten laatu vaikuttaa tuotetun juuri tällä jälkimmäisellä tavalla.
    Laitoin vastaukseksi että kysehän onkin sitten pilveilystä, ei valovuodosta ja että seuraavaksi katsomme kuluttaja-asiamiehen kanssa
    televisiota ja sitten mennään sen mukaan.
    Eikä Markku panostanut sen vertaa että olisi korjannut kirjoitusvirheensä....