Yamaha RX-V673 - Kaukosäädin ei suostu oppimaan muiden kaukosäätimien komentoja?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana IcyAero, 13.02.2013.

  1. IcyAero

    IcyAero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoittelut, mikäli ketju on väärällä osiolla, arvon moderaattori tms. voi siirtää sopivalle osastolle mikäli tarpeellista.

    Kyseessä nyt vähän omituisempi ongelma, kuten otsikossakin lukee. Vahvarina siis RX-V673 ja kaukosäätimen tarkka malli RAV472. Vaikka seuraan valmistajan ohjeita tarkkaan (johon linkki alhaalla), niin en onnistu pääsemään edes siihen vaiheeseen, missä voisin opettaa kaukosäätimille muita komentoja. Ohjeessa pyydetään näppäilemään numeroyhdistelmä 9990 ennen ohjelmointia, mutta tässä vaiheessa kaukosäädin vilkuttaa joka kerta Source -valoa 6 kertaa, joka kertoo siis sen mikäli ohjelmointi on epäonnistunut. Sama tulos esiintyy, vaikka yrittäisin tyhjentää mahdollisia jo tallennettuja komentoja (Code Set -> Input (esim. HDMI1) -> syötä numerosarja 9992). Valo alkaa villkumaan tosin vasta, kun syötän viimeisen numeron. Tästä huolimatta, vaikka jättäisin numerot näppäilemättä tai vaikka en välittäisi 6:n vilkun välähdyksestä, niin en pysty valitsemaan mitään kaukosäätimen nappia. Minkä tahansa napin tuloksena on tämä sama kuuden vilkun sarja, jonka jälkeen ollaan taas siinä mistä lähdettiin.

    En tiedä onko kapula jotenkin muuten paska vai kuseeko Yamahan omat ohjeet. Olisiko kellään asiasta kokemusta tai ehdotuksia? Alkaa vituttamaan tämä kaukosäätimien määrä ja se, ettei homma voi toimia niin kuin pitäisi. :confused:

    http://download.yamaha.com/search/product/?category_id1=16445&category_id2=16446&product_id=1645661 -> Owners Manual -> Learning
     
  2. Kenkku

    Kenkku Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ollut se käsitys että vain RX-V773 mallissa on oppiva kaukosäädin. Tarkistin asian ja se lukee myös käyttöohjeessa sivulla 110.
     
  3. IcyAero

    IcyAero Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas, outoa kylläkin kun molemmat vahvistimet käyttävät samaa kaukosäädintä. Myyjäkin vastasi, että kyllähän se ohjelmoitava on mutta nähtävästi ei. Perkele.
     
  4. Kenkku

    Kenkku Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla lukee kaukosäätimessä RAV477 mikä näyttäis olevan eri tyyppi kun sulla.
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yamahan suomenkielisessä pdf-kuvastossa sanotaan näin kauko-ohjaimista:
    • RX-V773: Esiohjelmoitu/oppiva
    • RX-V673: Esiohjelmoitu
    • RX-V373: -- (ei siis kerrota yhtään mitään, eli on perusmalli)





    Yleisesti ottaen kauko-ohjaimia on kolmea päätyyppiä:

    1. Perusmalli: ei esiohjelmoitu, ei oppiva. Eli komennot ovat mitä tehtaan jäljiltä ovat, mitään ei voi siis jälkikäteen muuttaa. AV-viritinvahvistimien kaket yleensä ohjaavat saman merkin muita laitteita, ainakin perustoimintojen osalta. Mutta eivät muiden merkkien.

    2. Esiohjelmoitu, mutta ei oppiva. Muistissa on komentoja eri merkeiltä, joita voi aina yksi kokonainen komentosetti kerrallaan aktivoida tietyllä koodilla tai näppäinyhdistelmällä. Esim. Yamahasta Sonyksi.
      Yleensä manuaalin lopussa tai jossain erillisessä lappusessa on listattu, että mikä koodi tarkoittaa mitäkin merkkiä. Joskus on kymmenittäin erilaisia vaihtoehtoja, joskus vain muutamia.

    3. Oppiva (Learning), joka useimmiten on samalla myöskin esiohjelmoitu. Käytännössä oppivat kaket eivät ymmärrä aivan kaikkia mahdollisia komentoja toisista kakeista. Mutta yleensä valtaosan kuitenkin ja monista kakeista jopa kaikkikin komennot.
      RF-kaket, eli tavallisen infrapunavalon sijaan osin tai kokonaan radiotaajuuksilla toimivat kaket ovatkin sitten oma juttunsa. Sillä useimmat oppivat kaket ymmärtävät vain perinteisiä infrapunakomentoja (IR).
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2013
  6. kallekilponen

    kallekilponen Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään tietoa mahtaako tuohon esiohjelmoituun kauko-ohjaimeen löytyä koodeja esim. suomessa myytäville digibokseille (topfield, handan, wbox…)?

    Toisaalta, Logitech Harmonyhän se tuonkin pulman ratkaisee…
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2013