Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
  2. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänne meinasin joskus omasta Canonista kasetit lähettää kun oli muistaakseni suht edukas. Nyt en tosin äkkiseltään nähnyt hintoja, mutta äkkiäkös ne kysäisee jos kiinnostaa?
     
  3. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Onko joku saanut muuttokuluista kotitalousvähennystä? Onko tuossa jotain kikkaa?
     
  4. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
  5. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä ettei sitä vähennystä nyt ihan joka asiasta saa. En oikein ymmärrä miksi muiden tulisi maksaa jonkun toisen henkilön muutto? Välillä kun kuuntelee näitä "verosuunnitteluja" kaveripiirirssäkin, niin alkaa vähän keittää. Mikään kun ei ole ilmaista, niin yhdessä sitten maksetaan näiden vähennyksien tekemät vajeet valtion budjettiin. Sen vuoksi kaikki hämärät porsaanreikä "verosuunnitelut" ketuttaa.

    Sanotaan nyt vielä tähän loppuun, että en tässä syyllistä tai epäile claudea mistään hämärästä :)
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2013
  6. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kiitos. Vein just eilen yhden oranssin alleviivaustussin valtionhallinnon työpaikaltani.
     
  7. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumalauta! Oranssi on just se kallein väri ;)
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ihan siinä ja siinä laitanko vinkin!
     
  9. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    On laitettu.
     
  10. wille82

    wille82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2004
    Viestejä:
    706
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko teillä Opera selain?
    Eilein selain päivitti ittensä ja hetken aikaan se toimi hyvin kunnes sitten yht'äkkiä kaatui. Nyt aina käynnistäessä kaatuu. Olen poistanut ja asentanut uudestaan muttei auta :/
     
  11. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Opera Nextillä selaan, itellä alko kanssa se vanha tökkimään, mutta ku otti tän uuden käyttöön ni on toiminut.
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Parhaana selaimena tuntemaani Operaa en ole saanut toimimaan sitten (arviolta) vuoden 2007. Suosittelen vaihtamaan suosiolla Chromeen.
     
  13. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Hauskoja nämä juurtuneet mielipiteet. Omassa päässäkin Opera on paras selain, mutta en edes käytä :D Siirryin aikanaan firefoxiin koska adblock, mutta en ole enää osannut siirtyä takaisin.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mitäs amatööriselaajia täällä taapertaa, mahtaa olla polvissa naarmuja kun konttaamalla ryömitten senkin taannehtineet talkkunakorvat.

    Luonnollisesti jokaiseen tehtävään valitaan siihen tehtävään parhaiten sopiva JA konfiguroitu selain.
    4 eri selaimella minä toimin tällä hetkellä. Vähempi ei riitä missään tapauksessa ja enempiä ei voi toistaiseksi käytellä. Tilanne elää, eli aina kun jokin selain, esim. Safari, muuttuu selainpäivitystilanteen vuoksi huonoksi tai katoaa markkinoilta, pitää sille varatut operaatiot delegoida jollekin muulle selaimelle. Sille, joka parhaiten osaa kyseisen asian hoitaa.



    Opera oli minulla pois käytöstä x kuukautta viime vuonna jossain vaiheessa, koska se aiheutti jatkuvaa 100% prossukuormitusta. Ongelma taisi/taitaa jotenkin liittyä välilehtien suureen määrään ja muistin riittämättömyyteen. Kun karsii välilehdet minimiin, selain ei enää mene hulluun moodiin prossua jumittamaan. En muista päivitinkö selaimen uudemmaksi vai entistäkin vanhemmaksi, mutta kannattaa tosiaan kokeilla vanhempaakin versiota jos nykyinen kenkkuilee. Opera toimii minulla nyt kiltisti. OPERASSA ON PARAS ZOOM EDELLEEN, on aina ollut ja tulee aina olemaan. Chromella useat sivustot ovat täysin mahdottomia lukea 30 tuuman monitorilla, koska tekstiä ei pysty zoomaamaan ja teksti on laadittu jollekin kännykkäkoon näytölle eli fontti on 4...8 pointsia tai vastaavaa.



    Chrome oli minulla pois käytöstä viime vuonna jossain vaiheessa, koska se aiheutti BSODia tai jotain muuta fataalia. Vika ei ehkä ollut selaimessa itsessään, vaan näytönohjainajureissa tai käyttiksen muissa ajureissa. Käyttis päivittyi terveemmäksi tai vaihtelin näytönohjainajuria ja sain lopulta Kromin taas toimimaan konetta kaatamatta. MUTTA, tämän pirullisen resurssiahmattiselaimen lisäksi tarvitaan pakollisena apuna muutakin:

    Priority Saver -softalla olen määritellyt monille softilleni normaalista poikkeavat prioriteetit, DVB-softille normaalia korkeammat ja Kromille minimiprioriteetit. Mutta koska Kromi-paskiainen availee jatkuvasti läjän uusia exefileitä, joille syntyhetkellä annetaan normaali prioriteetti, oli pakko ottaa käyttöön lisäksi järeämmät aseet:

    RunWithAffinity-softan läpi käynnistän Kromin (vain yksi prossuydin selaimelle annetaan käytettäväksi), koska muuten selain haukkaa kaiken tehon koneesta ja audiovideokäsittely pätkii ja DVB-tallenteisiin tulee katkoksia.

    Chrome on paska selain välilehtien vaihtamisessa. Ainakin minulla 32-bitin XP-koneessa 4 GB muistilla eli siis 3,12 GB muistilla. Ja tilanne oli identtinen 2 GB muistilla, eli muistin määrä ei asiaan liity. Kun valitsee jonkun toisen välilehden näkyville, kone on jumissa viitisen sekuntia, videotoiminta pysähtyy ja audioonkin voi tulla katkos. Heti kun löytyy selain, joka pääsee yleisessä käyttöergonomiassa samalle tasolle Kromin kanssa, lopetan Kromin käytön kokonaan juuri tämän jumittamispulman vuoksi. Tai rajoitan sen tehtävät yhden ainoan välilehden käyttöön. Mikähän olisi operaatio, jossa yksi ainoa välilehti riittäisi? Ongelma voi sinänsä liittyä enemmän vaikka PageFilettämiseen, mutta koska se ilmenee Kromilla näin rajuna, syytän Kromia. SSD tai RamDisk voisi ongelmaa lieventää, mutta itse ongelma eli mahdollisesti selaimen ohjelmointivirhe ei silti poistu vaikka pagefiletys saataisiin nopeutumaan ja 5 sekunnin konejumitus alenisi esim. 2 sekunnin jumiksi.



    IE sekä FireFox ovat ne kaksi muuta pakollista selaintani tällä hetkellä. Kaikkia neljää mainittua käytän jatkuvasti. Esim. videot sun muut liikkuvat asiat kuvassa onnistuvat vain yhdellä tai kahdella selaimellani, muissa on blokattu kaikki turha pois.

    Selaimet kuitenkin ikävästi/hyödyllisesti muuttuvat päivitysten johdosta ja paletti elää jatkuvasti. Pitää sopeutua tilanteisiin ja luovia eri selaimilla eri tehtävissä, jotta saa maksimaaliset hyödyt ja mukavuudet käyttöönsä.

    Selaimella pelattavat 3D-pelit ovat kätevä tapa verrata selainten nopeuksia toisiinsa, siis 3D-nopeuksia. Tottakai pelataan sillä selaimella, joka on nopein. Erot ovat kymmenkertaisia, eli selain A päivittää kuvaa töks-töks-nopeudella kun selain B päivittää 60 ruutua sekunnissa tms. Tämä nopein selain viritetään 3D-kiihdytetylle toiminnalle ja muut selaimet viritetään johonkin muuhun käyttöön.



    Minun seuraava ratkaisuni Kromin resurssirohmuiluun eli koneen jumittamiseen on se, että varaan tälle pirun näppärälle paskaselaimelle ikioman koneensa, jota se saa jumittaa miten lystää. Kyseisellä koneella ei tehdä yhtikäs mitään muuta kuin Kromiselaamista. Siinähän jumitat tai kaadat koneen kerran sekunnissa, ei haittaa mitään. Äärimmäistä selainvirittelyä ja sopeuttamista, että selaimen kenkkuilun vuoksi sille pitää rakentaa ihan oma kone mellastuskentäksi. Kromi on kuin uhmaikäinen kakara. Joka kaiken lisäksi ulottaa lonkeronsa käyttiksen sisälle niin syvälle, ettei käyttäjällä ole mahdollisuuksia hillitä selaimen rajusti rimpuilevia toimintoja. Taitaa Kromi mennä syvemmälle kuin virustutkasoftat.
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Chromessa on kieltämättä omat ongelmansa. Vaikka selain päivittää itsensä jatkuvasti, siinä on useita selkeitä bugeja, kuten vaikkapa toistuva täysin yhtäkkinen selatun sisällön avaaminen uuteen ikkunaan tai välilehtien keskinäisen sijainnin turhaakin turhempi paikanvaihto (jos noissa on kyseessä jokin ääliömäinen pikanäppäinsysteemi, niin lasken bugiksi) tai kun flash kaatuu niin JOKAISEN välilehden ja ikkunan videot kaatuvat, tätä tapahtuu aina välillä. Myöskin tubettaminen katkeutuu nykyään jostain aivan älyvapaasta syystä eli yhtäkkiä video ilmoittaakin olevansa lopussa tai ylipäänsä sen aloittaminen täytyy joskus tehdä puolen tusinaa kertaa, veikkaisin tuon johtuvan ennemmin selaimesta kuin Googlen serveriongelmasta. Yksi VÄLTTÄMÄTÖN lisäominaisuus selaimesta myös näkyy uupuvan eli volumenappi, jotkut videot kun ovat aivan idioottimaisen hiljaisia jolloin hyttysen ininäkin kuuluu kovempana ja olisihan se kätevää säädellä voluumia selaimen kautta etenkin jos koneen laiteäänet ovat jo maksimeissa. Tehoja selain nähtävästi todellakin vie mutta käytännössä välilehtiä voi helposti avata vanhahkolla läppärillä sen parikymmentä ja hyvin pyörii.

    Ja tässä kohtaa on syytä mainita että kokeillut muut selaimet ovat tuon rinnalla joka tapauksessa aivan roskaa. Opera ei siis edes lataile sivuja tai kun lataa niin kestää puoli tuntia per lataus, Mozilla ylipäänsä avautuu ehkä samassa ajassa ja Safari ei tainnut päästää edes kunnolla testaamaan -> luovutus. Nuo eivät voi enää olla käyttäjävikoja kerran niin monta ja yksi muu selain toimii mainiosti ilman mitään äärimmäisiä ongelmia. Chrome ei myöskään kaatuile juuri koskaan enää toisin kuin vaikka Mozilla jonka perusproseduuri sen sulkemisen jälkeen on aina ilmoittaa juuri kaatuneensa. :D

    P.S. Sitä viimeistä selaimenakin pidettyä virus+haittaohjelmaimuria ei viitsi edes käsitellä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2013
  16. Enoxol

    Enoxol Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno ketju! En ois kehannukkaan tehä omaa ketjua tästä kyssäristä!

    Kuulin tossa yheltä sähkäriltä ohimennen kun se höpisi sähkölaitteiden suojaamisesta. Eli siis jokin palikka mikä heitetään pistorasian ja vaikkapa jatkojohdon väliin. Tällä siis estetään mahd. ylijännite iskemästä laitteisiin tjn. Mikä on kyseisen palikan nimi, paljonkohan moisiin kannattaa sijoittaa ja saakohan noita tyyliin prismasta? Onko sellaseen käytöstä mitään "haittoja"?? Ei kait tollaseet kerrostaloissa niin must ole, mutta aloin laskeskeleen oman elektroniikan määrää talossa niin aloin miettimään moista sijoitusta :D
     
  17. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Sen palikan nimi on - rumpujen pärinää... ***Ylijännitesuoja***. Saa prismasta. Kalliin telkkarin, vahvistimen ja tietokoneen suojaksi. Myyvät myös jatkojohtoja, joissa sisäänrakennettu ylijännitesuoja.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ylijännitesuojia tarvitaan useampia peräkkäisiä, ja muuallekin kuin vain siihen 230 voltin linjaan. Mutta jokainen oppii itselleen tarpeelliset suojavälineet parhaiten kantapäänsä kautta sitten kun näkee millaiset laitteet hajoavat ylijännitteiden vuoksi. Yleispäteviä ohjeita ei ole olemassa. Tai on, mutta niiden luetteleminen kaduntallaajalle on ajanhukkaa. EMP-suojauksen (ilmatie-etenevä piuhoihin syntyvä ylijännite) rakentaminen menee yli palkansaajan budjetin. Ja yhtä monimutkaista, joskin halvempaa, on kaapeleita pitkin etenevän ylijännitteen varalta suojautuminen.

    Minulla on useampi modeemi hajonnut kun parin kilometrin pituisiin puhelinjohtimiin on indusoitunut ylijännite ilmeisimmin salaman iskun vuoksi. Onneksi, koska käytän vain ja ainoastaan ulkoisia modeemeita enkä korttimodeemeja, tuho ei ole ikinä levinnyt tietokoneisiin asti, vaan modeemi on "uhrannut itsensä". Eipä auta tällaiseen ongelmaan 230 voltin virtajohtoon tehtävät asiat. Puhelinlinja vaatii ukkoselta suojaamista johtoparin välille sekä suhteessa valtakunnanmaahan kummaltakin johtimelta erikseen. Vähintään 3 kpl ylijännitesuojatoimielimiä pitää siis näkyä jos puhelinpiuhan ylijännitesuojain avataan. Ellei näy, moinen pilipali-suojalaite kannattaa hävittää. Ja siis ylijännitesuojia pitää ketjuttaa useampia peräkkäin, jättäen x metriä piuhaa suojainten väliin impedanssia kasvattamaan ja tuhon etenemistä jarruttamaan. EMP-versiossa metallisen laitekaapin osastoivat seinät integroituine suojaimineen toimivat peräkkäisinä palomuureina, joissa ylijännitteen taso asteittain elennetaan ja suojaus pysyy jatkuvasti toimivana, eikä kertasalamasta/ydinlatauksesta tuhoutuvana kuten kotilaitteissa.

    Nyt kun taloyhtiöön on tuotu valokaapeli ja "modeemijohto" eli puhelinjohto on pituudeltaan vain joitakin kymmeniä metrejä tai noin sata metriä, ja vipeltää maan alla sekä rakennuksen seinien sisällä, modeemien rikkoutuminen luultavasti loppuu. Minulle "ylijännitesuojaksi" täten riitti taloyhtiön siirtyminen valokaapeliin.
     
  19. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja mitä tärkeintä. Useimmat (ellei kaikki) ylijännitesuojat ovat täysin hyödyttömiä jos niitä kytketään maadoittamattomaan pistorasiaan. Eli siellä mökin vanhassa sähköverkossa, jossa siitä olisi todennäköisesti eniten hyötyä,se on usein täysin hyödytön, koska sähkövedot ovat maadoittamattomia.
     
  20. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei pidä paikkaansa. Ylijännitesuojaa kiinnostaa pelkästään vaihe- ja nollajohdon välillä vaikuttava jännite. Ylijännitesuojan suojamaan rooli on säilyttää maadoitusketju rikkomattomana omalta osaltaan. Sillä ei ole ylijännitteen torjuntaan liittyvää roolia.

    Ai miksi sitten kielletään liittämästä maadoittamattomaan pistorasiaan? No kun suojamaadoitusketjun rikkomista ei voi mikään suojalaitevalmistaja virallisesti suositella.



    P.S. Joskus oli liikkeellä made in ping pong -suojia mitkä käyttävät suojamaata ylijännitteen oikosulkemiseen. Ovat maadoittamattomassa rasiassa sähköturvallisuusriski. Turvatekniikan Keskus kerää tämmöiset hazardit haaviinsa l. pois myynnistä tavatessaan.