Litteä kotelo tai seinään upotus?

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana kkuula, 10.02.2013.

  1. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mietin tuossa miksei ole tehty litteitä kokteloita? Sellaisia joissa syvyys olisi vain elementin vaatiman tilan verran tai elementti koteloineen olisi upotettu seinään.

    Kiinnostaisi tietää hieman mikä tällaisissa ratkaisuissa on äänenlaadun kannalta ongelmana?

    Mulla on toistaiseksi pieni ja ahdas olohuone jossa tykki ja 210cm leveä kangas, tietokonepöytä, pieni kirjahylly ja parivuode.... joten kunnolliselle kaiutinsetille ei ole juurikaan tilaa joten mietin tälalisia tsi vaihtoehtoja..

    Helpointahan tähän tilaan olisi mahduttaa jokin minikaiutinsetti mutta semmoset pienet muovipurkit..... :sick:

    Tällähetkellä ääntä päästelee random stereovahvistin ja 80-luvun pöntöt (nurkassa vierekkäin :eek:) jotka ovat ääneltään mukavan luonnollisen oloiset perus tv ohjelmilla mutta suht tunkkaiset ilmavan musiikin kanssa eikä yllä kovinkaan alas. Nyt vahvistimeksi on tulossa perus kotiteatterivahvistin ja pahimpaan hätään nuo vanhan pöntöt saa kelvata sen jatkeena.

    Olisiko järkeä hommata jokin esim. logitech:in 5.1 setti jossa ehjät kaiuttimet (palataan subbariasiaan toisenkerran..) ja tekasta niille elementeille uudet kotelot?

    Ehkä tämä kuuluisi paremmin tuonne kodin suunnittelunurkkaan?
     
  2. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
  3. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin nyt kun päästiin asiaan niin niin.. Ajatuksena olisi koolata näytöseinä nykyisestä irti senverran että sinne sisään saisi kotelot elementeille, tällöin päästäisiin eroon niistä kotelon reunaheijastuksista. about kuvanmukainen ratkaisu? Kummallekin puollelle näytöpintaa 8kpl 3-4" laajakaistat + tarpeenmukaan diskanttia.
    Toinen vaihtoehto olisi samat kaiuttimet koteloituna perinteisesti mahd. pieneen koteloon.

    Mitenkähän tuollainen 8 elementin line array kaltainen ratkaisu toimisi? Jos tekisi vaikka jostain noista perusedullisista tangBandeista tuollaiset?

    katso liitettä näyttöseinä.JPG
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2013
  4. kahvis

    kahvis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2005
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miks et tee näin?

    [​IMG]

    Kaiuttimet kankaan taakse, ja keskikaiutin samanlainen ja samalle korkeudelle kuin etukanavat!
    Jos rakennat seinän sitä varten, tee nyt kerralla kunnollinen!

    Onko kaiuttimilla joku tietty maksimi leveys?
     
  5. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikait tuossa mitään muuta ongelmaa olekaan kuin tuo tila johon elementit pitäisi saada upotettua seinää voisi järkevästi koolata maksimissaan 100mm. 50-75mm olisi parempi.

    Tosin hiemna epävarmaa kauanko tässä kämpässä asutaan, isompi etsinässä joten taitaa tämä pohdiskelu jatkua seinän ulkopuolisten ratkaisuiden kanssa.
    Kaipaisinkin kommentteja noista kahdeksan elementin torneista? Ne mahtuisi käytössä olevaan tilaan ja niitä saisi hieman suunnattuakin katselupaikalle. Lisäksi settiin olisi tulossa jokin peruss subi jolla hoidettaisiin alapää.

    Setti on tulossa pääasiassa tv:n katselun ja elokuvia varten sekä hyvin satunnaiseen musiikinkuunteluun. Alkuun olisi tulossa 2.1 asettelu ja ehkä tulevaisuudessa 5-7.1. Mites toimiva ratkaisu on 3.1 setti?

    Tarkoitus olikin selvittää tulevan varalle onko tuollaisessa seinään upotuksessa mitä ongelmia tiedossa jos seilaiseen joskus alkaa. Kaiuttimien suuntaus ja huoneen järjestyksen muuttaminen tietty hieman hankalampaa..