Sharp 60" LED-TV LC60LE636S

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Panze1, 15.11.2011.

  1. Euro2012

    Euro2012 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime ajat keskitytty futikseen....

    Irwinille: valovuotoa ei näy, ei vaikka sitä yritän etsimällä etsiä.

    Bluray-leffoissa vaikutelma jotenkin saippuaoopperamainen. Asetuksista valittu Elokuva-toisto ei muuta tuota hiukan häiritsevää vaikutelmaa ja se toistuu leffatyypistä riippumatta.
    Pitänee alkaa itse säätämään kuvaa enemmän silmälle miellyttävämmäksi. TM2/2011 ja 8/2012 ainakin on jotain heidän käyttämiä asetuksia parille eri Sharpille. Avforumillakin on joku versio 636E laitteen säädöistä. Niillä ehkä voi aloittaa vaikka ei samasta koneesta ole kysymys.

    Ensikommentti pallonseurannastakin oli hiukan hätäinen....pallon liikkuessa kuvan yläreunan alueella siinä näkyy selvästi varjoja. Tuota samaa en näe ruudun keskellä.
     
  2. Zarok

    Zarok Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kellään muulla tämän television omistajalla osunut silmään A/V sync ongelmia ulkoista vahvaria käytettäessä?

    Itse huomasin, että kaikki vahvariin (Onkyo TX-SR508) liitettyjen laitteiden kanssa kuva ja ääni tulee eri tahdissa. Kokeilin muutamaa eri kytkentää, kaikki HDMI:llä vahvariin -> HDMI telkkariin tai HDMI telkkariin + optinen piuha vahvariin - sama lagi jatkuu. Testattu myös useammalla eri laitteella ja useammalla eri videolla / blu-raylla.

    Onkyosta saa A/V synciin viivettä 100ms joka poistaa ongelman LÄHES kokonaan, mutta ei ihan. Pikkuisen jää silti häiritsemään.

    Telkkarista on GAME mode päällä jonka pitäisi disabloida kaikki mahdolliset kuvaprosessoinnit ja kävin vielä valikot ainakin mielestäni käsin läpi, että kaikki smooth motionit ja film modet ja muut vastaavat olisivat pois päältä. Kokeilin varmuuden vuoksi myös noita eri presettejä, kaikissa samaa vikaa. Kellään ideoita?
     
  3. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    en tiedä liittyykö asiaan mutta itellä oli äänisynkkaongelmia kun ajoin äänen htpc:ltä hdmi:n kautta vahvariin. synkkaongelmat loppui kun pelkkä kuva meni hdmi:llä ja ääni erikseen optista myöten... telkku on lg:n 47lh7000 ja vahvarina yamahan v671.

    tämä töllö kyllä kiinnostaisi... juuri ne ominaisuudet mitä tarvitsee.
     
  4. Zarok

    Zarok Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kokeilin tuota kyllä mutta eipä tuo tuntunut vaikuttavan. Ei sillä, tulin tosiaan siihen tulokseen että olin puusilmä ja konffannut tuon A/V Syncin vahvarista väärin - muutaman säätöDVD:n avulla sain synkkaviiveen 40MS:ään vahvarin päässä joka näyttäisi olevan passeli, eli se 100MS oli mennyt jo toiselta puolelta ohi.

    Muuten olen kyllä telkkariin erittäin tyytyväinen kaikilta muilta osin, paitsi jos on allerginen pilveilylle en välttämättä koskisi tähän telkkariin. Itseäni se ei häiritse, mutta voisin olettaa että jollekin hiukan tarkemmalle kaverille pilveilyn määrä voisi käydä todella raivostuttavaksi. On kuitenkin niin huomattava parannus edelliseen telkkariin / videotykkiin, että en valita. :)
     
  5. Freakie

    Freakie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Investoin juuri itsekkin LC60LE636S:ään. Olen yrittänyt säätää kuvaa, mutten ole löytänyt mielisiä asetuksia vielä. Kokeilin AV-forumin ketjustä löytyneitä asetuksia, ja ne oli aivan karmeita. Samoin testasin TM:n sivuilta löytyneitä muille Sharpeille tarkoitettuja asetuksia. Säätöjen jälkeen kuva oli yhtä tumma kuin hiilikellarissa. Minkäslaisia kuvasäätöjä muilta 636s:n omistajilta löytyy?

    -F-
     
  6. Zarok

    Zarok Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla taitaa olla aikalailla nuo AV Forumsin säädöt , tottunut tuohon tummuuteen... Jos ihan tarkkoja ollaan, niin taustavalo on nollassa, kontrasti +24 , kirkkaus -2 ja värilämpötila keskitaso. Muuta en oikein ole mitään viilannut. Ehkä voisi kirkkaampikin kuva olla varsinkin jossain todella tummassa matskussa, mutta sitten taas jos alkaa vääntää kirkkautta lisää , kirkas kuva näyttää "ylikirkkaalta".
     
  7. Freakie

    Freakie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat asetukset on tällä hetkellä:
    Taustavalo +10
    Kontrasti +19
    Kirkkaus +5
    Väri -1
    kaikki muut on nollassa (myös edistyneet asetukset)

    En oikein ole tyytyväinen SD kuvaan. HD kuvaa en ole vielä päässyt kunnolla kokeilemaan. Ensi viikolla sitten, kun saan pitkän HDMI kaapelin, niin pääsen testailemaan Macilta HD-leffaa.

    -F-
     
  8. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Olisi tarkoitus käydä katsomassa muutaman kuukauden käytössä ollutta otsikon mukaista Sharppia. Mikä on helpoin tapa saada selville että onko ko. yksilössä valovuotoa tai pilveilyä? Huone pimeäksi ja leffan lopputekstit pyörimään?

    Mites teillä on kokemuksia Sharpista HTPC:n näyttönä? Ymmärtääkseni GAME-tila tarjoaa 1:1 pikselit ja pienimmän mahdollisen input lagin.

    Voiko jokaiseen Sharpin HDMI-sisääntuloon määritellä omat kuva-asetukset? Esim HTPC ykköspaikassa kiinni ja sille on omat kuva-asetukset jokaiseen eri kuvamoodiin, vahvistin kakkospaikassa kiinni ja sille on omat kuva-asetukset eri moodeissa. Vai ovatko kuvamoodien asetukset samat HDMI-sisääntulosta riippumatta?

    SD-kuvalla ei ole väliä, pääkäyttö HTPC:n näyttönä nettisurffailu, kouluhommat, pelailu sekä leffat tietokoneelta ja pleikkari kolmoselta. Vahvistin hoitaa äänipuolen. Vissiin luvassa voi olla pientä audiosynkkaa kuvan ja äänen suhteen jos ääni kiertää vahvistimen kautta? Pleikkarilta kuva ja ääni menevät vahvistimelle HDMI-kaapelia pitkin ja HTPC:ltä kuva suoraan HDMI-kaapelia pitkin telkkarille ja ääni optisella vahvistimelle.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 25.10.2012
  9. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Itse itselleni vastaten;

    Valovuodot ja pilveilyn näkee helposti kun valaistuksen pistää pois ja vaihtaa vaikka telkkarin jollekkin salatulle kanavalle. Silloin mustaa taustaa vasten näkyy kaikki erheet. Tässä yksilössä niitä ei ollut pahemmin. Reunoissa pienet valovuodot ja sitten vasemmalla SCART yms paneelin kohdalla jalkapallon kokoinen pilvi. Takapaneelin ruuveja löysäämällä nuo pilveilyt vähenivät, eivätkä ne käytännössä näy kun kuva-asetukset on pistänyt kuntoon. Lisäksi jokaisessa kulmassa on pienet tummat suht haaleat muutaman sentin pituiset paksut viivat, jotka näkyvät vaaleaa taustaa vasten. Eli pilveilyä ja valovuoto on, mutta odotettua vähemmän. Onneksi oli mahdollisuus käydä katsomassa telkkaria etukäteen. Eli yksilöissä on luultavasti eroja.

    Tosiaan Peli-tila on paras ja ainut tila HTPC käyttöön, sillä se on käytännössä lagiton. Muilla kuvatiloilla lagia on niin paljon, että hiiri häntii selvästi (myös PC-tilassa), joten niitä ei voi käyttää HTPC:n kanssa. Telkkari tukee 1:1 pikselilöintiä, joten kuva on täysi ja virheetön 1080p/60Hz.

    Kuvamoodit ovat yhteiset, mutta jokaista eri kuvalähdettä varten voi määritellä yhden oman kuvamoodin, joka on siis tulokohtainen. Esimerkiksi elokuva-kuvatila on tällä hetkellä säädetty PS3:n kautta säätölevyllä ja se on aivan liian tumma HTPC käyttöön. Suosittelen AVS HD 709 ilmaista kalibrointilevyä, jonka voi polttaa dvd:lle ja pistää pleikkariin tai avata HTPC:n videotoisto-ohjelmalla.

    Olen havainnut pientä lagia kun ääni menee vahvistimen kautta. Esim telkkarin kohdalla pistin 40ms viivettä (ääni optisella).

    Sellainen huomio että kaikissa muissa paitsi elokuva-moodissa keltainen on enemmäkin oranssia. Joten itse otin käyttöön AV-foorumin säädöt väreille, joilla ko. ongelma korjaantui ja keltainen näyttää keltaiselta. Voin myös pistää tänne nuo kuvasäädöt jos joku haluaa testailla omalla kokoonpanolla. Itsellä led-valot telkkarin takana aina päällä ja muutenkin huone pimeähkö tai pimeä, joten se tietysti vaikuttaa kuvasäätöihin.

    Plasmatelkkarin jälkeen LCD-töllö näyttää ne hyvät ja huonot puolensa. Plasma vie tätä telkkaria kaikessa missä on liikkuvaa kuvaa ja muutenkin plasmalla kuva on pehmeämpi ja värit rikkaampia ja kuva jotenkin syvempi. LCD:llä taas saa kontrastia paljon laajemmin säädettyä ja valkoinen pää on mielestäni parempi. Olen erittäin yllättänyt tämän telkkarin mustan toistosta, joka on erittäin hyvä, joten siinä ei ole näkyvää eroa edelliseen plasmaani. Mutta HTPC käytössä ja tietokoneen ainoana näyttönä plasma ei vaan toimi, siksi LCD telkkari on paljon parempi valinta tähän käyttötarkoitukseen. Mutta jos katselee televisiosta vain SD ja HD tavaraa niin plasma vie voiton. Tosiaan 50" plasma näyttää postimerkiltä tämän rinnalla.

    Hintaisekseen ja kokonsa puolesta tämä televisio on parasta mitä voi saada LCD puolella, joten suosittelen erittäin lämpimästi 4,5/5 (pilveilyvaara ainut miinus)

    Edit: Minkälaista HDD-tallenninta käytätte? Televisio ei tykännyt Panasonicin kanssa toimineesta virtalähteettömästä usb-kiintolevystä.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 30.10.2012
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tommoinen on mulla Panasonicin VT30:n perässä, on jäänyt aika vähille käytöille, onneksi siinä on liitäntöjä ihan kotitarpeiksi, taidan laittaa se eSATA:lla Miracleboksiin joskus kun viitsii...

    T: Vesku
     
  11. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Ohjekirjassa lukikin ettei televisio tykkää tallentaa HDD levyille, joten pistin 64gb usb muistitikun tilaukseen.
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Joka ei olekaan sellainen HDD...
    HDD= Hard Disk Drive, eli kovalevy...
    Se tilaamasi tikku on flash-muisti, ei kovalevy.

    T: Vesku
     
  13. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Aukikirjoitettuna juurikin näin, mutta tietääkseni en ole väittänyt että usb muistitikku olisi HDD-levy? Siks käytinkin sanaa joten. Miksi olisin tilannut HDD-levyn jollei telkkari sellaista tue?
     
  14. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Mielellään lukisi kommentteja kyseisestä televisiosta, itsekin tuossa vuoden vaihteen jälkeen todennäköisesti päättymässä tähän laitteeseen. Gigantissa ihan ok hinta jo (1299e).
     
  15. Boincari

    Boincari Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan saanut SHARP LC-60LE636S telkkarissa Netflixin tai Spotifyn toimimaan. Aquos Net + valikoista ja apps kaupasta ei löydy Netflixiä tai Spotifytä. Ulkomaalaisissa Youtube videoissa näkyy SHARP Aquos telkkareissa olevan Netflix. Eikö sitä saa suomessa toimimaan?
     
  16. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Katsoin yöllä NHL matsia ja pisti silmään mainoskatkolla Best Buy:n mainos.. Sharpin telkkarit alennuksessa. Ainoan hinnan minkä sanoivat oli 60" $899. Ja jos oikein haluaa päästellä kirosanoja niin tuo tekee euroissa VAIN 680€, mitkäköhän on postikulut? :) Voi voi kun Gigantti tiputtaisi edes lähelle tuota dollari määrää :D
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2013
  17. Elkko

    Elkko Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäläinen tämä on verrattuna esim. Sony HX855? Ainakin ulkonäkö on aika ankea minusta. Edullinenhan tuo olisi ja haluaisin vähintään 60" töllön...
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2013
  18. Akseli R.

    Akseli R. Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa hommattua ko. töllötin, täytyy sanoa että on hyvä kuva. No verrokkina 2008 ostettu samsung... Kuitenkaan valovuotoa ei juurikaan ole ja mustan tasoon ihan tyytyväinen. Ääniä en ole vaan saanut optisella vahvariin. Vahvarina marantz sr5004, johon olen tv tulon liitännäksi valinnut ainoastaan Digital1 liittimen (optinen 1) ja sen kytkenyt tuohon telkkarin optical outtiin. Kuitenkin kelpo tölsö tämmöiselle puusilmälle :)
     
  19. Samusil

    Samusil Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2008
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään kokemuksia tuosta Sharpin LC60LE741S mallista? Ollut jo pitkään itellä kiikarissa mutta kun kyseinen töllö on halvin 60" 3d led telkku mitä olen löytänyt niin onkohan tuo myöskin paskin? :D En ole porissa päässyt liikkeissä tai kaupoissa näkemään kyseistä mallia lainkaan vain tuota 636sta.. about 350e joutuis maksaa enämpi tuosta 741stä kuin 636sta.. Enemmän kuin tuo 3d minua kiinnostaa telkussa youtuben ja netflixin toiminta vai vaatiiko esim pleikkarin väliin..
     
  20. vvl

    vvl Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2010
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 636 lähtee vaihtoon, kun on jalitsupallon kokoinen harmaa klöntti vasemmassa alakulmassa. Lupasivat huollosta tuoda uuden tilalle. Saas nähdä kauan kestää vaihto