Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    En ole havainnut mitään hyppimistä omissa tallenteissani... oletko varma että on uusin softaversio? Voi tietty olla että sitä esiintyy niin harvakseen ettei ole vielä osunut omalle kohdalle mutta oudolta tuntuisi näin monen viikon jälkeen.
     
  2. Squierrel

    Squierrel Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki ihan ensimmäisenä tarkistin softaversion. Kolme ensimmäistä tallennusta meni pieleen, sen jälkeen on toiminut. Saattoi olla jotain uudenkankeuttakin.

    Vialliset tallennukset näkyvät jo medialistassa, kun tallenteen pituus ei täsmää alku- ja loppuaikojen kanssa. Hyppäykset ovat siis tallentumatta jääneitä kohtia, niitä ei saa eestaas kelailemalla näkyviin. Yksi viallinen tallenne ilmoitti jo toiston alussa tallentamisessa tapahtuneesta virheestä, mutta lähti kuitenkin näyttämään sitä. Ohjelmassa ei ollut nykäisyjä, se vain loppui kesken.

    Maallikko voisi arvailla jotain sensuuntaista, että kyseessä olisi kovalevyvika, viallisia kohtia levyssä. Ehkä levykäyttöjärjestelmä osaa merkitä huonot sektorit eikä enää yritä tallentaa niile. Saas nähdä, miten pelaa jatkossa.
     
  3. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuin myös, softapäivityksen jälkeen tullut melkoinen määrä tallennenteita ja kaikki olleet siitä saakka OK.
     
  4. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tässä Humaxissa kannattaa valita näytön tarkkuudeksi (576i, 576p, 720p, 1080i vai alkuperäinen ) V-format painikkeesta ? Vaikuttaa siltä että valitsi niistä minkä tahansa, niin näytön alalaidan palkissa lukee aina 576i ???

    Toisinsanoen, säätääkö TV sen tarkkuuden aina parhaaksi mahdolliseksi ja tämä Humax ei säädä sitä mitenkään?
     
  5. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ko. alapalkissa lukee senhetkinen lähetyksen resoluutio, esim. Yle HD:lla lukee 1080i. Kaikilla SD-kanavilla lukee luonnollisesti 576i.

    V-format-napilla puolestaan valitaan näyttölaitteelle menevä HDMI-ulostulon resoluutio ja se kannattaa valita näyttölaitteen mukaan. Full HD-resoluution televisiolle kannattanee yleisesti ottaen valita 1080i. Jos tämä ulostuloresoluutio on eri, kuin tuo alapalkissa oleva lähetyksen resoluutio, skaalaa boksi tuon videon "oikeaan kokoon" ja vie televisiolle aina tuota ulostuloresoluution mukaista resoluutiota.

    Jos valitsee "alkuperäinen", muuttuu tuo ulostuloresoluutio sen mukaan, mikä lähetyksen senhetkinen resoluutio on ja skaalaus paneelin kokoon jää television vastuulle.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Joka voikin sitten näyttää joko paremmalta tai huonommalta, kuin boksin skaalaimen tuottama kuva.
    Ilman empiiristä kokeilua asiasta ei pääse selvyyteen...
    Mitenkään ko. boksiin liittymättä ona empiirinen kokeilu sanoon, että 55" Panasonic VT30 FullHD-plasmassa kuvanlaatujärjestys on:
    1.) Miraclebox M9 1080p
    2.) Topfield TF 600 1080i
    3.) Töllön oma viritin ja skaalain
    Erot ovat pieniä, mutta havaittavissa ja ehdottomasti paskin kuva oli jossain "testivoittaja" Maximum-boksissa 1080i:llä vanhalla 42" plasmalla...

    T: Vesku
     
  7. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos hyvistä tiedoista...nämä selvensi paljonkin :) . TV on tosiaan HD resoluutioon kykenevä ( Panasonic VT50 )...valittevasti ei ole vielä HD kanavia ollut mahdollista katsella kun pitäisi tuohon antenniinkin saada VHF harava UHF:n kaveriksi. Ehkä sitten kesällä? Samallahan tässä sitten selvisi sekin että miksi tuolla alapalkissa jököttää tuo vaatimaton 576i :mad: .

    Tässä tapauksessa ilmeisesti kannattanee siis valita kuitenkin tuo 1080i resoluutio vaikka en HD lähetyksiä pääse vielä katsomaankaan? Kummassakohan on parempi skaalain...Humaxissa vai tuossa Panasonicin plasmassa?
     
  8. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäpä arvelet, kumpi on parempi...Humax vaiko VT50 Pana...siis virittimen/skaalaimen suhteen?

    Heh...minulla tuo entinen boxi oli juuri tuo testivoittaja Maximum ;) . En mä sitä kyllä ihan jaskaksikaan menisi moittimaan...on/oli siinä paljon hyvääkin. Silloiseen Pioneeriin 43" HD-ready plasmaan se loihti kyllä ihan mallikkaan kuvan ja se oli nimenomaan Maximumin ansiota koska Pioneerissa ei ollut edes digiviritintä. No...ehkä se ei nykyään enään pärjäisi vertailussa, mutta silloin digiajan kynnyksellä oli mielestäni ihan kova sana.
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Soon näköasia kumpi on parempi, en minä moista voi todeta täältä n+1:n kilsan päästä...
    Testaa...
    Ja mitä tuohon Maximumiin tulee, värkki oli mahtava muilta toiminnoiltaan, mutta se tärkein, eli kuva jäi "kusiaiselle".
    Oli niin vähän aikaa, että en muista kävinkö kaikki säädöt läpi siitä...

    T: Vesku
     
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi toki kokeilla, kummasta itse tykkää enemmän, mutta itse pidän kyllä yleensä bokseissa tuota pakotettua 1080i (tai p, jos boksi tukee)-resoluutiota päällä lähes laitteista riippumatta. Tähän kun liittyy pari muutakin seikkaa, jotka itseäni häiritsevät yleensä enemmän, kuin yleensä varsin pieni (mahdollinen) ero videoskaalauksen tasossa. Ensimmäinen on se, että jos skaalauksen jättää televisiolle, niin myös boksin valikot vaihtavat resoluutiota aina sen mukaan, mikä kanavan resoluutio sattuu olemaan. Ei välttämättä monellekaan iso asia, mutta kyllä se häiritsevä on erityisesti jos katsoo pääasiallisesti SD-kanavia. Toinen seikka, ehkä menujen resoluutiota merkittävämpi, on se, että jos boksi vaihtaa resoluutiota kanavan mukaan, joutuu se muuttamaan tuota HDMI-liitännän resoluutiota aina, kun vaihdetaan SD:ltä HD:lle ja toisinpäin. Tämä tuo useimmassa laitteessa ihan silminnähtävän lisän kanavanvaihtoaikaan.
     
  11. huuhaa

    huuhaa Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua hajonneen Maximum T-8000 boxin tilalle tällainen kun viikonloppuna sai Gigantista 249e. Boxi käytössä ainoastaan SD-kanavilla. Alla ensituntumat:
    + Nopeat kanavanvaihdot
    + EPG riittävän hyvä itselle (itselleni välttämättömyys on tuo ruudukkonäkymä)
    + Käyttö loogista ja mikään toimenpide ei ole liian monen napin takana
    + Kelausmahdollisuudet riittävät
    + usb portin kautta voi siirtää omia videoita koneen kovalevylle katseltavaksi

    - Kellonaika olisi kiva saada etupaneliin myös silloin kun boxi on päällä (off tilassa sen saa siihen kun käy laittamassa virransäästön pois päältä. Tästä ei ollut mitään mainintaa manuaalissa...)
    - Tallennus vain kahdelta kanavalta
    - EPG:ssä ei näy säännölliset tallennukset mitenkään
    - Kerran on käynnistyksen yhteydessä jäänyt kuva ja ääni tulematta. Piti käynnistää uudelleen.
    - Huulisynkka tuntuu joitain tallenteita katsottaessa lipsuvan.

    Perusasiat riittävällä tolalla omaan käyttööni. Luotettavuus loppupeleissä ratkaisee ja se jää nähtäväksi. Paremmilla ominaisuuksilla olisi ollut esim Wbox2, mutta ei oikein houkuttanut ajatus että kaikki tallenteet silloin tällöin vain katoavat.

    Edit: pitää seurata tuota huulisynkkaa että miten paljon se nyt falskaa tallenteissa. Mikäli se on jatkuvaa niin menee vaihtoon.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2013
  12. jpsipila

    jpsipila Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    MOi!

    Onko kellään tuota päivitystiedostoa olemassa? Humax UK on poistanut mallin valikoimistaan, enkä löydä päivitystiedostoa mistään.

    Kiitos,
     
  13. digidigidigi

    digidigidigi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. digidigidigi

    digidigidigi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vaan taitaakin olla vanha versio, joka löytyy nykyään Humaxin suomi-sivuilta. Päiväys hämäsi, ehdin jo innostua:( Tälle boxille lienee turha odotella enää uusia päivityksiä?
     
  15. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tuo julkaistu jo 2011, joten ikääkin jo on on. Ja luetettavuus on ollut huippuluokkaa (ei hukattuja ajastustallennuksia), joten en sinänsä mitään ihmeellistä päivitystä edes odottele.
     
  16. digidigidigi

    digidigidigi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kyllä odottelen päivitystä jossa laitteen eth-portti otettaisiin käyttöön, Hbb-tv, etähallintaa tms.? Mutta taitaa olla toiveajattelua...
     
  17. keytronic123

    keytronic123 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari ongelmaa tämän kanssa – onko muilla tällaisia ongelmia / mitä korjauksia voisi kokeilla:

    1. Tämä on tapahtunut useamman kerran eli video tallennus (tv ohjelma) on onnistunut eli tallenne näkyy tallenteiden listassa ja tallennus on vienyt tilaa kiintolevyltä. Mutta kun yrittää avata tallennetta eli katsella sitä niin valikko jossa on vaihtoehtoina katselu, poista tallennus, muuta nimeä jne. vilahtaa sekunnin tuhannesosan ajan ruudussa ja tallenne häviää kokonaan tallennettujen listalta – kiintolevyltä ei tilaa kuitenkaan vapaudu yhtään. Mistä/miten nämä tallenteet voisi löytää jotta saisi ne ainakin poistettua kun ne vie aikalailla tilaa (taitaa olla HD kanavia kaikki jossa tätä on tapahtunut; siis 99% HD tallenteista toimii ok, mutta jonkin verran näitä ”katoamisia” tapahtuu).


    2. Yle HD (ja esim. Nelonen Kino) kanavilla kuva päällä kelaus ei toimi (eli näiden kanavien tallennuksissa kuva päällä kelaus ei toimi). Kun laittaa kuva päällä kelauksen päälle niin kuva jymähtää paikalleen (kun lopettaa kelauksen on video toki siirtynyt eteenpäin, mutta itse kelauksen aikana ei voi nähdä kuten yleensä sitä kuinka video siirtyy eteenpäin vaan näkee ainoastaan tuon yhteen kohtaan jymähtäneen ”still kuvan”). Eli ei voi esim. kelata mainoksia/turhaa kohtaa kun ei mitenkään näe kuva päällä kelauksen aikana, että nyt esim. mainos loppui. Muilla kanavilla tehdyissä tallennuksissa kuva päällä kelaus kuitenkin toimii kuten pitäisi.

    Kiitos tiedoista ja ehdotuksista.
     
  18. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Oletko jo päivittänyt boxin, uusin firmis (1.01.04) on päivätty 18.04.2013 http://www.humax.fi/paivitykset.html
    Eli noin kolmisen viikkoa sitten tullut.....
     
  19. keytronic123

    keytronic123 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite on ajantasalla.
     
  20. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi huomenna Gigantissa 199€ :thumbsup: