hyllykaiutimet n.600 e

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana remykv, 09.09.2012.

  1. remykv

    remykv Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2008
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    haussa noin 600e hyllykaiuttimet
    onko kef Q300 kenelläkään kokemusta?
    kävin kuuntelemassa monitor audio bx2 ja totesin ettei ilmeisesti kannata tuosta hintaluokasta kaiuttimia ostaa.

    olohuone on 24m2 ja cyproc seinät
    subbarina chorus 10"+passiivi
     
  2. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyks käytetyt? Tuolla budjetilla lähtee jo sangen pätevät (vähän) käytetyt tai vielä parempana vaihtoehtona jonkin hifiliikkeen demoskobet ja tietenkin jos on yhtään varaa venyttää budjettia, niin aina parempi. 600 eurolla saisit kohtuullisen vähän käytetyt laadukkaat 1000+ euron hintaluokan kaiuttimet ja ehkä kalliimmatkin, jos myyjällä on kiire päästä eroon omistaan. Kannattaa tsekata myös hifiliikkeiden sivuja ja ainakin Highend Studion sivuilla näkyi olevan kirjoitushetkellä hyvin mielenkiintoisia tarjouksia. Toinen vaihtoehto on käydä tsekkaamassa Hifiharrastajien forum myyntiosio (http://www.hifiharrastajat.org/foorumi/forumdisplay.php?71-M-Kaiuttimet), josta saat vähän suuntaa kaiuttimista pyydetyistä hinnoista ja myös lisää vaihtoehtoja Plazalla yleisesti suositeltujen merkkien lisäksi. Lisäksi HH:n forumin "yhteistyökumppaneiden" alueelta löytyy käytännössä kaikkien merkittävien myyjien omat osiot.

    Jos uusia pitää suositella, niin omasta kokemuksesta pidän nykyisiä takakaiuttimiani Rega RS1:iä varsin eloisina ja virkeinä toistimina. Stereo Helsinki tai vaikka MR Hifi myyvät näitä 549€/pari (korkeakiiltoviimeistely musta/valk. 599€), mikä on kaiuttimien laatuun nähden varsin kohtuullinen hinta. Omani ostin juurikin tuolta HH:n forumilta minttikuntoisina reilusti alle 300 euron ja on todennäköisesti paras hifidiilini ikinä (lue: toistaiseksi) :king: Subbarin kanssa riittää pitkälle ja musiikista pystyy nauttimaan kummasti myös ilman sitäkin. Näiden kanssa ei ole myöskään ongelmaa tukkoisesta soundista, ellei sellaista niihin syötetä. Google löytää kyllä paljon positiivista sanottavaa ja tuolla Regan Paul Darwin esittelee yleisesti RS-mallistoa: http://www.youtube.com/watch?v=UVZlGl-7phM. Näyttäisi tosin nykyiset pääkaiuttimeni RS7:t puuttuvan tuosta esittelystä, mutta kaikkia noita muita olen himassa kuunnellut ja RS1/5:t omistanut ja hyviksi havainnut. Ruokahalu vain kasvoi syödessä ja piti hommata senhetkiset lippulaivamallit. Nyt tosin lanseerasivat just RS10:t, mutta hintakin on 8+ kiloeuron hujakoilla ja haaveeks jäänee ne... :rolleyes:
     
  3. remykv

    remykv Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2008
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vastauksesta
    käytettykin käy ja nuo sivut olen kahlannut läpi jo aiemmin
    etsin isokokoista jalustakaiutinta joka kuitenkin olisi kohtuu hyvä ääninen
    En siedä ylikirkasta diskanttia, se vain jostakin syystä rupeaa ärsyttämään :(
    En ole kuullut koskaan regan kaiuttimia,pitää etsiä jos oulun alueelta löytyisi jostain liikkeestä
     
  4. Lancey

    Lancey Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2010
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa tsekata myös Elacin BS 63.2. http://www.mareks.fi/elac-bs-63-2-jalustakaiutinpari.html. Itseltäni tuommonen pari löytyy ja olen ollut todella tyytyväinen. Uusimmassa Hifimaailman 550€ - 700€ jalustakaiutin vertailussa olivat muistaakseni jaetulla 2 sijalle kef Q300 kanssa. Tais nuo Regan RS1:t olla mukana kans tuossa samassa testissä vaikka eivät noille Elaceille muistaakseni siinä vertailussa pärjänneetkään
     
  5. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kokeilitko RX1/2? :)
     
  6. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    MRHifillä näyttäisi olevan paritkin Elacit käytettyjen listalla: http://www.mrhifi.fi/iwc/index.php4?page=productlist&pgroup_id=201&menu=secondhand ja bubbling under-osastolla samalla myyjällä sirot Rega RS3-lattiakaiuttimet 629€. Subbarin kanssa vois olla aika ässä...

    Hankki alkuperäinen kysyjä mitkä kaiuttimet tahansa, niin kannattaa yrittää saada ne kotikuunteluun ensin. Esimerkiksi tuossa Lanceyn mainitsemassa Hifimaailman ryhmatestissä Elac sai paremmat pisteet kuin Rega, mutta kuitenkin ko. Regan skobet saivat omassa testiarviossaan 2008 "Hifimaailma suosittelee"-maininnan ja ryhmätesti pienessä huoneessa sijoitus seinän lähellä olisi helposti voinut antaa toisenlaisia tuloksia ja siksi skobet pitäisi aina saada kotidemoon. Ellei myyjällä nyt sitten satu olemaan huone 1:1 oman tilan kanssa...
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 03.02.2013
  7. Juzzi_

    Juzzi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keväällä samankaltaisen ongelman kanssa painiskelin. Vieläkin näkyy olevan tarjouksessa Elac:n laatikot verkkokaupassa (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/52496/crkxg/Elac-BS-182-jalustakaiutinpari-vari-satiinimusta). Harmittamaan jäi, kun en noita voinut koekuunnella... kovasti olisi kiinnostanut. Itse päädyin Epos M12i jalustakaiuttimiin, joihin olen ollut erittäin tyytyväinen!

    Kannattaa huomioida Hifimaailman testivoittaja Epos Epic 2 (http://www.hifihuone.fi/tuotteet.php?id=1333).
     
  8. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on jäämässä tarpeettomiksi Usher S 520 suositut punaiset kajarit. Mukana tulisi kunnolliset Lovan jalustat. Kolmannen samanlaisen saa kaupanpäällisiksi(pinnoitusvirhe). Mukana myös 3m johdot ja kunnolliset tiukat banskut. Jos kiinnostaa, niin ota yhteyttä YV:llä!
     
  9. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/vertailut/vertailu-jalustakaiuttimet-alle-600-pari

    "Nämä kaksitiekaiuttimien perusongelmat on useimmissa kotimaisissa kaiuttimissa ratkaistu diskanttielementin eteen sijoitetulla loivalla torvella eli suuntaimella. Suuntaimen merkitys on ratkaiseva, ja ilman sitä kaiutin voi saavuttaa vain tietyn, korkeintaan tyydyttävän laatutason."

    Eli tuohon hintaluokkaan hyvän laatutason saavuttavat vain kotimaiset Aurelia Aniara, Amphion Helium 3 ja Chorus Compact 662. :)
    Esim. Elacin kaiuttimet häviävät noille yhden tähden verran.
     
  10. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelec 8020B.

    Basson tilttikytkimellä äänellistä olemusta mahdollista muutella. Esim tiltti asennossa -4 dB sen saa muistuttamaan tätä Aurelian uutta pikkuista hype-pahvikotelokaiutinta myös vastikkeeltaan.

    Pahvikoteloisen lotkovaste-passiivin hinnalla samankokoinen aito aluaktiivi. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? No totta se nyt tälläkertaa on.
     
  11. MarkkuHonka

    MarkkuHonka Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Genelec 8020B:n ongelma Aureliaan verrattuna on että se vain ei soi niin hyvin kuin Aniara, oli tilttikytkin missä asennossa tahansa.

    Aurelia taisi olla valmistettu jonkinlaisesta puu/muovi-komposiitista mikäli ymmärsin oikein.
     
  12. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tuo on se ainut kriteeri millä kaiutin tulisi valita, no ehkä ulkonäön lisäksi. Ei väliä onko aktiivi vai passiivi, onko suuntain diskantin edessä vai ei.
    Omat korvat ja silmät tärkein kriteeri ja ehkä myös asuinkumppanin.

    Lisäksi kaiuttimien "sisäänajolla" on suuri merkitys. Ei kannatta palauttaa kaiuttimia kauppaan heti seuraavana päivänä. "Sisäänajossa" tärkein elementti toiston nautittavuuden kannalta tottuu kaiuttimen tuottamaan ääneen ja ehkä samalla sen puutteisiin ja kompensoi puutteita korostamalla kaiuttimen soinnin hyviä puolia.

    Toki kannattaa suosia kotimaisia kaiutinvalmistajia, mm. Savossa osataan tehdä hyvin soivia kaiuttimia.
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Sisäänajon teho nyt on vähintäänkin kiistanalaista.. Totuushan lopulta on se, että ainut mikä siinä mukautuu, on oma korva. Miksi pitäisi 'tottua jättämään äänen puutteet huomiotta', sen sijaan että vain etsisi jonkin muun paremmin soivan kaiuttimen sen puutteelliseksi osoittautuneen tilalle?
     
  14. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tätä tarkoitinkin, korva sopeutuu kaiuttimen tuottamaan ääneen. Puutteet eivät enää hypi korville esim. kahden viikon päästä. Tätä voi hyödyntää hinta-laatu akselilla. Toki hyvä on etsiä vähiten häiritsevä toistin siihen hintaluokkaan mitä on valmis panostamaan.
     
  15. Jusa74

    Jusa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2005
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse aikoinaan ostaessa Hifistudio17 laittoivat käyttöön samanlaiset laitteet kun itselläni.Olihan sitten ainakin omasta mielestäni helpompi valita.Ostin ne jotka parhaiten omaan korvaan soi ja oman musiikki maun mukaan.Jäi halvempaa ja kallimpaa pois vaihtoehdoista.Kaksi viikkoa sain kotona koekäyttää ennen maksamista.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2013