Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on kyllä useinkin fox tunnin pari päällä, mutten ole mitään jäännöskuvaa nähnyt kertaakaan. Tässä yritin oikein etsimällä etsiä tuota jäännöstä, että kyllähän tuo vähän erikoiselta kuulostaa... Kontrasti tosin itsellä aika maltillisella tasolla (40). Pelejäkin pelaillut kyllä... Aika vähän tuntejakin vasta alla tosin, mutta pitänee vaikka koetella jossain vaiheessa vähän että tarttuuko.

    Onkohan sulle vaihettu sitä paneelia ollenkaan. :D
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ruutu oli ainakin puhdas kun se huollosta saapui ja muovinen etureuna alhaalta sen verran vääntyilevä kääntyilevä että eiköhän siihen kuitenkin se paneeli ole vaihdettu.
    AVS Forumilla oli jollekin huolto sanonut että palaminen johtuu paneelin ohjauksesta, vääristä jännitetasoista tms. Enpä sitä asiaa viitsinyt silloin edes Simsonilta kysyä, hehän tässä kuitenkin ammattilaisia ovat ja tehdas ohjeistaa mitä tehdään.

    Taidan käyttää televisiota kuten niitä nyt yleensä käytetään ja katsotaan sitten jonkun ajan päästä onko pysyviä palamisia taas ilmennyt.
    Näytti AVS Forumiltakin jotkut saaneet kokonaan uuden television palaneen tilalle.

    Mites täällä Alex70 ja sammy73, meinaatteko palauttaa tai ainakin vaatia korjausta kuvan palamisesta?
    Huomasin jo tuossa uutta paneelia kalibroidessa että AVS HD 709 menun ikkunat näkyivät mittailtaessa aina taustalla jäännöskuvana, vaikka ruudulla ei pitäisi olla kuin mustaa tai testi-ikkuna, etenkin 3D:ssä tuo korostui. Menu ikkuna on siinä mittausten välissä 15-30 sekuntia ja jos pidin pidemmän tauon mittailussa pistin palkin vierityksen päälle.

    True Cinema katselutilassa kontrastin arvolla 40 on valkoisen valovoimaisuus ikkunasta mitattuna n. 70cd/m2, joka on kyllä mielestäni hel*etin vähän etenkin jos päivänvalossa telkkua käyttää. VT mallissa valovoimaisuus on kait rajattu johonkin 85cd/m2 tasolle parhailla katselutiloilla ja sitä arvostelijat ovatkin kritisoineet. Suositus pimeälle on n. 95cd/m2. ST50 mallista kontrastin arvolla 47 sentään irtoaa 105-110cd/m2
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2013
  3. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Make73 ja kumppanit, olisko mahdollista saada jonkinlaisia kuvia siitä miltä tv näyttää päivä tai iltavalaistuksessa olohuoneissanne?
    Mieluiten ihan useampi kuvakin jos vaan kehtaatte ottaa.

    Hieman arveluttaa tuo VT:n arvo valovoimaisuudessa kun taasen ST:llä saa jo paljon paremmin sopivaksi päiväkatseluun.
     
  4. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa ST50 näkyy vieläkin PS3 pauselogo vasemmassa alakulmassa. Tosin jonkin verran se on vaalentunut ihan normaalilla katselulla ja pixel flipperiä muutaman tunnin pyöritettyä.
    Ajattelin pyöritellä jossain vaiheessa yön yli ja katsoa tilannetta, sekä luopua lähes kokonaan pausen käytöstä. Tikulta katsellessa tai DVDn kanssa on helppo painaa stop, ja PS3 muistaa mihin katselu jäi (PS3 valikko tulee näkyviin, johon olen ladannut ns dynaamisen teeman jossa koko tausta on lumisadetta...). Bluray taas on pakko laittaa pauselle jos haluaa jatkaa katselua, muuten pitää koko leffa käynnistellä uudelleen.
    Telkkarin saaminen Vogelsin nivellettyyn seinätelineeseen oli sen verran kova homma että en ihan heti lähde sille huoltoa tilaamaan. Ajattelin käyttää vielä kesän yli ja katsoa syksyllä mille näyttää, onko tullut lisää ongelmia. Onkohan kyseessä ns vertical banding ilmiö kun nyt kuvassa on alkanut esiintymään muutaman sentin paksuisia pystysuoria palkkeja tvn oikeassa reunassa?
    Aluksi en mielestäni nähnyt niitä, mutta nyt tietyn värisillä taustoilla näen 3-4 kpl niitä rinnakkain. Onneksi eivät ole ainakaan vielä häiritseviä, näkee vasta kun oikein katsomalla katsoo staattista taustaa(esim PS3 aloitusnäytössä). Normikatselussa en oikeastaan ole niitä huomannut.

    Kiitos Make73 muuten yhdestä pienestä maininnasta "Eco Mode". Saakeli, olin säätänyt kaikki asetukset kohdalleen ja hämärässä huoneessa saakelin tyytyväinen kuvaan. Katseluhuoneessa on vain yksi pikkuinen ikkuna korkealla joten huone on lähes aina hämärä, mutta kun otin tuon asetuksen pois. Piru vie, kuva vieläkin kirkkaampi ja tuli lähes WAU fiilis taas telkkarista.
    Testasin sitten vielä asetuksia WOW-levyllä ja tein pari hienosäätöä.
    Harmittavia pikkuongelmia telkkarin kanssa tosiaan, mutta silti olen erittäin tyytyväinen kuvaan ja laitteeseen noin yleisesti.
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kaikissa ST50 paneeleissa on tuota samaa ilmiötä ja Panasonicin mukaan (joku oli kysynyt) asialle ei voi mitään, liittyy valmistustekniikkaan.
    Jotkut ovat kirjoittaneet että tosiaan ajan saatossa tulevat paremmin esille.
    Itselläkin tässä uudessa paneelissa ihan aluksi niitä ei juuri edes näkynyt edes testikuvilla, mutta ovat sieltä koko ajan enemmän tulleet esille.

    Yleisesti ottaen tosiaan todella hyvä kuva tässä laitteessa on, mutta en vain voi sulattaa sitä etten voisi katsella lainkaan FOX-kanavaa tai jos katson yli tunnin päivässä niin se palaa kiinni ja näkyy sitten siinä ikuisesti. Sieltä tulee kuitenkin joitain hyviä ohjelmia jotka haluaisi katsella.
    FOX:lle kun pistin palautetta asiasta ja kauniisti pyysin josko saisivat logoa läpikuultavammaksi niin tulos oli että siitä lähtien sähköpostiin on tulvinut roskapostia päivittäin, vastausta en kuitenkaan koskaan saanut :rolleyes:
     
  6. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0

    No juu...näinhän se olikin...sivusta katsottuna ei mitään muutosta tummuuteen. Kun kuljeskelin TV:n ohitse niin se tummuus pisti silmään, mutta sehän johtui siitä että katselin samalla ylhäältä :hitme: .

    Hmmm...tuo yliskannaus on otettu pois...ei näy mitään ylimääräisiä väreilyitä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2013
  7. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kyllä itsekin alan vakuuttumaan että juuri näin on, eli THX tilat näyttävät parhaimmilta. Kokeilin tuota Make73:n laittaman VT50B mallin asetuksiakin, mutta vaikutelma oli ettei ihan yltänyt THX tilojen alkuperäisiin asetuksiin ( jäi jotenkin pehmeämmäksi ).
     
  8. Spedelinko

    Spedelinko Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Tilasin viime viikolla hollannista 42 tuumasen st50 plasman. Sivu nimeltä internet warenhus nl. Tv tuli pari tuntia sitten. Kun avasin pakettia huomasin että styroksit oli oikeesta yläkulmasta ihan paskana. Sitten otin tv:n pois ja huomasin hetken päästä, että näyttö oli halki ainakin kahdesta paikkaa. Laitoin jo viestiä sinnepäin kuvien ja videon kera. Tv ei käynistynyt.. tai piti ainakin pahaa ääntä. Osaako kukaan kertoa miten tämä homma etenee nyt? Kannattaako ottaa yhteyttä huomenna myös matkahuoltoonkin? Tuossa video vielä http://www.youtube.com/watch?v=E6vGDNOitVc
     
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Miten käytännössä sujuu tuo takuu ym. huollot jos Pansu ostettua vaikkapa my-solution.de nettiputiikista?
    Jos tulee mitään huomauttamisen arvoista, bandingia tai muuta sellaista, tuleeko ottaa yhteyttä myyjään vai riittääkö että pirauttaa Panasonicin suomen huoltoon (Simson)?
    Toisin sanoen, uskallanko tilata Saksta telkkarin jos siinä ilmeneekin ongelmia?
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    http://www.ecc.fi/fi-FI/tavaran-virhe-ja-takuu/takuu/

    Jos mallia tuodaan myös Suomeen niin mahdollinen takuukorjaus pitäisi onnistua myös Suomessa eli maahantuojaan/valmistajaan yhteyttä sen jälkeen kun on tietysti ensin ottanut yhteyttä myyjäliikkeeseen.
    Virhevastuu tehdastakuun jälkeen ei toimi ulkomailta ostettuihin tuotteisiin eli jos valmistajan tehdastakuu on 2 vuotta ja TV hajoaa päivä sen jälkeen, niin Suomesta ostettuun televisioon pätee virhevastuu ja sen saa korjautettua mutta vaikkapa Saksasta ostettuun joudut itse maksamaan korjauksen. Toki siinäkin tapauksessa kannattaa olla merkin maahantuojaan yhteydessä.
    Kuljetusvaurioita ei maahantuoja korvaa, ilmoittelepa "Spedelinko" sitten miten sait asian hoidettua.
     
  11. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Nyt olis sitten tilattu TX-P55VT50Y, otin tuon Musta Pörssin nettikaupasta. :cool:
    En välttämättä käy dioja näyttelemään alussa (ellei sitten ole ihan must-juttu?) mutta meinasin ainakin varoa noita kanavalogolla varustettuja kanavia, ettei ainakaan pala kiinni.

    Jos joku täällä tietää kaiken mahdollisen miten kannattaisi alkaa tuon telkkarin kanssa katselu (ja milloin mahdollista säätämistä asetusten kanssa) niin vinkkejä kehiin.
    Mitä asetuksia tai säätöjä ei missään nimessä saa olla päällä?
    Tai mitkä pitäisi olla?

    Mitkä olisivat optimaaliset asetukset tv-lähetyksiin ja PS3-käyttöön (sekä PS3:sta asetukset).
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2013
  12. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Njooh, no olikin ollut 42 ja nostin -> 45... riittänee minulla kaikissa olosuhteissa.

    ***

    Millähän asetuksilla ST50 / PS3 bluray-toisto olisi terävimmillään? Tai ainakin näyttäisi terävimmältä kuvan muuttumatta luonnottomaksi... Kannattaako minun tarkistaa jotain esim. tuolta ps3-puolelta?
     
  13. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samoja asioita kyselin tuolla edellisellä sivulla ja hyviä vastauksiakin sain...lisää hyviä vinkkejä tietty kaivataan tännekin. Kuva-asetuksia voi varmaan veivata maailman tappiin saakka mutta tämän lyhyen testaus-/katselusession perusteella olen edelleenkin sitä mieltä että nuo thx tilat ( Cinema ja brigh room ) ovat parhaimmat...niitähän voi sitten säätää hieman oman mieltymyksensä mukaan.

    Tuota kadennssin tunnistusta ( mistä failure mainitsi ) en "uskaltanut" ottaa pois päältä...liekö VT30 ja VT50 versioissa eri ohjeet/eri vaikutus asialla...ainakin VT50 ohjeet suositteli pitämään sen päällä.
     
  14. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Juu, lueskelin aiemmin moneen otteeseen näitä juttuja.

    Nämä ainakin mainittiin täällä sekä parilla muullakin asiaan vihkityneellä foorumilla:

    THX Cinema / THX Bright Room (valaistuksen mukaan)
    Eco Mode "off"
    CATS "off"

    ym.
     
  15. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnitelut...teit saman "oikean" valinnan kuin minäkin...pitkällisen pohdinnan jälkeen ;).

    THX brigh room tuntuu ainakin tällaisena pimeänä vuodenaikana parhaimmalta kun on vähän luonnonvaloa ja paljon keinoavaloa. Samoin tietty hieman himmeä valaistus, joka parhaiten sopii plasmoille noin yleensäkin.

    Samoin oli : 16:9 yliskannaus pois päältä ja Pixel orbitel päälle. P-NR myös off. Tuota CATS:a en muistaakseni edes löytänyt...mikäköhän se on?
     
  16. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58

    C.A.T.S. [Contrast Automatic Tracking System] google kertoi.

    Kiitokset vaan!
    Piti jonkin aikaa pähkäillä ja tuo kyllä vaikutti kaikinpuolin parhaalta mahdolliselta valinnalta, eikä tarvitse vähään aikaa miettiä vaihtoa.
    Tuo Sonyn lcd (joka nyt joutaa sitten myyntiin) oli muutoin hyvä, mutta vähänkin tummemmat kuvat saivat aikaan häntimistä eikä pysynyt ihan liikkeiden mukana.
     
  17. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    C.A.T.S. = Eco Mode.
     
  18. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Pientä varovaista etukäteen kyselyä (pahoittelut siltikin jos jotain hermostuttaa):

    Miten tuo jalusta kannattaa kiinnittää tuohon 55VT50-telkkuun?
    Siis tarkoitan sitä toimenpidettä, laitanko telkun vaaka-asentoon esim. sohvan päälle kiinnityksen ajaksi vai pystyasentoon pohja ylöspäin esim. sohvan selkänojaa vasten?

    Onnistuuko tuo kasaus ja tv:n paikoilleen nostelu/asettelu yksin vai tarviiko kaverin apua?
     
  19. grona73

    grona73 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei onnistu kalibrointi meikältä spyderpro3 ja win7 sekä ilmainen hcfr oli käytössä mut en saa toimiin ku aina on joku error
     
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ohjekirjassa löytyy ohjeet. Jalusta kootaan ensin ja laitetaan tasolle, jonka jälkeen vasta televisio nostetaan (suoraan styroxeista joissa se on tähän asti levännyt koskemattomana tuettuna ja oikeassa asennossa) kahteen mieheen jalustassa olevaan "haarukkaan", jonka jälkeen apumies pitelee töllöä kevyesti asennossaan sillä aikaa kun toinen kiinnittää jalustan kiristysruuvit. Kaksi olisi hyvä olla ihan vaan suurien ulkomittojen vuoksi. Sinänsä tuollaisen jaksaisi nostaa yksinkin, mutta tarkkuus ja varmuus siinä kärsisivät kahteen henkilöön verrattuna.