Samsung ES8005 banding-ongelma

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Japizky, 30.01.2013.

  1. Japizky

    Japizky Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmana on siis vertical banding(pystyviivat liikkuvassa kuvassa/testikuvassa). Tämä pilaa katselukokemuksen erityisesti jalkapallossa ja muissa urheilulajeissa, joissa kuva liikkuu vaakasuunnassa nopeasti. Olen ollut yhteydessä Giganttiin ja Samsungiin asian tiimoilta. Samsung lähetti valtuutetut huoltomiehet katsomaan television vikaa ja heidän mielestään liikkuvassa kuvassa näkyi selvästi pystyviivat. Heidän henkilökohtainen mielipiteensä oli, että he kyllä voisivat vaihtaa paneelin, mutta Samsung on sanonut heille, ettei tästä syystä voida vaihtaa paneelia uuteen (liian pieni vika) ja Samsungin mukaan tämä on AIVAN normaalia lcd-televisioissa.

    Otin uudestaan yhteyttä Giganttiin ja pyysin heitä ottamaan Samsungiin yhteyttä, jotta paneelini saataisin vaihdettua. Gigantti tavoitti Samsungin huoltopäällikön, mutta vastaus oli edelleen kieltävä. " Televisiosi toimii normaalisti ja näin ollen ei aiheuta mitään korjaustoimenpiteitä."

    Olen lukenut monia kokemuksia juuri kyseisen televisiomallin vertical bandingin takia vaihdetuista paneeleista. Onko Samsungille nyt satanut liikaa takuuvaihtoja ja he eivät enää halua vaihtaa viallisia paneeleja vaan pitävät tätä "täysin normaalina ominaisuutena"?

    Vinkkejä kaivataan miten minun pitäisi nyt menetellä asian kanssa. Yhteyttä kuluttaja-asiamieheen sillä Samsung myy paskaa "aivan normaalisti" toimivana? Televisio on siis ostettu elokuussa, joten 30päivän tyytyväisyystakuu on mennyt jo ajat sitten. Parasta tässä on, etten edes huomannut vertical bandingia tuona aikana. :OI

    Ps. Paneelissa esiintyy myös valovuotoa, mutta tämä ei ole pahimmasta päästä mitä olen nähnyt muissa paneeleissa.

    Liitteenä kuvia valovuodosta ja bandingista.
     

    Liitetyt tiedostot:

  2. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ikävä kuulla tilanteestasi. Nykyään ei voi oikein mitään ostaa ilman hirveää syyniä ja piilovikojen etsintää. Minkä kokoinen ES8005 sinulla on? Nämä banding yms. kuvaongelmat kasvavat kuvakoon mukana.

    Olen koittanut etsiä sovivaa 55" LCD tv:tä itselleni jo pitkään. Haku on päätynyt Sony HX855 ja juurikin Samsung ES8005 malleihin. Näistä kahdesta haluaisin Samsungin. AVS Forumilta olen lukenut pitkää yli 360 sivuista threadia ES8005 kokemuksista. Juuri mainitsimiesi laatuongelmien takia olen jarrutellut Samsungin ostoa. Lukemieni kokemusten perusteella paneelia/TV:tä on jouduttu vaihtamaan jopa 7 kertaa, jotta mieleinen paneeli on löytynyt. Yksilöiden välisiä eroja on valtavasti vaihtelevan tuotantolaadun takia. Loppupeleissä kuluttajan vaatimukset ja tarkkuus määrää missä vaiheessa tyydyttävä yksilö löytyy, koska täydellistä paneelia ei tule varmasti ikinä vastaan.

    On surkeaa, että Samsungin LCD lippulaivamallissa on näinkin onneton laatu. Ymmärtäisin, että halvemmissa malleissa tämä olisi vain hyväksyttävä. Foorumeilta lukemieni kokemusten mukaan näitä paskoja paneeleita on paljon liikkeellä, varmaan moni tyytyy niihin paneelin pieniin persoonallisuuksiin eikä valita. Todennäköisesti 65" ES8005 ostaja vaatii helvetin kalliilta TV:ltään myös hyvää kuvaa. Surullista on, että jos vierekkäin asetetaan 46", 55" ja 65" ES8005:t, pienimmässä on todennäköisesti parhaanlaatuinen paneeli.

    Käsittääkseni ongelma juontaa juurensa siihen, että iso tasainen ja yhtenäinen kuvapinta on vaikea ja kallis tehdä. Laadunvaihtelu Edge ledien valon tasoittavassa diffusoivassa kalvossa on yksi syypää tuohon vertical bandingiin. Muitakin syitä varmasti on ja eiköhän kaikki liity enemmän tai vähemmän laadusta ja kalliimmista komponenteista ja prosesseista tinkimisestä.

    Henk. koht. ottaa hyvinkin paljon päähän, että TV:issä on prioriteetit kääntyneet väärin päin. Ulkonäkö tulee nykyään ennen kuvanlaatua. Lisäksi on tullut sotkemaan kaikenmaailman äänen ja liikkeentunnistukset. Perusasiat ensin kuntoon ja sitten saa viilata muita ominaisuuksia ihan vapaasti. Tosin kuvanlaadun ja ulkonäön määrää hyvin pitkälti hardware, mikä pitää lyödä lukkoon että TV:n saa myyntiin. Ulkonäöllä varmasti saa paremmin laitteita kaupaksi, kunhan se tehdään vakuuttavaksi. Softa saa olla releasessa raakile, kun kuitenkin jälkikäteen sitä voidaan päivitellä. Spekseihin laitetaan tietysti myös jälkeenpäin tulevat ominaisuudet.

    Jos itse joutuisin samaan välikäteen kuin Japizky, koittaisin seuraavia kortteja:
    Jatkuva myyjän ja valmistajan painostaminen
    Kuluttajavirasto
    Kissan pöydälle nostaminen mediassa, erityisesti sosiaalinen media
     
  3. Japizky

    Japizky Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun yksilö on 46-tuumainen, jonka valmistamisessa pitäisi periaatteessa olla pienempi riski saada aikaiseksi bandingia. Tämän käsityksen olen myöskin saanut AV-forumilta. Lukemani perusteella 65" tuumaista ei ilmeisesti saa valmistettua ilman tätä ikävää vaivaa, joten minulla ei pitäisi olla pienemmän paneelin kanssa kauheasti hätää. Tämän vuoksi en ymmärräkkään, miksi Samsung ei suostu myöntämään, että paneeli on paska ja täten tekemään takuuvaihtoa. "Täysin normaaliksi" en ainakaan kehtaisi tätä kutsua :)

    Samsung julkaisee Evolution Kitin lähiaikoina, mutta itse ajattelin kyllä olla ostamatta sitä juuri kyseisen huonon paneelin vuoksi. En halua tuhlata tähän televisioon enää penniäkään, ellei Samsung ota sille kuuluvaa vastuuta asiassa.

    Voi olla, että lähipäivinä lähtee pieni kakkamyrsky käyntiin ;)

    Odottelen vielä pari päivää, mitä Gigantti/Samsung meinaa asialle tehdä.
     
  4. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi hienoa saada näistä ongelmista mahdollisimman paljon käyttäjien kokemuksia julki myös täältä Suomesta. Jos myyjä/valmistaja voi käsitellä näitä ongelmatapauksia yksittäisinä, heille ei tule juurikaan paineita. Joku Kuluttajat Samsungin paskaa LCD paneelilaatua vastaan -liike pitäisi perustaa, että asioille tapahtuisi jotain.

    Se pulma tässä huonojen paneelien palauttamisessa on kuluttajan kannalta, että mitä enemmän paneeleita palautetaan sitä enemmän näitä asiakaspalautuslaitteita jää pyörimään myytäväksi. Veikkaisin, että kun ES8005 mallin myynti ajetaan alas, jäljellä on enää vain paskat asiakaspalautuslaitteet. Hyvät paneelit ovat löytäneet jo kotinsa.

    Osaako joku kertoa mitä oikeasti tapahtuu TV:lle (ES8005), minkä asiakas on palauttanut myyntiliikkeeseen huonon paneelin takia?
     
  5. Japizky

    Japizky Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungin valtuuttama huoltomies kertoi minulle, että ainakin ulkomailla vaihtoon menneet paneelit laitetaan uudelleen kiertoon. Näin ollen, jos minun paneelini menisi vaihtoon, voisin saada jonkun muun palauttaman paneelin(lue: vielä huonomman). Kyllä tähän Samsungin touhuun pitäisi oikeasti saada joku järki.
     
  6. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa, edes 46":t eivät ole turvassa näiltä ongelmilta. Todella huono uutinen. Lieneekö standardit laskeneet ajan myötä sen suhteen mikä on normaalia kura-laatua ja mikä poikkeuksellista kuraa mikä voidaan vaihtaa?
     
  7. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tuohan se pelko on ja tästä voi sitten seurata se muutaman paneelin vaihtorumba. Naurettavaahan tuo on, mutta ymmärrän ettei niitä nyt romuksi voida laittaa.

    Mitenhän liikeessä onnistuu "katsotaan tämä testilevy ja sitten päätän ostanko ko. yksilön" -menetelmä? Liikkeisiin esille laitettavat paneelit on varmasti valikoituja valioyksilöjä.
     
  8. Japizky

    Japizky Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin esittelymalleissa on mitään vikaa. Tarkoin syynättyjä :)

    Pistin jopa Gigantille viestiä, että voisin sovitella maksamalla hieman väliä, jottai saisin eri mallin, mutta hieman epäilen vaihdon onnistumista. Miksi Gigantti tulisi asiassa vastaan, jos Samsung väittää, ettei paneelissa ole mitään vikaa. :/
     
  9. Japizky

    Japizky Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Standardit taitaa todellakin laskeneen. Samsungin valtuuttamat huoltomiehet sanoivat, ettei Samsung vaihda nykyään edes kuolleen pikselin vuoksi paneelia. Jostain suomalaiselta foorumilta luin, että näin oli myös yhdelle kuluttajalle sanottu, mutta oli pienen väännön jälkeen saanut paneelin vaihdettua.
     
  10. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä mitä Samsung hyötyy tuossa pitkässä juoksussa. Aika paljon vahinkoa he tekevät itselleen, kun luovat "ei ikinä enää Samsungia" -kuluttajia.

    Olen odottanut, että uusi F-sarja tulisi pelastamaan tilanteen. Jotenkin sellainen fiilis on alkanut tulla, että tiedossa on samaa paskaa eri paketissa ja hienommalla rusetilla.
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajaneuvoja/

    Voihan ne valmistajat sanoa ihan mitä haluavat normaali speksien puitteissa, itse ottaisin heti yhteyttä kuluttajaoikeusneuvojalle.
    Itselleni sanottiin Panasonicin ja myyjä Koneboxin toimesta ettei takuu kata kuvan kiinnipalamista plasmoissa, vaan kuluttajavirastossa oltiin asiasta eri mieltä ja sain takuuseen uuden paneelin (joka ei näytä kovin lupaavalta sekään vaan taitaa olla yhtä herkkä palamiselle :hitme: ).
    Surullista että tätä paskaa nykyään suolletaan ja todetaan vaan että ei voi valittaa kun se on ihan normaalia, kannattaa ainakin meidän kuluttajien olla kärkkäitä ja valittaa vielä kun meillä on suht hyvä kuluttajansuoja. Kyse ei ole kuitenkaan Säästöpörssin merkki mikä lie malleista vaan ihan hintavista tuotteista joihin ainakin duunarin palkoilla joutuu säästämään melko tovin.

    En edes tiennyt että LCD/LED telkutkin kärsivät tästä bandingista, tietääkö joku mistä tämä tarkalleen ottaen johtuu, siis valmistustavasta se johtuu mutta miten?
     
  12. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    55" D8005 ollut käytössä 8/2011 alkaen. Tasaisilla, varsinkin harmaalla ja sinisellä, väreillä vertical banding erottuu selkeästi. Ottaa päähän kun piti "parasta" ostaa. En ole jaksanut nähdä vaivaa ja alkaa tappelemaan asiasta, varsinkin kun on mahdollista saada se vielä paskempi paneeli. Ilmeisesti iso osa ongelmista, pilveily, valovuodot ja banding, johtuvat liian ohueen tilaan tungetusta laiteistosta. Luulisi, että löytyisi ostajakuntaa kuvanlaadun ehdoilla tehdyille malleillekin. Kamerat, liikkeentunnistukset, widgetit ja super slim design roskiin. Kunnollinen TAUSTA ledillinen laite local dimmingillä (riittävästi kontrolloitavia alueita) ja virheettömällä paneelilla.

    Ilmeisesti "lihava" ja halvempi EH-sarja on saanut kehuja verrattuna slimmiin ja kalliimpaan ES-sarjaan.
     
  13. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valmistusprosessin ja tekniikan ongelmia varmaan hyvin pitkälti noi. Valmistusprosessin hinta (valmistusaika, menetelmien vaatimukset ja raaka-aineet) sanelevat todennäköisesti paljon ja toleransseja lasketaan markkinoiden mukaan. Myös valittu tekniikka esim. Edge led vaikuttaa siihen mikä on ylipäätään mahdollista. Edge ledeillä saadaan ihanan litteä TV mikä näyttää seinällä kivalta ja taulumaiselta. Kuvan kannalta sitä onkin sitte vaikeempi kehua. No kai se on CCFL:ää parempi kuitenkin.

    Kannattaa lukea tämä FAQ yleisistä LCD ja erityisesti ES8005 ongelmista ja ominaisuuksista:
    http://www.avsforum.com/t/1399319/official-samsung-unxxes8000-owners-thread/7620#post_22681768
     
  14. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä. Ehkä ongelma on siinä, ettei loistavaa kuvanlaatua voi esittää millään suureella toisin kuin "vain 4mm ohut paneeli". Mielenkiintoinen mainoslause olisi rehellinen "lihana hyvinvoiva 30mm paneeli tinkimättömällä kuvanlaadulla".

    Aidon Local dimmingin ongelma on juuri tuo lisääntyvä paneelin paksuus. Ehkä Edge led ja normaali led-tekniikka tullaan ajamaan ilman uusia mullistuksia elinkaarensa loppuun asti kunnes OLED ottaa markkinat haltuun. Sen jälkeen todennäköisesti Premium mallit ovat OLED:eillä ja budjettimallit vanhalla Edge led tekniikalla.

    Offtopic: Riemuissaan odotan mitä lastentauteja ja ongelmia OLED tuo tullessaan.
     
  15. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teollisuuspuolella meininki on, että viallisten tuotteiden ja tyyppivikojen myöntäminen ja kompensoiminen arvioidaan tarkoin ja tapauskohtaisesti. Jos asiakas ja business on pieni ja "huomaamaton", ko. firma saa kärsiä ongelmiensa kanssa. Jos asiakkaan tuleva ostovolyymi on suuri tai firma on jotenkin PR mielessä iso tekijä, asiaa todennäköisesti katsotaan eri tavalla. Suurien korvaussummien pelossa esim. tyyppivikatapauksissa mitään ei kuitenkaan välttämättä myönnetä, mutta "good will" hengessä voidaan antaa kompensaatiota tai jotain muuta ylimääräistä. Valmistajan tapauksessa heillä on hyvin pitkälti yksinvalta päättää mikä on vika ja mikä ominaisuus. (Turvallisuuteen liittyvät viat ja ongelmat otetaan tietysti vakavasti, koska siitä niitä suuria kustannuksia vasta syntyykin.)

    Kuluttajapuolelta löytyy suojaa, mikä on varsin hieno juttu Suomessa. Ongelmana on, että yksi kuluttaja on itsenään niin merkityksetön. Kuluttaja on jo ostanut TV:nsä ja tuskin heti tulee ostamaan uutta. Myöskään yhden ihmisen mielipide ei tee isoa vahinkoa, siksi siihen ei tarvitse välttämättä juurikaan reagoida. Tästä syystä asioista pitäisi nostaa mahdollisimman näkyvä meteli ja levittää tietoa ongelmista, kuten Japizky tässä on lähtenytkin tekemään.
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2013
  16. Japizky

    Japizky Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2013
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungilla on nyt viimeinen tilaisuus pelastaa maineensa minun silmissä. Laitoin suoraan sähköpostia Samsungin Service Account Manager:lle asiasta ja katsotaan mitä hän keksii selitykseksi. Tämän jälkeen otan yhteyttä kuluttajavirastoon, jos haluttua tulosta ei synny. Kuinka moni ES8005 omistaja mahtaa tälläkin hetkellä katsella viallista paneelia ja eikä viitsi tehdä asialle mitään? Ihmekkään, jos suuret yritykset polkevat yksittäisiä kuluttajia tämän takia.

    Meinasin muuten pudota äsken tuolilta. Tuli sähköpostiin Gigantin mainosviesti " Tykkää meistä Facebookissa ja voita Samsung-tuotteita" :love:
     
  17. Pelichio

    Pelichio Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2012
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno juttu, että oot jaksanu noin pitkälle viedä ton jutun! Toivottavasti myöntyvät.

    Pitää varmaan nää asiat ottaa etukäteen puheeksi ennen kaupantekoa. Toisaalta en tiedä auttaako se yhtään mitään...
     
  18. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Omassa 55ES8005:ssä havaitsen välillä jalkapalloa katsoessa kameran siirtyessä kentän päästä päähän jotain häivähtävän epämääräistä, vaikeasti kuvailtavaa, jos keskityn havaitsemaan asian, en kuitenkaan onneksi selviä pystyviivoja. Muussa materiaalissa en ole tuota havainnut, ja tämänkin havaitseminen vaati ensin ulkomaalaisten foorumien lukemisen ja tietyntyyppiseen materiaaliin keskittymisen. Olisiko tämä sitten "dirty screen effect" sukulaisensa bandingin sijasta? Tai sitten silmäni eivät ole yhtä herkkiä havaitsemaan kyseistä vikaa kuin esim. kuvan värisemisen.

    Luultavasti lievä banding on hyvin yleinen vika Samsungeissa (ja foorumien mukaan sitä esiintyy enemmän tai vähemmän myös Sonyn edge LEDeissä, Panasonicin plasmoissa, Sony HX955:n ja Philipsin PFL9707:n kaltaisissa lippulaiva-direct LEDeissä jne jne), mutta suuri osa ihmisistä ei asiaa huomaa ellei se ole erittäin selvää.

    Jäin vain miettimään, mitä televisiota jalkapallofanille uskaltaisi edes suositella. Mites Panasonicin tai LG:n IPS-paneelit? Esiintyykö näitä ongelmia niissä?
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2013
  19. RAUSK1

    RAUSK1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa ihan fiksulta touhulta. Onko suomalainen niin tyhmä, että vaivautuu selaamaan ympäri nettiä, jotta löytäisi vikaa televisiostaan. Ymmärrän kyllä jos kokin asia häiritsee ja haluaa selvittää, onko se yleistä ja luokiteltavissa viaksi, mutta tv johon on tyytyväinen eikä vikoja ole havainnut... Ja tuskin yksikään liike valikoi esille laitettavia televisioita. "Tää näyttäis vuotavan vähän valoa, myydään tappiolla pois ja otetaan uusi tilalle joka on luultavasti yhtä paska kuin äskeinenkin"
     
  20. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Näköjään ainakin minä olen niin tyhmä :) - tosin tavoitteena on lähinnä ollut löytää mahdollisimman paljon tietoa omasta telkusta jotta saisi kuvanlaadun viritettyä mahdollisimman hyväksi! Mutta jos tuollaisesta "ominaisuudesta" lukee netistä, en minä ainakaan voi olla tarkistamatta onko sama juttu siinä omassakin yksilössä. Tieto lisää tuskaa, mutta ei se ainakaan vielä ole katselunautintoa vähentänyt. Kuinkahan monta kymmentä tuntia Netflix-sarjoja on muutaman viime kuukauden aikana tullutkaan katsottua...