Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Miksi pitäisin sitä päällä kun kaikki materiaali mitä katson on välillä 16-235 ?
    Jos käyttäisin PC:tä niin sitten "whiter than white" tulisi kyseeseen.
    Vai olenko pahasti missannut jotain?
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2013
  2. 7M1

    7M1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvä. Olen vaan yrittäny selvittää tuohon oikeeta vaihtoehtoa st50 kanssa ja

    täällä http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1618539-panasonic-st50-owners-thread-33.html ja
    täällä http://www.highdefjunkies.com/showthread.php?t=12921&page=53

    neuvotaan ainakin pitämään se päällä. Jälkimmäisessä razel toteaakin kyllä 'Set it to 'On' - doesn't really matter unless you're viewing brightness/contrast test patterns'
     
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Olin kanssa joskus pää pyörällä tuon asetuksen kanssa ja netistä hain oikeata asetusta, monessa paikassa tosiaan käsketään pitämään se päällä. Parissa paikassa olen tuota kysynytkin kalibroijilta että mihin käyttöön tuota käyttävät, mutta vastausta ei ole tullut.
    Ei siitä varmaan haittaakaan ole, mutta kun tosiaan leffat ja pelit on tuolla 16-235 välillä niin en näe syytäkään pitää sitä päällä.
    Monessa testilevyssä on tosiaan skaala 0-255, mutta monesti välillä 16-235 on joku sitä osoittava erotin.
    Jos jollain on parempaa tietoa, niin kiitollisena otetaan vastaan :)
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Sain mittailtua ja säädeltyä myös 3D:tä.
    Siitä pistin taas tuloksia tänne.
     
  5. grona73

    grona73 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikäläisen kalibroinnit viivästyy..tuli kaikkea puuhaa
     
  6. imasa

    imasa Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2013
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinne meni 55ST50 takaisin kauppaan kun ei noita vertical bandingejä pystynyt katsomaan pitkän päälle - ei muuta kuin 2013 malleja odottelemaan. Ihmettelen kyllä vieläkin kuinka vähän noista raidoista on ollut netissä nurinaa sen verran ikävästi ne minusta muuten niin loistavan kuvanlaadun pilaavat.

    Eli jos joku vielä harkitsee 2012 vuosimallin Panaa niin suosittelen tarkistamaan tilanteen omin silmin ennen ostopäätöstä - ja ilmiöhän ei kaikella matskulla näy - isot tasasävyiset väripinnat paneroinnissa tuovat sen mukavasti esiin.
     
  7. LazyDog

    LazyDog Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkia ei asiat häiritse samanlailla. Tätä thrediä, kun lukee niin ei uskalla ostaa enään tv:tä ollenkaan. Joko sirisee, vilkkuu, hohtaa valoa kulmista jne, jne. Varsinki nyt kun tietää mistä virheitä etsi, kiitos vaan kaikille!

    Ei vaan ostin itselle 65VT50:sen, hieman sirisee, mutta tyytyväinen olen. Ylä kerrassa 42ST50, jossa hieman tota banding-ilmiöö, jota ei löydä kuin etsimällä. Tyytyväinen siis kumpaakin, LCD:t palasi kauppaan lähinnä mustan tason ja liiketoiston takia. Kaverilla Sony:n HX855, ainut LCD, jonka kelpuuttaisin itselle.

    Summary: ostakaa se tv, joka miellyttää silmää kotona.
     
  8. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse lähinnä ihmettelen miten paljon ne porukkaa häiritsevät kun ne näkyy vain erityisissä olosuhteissa ja silloinkin pitää tietää tarkkaan mistä etsiä... näin ainakin parilla myymälän ST50:llä ja nyt myöhemmin omalla testattuna. Oma 50" ei jalkapalloakaan katsottaessa tuo noita esiin niin että ne katselunautintoa häiritsisi, eikä oikeastaan kovin usein näykään vaikka etsisi. Eli ts. ei jalkapalloa katsottaessa häiritse katselunautintoa mitenkään. Elokuvissa en sitten ole ikinä huomannutkaan, vaikka en kyllä ole erityisesti etsinytkään vaan keskittynyt elokuvaan. Nämä kaikki ovat olleet kyllä tosiaan 50" malleja.

    Sitten toisia ei nuo LCD:n pilvet ei häiritse ollenkaan... vaikka ne näkyy monissa telkuissa häiritsevänä suurinpiirtein aina ja koko ajan. (en viittaa sinuun)
     
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Onnistuiskohan tuolta My Solutionista tilaaminen ilman alveja jos laittaa firman y-tunnuksen tuonne tietoihin?

    Please chose if your order is going to be as ultimate customer (private) or a commercial order (company). If you want to use your invoice for tax purposes in your business, you must place your order as commercial customer.

    EU VAT-free:
    If you are a business customer from an EU country outside of germany and have a VAT-ID, you must enter the VAT-ID on the next site during your commercial order. We will check the VAT-ID and company address and if everything is okay, we will confirm your order vat-free. Please also dont forget toinput your type of business and you company type.
     
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ikävä juttu noissa pilveilyissä, pörinöissä sun muissa on, että ne ovat usein myös yksilökohtaisia. Ja jos joku komponentti on jossain tuotantoerässä ollut tavallista kehnompi, ei valmistaja sitä varmasti kerro, ellei joku ulkopuolinen taho siihen pakota. Tai jos on riski että töllön palamiseen.
    Testaajille tietenkin on houkutus lähettää huolella valikoitu yksilö, joka ei kenties pilveile tai pörise. Ainakaan yhtä paljon kuin useimmat muut. Lisäksi on useita testaajia, jotka eivät koskaan ikinä milloinkaan näe minkäänlaista pilveilyä. Eivätkä koskaan kuule plasmapörinää tms. Sitä voi sitten jokainen itsekseen arvailla, että miten moinen on vuodesta toiseen mahdollista.

    Lisäksi jokainen meistä katsoo hiukan erilaisessa valaistuksessa (taso & vaihtelu) ja erilaisessa taustamelussa/akustiikassa. Aisteissakin on suuria eroja, kuten vaatimustasossakin. Joten yhden pieni "raitaisuusjutska" onkin toiselle aivan karmeaa bandingia jne.



    Huollossa tosielämän toleranssit ovat melko hirmuiset, eli hieman samanlainen ei-niin-neutraali kuvio kuin vaikkapa vakuutusyhtiön lääkäreiden kanssa. Eli jos pörinä ei ole aivan helvetillinen, ei sille ehkä tehdä yhtään mitään. Samoin jos pilveily ei juurikaan näy kirkkaassa valaistuksessa, ei sille välttämättä tehdä yhtään mitään. Vaikka hämärässä kuva onkin karmeaa katsottavaa. Näin on kaikista niistä esitteiden Infinite SuperHyper UltraBlack MegaPro+ yms. teksteistä ja 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 : 1 kontrastista huolimatta.

    Siksi täysi palautusoikeus on mukava lisä näitä nykytöllöjä ostettaessa. Muutoin voi joutua pitkään vääntöön huollon, myyjän ja maahantuojan kanssa. Ja vain ääritapauksissa voi voittaa, eli kun on joku törkeän selkeä vika, eikä vain hifistejä - kenties suurestikin - häiritsevä juttu.
    Mutta edelleenkin vain aniharva putiikki taitaa moista tarjota. Tosin tuskinpa mikään kauppa kovin pitkää vaihtorallia hyvällä katsoo, vaikka se puhtaasti televisioiden surkeasta laaduntarkkailusta johtuisikin.
     
  11. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonic TX-P50VT50Y kannettiin tänään sisään, mutta kovin paljoa en säätöjä ennättänyt vielä tutkimaan. Ensivaikutelma oli kuitenkin se, että ainakin "normaali" kuva-asetus oli hirmuisen tumma tehdasasetuksena, True Cinema jo astetta parempi ja mielestäni True Bright Cinema kaikkein paras. No, oli kuitenkin ilta ja heikohko keinovalo, liekö sillä merkitystä.

    Itseasiassa tarkoitukseni oli kysäistä, onko noilla kuva-asetuksilla merkitystä paneelin sisäänajon aikana, eli tulisiko jotenkin välttää liian kirkkaita kuva-asetuksia ja voimakkaita konstrakteja, lyhentääkö se jotenkin paneelin käyttöikää ja lisää kiinnipalamisriskiä? Mitä ylipäätään tulisi plasmoilla välttää sisäänajon aikana? Miten pitkään tuota sisäänajoa pitäisi tehdä, vai onko ylipäätään tarpeen? Ohjekirja ei paljoa muuta maininnut kuin että pitkäkestoisia pysäytyskuvia tulisi välttää.
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Käännä ensitöiksesi "eco mode" kokonaan pois päältä, äläkä koskaan palaa siihen. Se pilaa kuvan aivan totaalisesti maksimaalisen virranpihistelyn nimissä.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    En tiedä löytyykö netistä kyseiseen Y-malliin kalibroituja asetuksia. ST50B mallin kalibroidut asetukset ainakin olivat ST50Y mallissa huonommat kuin tehdasoletukset (valkotasapaino & värit).
    Jos ei löydy, niin voit kokeilla perusasetuksia VT50B mallista:
    http://forums.hdtvtest.co.uk/index.php?topic=7051.msg15151#msg15151

    Mode: Professional1
    Contrast: 36 - light output capped, no point in adjusting
    Brightness: 30 (default)
    Colour: 30 (default)
    Sharpness: 0 or 1, or higher for blurry content or if you're sitting very far back
    Colour Gamut: Rec709 for HD
    CATS: Off
    P-NR: Off
    Gamma: 2.2
    1080p Pure Direct (if available): On

    3D:lle näyttäisi olevan samat perusasetukset


    "Normaali" tilalla pitäisi saada telkusta enemmän valoa ulos, koska näissä Pro ja THX tiloissa valovoimaisuus on kait rajoitettu melko alas.

    Mitä AVS Forumia on lukenut niin tosiaan jos käy huono tuuri ja saa palamiselle herkän yksilön, niin sisäänajolla ei ole merkitystä vaan se palaa vaikka tunteja olisi 1500 takana.
    Kuitenkin noin yleisesti joku 100-200 tuntia sisäänajoa saa plasmasolut rauhoittumaan ja sen jälkeen voi telkun kalibroida ettei sitä tarvitse ihan heti tehdä uudestaan (muutokset alussa suurempia eri väreissä).
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Ja toistöiksesi 16:9 yliskannaus pois päältä, äläkä koskaan "erehdy" sitä päälle laittamaan...
    Pixel orbiter päälle.
    Muut "kuvanpilaustoiminnot" ja "terävöitykset" joko pois päältä tai minimiin...

    T: Vesku
     
  15. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikille vastanneille, hyviä vinkkejä annoitte ( olen vähän tumpelo näiden kanssa, mutta kun kädestä pitäen opettaa, niin voin minäkin jopa onnistua ;) ). Pitää illalla syventyä tarkemmin kunhan ennättää.

    Jännä juttu muuten että katselukulman ollessa sivulta tai ylhäältä, kuva tummenee aika voimakkaasti ( pelästyin jopa ostaneeni LCD telkan !! ). En vanhalla Pioneerin plasmalla moista ilmiötä ikinä huomannut.

    Samoin TV:n äänet on kaukana Pioneerin palsmasta ja kuuluu kuin kellarista ( tai onhan se se selvä kun kaiuttimet on suunnattu TV:n taakse... ulkonäkö kun pitää saada niin siloiseksi ). Ennen tehtiiin vielä kunnon kaiuttimet telkkareihin...huoh! No...sekin varmaan korjaantuu kunhan G:t tulee...lisää puuhastelua tiedossa :) .
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ehkä tuo on heijastuksenestopinnoitteen sivuvaikutusta?
     
  17. maker33

    maker33 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä tosiaan...siitä se varmaan johtuukin. No...ehkäpä siitä on sitten kesällä hyötyä kun aurinko porottaa ikkunoista.

    Olisko sittenkin pitänyt valita ST tai GT? Lisärahalla sai paljon ei toivottuja/ei tarpeellisisia lisäherkkuja?
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013
  18. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ylhäältä katsottuna pitäisi tummua, ja myös alhaalta muttei sivuilta.

    Ihan oikean valinnan teit eli valitsit paraimman. :thumbsup:

    PS. "Toimiiko" 16:9 yliskannaus pois -ohje jo kaikilla SD-kanavilla, eli ei ole enää väreileviä juovia näkyvissä (tekstitv) toisilla kanavilla?
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013
  19. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen itse ihastunut THX tiloihin. Olen tässä kuitenkin saanut ymmätää näiltä kalibrointi asiantuntijoilta, että kalibroimalla saa vielä parempaa. Se on tietenkin tosi, mutta kun on tavallilinen taablaaja niin THX tiloilla pääsee ainakin testien mukaan hyvin lähelle oikeita arvoja.

    Vielä puuttuu ainakin yksi asetus, joka kannattaa otaa pois päältä Kadennsin tunnistus. Se aiheuttaa ainakin VT30 versiossa, joka minulla on, hirveitä lomituksenpoisto-ongelmia SD-kuvalla.

    Kukaan ei kyllä normaalisti katsele töllöä sellaisesta kulmasta, että tuo alkaa olemaan ongelma. Panettelua sanoisin :)

    Ei toimi. Operaattorit ovat laiskoja siivoilemaan analogia kameroiden ja nauhureiden tuottamaa roinaa kuvan reunoilta. Yle on ehkä päässyt pidemmälle tässä hommassa. Se ei silti tarkoita sitä, että yliskannausta pitäisi käyttää. Ainakin VT30 on oma säätö SD ja HD kuvalle. HD kuvahan menee moisesta asetuksesta persuuksilleen poistuessaan pikseleistään ja lisäksi HD kanavalla touhutaan edelleen SD materiaalin kanssa välittämättä mistään mitään.

    Ehkä tämä on ehkä väärä viestiketju tähän, mutta kun nyt Ylestä puhuin niin Yle ei vieläkään ole oivaltanut, että se palisanterijäljitelmäinen kalansilmä putkitöllö ei ole se digidgi TV, vaan siihen kuuluu myös lähetystekniikka.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tänään oli ekaa kertaa uudella paneelilla (ST50) FOX-kanava auki korkeintaan tunnin verran ja sen kanavalogon jäännöskuvan pyyhkiytymiseen meni noin 1-2 tuntia katsomalla jotain muuta kanavaa (näkyi taas selkeästi vaalealla taustalla muilla kanavilla, AVS HD 709 koko ruudun 50% valkoisella erittäin selvästi).
    En siis uskalla katsoa kyseistä kanavaa ainakaan tuntia kauempaa siinä pelossa että se taas palaa pysyvästi ruutuun kiinni.
    Niin tai sitten katselen ajattelematta asiaa sen enempää ja kun se on siihen taas palanut niin vaadin rahat takaisin tällä kertaa, ei maahantuoja voi olettaa että taas odottelisin 2 kuukautta uutta paneelia jossa todennäköisesti on sama vika/ominaisuus.
    Voisiko paneelin ohjauksessa olla jotain mätää eikä itse paneelissa, vaikka Myrphyn lakiin jollain tapaa uskonkin niin tämä on jo vähän liikaa... :eek:
    Viikonloppuna pelasin kaksi kertaa tunnin session BF3:sta eikä niistä jäänyt mitään jälkiä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013