Panasonic 15G plasmat (2012)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana M1gu, 13.01.2012.

  1. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. Joulukuussa ostettu 50ST50 alkaa näyttää kiinnipalamista. PS3 kautta on tullut katsottu todella paljon sarjoja ja bluray leffoja, normikanavia ei sitten juurikaan. Telkkari on ollut päivittäin käytössä 3-4 tuntia ja alkuviikosta huomasin että vasempaan alakulmaan jäänyt kiinni PS3 "Pause" ikoni. Vierityspalkkia olen pariin otteeseen pyörittänyt useita tunteja ja ainakaan vielä ei näytä helpottaneen yhtään. Vaalessa kuvassa näkyy tosi selvästi. Pitää kokeilla tuota WOW levyä, siellä oli mielestäni jokin "Screen wash" tai "Pixel flipper" tms jos sitä pyörittäisi. Auttaisikohan se?
     
  2. 7M1

    7M1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joskus sanottu että Pixel flipper saattaa ainakin häivyttää, jollei kokonaan poistaa palanutta kuvaa ja tuota WOWin flipperiä kehuttu perusteellisuudestaan. Ittelläni ollu sama laite saman aikaa käytössä, eikä ole vielä palamista näkyvissä. Olen ollutkin todella varovainen pysäytyskuvien suhteen. Oletko pausettanut pleikan ja jättäny sen pitkiksi ajoiksi pysäytyskuvalle?
     
  3. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Make73,
    kiitos tarjouksesta ja linkkitiedosta.
    Nyt on jo niin paljon tietoa, että pitää näitä ensin pureskella.
    Sisäänajoa on tullut tehtyä tiistaista lähtien. (Tuleehan ne uutiset välillä katsottua ja jotain filmiäkin.)

    Tuo kalibrointimittari toki kiinnostaa noin yleisesti.
    Miten kallis lie ja vaikeakäyttöinen?
    ***
    Löysinkin juttusi "Television kalibrointi" /24.1.2010 täältä.
    Pitää perehtyä. Paljon asiaa.

    jmh
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2013
  4. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itsellä näkyy Netflix- teksti vasemmassa yläkulmassa kun sisällön selaamiseen menee välillä aikaa että mitä katsoo. Ei kyllä mitenkään häiritsevästi näy mutta kuitenkin. :mad:
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itse ostin joku aika sitten Eye One Display Pro mittarin ja se oli postikuluineen 215 euroa.
    ColorMunki Display on rampautettu (hitaampi) versio samasta mittarista ja sen saa halvemmalla.
    i1D Pro
    ColorMunki

    Suuntaa tänne, niin voit vähän perehtyä aiheeseen josko alkaa enemmänkin kiinnostamaan :)

    Kirjoituksia kuvan kiinnipalamisista on alkanut ilmestyä ainakin AVS Foorumille kuin sieniä sateella, ehkä monet vasta nyt huomanneet ne.
    Testilevyn 30% koko ikkunan harmaa tuo ne hyvin esille.
    Ei muuta kuin valitusta myyjälle ja maahantuojalle, ennakkotapaus teillä on nyt olemassa...siis takuuseen ;)
    Jos omani kärähtää vielä pohjaan 200 tunnin sisäänajon ja kalibroinnin jälkeen niin vaadin kaupanpurkua, en ala taas odottamaan kahta kuukautta että saa uuden paneelin vaihdettua.
    "Vertical banding" tai mikä lie, joka vaivaa käsitykseni mukaan jokaista ST50/GT50 paneelia on tässä uudessa samaa tasoa kuin edellisessä, kaksi selkeää pystysuuntaista raitaa alhaalta ylös ruudun oikealla puolella. Näkyy myös vaalean harmaalla parhaiten, mutta myös vaaleissa kohdissa normikuvalla kun osaa katsoa. Kuvaa tästä pistinkin jo aiemmin tähän ketjuun.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2013
  6. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerkesin jo käydä siellä sivuilla.
    Vähän hiljaiseksi vei.
    Riittäisikö "voimavarat" ja aika.
    Plasman kautta tuli ja tulee nyt ainakin jossain määrin syvemmin perehdyttyä asiaan.
    Kiitokset!

    jmh
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    http://www.hifimaailma.fi/artikkelit.php?id=21
    Tuolla on mielestäni selitetty aika hyvin ja yksinkertaisesti kuinka homma menee HCFR softalla.
    Tuo CurtPalmen opas antaa sellaisen käsityksen että vaatii hirmuisesti perehtymistä ja aikaa, mutta ei se hankalaa ole. Itsekin olen tässä ihan amatööri mutta valkotasapainon tasapainoon saaminen ja värien säätö ei kummoista vaadi, ammatikseen kalibroijien kuvan nyanssit sun muut hifistelyt niin...itselle ainakin riittää tämä taso :)
     
  8. jmh

    jmh Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottahan nyt on perehdyttävä, kun on aloittanut...
    Ajan televisiota nyt sisään ja koetan tehdä säätöjä sitten.
    Siihen mennessä toki ehtii lueskella.

    jmh
     
  9. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Ovatko nuo kumpikin (eli 55ST50 ja 55VT50) tummia kuvaltaan kun katsoo päiväsaikaan hyvin valaistussa tilassa?
    Onko tuo ST50 parempi kontrastiltaan normaalissa valaistussa tilassa?

    Sen verran noista lukenut eri tahojen arvioista ja arvosteluista että yleisesti moitittu noiden kuvaa valaistussa huoneessa.
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    VT50 mallista en tiedä mutta ainakin ST50 mallista "Normaali" katselutilalla irtoaa valovoimaisuutta enemmän kuin tarpeeksi myös kirkkaaseen päivänvaloon tai kirkkaasti valaistuun huoneeseen, maksimi valovoimaisuudella (n. 165cd/m2 ikkunasta mitattuna) gamma noin 1.8 (asetus telkusta 2.6). Tummaksi sitä ei voi kyllä sanoa. True Cinema katselutilan tarjoama maksimivalovoimaisuus n.115cd/m2 on kyllä riittänyt itselleni päivälläkin ja gamma arvona olen pitänyt telkun asetusta 2.4 joka antaa keskimäärin 2.2 arvon.

    VT50 mallissa on parempi heijastusten esto pintakäsittely.
     
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin yleisesti ottaen on varsin normaalia, että plasmat ovat tummia kuvaltaan noissa olosuhteissa. Ainakin useimpiin LCD-töllöihin verrattaessa. ST50 tosin antaa testien mukaan hieman enemmän kirkkautta, kuin VT50. Ja tämän vuoden pansut kuulemma enemmän, kuin viime vuoden mallit.
    Tosin mikä nyt sitten kenenkäkin mielestä on "hyvin valaistu tila". Eli absoluuttisia totuuksia ei kovin helposti uskalla antaa. Näköaistin ja tottumustenkin suhteen tuntuu olevan melkoisia eroja.

    Kaupassa on yleensä suhteellisen kirkas valaistus. Vielä kun sopivan valoisana päivänä käy kurkkaamassa, voi tehdä jonkunlaisen arvion kirkkauden riittävyydestä. Eli jos likimain samassa valaistuksessa kuva on aivan harmaa, niin tuskinpa se kirkkaus kotonakaan riittää. Ja päinvastoin.

    Plasmoissa kuvan kirkkauden riittäminen on aina hieman monimutkaisempi juttu. Sillä joku pieni kirkas juttu muutoin tummalla ruudulla voi olla erittäinkin kirkas. Keskikokoinen juttu melko kirkas ja koko ruudun kirkas juttu voikin sitten olla jo liian himmeä. Siis jos satutaan katsomaan ko. television kannalta liian kirkkaasti valaistussa tilassa. Mitä kuvahifistelijät eivät tietenkään koskaan tee, paitsi ehkä uutisia tms. katsellessa.
    Verhot auki kesäisessä auringonpaisteessa on tietenkin jotain, mistä mikään plasma ei kunnolla selviä. Vaan eipä se LCD:nkään katsominen silloin mitään kuvahifistelyä ole. Hämärässä roolit useimmiten vaihtuvat, eli LCD:n "musta" alkaa näyttää paljon aikaisemmin vaalenharmaalta. Pilveilyäkin saattaa olla, varsinkin EdgeLED-malleissa.



    HDTVTest kehui pansun ST50-mallia ("Highly Recommended"). Tekstissä myös sivutaan ohimennen tuota kaikkien plasmojen ominaisuutta, jonka edellä mainitsin:

    "One other thing to add regarding [Contrast], though: if you attempt to set this control using a fully white screen, such as the “White Clipping Pattern” on the excellent (and free) AVSHD test disc, then you won’t see any difference in picture brightness. This is because of the Plasma’s Automatic Brightness Limiting (ABL) circuitry, which causes fully white images to be dimmed – apparently to reduce power consumption and/or to prevent heat buildup in the panel. To see the effects, use the combined Black/White APL pattern."
     
  12. baritoni

    baritoni Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten kun vielä sammuttaa muut televisiot ympäriltä häiritsemästä ja lakkaa vertailemasta niihin LCD-näyttöihin missä on myymälätilassa kunnon silmänpolttomoodi päällä. Myymälässä ST50 näytti "himmeältä" laittoi siihen mitkä asetukset tahansa kun vertasi vieressä oleviin telkkuihin. Netin perusteella päätin vain luottaa siihen että riittää... Kotona parin metrin päässä, sivulla, on päivällä ikkunoissa kaihtimet auki ja television kirkkaus ei lähelläkään huippuunsa vedetty. Ja hyvin näkyy. :)

    Mun mielestä pitää olla jotenkin erityisen kirkas valaistus kotona jos siitä on tuolle televisiolle haittaa. Toki television ja valaistuksen sijoitus vaikuttaa paljon.
     
  13. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä vaikuttaa todella paljon. Itsellä sattuneesta syystä on töllö sijoitettu ikkunaseinien nurkkaukseen ja kesäisin sitten vastavaloon tiirailessa on kuin kuvan pinnalla olisi jokin harmaa kalvo, joka poistuu heti kun kaihtimet vetää kiinni. Se on sellainen tuo pupilli, että se reagoi vastavalon kokonaisvaloisuuteen, joten eipä näy kuva kunnolla pienillä aukoilla vastavalossa. Tätä ilmiötä lisää vielä silmän ikääntyminen eli hämäräsokeus. Paikassa on hyvät puolensa, eipä näy ikkunaheijastukset, kun ikkunat ovat töllön takana.

    Tässä myös vaikuttaa hämärässä valaistuksessa katsottuna osittain sama vastavaloilmiö eli kirkkaus on katsojan silmässä. Pieni piste mustalla taustalla avaa pupillit auki ja kokokuvan kirkkaus sulkee ja kuva näyttää harmaammalta. Putkitöllöillä (mustavalko) oli aikoinaan oikein tällainen vikakin, kun hönkä ei riittänyt valaisemaan koko kuvaruutua niin pieni kohde näytti todella kirkaalta.

    Onhan eräät LCD (Philips) valmistaja huijanneet silmää muka parempaa mustaa töllössä olevalla taustavalolla. Tässäkin taustavalo sulkee pupillit ja kuvan musta näyttää mustemmalta. Kuitenkin touhussa menetetään kuvan yksityiskohtia.
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2013
  14. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Kiitokset vaan vastailuista, eli mitä ilmeisemmin nuo pari Pansun plasmaa ovat molemmat varmasti ihan normi-kontrastisia mutta monet arvostelut on vähän liioittelevia.
    Oliskohan overkill:iä ostaa tuo VT-malli?
     
  15. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei VT50 ole huono valinta. Siinä on kaksi THX tilaa "THX Cinema" ja "THX Bright Room", joista jälkimmäinen on nimensä mukainen. Eli juuri sitä minkä perään olet tässä kysellyt. Niin ja on vielä kolmaskin "THX3D Cinema".
     
  16. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58

    Sikäli voin ostaa kumman vaan mutta toisaalta haluaisin pelata varmemman päälle (koskapa kuitenkin leffat tulee katsottua hämärämmässä) ja kenties VT tulee hankittua sitten.
    Vaikea tehdä päätöstä koskapa ST riittäisi myös varsin mainiosti (onhan siinäkin hyvä kalibrointi-vara).

    Suosituksia voisitte sanoa siitä, että kumman otan.
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2013
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niitä näkökantoja on tässä ketjussa jo ihan tarpeeksi, koita nyt vaan tehdä ihan ite se päätös :)
    Jos rahaa kerran on, niin osta ihmeessä se VT. Jos haluat viimeisen päälle hyvää kuvaa niin samalla tavalla sen joudut kalibroimaan kuin ST mallinkin. Osta joku kunnon mittari ja CalMan 5 kalibrointisoftan Control versio, niin pääset hyödyntämään sen automaattista kalibrointia ISF tiloissa. Lisähintaa tulee jotain 500 eurosta ylöspäin, mutta sehän ei ole kuin kahden käyntikerran hinta ammattilaiselta.
     
  18. Rascalking

    Rascalking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heitän tähän ässän ja kysyn, että miksei GT? Kuitenkaan ymmärtääkseni isoimmat erot GT:n ja VT:n välillä on vaan varustelutaso. Eli VT:ssä tulee lasit ja se köpöhkö lisä kaukosäädin.

    Itse puntaroin tuon saman kysymyksen parissa ja päädyin GT malliin ja säästin 400euroa kun löytyi tarjouksesta.
     
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    VT:ssä on eri paneeli kuin GT:ssä.

    Säätelin tänään uudelleen ST50 telkkuani ja siitä uudet asetukset täällä jos jotain kiinnostaa (vaikka kokeilla).
     
  20. 7M1

    7M1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miks Make pidät Super-Whiteä pois päältä?

    -Tuomas