Olympus has fallen (2013) (Antoine Fuqua / Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Angela Bassett, Dylan Mcdermott, Ashley Judd, Melissa Leo, Ri

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 23.01.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kun terroristit onnistuvat valtaamaan Valkoisen talon (Salaisen palvelun koodi: "Olympus") ja presidentti kidnapataan, rakennuksessa oleva entinen presidentin henkivartija Mike Banning (Gerard Butler) jää rakennukseen loukkuun. Kansalliskaartin saapuessa paikalle he joutuvat luottamaan Banningin antamaan tilannetietoon saadakseen vallattua takaisin Valkoisen talon, pelastaakseen presidentin ja estääkseen vielä suuremman katastrofin syntymisen.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 22.03.2013)
     
  2. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Miksiköhän juoni kuulostaa niin kovin tutulta? :D
     
  3. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan näitä nähty... Ja lisää näköjään tulee, ohjaajana Roland Emmerich: http://www.imdb.com/title/tt2334879/ Juonikuvaus vaikuttaisi olevan aikalailla 1:1 :D
     
  4. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Hei, kuinka monessa miami vicen jaksossa poliisi jahtasi kolumbialaista huumeparonia ja lirkutteli tämän tyttöyståvälle? Kunhan toteutus on hyvä niin tuttu hyväksi havaittu perusjuoni ei haittaa :) Eikä Die Hard nyt varsinaisesti tämän vuosituhannen elokuva enää ole. Re-makeja on tehty uudemmistakin.

    Traileri näytti passelilta perustoiminnalta. Jos minun pitäisi valita toimintaleffaan fyysisesti saman tyyppisistä herroista Gerard Butler ja Jeremy Renner jompikumpi niin valitsisin ilman muuta Butlerin. Butler on näyttelijänä jotenkin ilmeikkäämpi.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2013
  5. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Melkosta purkkaviihdettä luvassa. Kyllähän tämä on nähtävä. Odotuksia tuskin kannattaa nostaa älyttömän korkealle.
     
  6. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Pohjois-Korea Rules http://www.youtube.com/watch?v=y-o0FuQv6ig.:thumbsup:
    Gerard Butler on seuraava Bruce Willis, tai ainakin seuraava John McClane. Tämähän olisi voinut olla Die Hard viitonen ja oltaisiin unohdettu kohtalaisen surkean A Good Day to Die Hard elokuvan juonikuviot. Tästä amerikkalaiset
    tykkäävät ( presidentti pulassa ). Ainakin lipputulojen mukaan (Opening Weekend: $30 373 794). Ohjaajakin on aivan eri kaliiperia kuin John Moore ( Vihollisen keskellä, The Omen, Max Payne:OI). Antoine Fuqua on kumminkin ohjannut hyviä elokuvia kuten Training Day ja Shooter. Kummatkin pirun viihdyttäviä leffoja!
    Hyvältä toimintaelokuvalta tämä kaiken kaikkiaan näyttää:thumbsup:.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2013
  7. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    933
    Saadut tykkäykset:
    191
    Hyvä USA, paha muu maailma. Ei tätä jaksa enää. Edes vitosen alelaarista... Muttei tämä ole Butlerin vika, äijä on ihan jees äksön-män.
     
  8. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hmm tuota, kannattaa todellakin odotella että tulee alelaariin. Kyllähän tämän katsoi, mutta ei mitään uutta ja mullistavaa. Välillä meno oli kyllä vähän liian kornia... Silti 2/5 tähteä.
     
  9. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Olihan tämä parempi toimintaelokuva kuin A Good Day to Die Hard.
    Tietenkin odotukset uutta Bruce Williksen tähdittämää Die Hard elokuvaa kohtaan olivat suuremmat, kuin uutta Gerard Butlerin tähdittämää leffaa kohtaan.

    Elokuvan väkivalta oli sopivan brutaalia ja näyttelijä kaarti hoiti hommansa ok (Gerard Butler, Dylan McDermott, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Rick Yune, Angela Bassett, Radha Mitchell) . Ohjaus toimi huomattavasti paremmin, kuin uudessa Die Hard leffassa (jolta odotin paljon).

    Huonoja puolia oli silmiinpistävä CGIn käyttö useissa kohtauksissa ja kyllähän se liiallinen Yhdysvaltojen ns. patriotismi alkoi ”hymyilyttää”. Rikki ammuttu Yhdysvaltojen lippu putoaa valkoisen talon katolta hidastettuna, presidentin ”sankaruus” (minä olen valmis kärsimään muiden puolesta), elokuvassa olevat "puheet" (ala Independence Day) ja useat muut kohtaukset;).

    Näistä huolimatta sain sitä mitä elokuvalta odotin! Hyvät näyttelijät tekivät sen mitä tämä elokuva vaati, hyvin ohjattua/kuvattu ja lähes vitsitön brutaali toimintaelokuvaa (veri lentää ja sankari tappaa kaikki pahat ja todellakin kaikki).

    Gerard Butlerin pitäisi unohtaa komedian tekeminen ja jatkaa sitä missä herra on parhaimmillaan!
    Roland Emmerichin White House Downia odotellessa! Hyviä ja edes kohtalaisia toimintaelokuvia ei tehdä koskaan liikaa.

    Olympus has fallen 3+/5 (uusinta katselu luultavasti pudottaa pisteitä tai sitten ei?)
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2013
  10. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Oli melekosta tuubaa. Eniten ärsytti se, että Valkoisen talon sisällä tapahtumat tuntuivat liian irrallisilta. Aivan kuin olisi aloitettu shakkimattitilanne joka kerta alusta, kun Butler kohtaa uuden terroristin. Joo, ei tätä voi edes hupimielessä katsottuna suositella...
     
  11. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Olympos on valloitettu tuntuu työstävän melko suoraan traumoja, joita yhdysvaltalaiset kokivat 11.9.2001; taustalla voi erottaa myös Pearl Harbourin iskun kaikuja. Yhtäläisyydet ovat melkoisia: pienehkön ryhmän suorittama terrorihyökkäys merkittävään yhdysvaltalaiseen kaupunkiin saa melkeinpä koko maailman sekaisin. Valkoinen talo saa melko lailla siipeensä (sanaleikki tahaton), ja tuho on täydellistä, koska apu ei ennätä ajoissa paikalle.

    Tarina tuo mieleen erinäiset muut toimintatuotteet, viimeaikaisista 24:n 7. kauden, jossa terroristit pääsivät Valkoiseen taloon ja Jack Bauer pelasti kaiken.

    Elokuva huokuu melko vahvaa kansallishenkeä ja isänmaallisuutta. Ilman vahvoja näyttelijäsuorituksia (Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Angela Bassett) se voisi olla vaivaannuttava kokemus, niin kuin neuvostoliittolaiset elokuvat, joissa ylistettiin neuvostovaltion ja Isä Aurinkoisen mahtavuutta.

    Yltiökansallisuus tuntui kääntyvän elokuvaa vastaan kohdassa, jossa puolustusministeri McMillania raahataan käytännössä tukasta ammuttavaksi ja hän alkaa rääkyä lippuvalaa. Siinä illuusio särkyi ja elokuvataide muuttui primal scream -terapiaksi.

    Kokonaisuutena Olympos on valloitettu on kohtalaisen sujuva ja varsin toiminnantäyteinen, ja juonessa riittää yllättäviäkin käänteitä, vaikka se on paksusta rautalangasta väännetty ja välillä kömpelö (salasanoja muka ei ollut vaihdettu 18 kuukaudessa). Nimi- ja paikkaplansseilla ilmeisesti tavoitellaan dokumentaarisuutta, mutta ne jäivät välillä käännöstekstien alle. Viihdyttävyyttä kylläkin jäytää runsas ja raju väkivalta, sillä porukkaa kaatuu kuin Normandian maihinnousussa. Välillä tappaminen alkoi tuntua hiukan itsetarkoitukselliselta. Jotkin erikoistehosteet (varsinkin ilmailukohtauksissa) vaikuttivat keinotekoisilta.

    Gerard Butler yllättää aina myönteisesti, koska sellaisten elokuvien kuin The Ugly Truth ja Exän jäljillä perusteella häneltä ei odota kovin paljon.

    2/5
     
  12. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse lähdin katsomaan tätä lähes nollaodotuksin, vaikka tekijäkaarti ohjaajaa myöten ihan pätevää sakkia onkin. Yllätyin kyllä positiivisesti, sillä meinikihän oli paikoitellen kuin ysäri-Bruckheimeria, joskin Bruckheimer-leffojen kieli poskella -tyyppinen patrioottisuus oli verhottu tässä vähän tiukemmin kasarihenkisemmäksi tyyliin Red Dawn. Tämä pokan pitäminen läpi leffan juuri viehättikin, eli patrioottiroolista ei lipsuttu (erittäin vaikea uskoa, että tätä olisi ihan tosissaan tehty kuitenkaan).

    Esim. juuri tämä taas oli taas itsestäni hyvä esimerkki tuosta kieli poskella pokkaa pitäen -meiningistä. Toki olen voinut katsella liikaa Verhoevenia ja kaikki on ylitulkintaa, mutta joka tapauksessa itse kyllä näin tuossa kaikessa patrioottisuudessa tiedostavuutta ja ironiaa.

    Väkivalta oli brutaalia ja Butler hyvä leading man. Tarinassa ei ollut mitään yllätyksiä, mutta jotenkin kaikki tämä kaavamaisuus ja eräänlainen vanhoillisuus kääntyi plussaksi tällä kertaa. Eli lähtöasenne ja mieliala tätä elokuvaa katsottaessa on hyvin ratkaiseva. Kai tässä on vähän samanlainen juttu kuin olikohan viime viikolla, kun Ilta-Sanomissa annettiin Road Houselle 1/5 ja Iltalehdessä 4/5 :)

    Pitänee tsekata vielä se kesän toinenkin Die Hard Valkoisessa talossa, jolta odotan vieläkin enemmän jenkkihapatusta ja överiyttä, joskin tällä kertaa myös sitä vähemmän piilotettua hekottelua omille älyttömyyksilleen (tyyliin 2012 & ID4), onhan kuitenkin Emmerichin leffa kyseessä.
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2013
  13. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Täytyy sanoa, että kliseisyydestä huolimatta tämä oli ihan viihdyttävä. Alkupätkä oli aika puuduttava, kun jotenkin arvasi että mitä tulee tapahtumaan. Jenkkejä vedettiin turpaan ihan tyylikkäästi, vaikka tässäkin oli se perus "seisotaan aukealla ja kuollaan" tyylisiä ammuskelukohtia. Pääpahis oli mukavan ilkeä ja Butler oli uskottava rynnistelijä. Tässä oli enemmän Die Hard -fiilistä kuin uusimmassa Die Hardissa, jos tämän pääosassa olisikin ollut Bruce Willis John Mclanena ja kässäri olisi ollut hieman ovelampi niin tämä olisi varmasti päässyt sinne neljään tähteen. Nyt tämä toimi ihan hyvänä perjantaiviihteenä.

    2,5/5 Potentiaalia oli vielä parempaan, mutta menihän tämä nyt aivot narikkaan -viihteenä.
     
  14. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Totisesti, huomattavasti enemmän Die Hardia tässä oli kuin kahdessa viimesimmässä itse nimeä kantavassa sarjassa. Kliseistä menoa ja paikotellen uskomattoman halvan näkösiä efektejä
    esimerkkeinä alun siltakolari ja Washingtonin monumentti, neula tms hajosi efekteillä mitä ei ole tullut nähtyä sitten 90-luvun halpojen tv-leffojen.
    mutta kaikesta huolimatta paketti säilyi viihdyttävänä ja meno oli raakaa ja tylyä. Butlerin lievä ässävika kyllä pistää korvaan joka kerta.

    3/5.
     
  15. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Efektit kieltämättä oli paikoin kökköjä, mutta toiminnan osalta ainakin tämän vuoden kovin pätkä, tähän mennessä. Butler sopii tälläisiin räiskintäleffoihin täydellisesti.
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mahtavaa että DVDPlazalla on keskusteltu elokuvasta. Harmi että kesksutelu on käyty näin yhdentekevän rainan kohdalla. Olympus has fallen on täysin yhdentekevä actionpläjäys. Juoni on tarpeeksi helppo ja tyhjänpäinen, että sen pystyy seuraamaan Karjala-lippis päässä. Näyttelijät tekevät ihan ok-tasoiset suoritukset, kerronta ei töki eikä aiheuta liikaa päänvaivaa. CGI:tä riittää, eikä se nyt ihan kamalasti haittaa. Katsoin alusta loppuun, join punaviiniä ja nautiskelin juustoja. Olisi kai pitänyt ottaa kaljaa ja Lidlistä iso säkki perunalastuja ja mässyä. Olisi jotenkin sopinut tähän paremmin. 2½/5 ihan toimivalle, joskin täysin turhalle, leffalle.
     
  17. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sitä saa mitä tilaa, kun laittaa tämän leffan pyörimään. OK 3/5 actionpläjäys kesäiltaan.
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Kaljaa ja perunalastuja löytyi, leffakin ajoi asiansa.

    ***