Samsung BD-E8300N / BD-E8500N / BD-E8900N

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Inssi59, 25.05.2012.

  1. Jyppendaal

    Jyppendaal Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2000
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja syvää luotaavaa analyysiäni päivitetty tuoreimmilla jorinoilla yllä.
     
  2. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3
    Päivitin versioon 1012, palautin tehdasasetukset ja levy tyhjeni. Gone baby gone!
     
  3. kriska

    kriska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2006
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korvasin vanhan digiboxin ja bluray-sovittimen tällä. Parin viikon jälkeen voi todeta seuraavaa:

    - tallentavan digiboxin ominaisuudet ovat todellakin surkeat. Procasteriin verrattuna ihan toisesta maailmasta. Heikkouksia on niin paljon ettei niitä jaksa edes luetella.
    - netflix ja allshare toimii erinomaisesti. Netflixin tukena omaa leffakokoelmaa voi katsella helposti ulkoiselta kovalevyltä. Toimii myös OK yksinkertaisena musiikki- ja valokuvatoistimena
    - Blu-Ray OK

    Olen kyllä kokonaisuuteen tyytyväinen. Maksoi 350 euroa ja yhdessä laitteessa on kaikki mitä tarvii. Mitään hienouksia ei ole, mutta peruskäyttö sujuu. Ainoa sudenkuoppa on siis tuo tallentava digiboxi. Ajastusten ohjelmointi ja selaaminen on hankalaa mutta toimii omalla logiikallaan. Ei vielä kokemusta, mutta saa nähdä miten tallennukset onnistuvat.

    Onko kellään kokemusta näppiksen/hiiren kytkemisestä laitteeseen? Kokeilin tietokoneen langatonta näppis/hiiri yhdistelmää niin ei ainakaan suoraan toiminut. Mikä näppiksiä/hiiriä porukalla on käytössä jotka toimisi?
     
  4. Sakke_Tre

    Sakke_Tre Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2003
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa...A? Mulla sanottavaa vaan, että kuvanlaatu SURKEA! :p
     
  5. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä ostin kanssa tuollaisen E8500NXE:n tuossa 2-3 viikkoa sitten, ja kovasti puntaroin tässä pitäisikö kuitenkin palauttaa tuo (Gigantista ostettu) ja ostaa erikseen molemmat. :/ (Mitä suosittelette? Se Thunderbox ja joku Sony-BD?)

    Edellinen BluRay-soitin hajosi (ja oli muutenkin aika heikko LG), ja olin pitkään jo tarvinnut tallentavaa digilaitetta (24P Netflix on vaan bonusta, ja USA-kikkailulla saanee myös paljon laajemman jenkki-apps -valikoiman Smart-puolelle), tämä vakuutti todella hiton täydelliseltä - monta kärpästä yhdellä iskulla tyylikkäässä kohtuuhintaisessa laitteessa.

    Mutta paljon siinä mättääkin, harmi vaan.

    Hyvää

    + Kuvanlaatu levyissä vaikuttaa erinomaiselta, voin olla väärässäkin, mutta mielestäni myös DVD:n ylösskaalaus on loistokamaa (parempi kuin edellinen LG:ni).
    + Samalla kaukosäätimellä voi ohjata käytännössä koko viihdelaitteistoa! HDMI-läpiviennin avulla myös Yamahan viritinvahvistimen äänenvoimakkuutta...lisäksi tv:n kaukosäädin ohjaa halutessa myös tätä Samsungia, esim. EPG:ssä!
    + samassa laitteessa siis ihan ok tallentava digiboxi (en tarvitse juuri muuhun kuin esim. leffan tallentamiseen keskipäivällä tai aamuyöllä), 3d-bluray, smart tv
    + langaton netti sisällä
    + Vakuuttava formaattituki, ja osaa myös jatkaa esimerkiksi MKV-tiedostossa siitä, mihin viimeksi jäi
    + ilmeisesti ohjelmia voi tallentaa myös omalle USB:lle
    + 3D-tukikin löytyy (vaikkei ole 3D-telkkariakaan)

    +/- Mua ei häiritse sinänsä tuo Timeshiftin heikkous, vaikka nyt kun mainitsette, olishan se varmaan ihan kätevää, jos se nauhoittaisi koko ajan (voisi kelata live-ohjelmaa taaksepäin). Mutta kuten sanottu, olen pärjännyt pitkään ilmankin, joten jo se, että tv:tä voi pysäyttää, auttaa.


    Huonoa

    - En tiedä onko minulla maanantaikappale, mutta levynluku tuntuu kovin kovin hitaalta ja äänekkäältä, oli sitten dvd tai BD. Törmäsin jo yhteen levyyn, mikä väitti että "bluray-soittimesi tarvitsee päivityksen, ei toimi muuten"...sitten soitin jymähti ja oli pakko vetää töpseli seinästä. Tämän jälkeen levy taas toimi moitteetta.

    - Onhan tuo muiden maksukanavien katselukielto yhden tallennuksen aikana -toiminta vähän iänikuista VHS-meininkiä, ei oikein nykyaikaa. Eivätkös edistyneet digiboxit äänitä jopa neljää yhtäaikaa, tällä on tyytyminen siis yhteen (1).

    - Home-valikon (ja Allshare-valikon!!) kanssa pelaaminen tallenteita katsoessa toimii, kun siihen tottuu, mutta aika hiton hidasta se on. Jostain syystä myös "Recorded TV" -menu takkuaa "Loading"-viestiä vähän liian pitkään, vaikkei mullakaan ole siellä kun puolisen tusinaa ohjelmaa vasta.

    - Softan yleinen epävarmuus ei kyllä oikein vakuuta tulevaisuutta ajatellen, vaikka mullakin on uusin versio (tosin, laite on käsittääkseni aika tuore).

    - DVD:tä ei taida ainakaan videohelp.comin mukaan saada aluekoodivapaaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2013
  6. portadiferro

    portadiferro Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen etsimässä parasta mahdollista soitinta Netflixin ja HBO nordicin katselemiseen, mutta HBO:lla ei tunnu vielä olevan juurikaan laitetukea. HBO:n julkkarimainoksissa mainitaan, että se olisi valmiina Samsungin bluray soittimissa, mutta eivät ole liikkeissä osanneet vahvistaa tätä, eikä HBO:n eikä Samsungin sivuilla ole mitään mainintaa. Eli tukeeko BD-E8300 HBO:ta, ja antaako se FullHD ja 5.1 äänet myös?

    Tätä threadiä lukiessa kyllä on alkanut vähän arveluttaa kyseinen laite. Tosin minulla nyt ei pariin vuoteen ole minkäänlaista viritintä ollut, joten tuskinpa noita nytkään paljoa katseltua tulee, ajattelin vain että nyt kun tuo YLE vero tuli, niin kaipa semmonenkin olisi kiva olla.

    Bluray laitteena tällä hetkellä on Panasonicin DMP-BDT210eg, johon olen ollut tosi tyytyväinen, joten toivottavasti tämä ei ainakaan downgrade olisi siihen nähden.
     
  7. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan oma E8500NXE ei löydä appsia. Netflix löytyy. Ja laite on sama, isommalla kovalevyllä.

    Mitä laitteeseen muuten tulee, niin seison esim oman viestini takana - paljon siinä on hyvääkin, mutta valitettavasti myös paljon heikkoa.
     
  8. portadiferro

    portadiferro Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta. Harmillinen juttu, täytyy vaan jatkaa katselua läppärin kautta ilman surroundia ja HD:tä.

    Kyselin tätä samaa myös Samsungilta suoraan ja juuri äsken tuli vastaus:

    Eli vissiin ovat vähän jäljessä aikataulusta, kun tosiaan elokuun lopussa tuommoista tiedotetta laittoivat ulos http://www.epressi.com/tiedotteet/media/samsungin-laitteisiin-tulee-hbo

    Toisaalta, eipä tuo ollut valmiina Note 2:ssanikaan, mikä nyt ei tietysti iso ongelma ole käydä se ilmaiseksi lataamassa.

    Mutta joo, eihän se toki mikään yllätys ole, että softaprojektit monesti myöhästyy. Toivottavasti saavat ulos ennen Game of Thronesin kolmos seasonia.

    Taidan kuitenkin jättää asian vielä hautumaan. Voi olla, että joku käytetty PS3 saattaisi olla pätevämpi ratkaisu, kun sillekin ilmeisesti ovat luvanneet HBO appia ja ties vaikka tässä kerkiäisi vielä Samsungiltakin tulla uus Bluray malli, jossa olisi tämän mallin puutteita korjattu.. Täytyy katsella.
     
  9. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päätin kuitenkin pitää tämän Samsungin...mutta:

    Hitto, jo toinen bluray, mikä ei toimi ensimmäisellä yrityksellä. Ejektoituu laitteesta viestin "ei voida toistaa, likainen levy" tms kera, kun leffan valikosta valitsee playn. Kyseessä Universalin (100th Anniv.) Born On The 4th Of July. Sitten kun saman teki uusiksi (levy uusiksi sisään, leffan valikosta play), ei mitään ongelmaa.

    Universalin blurayt nyt ovat käyttökokemuksena valikoineen mitä ovat (mulla heitti levy takaisin alkuvalikkoon, kun annoin leffan olla pausella vähän aikaa...oli pakko valita scene selectistä paikka uusiksi), mutta oletteko muut havainneet mitään ongelmia levyntoistossa noin yleisesti?
     
  10. hdolli

    hdolli Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens,

    Onko muilla ollut tällaista ongelmaa:

    Kun yritän katsoa Welhon kaapeli-tv-verkossa salattuja HD-kanavia, tulee näkyviin CI-valikko ja ilmoitus "Ei pääsyä (2)". Mutta kuitenkin kun laittaa sen korttimoduulin paikalleen ja käynnistää laitteen, tulee CI-valikko ja ilmoitus "Isäntäkoneen ja moduulin välinen todennus onnistui"

    Mulla on siis BD-E8500N-XE ohjelmistoversiolla BPH-E8500EUB-1013.0 ja korttimoduuli on HDThunder HD1000, ja se on linkitetty salauskortin kanssa. MTV3 HD, Nelonen HD ja FOX HD pitäisi näkyä kortin kautta.

    Onko vinkkejä?
     
  11. MRmarmis

    MRmarmis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako tämän boxin kanssa langattoman näppäimistön toimimaan lainkaan? Näppäimistö on Samsungin oma VG-KBD1500. Itse en ole onnistunut saada näppäimistöä toimimaan ja mietinki että onko boxissa bluetoothia lainkaan?
     
  12. jamppa666

    jamppa666 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut Samsung BD8900N kohta kolme kuukautta. En todellakaan voi suositella laitetta kenellekään:

    -ajastettujen talletusten kanssa jatkuvia ongelmia
    -maksukanavatalletuksissa boxi kaatuilee aika usein ja tallenteet häviävät
    -joskus laite tallennuksen aikana menee niin jumiin, että vaatii virtajohdon irrottamisen
    -hylkää blue-ray levyjä, jotka kelpaavat toiselle soittimelle aivan hyvin
    -blue-ray toiston aikana toisto jatkuu, mutta laitteen ohjaus ei enää toimi --> virtajohto irti
    -netflix -toisto jumittuu joskus --> virtajohto irti
    -toistuvat tallennukset aivan käsittämättömän hankalat
    -ei mitään tapaa lajitella tallennettuja ohjelmia kansioihin tms.
    -mitä enemmän tallennettuja ohjelmia on, sitä hitaammin aukeaa niiden toistoon/hallintaan tehty valikko
    -timeshift ei ole automaattisesti päällä
    -timeshiftin käyttö yhtäaikaisesti tallennuksen kanssa jumittaa boxin satunnaisesti --> virtajohto irti

    Suoraan sanottuna siis aika totaalisen susi laite.
     
  13. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3

    -Ohjelmaoppaasta kun ajastaa tallennuksia ja lisää niihin lisäaikaa, niin usein ilmoittaa liian useista päällekkäin menevistä tallennuksista, täysin aiheetta. Pitää perua ja ajastaa uudestaan oikeassa järjestyksessä. Järjestyksen se arpoo.
    -Kaukosta kun painaa esim. jotain nuolinäppäintä, niin menee joskus toiseen suuntaan.
    -Muistutukset viiden minuutin päästä alkavasta tallennuksesta ja muistutuksen jääminen ruutuun piiiiiiiitkäksi aikaa.
    -Painelet kaukosäädintä nopeasti=normaalisti, niin ei tapahdu mitään. Esim. nopeutetussa toistossa ei voi näpytellä välittömästi vielä nopeammaksi. Pitää odottaa painallusten välillä. Tuplaydinprosessori:rolleyes:. Kuinka hidas olisi, jos olisi 8 ydintä?
    -Lisäajan lisääminen tallennuksiin muuttaa tallennuksen nimen, vaikka lisäisi vain loppuun. Tosin ei aina. Tämänkin se ilmeisesti arpoo, kuten koko toimintansa.
    -Tallennusten editointi on toiseksi surkein näkemäni.
    -Ilmoittaa joskus tallenteen toiston jälkeen epäonnistuneesta toistosta, vaikka toisto onnistuikin.
    -Joskus toistu tosiaan epäonnistuu. Tämän se ilmoittaa oikein.:rolleyes:Toimii!

    Eivät varmasti saa tätä toimintavarmaksi. Tuskin yrittävätkään. Sieltähän tulee nyt F-mallit, vai mitä ne oli. Varmasti yhtä susia.

    Hiukan harmittaisi, jos olisin maksanut tästä 500€. Itse maksoin 280€.
     
  14. kriska

    kriska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2006
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin langattoman Rapoo E2700 näppiksen. Toimii boxin kanssa ongelmitta. USB vaan etuliitäntään kiinni.
     
  15. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sähköisku-Topfield on huollossa. Joutuu taas ajastaa Samsungia. Verenpaine nousee.
     
  16. haavirva

    haavirva Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko joku autaa BD-E8500 ei löydy netflix apsia hain HBO apsin?
     
  17. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3
    Näitä laitteita tuskin kukaan enää käyttää, kaikilla hermot menneet ja kysymyksiin tuskin kukaan vastaa. Itsellä ollut käyttämättä yli vuoden. Tämähän leikkasi aina kiinni, kun piti tallentaa peräkkäisiä ohjelmia. Ei tainnut olla merkitystä sillä, tuliko samalta vai eri kanavalta, en muista.

    Toimiikohan tuo tallennus nykyään kunnolla viimeisimmällä päivityksellä? Viimeksi päivitys tyhjensi levyn ja pahoitin mieleni, taas.
     
  18. Henkka77

    Henkka77 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhhuh, melko karua tekstiä tullu tästä laitteesta.

    Toivon mukaan tuo seuraava H-sarja on parempi, kun tuli ite tilattua H8500-malli nykyisen Pioneerin dvd-boksin tilalle.
    H-sarjan laitteista kellään kokemuksia..?