Uudenlainen DVD-arkistointi?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Dobermann, 10.04.2005.

  1. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
  2. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämä nyt ei varmaan ihan oikeaan ketjuun mene, mutten viitsinyt uuttakaan aloittaa, joten menköön. Eli eli...kaipailisin tietoja, mistä voisi helpoiten ja edullisimmin saada uuden dvd-kotelon rikkoutuneen tilalle. Kyseessä on hieman erikoisempi dvd-kotelo, jonka nimi on kait super jewel box, ja kahden levyn sellainen.

    Tilasin nimittäin Stam1nan K13V dvd:n, jossa tuollainen on. Matkalla on tapahtunut kauheita ja molemmat levypidikkeen tuhannen päreinä. Laitoin kyllä tilauspaikkaan postia, ja odotellesani vastausta sieltä ajattelin kääntyä vielä plazalaisten puoleen. Ja vaikka saisin korvaavan tuotteen tuolta, niin mitään takuitahan ei ole, että sekään tulisi ehjänä perille. Varsinkaan, kun nyt vielä pakkanenkin tekee osansa tuollaisten kovamuovisten heikkoudelle.

    Googlettelin hieman ja löysin joitain sivustoja, joiden kautta voisi tilailla, mutta isoissa pakkauksissa ja aika kalliitakin ovat. Tarvitsisin vain yhden. Jos siis jollain sattuisi peräti olemaan ylimääräinen tai tietäisi, mistä voisi ostaa, niin kertoisi tietonsa. En itse ainakaan ole missään kivijalkakaupassa tuollaisia nähnyt vielä. Kaikki tieto otetaan iloisena vastaan.

    P.S. Ihmetystä aiheuttaa sekin, että Amazon.com myy kyllä ja aika halvallakin, mutta toimitus Suomeen ei jostain syystä onnistu. :OI
     
  3. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    http://www.verbatim.com/products/de...F9&cat_id=d8d10f91-1143-3415-5fba207bb5450f2e

    Voiskos löytyä ihan jostain suomalaisesta kivijalkaliikkeestä.

    edit. jaa niin 2 levyn versiota etsittiin...
     
  4. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Juu tuon Verbatimin löysinkin. Ja Nierlekin myy juurikin noita yhden levyn versioita. Yksi vaihtoehto voisi olla se, että katkoisin loputkin "hampaat" ja liimaisin päälle läpinäkyviä tarrakiinnikkeitä, eli tällaisia:

    http://www.nierle.com/fi/tuote/4044/Self-adhesive_CD_Clips_100-pack_-_laepinaekyvae.html

    Tuossakin paketissa on sitten 100 kappaletta, kun tarvisin kaksi. :hitme:

    Olisi sittenkin pitänyt hakea vaikka Anttilasta tuo dvd, niin olisi säästynyt vaivalta. Mutta kun puolet hinnasta säästi, kun tilasi. Aina ei voi voittaa.
     
  5. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
  6. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sellasta vaan, että onko se kuitukangas levyn kumpaakin puolta vasten? Joku muu taisi mainita että hänen käyttämissään taskuissa kangas olisi levyn arempaa puolta vasten. Luulisin että DVD-levyt ovat varsin samantapaisia kuin CD-levyt ja tietyllä tapaa CD-levyssä ei ole arempi puoli se soittopuoli, vaan etikettipuoli on arempi. CD-levyssä soittopuolen päällä on n. 1mm paksuinen läpinäkyvä muovikerros kun taas etikettipuoli on ohuempi. Etiketti on painettu lakkakerroksen päälle ja sen lakkakerroksen alla on hyvin ohut alumiini tms. kerros jossa data on ja jos jokin terävä tekee naarmun etikettipuolelle, niin siitä kohtaa alumiinikerros (ja data) tuhoutuu...

    Tällä tahdon vain sanoa että varokaa myös etikettipuolta CD/DVD/BD-levyissänne :)
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tilanpuutteen vuoksi on kansioiminen alkanut kiinnostaa. Onko kellään vinkkejä hyvistä tällä hetkellä myynnissä olevista kohtuuhintaisista kansio(tasku)ratkaisuista? Kansipapereiden saaminen ilman leikkelyä/taittelua samaan yhteyteen olisi plussaa, mutta voi noita tarpeen tulle eri kansioissakin säilyttää.

    Kuuden levyn kansiotaskuissa on tutulla ollut sellaista vikaa, että tasku valahtaa levyjen painosta kansiossa vinoon roikkumaan, liekö yleistä?
     
  8. HerBert

    HerBert Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. HerBert

    HerBert Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2012
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaankin tänne pieni varoituksen sana koskien yleisesti Blu-Ray / DVD-levyjen arkistoimista taskuihin/laukkuihin. Lukekaapas alla olevan linkin juttu ennen kuin levyjänne taskuihin tungette. Aikas mielenkiintoinen juttu oli tuo.

    http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=128389
     
  10. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kiitokset ideasta, mutta nuo taitaisivat näyttää varsin pöhköiltä hyllyssä ja lisäksi nuo taskut eivät oikein tehneet esittelyvideolla vaikutusta. Jälkimmäiseen viestiin liittyen taskujen vaihtelevasta laadusta on kyllä näkynyt kommentteja, pahimmillaan liimautuvat levyihin kiinni.
     
  11. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kiintoisa juttu tosiaankin, mutta taitaa koskea ainoastaan vaakatasossa säilytettäviä levyjä, joiden päälle tulee painoa. Kansiot kannattaa siis varmuuden vuoksi säilyttää pystyasennossa. Vielä turvallisempi ratkaisu lienee kotelo, jossa irtotaskut roikkuvat riippukansiotyyliin vapaasti.
     
  12. Walker_78

    Walker_78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    1 047
    Saadut tykkäykset:
    7
    katsoin juuri varmuuskopiolevyjä jotka arkistoitu useampaan cd/dvd-levy vetoketjukansioon, enkä havainnut ko. ongelmaa. voi olla että ongelmaa voi ilmetä, jos kansioiden päällä painoa ja säilytetty kosteahkossa tilassa.
     
  13. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse päädyin ratkaisuun NAS + Apple TV 2 + XBMC. Eli levyistä ISO-imaget NAS-purkkiin, josta leffoja voi sitten pyörittää Apple TV:n kautta. XBMC hakee netistä kansikuvat ja muut tiedot, joten leffa-arkistoa on mukava selata. Levyt voi sitten sijoittaa vaikka kellariin, jos ja kun alkaa olohuoneessa tilan kanssa ahdistaa. Kuvanlaatu ei ihan Oppolle pärjää, mutta on aivan riittävä olohuonekäyttöön (eli on perussoittimen tasoa). Tykin kanssa voi toki jo kaivata Oppon hyviä skaalausominaisuuksia.

    Oman aikansa ISO-imagejen teko levyistä tietysti ottaa, mutta kyllä se tuosta joskus valmistuu. :)
     
  14. theshrike

    theshrike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2008
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerro miten toimii käytännössä. Alkaa loppua seinä kesken DVD/BD-kokoelman takia ja vastaava idea pyörii mielessä. NAS + Raspi + XBMC -kombolla lähtisin liikenteeseen.
     
  15. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toistaiseksi on toiminut kuin junan vessa. XBMC:n asetuksista saa vielä ruksattua että menee leffan käynnistyksen yhteydessä suoraan DVD-valikkoon, eli hyppää kaikki FBI-varoitukset yms yli. Leffaa voi myös jatkaa tarvittaessa, jos on jäänyt kesken. Itsellä data liikkuu WiFin kautta ja tuntuu riittävän ainakin DVD-elokuville, käynnistyvät melkeinpä saman tien napin painalluksesta. BD-kiekoille vetäisin ehkä jo ihan piuhalla. Äänet saa menemään sellaisenaan HDMI:n kautta vahvarille.

    NAS kannattaa tietysti laittaa RAID1:een niin levyrikko ei vie mennessään kovalla vaivalla ripattuja imageja. Itse olen tuohon käyttänyt WinX DVD Ripperia, joka näyttäisi olevan nyt alennuksessakin: http://www.winxdvd.com/dvd-ripper-platinum/ Tuolla saa myös napattua pelkän elokuvan teksteineen ja tietyn ääniraidan, jos ei halua koko levystä tehdä imagea.