PS3 äänet ARC:n kautta vahvariin?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana MrTheErno, 21.01.2013.

  1. MrTheErno

    MrTheErno Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjesta, ensimmäistä kertaa kirjoittelen tänne ja kotiteatteritietämys on vielä aika nollissa. Käytössä on Sonyn uusi telkkari joka tukee HDMI ARC:tä ja PS3. Vahvistinta ei vielä ole, ja kaiuttimia olisi tarkoitus hankkia kaksi kappaletta alkuun.

    1. Onko mahdollista kytkeä vahvistin niin, että se lähtee tulille jos PS3 tai Tv käynnistetään?

    2. Onko mahdollista vetää äänet PS3:lta telkkariin ja siitä HDMI ARC liitännän kautta vahvarille?

    3. Pystyykö ARC:n kautta vietyä äänen voimakkuutta säätämään telkkarin kaukosäätimellä, vai täytyykö se tehdä vahvistimen kakella?

    Tarkoitus olisi siis saada aikaan järjestelmä jossa ei tarvitsisi käyttää vahvistimen kaukosäädintä ollenkaan vaan input valinnat ja volan säätö tapahtuisi tv:n kaukosäätimellä. Aktiivikaiuttimilla tämä onnistuisi kai helposti, mutta tulevaisuutta ajatellen haluaisin panostaa erilliseen vahvistimeen jotta voin myöhemmin ostaa lisää kaiuttimia kun stereo-ääneen kyllästyy.
     
  2. sonikk

    sonikk Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. Joihinkin vahvistimiin pystyy ohjelmoimaan "makroja" joten ainakin siten onnistuu.

    2. Vedä pleikasta hdmi vahvariin ja vahvarista hdmi telkkariin. Näin saat Blu-Rayn hd-äänet pleikasta.

    3. Uskoisin että pystyy säätämään tv:n kakella, riippunee telkkarista.
     
  3. MrTheErno

    MrTheErno Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän taitaa olla se yleisin tapa kytkeä laitteet, mutta itse olen niin hankala että haluaisin piilottaa vahvistimen kaukosäätimen laatikon perälle, niin kuinkas tässä tapauksessa sitten toimisi valinta PS3 ja TV:n katselun välillä?
     
  4. MrTheErno

    MrTheErno Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvittelin asioita niin taitaa todellakin olla ainoa järkevä vaihtoehto kytkeä PS3 vahvistimeen ja vahvistin telkkariin. Epäselväksi kuitenkin jäi, voiko vahvistimen käynnistää HDMI ohjauksella automaattisesti? Sammuttaminen ainakin kuulemma onnistuu mutta HifiStudiolla sanottiin että käynnistäminenkin sujuu mutta netissä liikkuu toisenlaisia mielipiteitä. Onko eri vahvistinmerkeissä tässä tapauksessa eroa?

    Toisekseen, TV osaa vaihtaa inputin pleikkarille automaattisesti kun laitan siihen virrat, toimiiko tämä myös vahvistimen kautta kytkettynä?
     
  5. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Riippuu vahvistimesta mitä voi tehdä sillä. Itselläni on Yamahan vahvistin, jonka voi laittaa päälle vaikka PC:llä nettiselaimesta tai iPodilla tai iPadilla tai Androidilla ja muutenkin ohjata vahvaria kyseisillä vempeleillä, jos ei halua käyttää vahvistimen omia kaukosäätimiä... Tosin omassa tapauksessani voin ohjata PS3:stakin sillä vahvistimen omalla kaukosäätimellä HDMI CEC:n avulla, mutta virrat pitää plekkarille ensin saada päälle jotenkin muuten, kun Yamahan kaukosäätimestä ei löydy Playstation-näppäintä... Mutta sellaisia vahvistimia ainakin on, jotka voi käynnistää vaikka netin kautta siis. HDMI-ohjausta olen itse käyttänyt vain vahvistimen ja PS3:n välillä, mutta sillä PS3:n virrankytkemisen puutteella varustettuna.

    Mutta kun itse käytän ohjaamiseen siis vahvistimen kaukosäädintä, eikä tv:tä edes ole (on vain videotykki ja monitori) niin toki tilanteita on erilaisia. Voit toki hankkia jonkun sellaisen universal-kaukosäätimen, johon voi ohjelmoida kaikkien laitteiden toiminnot sekä makrot jotka kytkevät virrat ja muut tarpeen mukaan (Logitech Harmony-sarja ja vastaavia).
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ainakin parivuotiaan Panasonic 50U30Y-plasman & Denon AVR-1912 vahvistimen yhdistelmässä television CEC ohjaus (markkinointinimi tässä tapauksessa Viera Link, käskyjen pitäisi kuitenkin olla melko universaaleja merkkien kesken) osaa ohjata vahvistimen käynnistymään television käynnistyessä sekä sammumaan television sammuessa. Vaihtaa myöskin vahvarin inputtia hdmi-ARC ääneltä BD/PC välillä sekä ohjaa vahvarin äänenvoimakkuutta töllön kaukosäätimellä. Toimii loistavasti. Vahvarin kapulaan ei tarvitse koskea päivittäiskäytössä.
     
  7. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on samsungin es6715, onkyon 708 ja ps3. Kaikki liitetty vahvarin kautta. Telkkari löytää ps3:n ja telkun kakella saa valittua lähteeksi ps3:n jolloin vaffari käynnistyy, siirtyy oikealle inputille, käynnistää pleikan ja kakella pystyy navigoimaan pleikan valikoita. Kaikki ilman että tarttee koskea muuhun kuin telkun kakeen. Joskus olen saanut pleikankin sammumaan suoraan kun vaihtaa ohjelmalähteen telkkarista esim. Tvlle. Sama juttu raspbmc:n kanssa.
     
  8. MrTheErno

    MrTheErno Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia näistä käyttökokemuksista! Netti on täynnä arvosteluita jossa kehutaan ääntä ja liitäntöjä sun muuta mutta itse käytön helppous eri laiteyhdistelmillä jää yleensä mainitsematta. HDMI ohjauksen toimivuus kuulostaa lupaavalta, nyt uskallan lähteä vahvari ostoksille kun tietää että on taas muutama pettymyksen mahdollisuus vähemmmän :)
     
  9. MrTheErno

    MrTheErno Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä palata vielä vanhaan aiheeseen kun huomenna olen vahvarikaupoille lähdössä. Selvää on siis että jos kaikki laitteet tukevat HDMI CEC:iä niin homma sujuu kuin tanssi, mutta miten käy jos lähteenä on esim Apple TV joka vaatii aina inputin valinnan television kaukolla, koska siinä ei ole HDMI CEC:iä? Jos kytken Apple TV:n vahvariin kiinni, oletan että television kaukosäätimellä ei ole mitenkään mahdollista valita sitä lähteeksi, vaan se täytyy valita vahvarin kaukosäätimellä?

    Turhauttavaa jos täytyisi pitää ylimääräistä kaukosäädintä esillä yhden toiminnon takia, ja yhtä turhauttavaa olisi ostaa monitoimikaukosäädin kyseisen ongelman takia.


    EDIT: Pioneerin manuaalista löysin tämmöisen kohdan: "The receiver's input switches over automatically when TV's input is changed or a Control with HDMI-compatible component is played." Tarkoittaisiko tämä siis että vahvistin osaa vaihtaa inputtia sen mukaan minkä television valikosta valitsee?
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2013
  10. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minä ainakin käytän inputin valintaan joko vahvistimen omaa kaukosäädintä, PC:tä (nettiselaimella) tai iPod touchia (vahvistimen oma iOS-App) eikä input vaihdu automaattisesti millekään sisääntulolle. Käytössä ohjelmalähteinä on mm. PS3 ja Apple TV sekä pari digiboksia, kaikki HDMI:lla kytkettynä. Ja kun se Apple TV toimii myös sillä Remote Appilla, niin iOS-laitetta kaukosäätimenä käytettäessä ainakin inputin valinta sekä Apple TV:n käyttö onnistuu samalla laitteella, mikäli siis vahvari tukee ohjausta iOS-Appilla (ainakin Yamaha tukee, varmaan moni muukin). Oletan, että MrTheErnolla on joku iOS-laite (iPad, iPhone, iPod touch), koska Apple TV:n hyödyt ovat (omasta mielestäni) sangen rajalliset ilman sellaista.

    Noita automaattisia inputin valintoja en itse ole koskaan kaivannut, kun minulla on usein kolmesta viiteen ohjelmalähdettä päällä samaan aikaan ja automaattinen ohjelmalähteen valinta siten olisi täysin turha ominaisuus josta olisi lähinnä vain haittaa. Ehkä joku sellaistakin sitten kaipaa?
     
  11. MrTheErno

    MrTheErno Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitinkin että voiko inputtia vaihtaa television kaukosäätimellä, sillä kun kaikki muut tarpeelliset toiminnot hoituvat mutta tämä inputin valinta vielä on hämärän peitossa. Pioneerin ja Onkyon käyttöohjeista päättelin että jollain ihmeen tavalla inputin pystyisi valitsemaan tv:n kaukolla, haluaisin vain tietää päteekö tämä ainoastaan jos ohjelmalähde on myös HDMI ohjauksella varustettu, Apple TV kun ei ole HDMI CEC yhteensopiva.

    Yhden kaukosäätimen logiikka onnistuisi varmuudella kun kytkisi kaikki ohjelmalähteet televisioon suoraan mutta tässä ei ole mitään järkeä kuten aikaisemmissa viesteissä tuli todettua.

    iPhone taloudesta löytyy kyllä, mutta harkitsemani vahvistin on sen verran edullista mallia että nettiominaisuuksia siitä ei löydy, verkon kauttahan nuo kauko-ohjainsoftat toimivat.
     
  12. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuohon en kyllä osaa minä sanoa mitään, kun minulla ei ole TV:tä tässä laitteistossa ollenkaan ja siten ei myöskään TV:n kaukosäädintä... (näyttöinä vain projektori ja monitori). Ja joo, LAN:in kautta nuo kaukosäädinsovellukset tosiaan yleensä toimivat, ellei sitten esim. Airplayllä tai bluetoothilla. LAN:in kautta ainakin tuossa omassa Yamahassa.