Kaappari (2013) (Aleksi Mäkelä / Kari Hietalahti, Aake Kalliala, Jussi Vatanen, Hannu-Pekka Bjökrman, Elina Keinonen, Merja Larivaara, Maija Junno)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 03.01.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Uskomattomia tositapahtumia uskottavasti myötäilevä, fiktiivinen draamaelokuva, perustuu Lauri Puintilan kirjaan.
    Jännittävä, vauhdikas ja tragikoominen tarina perustuu Suomen ensimmäiseen lentokonekaappaukseen 30. syyskuuta 1978, jolloin bisneksissään epäonnistunut liikemies Aarno Lamminparras kaappasi Finnairin Caravellen kotimaan lennolla Oulusta Helsinkiin.
    Hän on pukeutunut tiukkaan nahkatakkiin, paksusankaisiin silmälaseihin ja tyypillisiin 70-luvun housuihin. Hän on vesikammannut hiuksensa kuten äärimmäisen pikkutarkan miehen kuuluukin. Hän on pakannut matkalaukkunsa. Hän on soittanut vaimolleen vielä lentokentältä. Kaikki on valmiina. Seuraavaksi hän aikoo kaapata lentokoneen.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    [​IMG] Lukaise tarkempi juonikuvaus

    Ensi-ilta Suomessa 18.01.2013
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei hemmetti. Tää on vissiin komedia? :D Siellä on taidettu Argot, Mogadishut ja Assassination of Richard Nixonit katsella suomipoikien toimesta... Huvittaa kyllä tällainen (jatkuva) kotimainen versiointi. Ei siinä, tsemppiä.

    EDIT. Traileri olikin varsin tiukkaa tavaraa.
    Mitähän helvettiä siellä on taas Mäkelän päässä liikkunut??? En toisaalta halua tietää. Hommasta tekee sekavan sekin, että tuossa tehdään jo ko. yksittäiselle henkilölle melkoista kunnianloukkausta kokonaisen elokuvan voimin, etenkin kun heppu tuomittiin aikoinaan olleensa täyttä ymmärrystä vailla.
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2013
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No niin, idiootit tekijät vain vastuuseen asiasta! Joskohan ainakin vaikeutuisi tällaisten törkypätkien väsääminen.
     
  4. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Leffa oli mitä traikun perusteella lupasi, eli varsin tiedostaen kieli poskella tehty suomikomedia. Tässä ei nyt selkeästi yritetty tehdä muuta kuin pienimuotoinen suomifarssi kovalla koomikkoryhmällä ja jos sellainen noin yleisesti toimii, niin eiköhän tämänkin katselu mene ihan mukavasti. Kalliala ja Valkeejärvi olivat mainioita ja ihan hyvä svengi muillakin. Ehkä jossain määrin sellainen 2000-luvulle päivitetty versio uunoista ja muista spedeilyistä, eli ns. kansankomediaa. Se on sitten katsojasta kiinni, että onko se hyvä vai huono juttu :)

    P.S.
    CleverIndeedin oletukset jostain Argon tai Isku Mogadishuun -Suomi-versiosta ovat aivan käsittämättömiä (jos on kerran trailerin nähnyt niin saa olla aika kujalla heittäessään moisia juttuja), mutta toisaalta sellaisiahan ne kyseisen kaverin läpät on muutenkin yleensä, jos nyt vaikka tuota Django-ketjuakin lukee. Jatkossa ehkä kannattaisi katsella ne leffat ensiksi, ennen kun alkaa heittämään noita lausuntojaan :)
     
  5. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Cleveri nyt tuntuu olevan aivan toisella kiertoradalla muutenkin mitä nykyään tulee elokuviin tai sitten on vaan vaihdettu paha trollausvaihde silmään että saadaan turhanpäivästä purnausta aikaan.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin no jos pojat nyt vaan yksinkertaisesti ootte sitä mieltä, että mitään yhtymäkohtia ei ole viime vuosien lentokaappausleffojen menestyskulkuun semminkään kun suomalaiset elokuvat on tunnettuja trendikopioiduista aineksistaan. Itse en ole oikein muuta väittänyt kuin että tätä myötä piti sitten ottaa raukkamaisesti tositarinakin mukaan kuvioihin uskottavuusongelmaa paikkaamaan, joten voisi ne viestitkin lukea ensin ennen kuin alkaa niitä kommentoimaan.

    P.S. Tätä kamaa kuten tarantellojakaan ei tarvitse katsoa jotta tietäisi mitä siellä tapahtuu. Trailerit viimeistään vahvistaa.
     
  7. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eipä tähän kannattaisi varmaan edes vastata kun homma on selkeää trollausta, mut menköön nyt kuitenkin.

    Ihmettelin siis alunperin, että kuinka ihmeessä tähän leffaan voi rinnastaa Argon ja Black Hawk Downin, sillä niissä ei kyllä lentokoneita kaappailla ja juonet ovat muutenkin ihan erilaiset, mutta tuskinpa olet niistäkään muuta kuin trailerit katsonut, se kun ilmeisesti riittää nykyisin :D

    Richard Nixon -vertauksen ymmärrän kyllä, mutta sitten tämä läppä: "viime vuosien lentokaappausleffojen menestyskulkuun". Siis mihin viime vuosien lentokaappausleffojen? Kyseinen Nixon-pätkä on lähemmäs 10 vuotta vanha eikä todellakaan mikään menestys ja tuskinpa noita WTC-aiheisia leffoja voi ruveta suoraan vertaamaan tällaiseen elokuvaan. Tai siis totta kai voi sinun tapauksessasi :)

    Ja vielä: "kun suomalaiset elokuvat on tunnettuja trendikopioiduista aineksistaan". Voisitko vielä listata jotain näitä trendikopioituja leffoja? Vai onko tässä nyt vähän sama homma kuin sinulla Tarantinon kanssa, että mies mukamas varastaa leffojen sisällön muilta?

    Lopuksi haluaisin vielä painottaa, että miusta on erittäin ok jos et diggaa esim. Tarantinosta tai suomileffoista (tosin oletusarvoinen mollaaminen on kyllä lapsellista), sillä sitähän varten tällaiset foorumit on olemassa, että voidaan olla eri mieltä ja vaihtaa näkemyksiä puolin ja toisin. Mutta koko hommalta menee pohja, jos aletaan vaan heittelemään tuollaista mihinkään pohjautuvaa houretta ihan vain trollailun vuoksi. Käsittääkseni kuitenkin ihan oikeasti elokuvia harrastat ja kovasti tykkäät niistä tänne kirjoitella, (kun tuntuu vähän joka ketjusta juttujasi löytyvän) niin miksi taantua tuollaiselle tasolle? Se ei anna kenellekään mitään.
     
  8. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis eikö tätä trollipelleä nyt vihdoin voida bannata täältä? Eihän tässä touhussa ole enää mitään järkeä.
     
  9. jimmy

    jimmy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni Kaappari ei ollut komedia, eikä varsinkaan mikään uunoihin tai mihinkään Speden elokuviin rinnastettava leffa.
     
  10. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo oli minulta kieltämättä vähän yksinkertaistus ja ehkä tuo 2000-luvun Uuno- ja Spedevertaus on vähän kehnohko, mutta sellainen yleisfiilis minulle jäi karikatyyreihin päin kallellaan olevista hahmoista ja yleisestä meiningistä. Leffa on itse asiassa aika kaksijakoinen toisen puolen ollessa vähän enemmän sitä farssimeininkiä ja toinen puoli kallistuu trillerin suuntaan. Tosin tuo vakavampi käsittely jää sen verran pintapuoliseksi, että en kyllä mitenkään osaa tuota ihan trillerinä ottaa. Enemmänkin mustana komediana, sen komediapuolen kuitenkin kallistuessa enemmän juuri tuonne ns. kansankomediaan puujalkavitseineen ja hassuine hahmoineen (manageri, Kekkonen, ministerin avustaja ja aika pitkälti suurin osa jengistä). Ja tämä tyylivalinta oli siis minulle vieläpä ihan käypä ratkaisu.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2013
  11. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Oli Kaapparilla hetkensä, mutta melkoinen pökäle tämä oli. Cgi oli huonoa ja liian silmiin pistävää - kyllä tässä oli liikaa cgi:tä.

    Muutamassa kohdassa nauratti. Joo ei tätä voi suositella kuin unilääkkeeksi kotona katseltuna.
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ehtii katsos katsoa useampia nimikkeitä, kun katsoo vain trailerit! :thumbsup:
    Ja ainahan ei tartte edes traileria nähdä, kun jo ohjaajan nimestä voi suoraan tehdä päätökset.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    http://www.youtube.com/watch?v=YWZCb_YNw3c

    Argossa on trendimäisesti kaappausta ja lentokoneita, Black Hawk Down on toisaalta ihan oma rinnasteesi. Itse puhuin saksalaisvalmisteisesta teoksesta, ihan aitoine lentokoneineen. Suomalaisethan "keksivät" asiat n. vuosikymmenen viiveellä, "Nixon-pätkä" oli genremenestys laadullisesti ja kaappausteema on ollut tosiaan itsestäänselvän hottia kamaa. Kaiken mainitun olen itsekin Suomi-telkkaristani viime vuosina katsellut.

    Ikävä kyllä en tahtoisi listata likaista faktaa johon on (näin suomalaisenakin) epämiellyttävää tunkeutua jatkuvasti. Mutta kuten Tarantino-casessa, tämä ei ole mitään mukamasta vaan jos nyt joitain esimerkkejä luettelen. Hollywoodissa menestyivät episodielokuvat -> suomalaiset alkoivat matkia. Ruotsalaiset tekevät menestysdekkareita -> suomalaiset yrittävät tehdä vastaavaa sarjamurhaajineen. Huvittavasti tämä viimeisin Nightwish-fantasia on mitä parhain esimerkki asiasta, lue lisää vaikka täältä. Toki kaikkein eniten otetaan kopioita muista kotimaisista tuotoksista, tästä ikitrendistä totesi hyvin asiantuntija Törhönen.

    Diggaan Tarantinosta, leffoistakin osittain mutta en niiden tai tekijänsä älyttömästä hypettämisestä.

    Miksi? Itse päätin lopettaa Suomi-leffojen katselun jonkin aikaa sitten juurikin koska totuus ja oletusarvo alkoivat olla yksi ja sama. Mikäli sitten kuitenkin tähän roskaan vaikka täällä törmään, en voi aina välttää kiusausta kommentoida ja esim. tässä ketjussa oli moraalinen syy puuttua. Varmaan parempi olisi etten.

    Tai toisen keskustelijan mihinkään muuhun kuin kanssajoukon hysteriaan perustuvaa leimaamista. Olen täällä jopa pyytänyt esimerkkejä, mutta ne ovat ilmeisesti edelleen siellä lukijoiden mielissä.

    Toki. No omalta kohdalta sillä tasolla nyt ei ole sikäli väliä, kun ei täällä juuri kukaan halua/pysty keskustella asioista anyway, niin lopputuloshan on siten sama. Eipä tuo sinunkaan leimakopiokirveesi niin kummoinen ole. Sitäpaitsi esim. kotimaisista leffoista tai tarantinoista on paha keskustella kun kaikki on jo nähty ja kuultu. Ilmoitelkaa vaikka, mikäli tilanne muuttuu. Elokuvista katson kyllä lähestulkoon vain hyviä joten onhan se loogista jatkossa keskittyä niihin yhä enemmän. Kritiikille on kuitenkin myös tarpeensa, esim. Avengers-ketju oli sangen yksituumaista hyminää kunnes ilmaisin tympeän vaikutelmani jolloin ilmapiiri vapautui muillekin kriittisemmille näkemyksille. Joku voisi nähdä samaa Django-ketjussakin. Kiitos omasta rakentavasta yrityksestäsi.
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2013
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jos millään voisit olla kommentoimatta leffoja, joita et ole nähnyt, joita odotosarvoisesti pidät paskoina ja arvioit puhtaasti trailerin nähtyäsi omiin ennakkoluuloihisi perustuen. Muuten toki sana on vapaa ja erittäin mielelläni luen myös sinun mielipiteitäsi näkemistäsi leffoista. Mutta tämän ketjun kaltaista jankkausta oikeasti kukaan jaksa lukea.
     
  15. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oho, no tämä oli kieltämättä ihan oma moka sitten, pahoittelut siitä.

    Mitä tulee tuohon viestiisi muilta osin, niin tyydyn nyt olemaan vain eri mieltä. Kummallakin on selkeästi omat mielipiteensä (ei likaiset faktansa) Suomi-elokuvan nykytasosta ym. ja turha niistä on nyt lähteä enempi vänkäämään. Sanonpahan vain, että leffaharrastus ja elämä yleensä on lähtökohtaisesti kivempaa kun antaa kaikille mahdollisuuden, eikä elä ennakkoluulojen vankina ja pidä asioita oletusarvoisesti paskana :)
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laadukkainta analyysiä mitä trailereita katsomalla saa aikaan. Mitä turhaan sitä enää edes katsoo täyspitkiä elokuvia kun näinkin hienosti voi ne tulkita jo mainoksen perusteella? :D
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vielä en ole törmännyt siihen, että arvioni aiemmin kerätyn datan + mahdollisen nähdyn trailerin tm. aineiston perusteella olisi pielessä. Täten olisi silkkaa hölmöyttä olla kommentoimatta pelkästään siksi etteivät muut siihen pysty, etenkin kun tuon käytännössä aina esiin miltä pohjalta arvioni teen, joten jokainen voi tehdä rauhassa johtopäätöksensä, kuten moni on tehnytkin.

    Mitäköhän tässä ketjussa sitten on jankattu, itse toin esiin tapaukseen liittyvää uutta faktaa, joka perusteli aiempaa kritiikkiäni elokuvaa kohtaan. Mutta kieltämättä samoja juttuja on tullut liikaa toisteltua, tämä nyt vaan on syntynyt aina vastapainona näkemälleni muiden ihmisten toisteluille, ääriesimerkkeinä vaikkapa jokavuotiset Mäkelä/Louhimies-tuotannot... :D Myönnän heikkouteni. Voiko täällä muuten muuttaa nimimerkkiä? Eipä taida voida, korjaisin sillä vain hetkessä monien muidenkin heikkoudet. Toisaalta jostainhan se auktoriteetti pitää saada.

    Ennakkoluuloista puhuminen on kyllä ennakkoluuloista, koska katson kaikkea aina avoimesti, vain sisältö ratkaisee. Tarantinokin on tehnyt hyvää elokuvaa ja joitain suomalaisiakin mestariteoksia on olemassa. Väärässä olen ollut mm. Oz-televisiosarjan kohdalla, ja joskus lapsena Simpsoneiden, mitä luultavimmin myös Schindlerin listan. Nuo liittyvät tosin henkilökohtaiseen kehittymiseen. Kenties Tarantino-fanit ovat vain valtavan paljon minua kehittyneempiä.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämä sekopäinen postauksesi selvitti asian. Teen siis johtopäätöksen, että elämäni on mukavampaa kun pistän sinutkin ignore listalle. Ei sillä etten kestäisi totuuttasi, en vain jaksa lukea noin älyttömiä juttuja.

    Ai niin, leffaa en ole nähnyt, enkä varmaan katso ennen kuin maikkari sen esittää muutaman vuoden päästä. Ei kiinnosta enkä usko tuon tekijäjoukon tuotoksiin. Voin toki olla väärässä, joten en aio nyt haukkua leffaa lyttyyn.
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tämä olikin se päivän hauskin. Suomalaiset nettikeskustelijat, itsesensuurin paras AAA-luokka.

    Lohdutukseksi leffan katsoneen ihmisen näkemystä: Kalle Kinnunen Kaapparista
     
  20. Andyliini

    Andyliini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tuli käytyä kyseinen elokuva vilkaisemassa eilen Finnkinon teatterissä Tampereella. Kävin päivänäytöksessä klo. 13.00, käytössä isoin sali ja katsomossa ehkä kymmenen ihmistä. Tilaa siis ainakin piisasi.

    Itse elokuva oli ihan katsottava, ainakin kertaviihteenä. Elokuvaa mainostettiin komediana/farssina, mutta itse en oikeastaan löytänyt tästä kovinkaan paljon komediallisia osuuksia. Semmoista toimintatrilleriä tässä taidettiin hakea, mutta tekijöillä taisi olla hivenen hukassa, että mitä halutaan näyttää. Näyttelijät tekivät hyvää työtä, Kari Hietalahti ainakin onnistui roolissaan hyvin, vaikka tutun naamansa takia en ehkä häntä pimahtaneena "hulluna" pysty oikein ottamaan. Tulee aina ensimmäiseksni sketsisarjat sun muut mieleen.

    Mutta kuten sanoin kertaviihteenä varsin maittava elokuva, CGI-lentokoneet olivat varsin hyvän näköisiä suomalaiseen elokuvaan, eikä musiikissakaan ole liiempää valittamiasta, kuin ehkä se, ettei sitä ollut tarpeeksi. Kun lipustakaan ei tarvinnut mitään maksaa, niin miksipä sitä valittamaan.