Django Unchained (2012) (Quentin Tarantino / Leonardo Dicaprio, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Kerry Washington, Jamie Foxx, Don Johnson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 02.07.2011.

  1. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei kannata provosoitua tämän Cleeverin jutuista. Kannattaa antaa löpistä vaan omiaan eikä kommentoi niitä olleenkaan (tai ei edes lue niitä). Tämä kaveri saa vaan tulta alleen lisää, mikäli kommentoi.
     
  2. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tyylikäs ja varsin viihdyttävä kostotarinahan tämä oli, mutta ei oikein paljon muuta. Kuten tuossa jokunen kuukausi sitten jo kirjoittelin, toivoin ja odottelin tähän ehkä vähän syvempää kommentaaria jenkkien orjakarkeloista, mutta aika pintapuoliseksi ja yllättävän suoraviivaiseksi leffa jäi. Toisaalta oikein mukavasti se aika meni näinkin, vaikkakin miusta paras momentum hiipui ns. ruokailukohtauksen jälkeen
    aika pitkälti siksi, että pidin Waltzin kohtauksen lopuksi kuolevaa hahmoa huomattavasti Foxxin Djangoa kiinnostavampana
    ja viimeinen n. 45 min tuntui vähän ylimääräiseltä.

    Christoph Waltz oli törkeän hyvä, DiCaprio ja Jackson mainioita ja hyvin veti Foxxikin, vaikkakin hahmo oli näistä vähiten kiinnostava. Myös hieno soundtrack jälleen kerrran.

    Kiteytettynä: ekat kaksi tuntia loistokamaa, vikat 45 min ihan ok, mutta teki kokonaisuudesta vähän liian epätasapainoisen.
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Huomasitko muuten kaverin viestimäärän? Reippaasti yli 4000 viestiä roskaa. Taisi vielä jossain ketjussa vastailla itselleen, joten jokainen vetäköön johtopäätökset näistä. Onneksi suurimman osan viestit sisältää hyviä mielipiteitä.
     
  4. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parempi kuin Uskomattomat Kakkiaiset. Barokin aikaan pidettiin kunnianosoituksena jos Bach lainasi Vivaldilta, mutta se tietysti edellytti sävelkorvaa. Ensimmäinen tunti meni pitkästymättä, kunnes tultiin Leonardo Di Caprion Candyland-plantaashille, jossa Leonardo Di Caprio näyttelee Leonardo Di Capriota joka näyttelee imuke kädessä plantaashinomistajaa seuranaan Setä Tuomo. Sitten istutaan puhkivalaistuissa lavasteissa ja puhutaan ylipitkiä jorinoita, odottaen loppuräiskintää. Tulihan se sieltä, peräti kaksi kertaa. Cristopher Waltzin rooli oli mielenkiintoisempi kuin Jamie Foxin Django. Tarantino ei näyttelijänohjauksessa, eikä myöskään väkivallan kuvauksessa tukeudu ilmaisuun "understatement". Verta, lihanriekaleita, ruoskimista, kidutusta, ylinäyttelemistä ja ylivalaisua riittää. Ihmettelin miksi heti ensimmäisessä kohtauksessa metsässä on yöllä sähkövalot? Tiedän, näki paremmin kuvata Djangon vapauttamista. Olen samaa mieltä kuin Pertti Avola Hesarissa. Ylipitkä, hajoaa lopussa.
    Entä oliko tässä sanomaa? Oli: Mandingo-painissa tarvitaan vasaraa.
    Menen jo valmiiksi selälleni, koska kuulun vähemistöön ja tiedän ettei Tarantinoa saa arvostella. Mies itsekin tässä taannoin kiivastui nerokkuutensa kyseenalaistamisesta ja huusi tv-toimittajalle: "I'm not your slave." ** pojoa viidestä, sori.
     
  5. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tämä kyllä itselläkään ihan täysillä kolahtanut. Komppaan paljolti Sergioa tuossa ylempänä. Leikkaukset eivät olisi haitanneet, koska mukana oli kohtauksia, joiden poistamista ei olisi huomannut millään tavalla (esim koko Don Johnson -episodi oli aika turha). Foxx oli pääosassa aika valju, Waltz parempi, joskin myös saksalainen veti aika lailla samoilla Basterdsista tutuilla maneereilla tämänkin roolin läpi...Tarantino -asteikolla menee sinne keskivertoleffojen joukkoon, hieman Deathproofin yläpuolelle.
     
  6. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Arvostella tietenkin saa ja pitääkin. "Ongelma" muodostuu siitä, että eräät arvostelevat elokuvia niitä näkemättä ja mielipide jostakin elokuvasta muodostuu vain trailereiden perusteella.
    Tarantinon neroudesta en niinkään tiedä? Mutta kun katsoo herran elokuva tuotantoa, niin onhan sieltä tullut keskivertoa parempaa settiä:thumbsup:

    Reservoir Dogs 4-/5
    Pulp Fiction 4,5/5
    Jackie Brown 3,5/5
    Kill Bill: Vol. 1 4+/5
    Kill Bill: Vol. 2 4/5
    Death Proof 2,5/5
    Inglourious Basterds 3,5/5
    Django Unchained ?/5 (näkemättä)

    Mielestäni Quentin Tarantino on tämän hetken yksi ns. "takuuvarmoista" ohjaajista!
     
  7. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näitä veljeksiähän, jotka oleskelivat täällä Don Johnsonin mailla tämä Waltzin hahmo alunperin meni tappamaankin

    Erittäin hieno elokuva, joskaan ei täydellinen. Aika paljon parempi kuin Paskiaiset. Tämä kaikkien mainitsema pituus oli minunkin mielestä yksi miinuksista. Jotenkin näitä Tarantinon elokuvia katsellessa tietää, että kaveri todella nauttii siitä mitä tekee. Kyllähän kaveri varmaan toistaa itseään, mutta mitäs pahaa siinä on, jos sen tekee viihdyttävästi -> itse ainakin viihdyin koko rainan ajan. Ja kyllä varmaan ottaa vaikutteita sieltä täältä, mutta tekee sen kuitenkin omanlaisellaan tavalla ja kunniottaa alkuperäistä.

    ****+/*****
     
  8. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Häkellyttävän hienosti väärinymmärretty.
     
  9. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Sori offtopicin jatkamisesta.

    Haastattelussa ei ollut laisinkaan kyse Tarantinon ”nerokkuutensa” kyseenalaistamisesta. Vaan haastattelijan kysymyksistä liittyen elokuva väkivaltaan suhteessa todelliseen. Väkivalta on aina ollut osa elokuvallista ilmaisua ja tulee olemaan. Tarantino ei ole ainoa tämän asian esilletuoja elokuva maailmassa. Krishnan Guru-Murthyn haastattelu on itselleen/ohjelmalle huomiohakuisuutta, ei muuta (ajankohtaista ehkäpä Connecticut kouluampumis tapauksesta johtuen?).
    "I'm not your slave" kuka nyt haluaisikaan olla kenenkään "provosoivan" haastattelijan "slave"? Uskoisin, että Tarantino on aika monta kertaa saanut vastata vastaavanlaisiin kysymyksiin.

    http://www.youtube.com/watch?v=-jRiwQRVIlI
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2013
  10. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan toimiva pätkä, ei mikään mestariteos. Tämä oli spagettiwestern ilman spagettia, tyyliltään hyvin lähellä Basterdsia. Olin jopa yllättynyt, ettei tässä näkynyt spagettilänkkäriviittauksia, kuten hienoa tyyliteltyä loppumatsia sankarin ja roistojen kesken. Lopun verilöyly oli mielikuvituksettomuudessaan melkoinen antikliimaksi. Mielenkiinto pysyi kuitenkin hyvin yllä ja jännitystäkin päästiin kasvattamaan mukavasti muutamassa episodissa. Samppa L. Jackson vastenmielisenä orjana oli kyllä mainio roolityö.

    3/5
     
  11. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Hyvin samanlaiset mietteet täältä. Näin jälkikäteen ajateltuna varmaankin vähiten Tarantinomainen leffa. Dialogi oli hyvää mutta jotenkin se nokkela sanailu loisti poissaolollaan. Valitettavasti selvästi kehnompi kuin Inglorius Basterds.
    Tarina itsessään oli jopa mitään sanomaton, ainoastaan hyvät näyttelijät pelasti paljon.

    Eniten hämmästytti Tarantinon veto näytellä itse sitä lopun orjakuskia. Mieluummin roolissa olisi nähnyt jonkun muun. Samoin James Remarin käyttö sekä alun orjakauppiaana ja lopussa DiCaprion oikeana kätenä oli melko erikoinen ratkaisu.

    Annetaan nyt pettyneet 3/5.
     
  12. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Homma toimi jokseenkin hyvin ja osa episoideista oli ihan hauskoja, mutta leffa oli siltikin vähän liian pitkä ja loppua venytetty. Näyttelijät hoitivat toki hommansa ihan hienosti.

    4-/5
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Hyvä oli Django Kahlitsematon. En erityisesti fanita Tarantinon leffoja, mutta melkeinpä kaikki niistä ovat olleet ihan muikeita. Djangossa on hyvät näyttelijät, hienot puvusteet, miljööt ja niin edelleen. Kaikki on ulkoisesti erinomaisesti. Myös tarina etenee heti alkumetreiltä mukavasti kohti sen hyvin suunniteltua lopetusta. Historiasta en tiedä paljoa, mutta 1800 luku näytti sopivan menneeltä, joten mikään ei pompannut pahasti silmiin, ja leffaan upposi erittäin hyvin. Ainoa miinus siitä, että noin kahden tunnin kohdalla katselin kelloa, että tämähän loppuu kohta (en tiennyt pituutta etukäteen), mutta tarina vain jatkoi kulkuaan. Tällaiset pitkät elokuvat parempi katsella teatterissa, niin ei ala jotain muuta tekemään kesken leffan :).
     
  14. Mikse

    Mikse Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2009
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Django Unchained

    Todella pitkä elokuva, mutta ei kuitenkaan puuduttava. Hauskuutta riittää kiitettävästi ja elokuvan aikana pikkunokkelia vitsejä jaeltiin aivan kiitettävään tahtiin. Mitään järkeähän tässä elokuvassa taas ei ollut, mutta kuitenkin historiallisesti sivuutettiin arkoja aiheita niihin kuitenkaan syvemmin puuttumatta. Todella viihdyttävä elokuva Tarantinomaiseen tyyliin.

    Hienoa näyttelijätyötä, oivallisia tapahtumia, hauskuutta ja hyvää musiikkia.

    :):):):)/:):):):):)
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^Juuri noin. Boldasi täysin tiivistämäni pointtini näistä! Olisin kirjoittanut tuollaisen arvion, jos olisin tajunnut.

    Eipä Tarantino taida haluta tehdäkään vakavaa elokuvaa, koska meinaa lopettaa ennen kuin tulee liian vanhaksi (kypsäksi).
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkea sitä saakin trailerista irti analysoitavaksi!
     
  17. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pikkaisen offtopicia, mutta olisipas hienoa jos seuraavaksi Tarantino uskaltaisi vihdoin unohtaa väkivaltafantasiansa ja muutenkin himmata sitä ylicoolia ilmaisuaan ja rakentaa leffansa kokonaan dialogin varaan. Siinä lajissa mies on kuitenkin parhaimmillaan huikea ja tuntuu saavan näyttelijöistään aina paljon irti, joten joku Lumetin 12 Angry Men -tyyppinen juttu olisi aikas kova. (Tuli vähän dejavu, että ihan kuin olisin vastaavaa kirjoitellut tai ainakin ajatellut jo tyyliin Kill Billistä lähtien :) )
     
  18. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ei tämä parasta Tarantinoa ollut mutta länkkärinä kuitenki melko onnistunut sekä "suoraviivainen" kostotarina. Nasevaa dialogia oli ehkä vähemmän kuin pitkään aikaan, ja elokuva sisälsi aika paljon tyhjästä nyhjästyjä kohtauksia. Lopputaisteluita olisi riittäny yksi vähemmän, jolloin olisi voinut antaa puoli tähteä enemmän; jäi vähän venytetyn oloinen maku. Lopun coolius meinasi pursuta jo ylitse munaskuita myöten :) Ohjaajan tavaramerkkinä tutut näyttelijät onnistuivat rooleissaan joista varsinkin Samuel suorastaan loisti räävittömänä kotihoitajana, miljööt olivat paikoin upeat sekä ääniraitaan/tehosteisiin oli laitettu (maksimaalista :D) ytyä. Leffan yksi hauskimmista kohtauksista tulee lopputekstien jälkeen...

    3,5/5
     
  19. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rikkoi Basterdsin kotimaisen (Yhdysvallat) ennätyksen 120M$ viikko sitten, tällä hetkellä 140M$. Ja näyttää myös avanneen viikonlopun paremmin ulkomailla, Basterds 38M$, Django 50M$. Lisäksi noussut IMDB:ssä sijalle 37, mikä on mielestäni aika erikoista, yleensä menee toisinpäin. Taitaa olla Nolan fanit käyneet äänestämässä ennakkoon. :p

    Olihan tämä loistava elokuva, pidin huomattavasti enemmän kuin Basterdsista. Niin täynnä kaikenlaista turhaa, mutta ah niin kieliposkella tehtyä fiilistelyä. Ketäpä ei tällaisesta pitäisi?

    :) :) :) :) ;)
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2013
  20. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Yön yli on nyt nukuttu suurinta ihastusta pois, mutta fiilis on edelleen se, että olihan tämä aivan upea. Pituus ei haitannut ollenkaan niin paljon kuin minkä kuvan täältä sai. Tylsyyttä tai venyttämistunnetta ei syntynyt missään vaiheessa.
    Moneen kertaan oli muikea korvasta korvaan -hymy naamalla. Mielenkiinto pysyi hienosti yllä eivätkä tilanteet olleet koskaan kilometrien päähän asti arvattavia. Visuaaliset seikat olivat viimeisen päälle kohdillaan ja musiikitkin toimivat sekä genrevalikoimaltaan harvinaisen kattavat.
    Silkkaa loistavuutta heti ensilaukauksista lähtien! :naminami:

    Ainoa (onneksi vain pieni) heikkous oli itse Tarantinon näyttelytyö. Pysyisi vain siellä kameran toisella puolen. Onneksi nyt rooli ei ollut yhtä iso kuin Sukiyaki Western Djangossa, jonka kurttunaamainen Tarantino melkein pilasi rullatuolissaan. Tasapainotuksena kuitenkin:
    Tarantinon poistuminen reppuineen päivineen olikin sitten yksi parhaita yksittäisiä kohtia :D

    5/5

    Pelottaa vaan miten kotilaitteistoni aikanaan suoriutuu tästä. Äänitehosteet, siis etenkin aseet, olivat toisinaan aika tukevan puoleiset.