1600e 2.0 setille vahvistin hakusessa

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Mirgou, 16.01.2013.

  1. Mirgou

    Mirgou Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli 2kpl laadukkaita jalustakaiuttimia ostettu ja nyt pitäisi niille vahvistin vielä hankkia.

    Budjetti noin 500e +-100e

    Mahdollisesti lisäämässä myöhemmin subin mutta nyt näin. (ei lisäystä 5.1)
    Eli kannattaako rahat laittaa stereo vai av-vahvistimeen? Ja miksi?
    Mitä ominaisuuksia tarvitsen? iPhone/android appsit hyödyllisiä? Wifi? Liitännät?
    Mahdollista soittaa musiikkia langattomasti vahvarille kotiverkon kautta? Millainen äänenlaatu?
    vs esim tietokone piuhalla kiinni vahvarissa. Luin myös usb tikun liittämisestä vahvistimeen, voiko
    tikun sisältämää materiaalia selata esim puhelimella? DNLA?


    Käyttö 60% musiikki 40% leffat

    Arvostan neuvoja!
    Pahoittelut uuden ketjun aloittamisesta.
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2013
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Stereovaffeilla joutunet lisäämään niille appsivehkeille omat telakkansa, mutta mieleen tulee muutama:
    Kenwood
    Cambridge Audio
    Nad C-356

    Mutta jos tuo verkkotoisto on ihan nust have -ominaisuus, niin sitten on käännyttävä näihin useampikanavaisiin AV-vaffeihin päin...

    T: Vesku
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Cambridge Audio

    Tuo valmistaja on bueno. Mm. Cambridge Audion monikanavaisia vahvareitakin on kehuttu hyväksi stereo -toistossa, lisäksi silloin siinä olisi ainakin ominaisuuksia ja liitäntöjä todennäköisesti tarpeeksi. Vastaan sotii taas yllättäen se hinta... Mutta ehkäpä jostain löytyisi käytetty?!
     
  4. Mirgou

    Mirgou Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Cambridge vaikuttaa varsin passelilta ja ei tuo hintakaan ihan niin tiukka ole, mutta mites tuo verkkotoisto ominaisuus/laittee hallittavuus esim appsilla? Vahvarin ja sohvan väli on bout 3m metriä joten jos puhelin telakalla kiinni siinä vieressä niin kuulostaa järjettömältä käydä esim biisejä vaihtelemassa aina sieltä, kun appsilla se puhelin voisi olla vain kädessä ja ohjata vahvaria. Sama tietokoneen kanssa.

    Miten tuo vaikuttaa äänenlaatuun liikkuuko musiikki verkon kautta laitteelle/hdmi piuhan tai telakan?
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ajatteleppa nyt itse vähän?
    Aivan oikein, jos musiikki on häviöttömässä muodossa (FLAC, ALAC tms.), niin eihän se digitaalinen siirtotie voi äänenlaatuun mitenkään vaikuttaa...

    T: Vesku
     
  6. Mirgou

    Mirgou Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos asiallisesta palautteesta, ensimmäinen setti ostossa ja kaikkea en ole vielä kerennyt lukea tai saattanut lukea eriäviä mielipiteitä, joten siksi varmista täältä. (asiallinen foorumi)

    Mites tuo vahvari sitten? Kallistuuko AV-vahvistimeen kun tarvitsen nuo verkko-ominaisuudet. Myös lukenut, että leffoihin suositellaan av vahvistinta vaikka settinä olisi 2.0 tai 2.1?
    Stereo vahvistimet toisaalta samassa hintaluokassa laadukkaampia kun samalla rahalla panostetaan vain stereoääneen.

    Mites yamaha R-S700 "there are three options for iPod integration: wired, wireless or Bluetooth connection to the receiver. When the player is connected, the receiver's remote control can operate many of the its functions." Ei ilmeisesti tue androidia...
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Niinhän sitä luulis.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ahaa, lienet niitä harvoja jotka kuulee jitterin...
    (Minäkin saatan uskotella itselleni kuulevani sen)

    T: Vesku
     
  9. Mirgou

    Mirgou Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    En ole perehtynyt aiheeseen niin paljoa, että väittäisin absoluuttisena totuutena kumpaakaan. Jitter on kuitenkin mitattavissa oleva vääristymä signaassa. Toiset kuulee vahvistimissakin eroja, vaikka mitään millään mitattavaa eroa ei olekaan.
     
  11. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    1. A/V-vahvari ei ole mitenkään välttämätön leffakäytössä, sillä kyllä hyvällä stereosetilläkin leffat soundaavat varsin mainiolle.
    2. A/V-vahvarin etuna on liitettävyys ja siihen saat kiinni käytännössä kaikki nykyaikaiset digilähteet + perinteiset analogiset laitteet + Airplay + Bluetooth ja uusimpia malleja voit myös ohjata iTuotteella tahi Android-laitteilla.
    3. Samalla hinnalla saat stereovahvistimella yleensä enemmän äänenlaatua, sillä siinä on voitu sijoittaa kaikki paukut vain kahteen kanavaan ilman miljoonaa enemmän tai vähemmän turhaa kilkettä.
    4. Hyvin harvassa stereovahvistimessa on kohdassa 2. mainittuja ominaisuuksia ja tuo mainitsemasi Yammun R-S700 kauko-ohjaus toimii siis vahvarin kakella ja hyvin moni a/v-vahvari tukee tätä.
    5. Summa summarum: jos tarvitset digiliitäntöjä ja verkko-ominaisuuksia, niin tällöin a/v-vahvari on useimmiten paras valinta. Mutta jos haluat panostaa äänenlaatuun ja tinkiä moderniikasta, niin tällöin tässä hintaluokassa kallistuisin stereovahvariin.

    Et myöskään mainitse, mitä kaikkia laitteita vahvistimeen tulisi saada kytkettyä ja tämä rajoittaa vinkkien antamista. Mutta yksi ratkaisu voisi olla jokin Squeezeboxin tyylinen ratkaisu, jolla voi soittaa musiikit verkon yli ja tottelee myös tabletti/kännykkäohjausta. Tällainen laite sitten kiinni stereovahvistimeen ja hifisti lisäisi kaveriksi vielä erillisen DAC:n (digitaali/analogi-muunnin) vahvarin ja soittimen väliin. Myös erillistä verkkosoitin/vahvistin/iTuote-telakka-komboa voisi ajatella, mutta tällaisen setin hinta pukkaa kyllä paukkuen yli budjetin.

    Yksi mieleen tullut vaihtoehto voisi olla Harman Kardonin BDS 277-blu ray-soitin/stereovahvistinkombinaation kaltainen laite, jolla minimoisi laiteboksien määrän ja samalla laitteella myös toistaisi BD-leffat ja musiikit varmasti kohtuullisella (äänen)laadulla. Muutenkin noita H/K:n laitteiden ääntä on usein kehuttu.

    Nykyisin alkaa perinteisilläkin hifivalmistajilla (niilläkin, joita Plazalla tuskin koskaan edes mainitaan) olla digikäyttöön tarkoitettuja laitteita ja kannattaa tutkia myös hifiliikkeiden sivuja ja miksei myös ulkomaisiakin forumeita ideoiden saamiseksi. Lisäksi löydät varmasti lisää aiheesta toiselta Hifiharrastajat ry:n ylläpitämältä forumilta: http://www.hifiharrastajat.org/foorumi/forum.php ja tuon forumin myyntipalstalla voi tehdä varsin hyviä löytöjä,jos käytetyt laitteet ovat vaihtoehto. Budjetillasi saa nimittäin hintaluokkaa kalliimpia (ja tällöin yleensä myös monipuolisempia) laitteita käytettynä ja tällä hetkellä näyttäisi olevan ostajan markkinat ja kohtuullisen vähän käytettyjä laitteita saa asiallisin hinnoin. Muista myös hifiliikkeiden poisto- ja demolaitetarjoukset.

    Joo ja yritä hyvä mies saada se vahvistin kotikuunteluun, sillä vaikka täällä moni muuta sanookin, niin kaiuttimet ja vahvistin eivät välttämättä sovi yhteen. Hifiliikkeet yleensä tarjoavat mahdollisuuden kotidemoon ja osaavat myös antaa asiantuntevaa palvelua. Eikä kannata säikähtää niiden hintoja, sillä käytännössä hinnoista saa aina tingittyä sen verran pois (jos ei, niin vaihda kauppaa), ettei netistä tilaaminen enää välttämättä olekaan niin edullista, varsinkin kun laskee mukaan palvelun ja mahdollisten takuuasioiden hoitumisen sutjakkaasti.
     
  12. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Mirgou

    Mirgou Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos laitoin threadin ylös!

    Eli vahvistimeen tulisi 2.0 jalusta kaiutin pari kiinni ja seinällä möllöttää 50' samsung 5sarjan led tv. Lähinnä leffoihin ja musiikin kuunteluun vahvari siis tulossa. Vertailen kyllä ehdottomasti antamiasi comboja, mutta yksinkertaisuus olisi kaunista. AV-vahvari verkko-ominaisuuksilla siis kätevin? tähän jos lisää dacin niin äänenlaatu paranisi?
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Vahvistimien verkkotoisto-ominaisuudet on lähinnä kainalosauvoja käytettävyydeltään, pl. AirPlay-tuen omaavat. Erillinen verkkosoitin on kymmenen kertaa kätevämpi.
    Niin mihin? Mistä tulee digitaalista signaalia, joka muunnetaan analogiseksi? Ja tämän jälkeen taas AV-vahvistimessa digitaaliseksi? Pah.
    Keskustelu erillinen DAC vs. kelvollisen vahvistimen oma DAC on poikkeuksetta asemasota. On hyvin kyseenalaista, saavutetaanko erillisellä DACilla merkittävää hyötyä ainakaan silloin, kun signaali kuitenkin jälleen digitoidaan AV-vahvistimessa esimerkiksi subwooferin jakosuotoa varten. Ja edelleen AV-vahvistimen verkko-ominaisuuksia käytettäesssä sillä ei olisi mitään virkaa.
     
  15. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tästä aika pitkälle samaa mieltä ja ainakin omiin tarpeisiini riittää a/v-vahvarini (Marantz NR1602) dac soittaessani musiikkia verkon yli tietokoneelta tai ulkoiselta muistilta. Vinyyli- ja cd-toisto on sitten asia erikseen ja nämä pidetään visusti erossa a/v-vahvarista ;) Olen tosin avittanut a/v-vahvarin toistoa kytkemällä siitä pääkanavat stereointegroidun "kotiteatteriluupin" kautta integroidun pääteasteelle ja tällä tavalla yhdistän monikanava- ja stereotoiston varsin saumattomasti yhteen laitteistoon. Mainitsin tuosta dacista lähinnä siksi, että siitä on hyötyä käytettäessä perinteistä stereovahvaria, joissa on vieläkin digiotot aika harvassa mallissa ja ainoa keino kytkeä esim. daciton verkkosoitin (näitäkin löytyy ja vieläpä älyttömän kalliita sellaisia) on viedä signaali erillisen dacin kautta vahvarille.

    Kenwoodilla on kaksikanavainen a/v-vahvari (RA-5000), jonka mm. Hifimaailma (04/2012) testasi varsin hyvin arvosanoin, mutta joku tällä tai Hifiharrastajien palstalla tosin ehti senkin dumaamaan :rolleyes: Tosin kyllä joku taas sitä kehuikin. Mutta jos ko. laite on mahdollista saada demottua, niin siinähän voisi olla yksi vaihtoehto alkuperäiselle kysyjälle. Tosin en tiedä, onko siinä noita verkko-ominaisuuksia, enkä nyt jaksa ottaa selvää.
     
  16. Mirgou

    Mirgou Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2013
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0