Philips vs Lg vs. Sony

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Skipitaway, 16.01.2013.

  1. Skipitaway

    Skipitaway Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Olen nyt onnistunut rajaamaan mahdolliset televisiomallit näihin kolmeen merkkiin.
    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/televisiot/47LM960V/lg-47-3d-led-smart-tv-47lm960v
    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...007T/philips-46-3d-led-smart-tv-46pfl8007t-12
    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...6HX855BAE/sony-46-3d-led-smart-tv-kdl-46hx855

    Tässä vielä vertailu.
    http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER...T@store-gigantti|KDL46HX855BAE@store-gigantti

    Kyselin jo aiemmassa viestissäni tuosta hilipsistä, mutta se meni vaan väittelyksi tyyliin osta plasma, ku lcd on paska.
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/89280-Apua-television-ostoon

    Sitä piti vielä kysyä että onko käytännön merkitystä kun Sony:ssa ja Lg:ssä on musiikkiteho 3x10w ja philipsis on 2x20w, kummasta saan paremmat äänet? Vaikka ei taida noista yksikään yltää edes tyydyttävälle tasolle.

    Minkä noista valitsisitte? Jos ette mitään, niin muitakin voi ehdottaa.

    Tarkoitus ei siis ole tehdä mitään pimennettyä televisiohuonetta, vaan televisio tulee olohuoneeseen ja katselen sitä yleensä valot päällä. Eniten haluaisin tietää mistä töllöstä lähtee paras kuvanlaatu ihan normaalille lähetykselle, ei hd:lle?
     
  2. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noista ostaisin Sonyn tai Sampan....
     
  3. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noista kannattaa hilata kotiin ensiksi Philips, sinullahan on 30 päivän palautusoikeus Gigantista ostettaessa. Itse ostin vastaavan mallin vm. 2011 (40PFL8606T/12) ja jos kuva on vähääkään samaa tasoa mainitsemassasi mallissa niin ei tartte enempää miettiä.

    Veikkaan että jää niille sijoilleen ilman turhia palautusrumbia.

    SD kuva noissa todella hyvä verrattuna useimpiin muihin merkkeihin. Ambilight on oiva varuste varsinkin valkoisella seinäpinnalla. HD nyt on kaikilla merkeillä katselukelpoista.

    Bonuksena hyvä kake tuossa uudemmassa mallissa QWERTY-näppäimineen ja jo omassakin töllössäni oleva monitoimijalusta, jossa bassokaiuttimet (tukevampi ääni kuin kilpailevissa merkeissä) ja joka sopii suoraan seinäasennukseen joko kiinteänä (3 cm syvyiseen) tai sivuttain kääntyvänä (7 cm syvyiseen asennukseen). Itse asensin jälkimmäisellä tavalla. Ei siis tarvita mitään erillistä seinätelinettä.

    Kehykset ei ole markkinoiden ohuimmat, muttei valovuotokaan ole ongelma ainakaan omassa tv:ssäni.

    Suosittelen siis Philipsiä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2013
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noista(kaan) esitetiedoista ei voi päätellä käytännössä yhtään mitään, valitettavasti. Eli taas kuluttajaa koijataan. Todellisuudessa littutelkkareissa on usein luokkaa euron tai kaksi maksavat pahvitötteröt "kaiuttimina".
    Ja usein myös ilman minkäänlaista kotelointia. Nuo vahvistintehot ovat markkinointiosaston mielikuvituksen tuotetta. Eiväthän euron pahvitötteröt tuollaisia tehoja kestäisi.

    Em. seikoista johtuen littutöllöjen ääni on varsin usein epämiellyttävä, oudon kaikuisa ja terävän kihisevä. Ja huononee vielä entisestäänkin, jos nuo "kaiuttimet" sijaitsevat tv:n takapanelissa. Eikä tv:n etupuolella, mutta kuvan alapuolella, aivan tv:n alareunassakaan ole se hifistynein sijoituspaikka. Taajuusvaste onkin yleensä suorahkon käppyrän sijaan jopa kymmenien desibelien vuoristorataa. Jopa aladiskantit saattavat puuttua täysin, mikä suuresti vaikeuttaa puheen ymmärtämistä.

    Lisäksi integroidut "subbarit" usein vain huonontavat äänenlaatua entisestäänkin, lisäämällä epämiellyttävää kuminaa ja huminaa. Koska piskuisesta, usein koteloimattomasta pahvitötteröstä yritetään saada bassoja aikaiseksi, tietenkin koomisen huonolla menestyksellä. Jolloin äänestä on vielä entistäkin vaikeampi saada selvää.
    Käytännössä tämäkin asia selviää kunnolla vasta omin korvin kuuntelemalla. Mieluiten jotain itselle tuttua mp3-musiikkia ja miksei vaikka puhettakin USB-muistitikun kautta.



    Eli käytännössä kuluttajat pakotetaan hankkimaan erilliset kaiuttimet (tai kuulokkeet), mikäli he haluavat parempaa äänenlaatua. Itse olen tehnyt niin jo 90-luvun alusta lähtien, joitain harvoja uutisten katsomisia tms. lukuunottamatta.
    Eli useimmiten tv:n volume on nollissa ja tv:n ääni viedään aina AV-vahvistimelle. Tai itselläni ääni ja kuva tulevat yleensä suoraan tikipoksilta (parempi EPG, tallennus jne.), jolloin tv toimii vain pelkkänä näyttönä.

    Joihinkin töllöihin saa suoraankin aktiivikauttimet kiinni niin, että pystyy volumea tv:n omalla kauko-ohjaimella säätämään. Jos ei muuten, niin vaikka kuulokeliitäntään kytkemällä. Tosin sellaistakaan ei nykyään välttämättä löydy.


    Jos nyt heti pitäisi tuosta kolmikosta päättää, niin mutulla ja sen tarkemmin tutustumatta valitsisin Sonyn, lähinnä hyvään testimenestykseen perustuen. En tosin ole lähiaikoina tv-testejä mitenkään tarkemmin seuraillut.

    Muita edes jotakuinkin asiallisia testisaitteja en enää ulkoa muista, kuin HDTVTest:n. Sieltä näyttää löytyvän vain tuo LG ja Sonylta HX853. Lieköhän se käytännössä sama kuin HX855, kun en enää näitä numerokikkailuja ulkoa muista?:

    * LG 47LM960V: [Qualified Recommendation]

    * Sony KDL-46HX853: [Highly Recommended]
    Mikäli HX855 ei ole ainakaan huonompi, niin sitten vaikuttaisi siltä, että Sony olisi varsin asiallinen valinta tästä kolmikosta.

    * Philips 46PFL8007T: eivät ole 3 vuoteen Philipsejä testanneet. Googlella löytynee lisää testejä. Esim. Digitalversus.com, joka on testannut 55" version:

    Kehuttavaakin löytyi, toisaalta:
    - Glossy screen reflections (heijasteleva paneli, Sonyssa hieman vähemmän peilimäisempi )
    - Narrow viewing angles (kapeat katselukulmat, Sonyssa hieman paremmat)
    - Clouding on our model (testiyksilössä pilveilyä, Sonyssa vähemmän törkeästi kun LD päällä)
    - Disappointing audio (äänenlaatu pettymys, vaan eipä Sonykaan hifiä ole)

    "In the same price range, we feel the Sony HX850 is a better choice." Eli heidän mielestään tuo Sony olisi parempi valinta. Heidän testaamansa Sony näyttää olleen 40" HX853.




    Ainakin vielä pari vuotta sitten Philipseissä oli ominaisuuksia, joista ainakaan minä en pitänyt. Esim. "liian fiksu" kuvasuhdeautomatiikka (tekstitys mustien palkkien päällä aiheutti kuvasuhteen räpymistä edestakaisin) ja manuaalisen kuvasuhdevalinnan puuttuminen (jos ohjelma lähetetään virheellisesti laajakuvana, ei sitä voi käsin muuttaa oikeaksi 4:3:ksi). Jälkimmäinen toki on melko harvinainen tilanne.
    Kuvasäädötkin olivat osittain oudot (itsenäinen taustavalon kirkkaussäätö puuttui). Lisäksi joitain Philipsin LCD-töllöjä ei ainakaan ennen vanhaan saanut kuvaltaan yhtä kirkkaiksi kuin kilpailijoita (lisää "fiksua" ajattelua kuluttajan puolesta). Tosin taisivatpa nekin plasmat kirkkaudessa voittaa.

    Ehkäpä nykymalleissa ei ole enää mitään noista jutuista? Osa Philipsin jutuista on kyllä ihan kivojakin. Kuten integroitu taustavalo, jota voi käyttää silloinkin kun tv ei ole päällä. Siitä tosin on monenlaisia versioita. Eipä siitä kyllä mitään hyötyä taida olla, jos suhteellisen valoisassa katsellaan.

    --> LCD, sillä plasmojen kirkkaus saattaa tuollaisissa oloissa jäädä liian alhaiseksi, ainakin valoisimpina päivinä. Jolloin kuva näyttää ikävän himmeältä ja harmaalta. Ellei sitten ole pimennysverhoja, tai edes tavalliset verhot + kaihtimet kiinni.
    Tyypillistä olohuonevalaistusta hämärämmässä valaistuksessa käykin sitten jossain vaiheessa niin, että LCD alkaa näyttämään harmaalta, vaatimattomamman mustan tasonsa vuoksi.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2013
  5. HeEBeli

    HeEBeli Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    0
    D
    Olet oikeassa: ei ole. Kuvasuhteessa ei ole ollut moittimista, kirkautta piisaa, ja taustavalolle on erillinen säätö.
    Lisäksi kaikki kuvanparannukset saa tarvittaessa pois mikä ei käsittääkseni ole kaikissa televisioissa mahdollista.


    Itselläni on pari pykälää edullisempi, täysin valovuodoton, 55PFL6097T - ääni Philipsille
     
  6. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0