Viimeksi katsomasi elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana AnssiM, 20.03.2005.

  1. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä huomio, asia on ehkä just noin.

    On tosiaan loistoleffa tuo Take Shelter. Paras viime vuonna ensimmäistä kertaa katsomistani elokuvista. Ko. leffa on jäänyt turhan vähälle huomiolle Suomessa ja tällä palstalla.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2013
  2. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa Jouluna/jälkeen katselin Iron Skyn, John Carterin ja MiB3:n.

    Iron Skyssa oli hienoja Scifi-scenejä noin kuvallisesti mutta jotenkin tyhjänpäiväinen viritys oli. En oikein ymmärrä miksi synopsikseen on pitänyt laittaa jostain usan pressanvaaleista.

    John Carter oli hienon näköinen ja ihan ok.

    MiB3 Oli yllättävänkin hyvä, ihan hauskoja kohtauksia oli. En odottanut oikein mitään alunperin.

    Prometheuksen aloitin mutta on vielä kesken, alku vaikutti ihan komealta, ehkä sitten näistä kaikista se paras.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Muistutetaanpas jälleen kerran, että jos elokuvasta löytyy oma viestiketjunsa Elokuvat-alafoorumilta, niin kommentit mieluummin sinne.
     
  4. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mun mielestä on kyllä tyhmää muistutella joka toisessa viestissä tosta asiasta. Eikö tässä ketjussa olisi hyvä, että kaikista katsotuista elokuvista olisi kootusti lyhyet arvostelut juuri täällä. Pidemmät ja syvällisemmät jorinat olisi sitten omassa elokuva kohtaisessa ketjussa. Itse tykkään katsoa juuri leffavinkkejä tästä ketjusta. Ei tarvitse plärätä kaikkia ketjuja läpi erikseen...
     
  5. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Osittain samaa mieltä. Täältä on tosiaan kiva joskus poimia jotain tärppejä. Kuten esim tuo em. Take Shelter, josta en ole aikaisemmin kuullut. Nyt se on tämän ketjun innoittamana odottamassa katsomista. Eli siis hyvä löytää tärppejä vähemmän tunnetuista ja ehkä vanhemmista/unohdetuista elokuvista. Mutta mitä tulee elokuviin, mitä esim edellä mainittu kolmikko Iron Sky, John Carter ja MIB3 edustavat, niin "kaikki tietävät" ne ja niistä tulee väkisinkin paljon keskustelua, koska suuremmat massat katsovat niitä näinä päivinä. Siksi on turha täyttää tätä ketjua esim. keskustelemalla kuudenkymmenen viestin verran Hobitti -elokuvan kuvaustekniikasta. Vaatimaton ääneni menee siis jäsen Mookidin naapurivahtitoiminnalle ;)
     
  6. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös VisitorQ juuri sanonut, että pidemmät jorinat elokuvien omiin ketjuihin, joten olet mielestäni aikalailla hänen kanssaan samaa mieltä. Minultakin tämä saa kannatusta. Turha mielestäni nillittää arvosteluista. Vahtimisen voisi keskittää siihen ettei leffoista käydä täällä enempää keskustelemaan vaan siirrytään siinä vaiheessa oikeisiin ketjuihin.
     
  7. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Niin sori, ehkä ilmaisin asiani vähän väärin. Mitä yritin sanoa, oli se, että jos täällä aletaan arvostelemaan sellaisia elokuvia, jotka ovat juuri ilmestyneet, niin ko. elokuvaa koskevia lyhyitä "arvosteluja" saattaisi olla aika tuhottomasti ja nämä harvinaisemmat tapaukset jäisivät niiden massan taakse piiloon. Tai ainakin ne katoaisivat nopeasti monta sivua taaksepäin.

    Esimerkki: joulukuussa aika moni plazalainen on nähnyt vaikka tämän Hobittielokuvan. Jos jokainen aktiivinen kirjoittaisi tälle sivulle kolmen rivin mielipiteensä elokuvasta ja tähdet päälle, niin aika äkkiä tämä Take Shelterin kaltaiset helmet jäisivät poimimatta massan seasta.
     
  8. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Epäilen, että kuitenkin suurin osa esim. Hobittin arvosteluista menisi edelleen tuonne elokuvan pääketjuun, jos tänne muutama hassu arvostelu tulee Hobittista niin ei se ainakaan minua haittaa...


    End Of Watch ****/*****

    Loistava poliisi pätkä, vaikka näitä on tehty pilvinpimein niin tämä erottui joukosta. Alussa häiritsi kameran heiluminen ja dokumentaarinen kuvaus, mutta elokuvan edetessä tähän tottui. Päänäyttelijät (Gyllenhaal, Pena) saivat keskenäisen homman toimimaan nauttittavan hyvin.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Muistutetaanpas jälleen kerran, että jos elokuvasta löytyy oma viestiketjunsa Elokuvat-alafoorumilta, niin kommentit mieluummin sinne.

    https://www.dvdplaza.fi/forums/show...al-Michael-Peña-Frank-Grillo-America-Ferrera)
     
  10. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itsekkin taistelin aikoinaan hetken tuulimyllyjä vastaan, kunnes luovutin ja totesin että jääköön tämä ketju niiden huviksi, joille kaikki elokuvat ovat vain kertakäyttöviihdettä.
     
  11. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    State of Grace (1990)
    Sean Pennin, Ed Harrisin ja Gary Oldmanin tähdittämä rikoselokuva, poliisista joka soluttautuu lapsuudenystävien Irlantilaiseen rikollisporukkaan New York Cityn Hell`s Kitchenissä.
    Olihan tämä kaikenpuolin laadukkaasti tehty elokuva. Näyttelijät loistivat rooleissaan ! Ohjaus ja kuvaus oli kaikenpuolin toimivaa.

    Elokuvan “huono”menestys johtui ilmeisesti valitusta ensi-ilta viikosta, sillä samalla viikolla ensi-illan sai myös Martin Scorsesen Goodfellas.

    State Of Grace 3,5/5

    Equilibrium (Cubic 2002)
    Kohtalaisen pienellä rahalla tehty ( $20,000,000) science fiction toimintaelokuva. Elokuva kertoo tulevaisuuden dystopia yhteiskunnasta. Missä tunteet ja taiteellinen ilmaisu on kieletty. Näiden esilletuominen johtaa kuolemaan. Pakollisella lääkityksellä nämä tunteet pidetään poissa.
    Ylintä valvontaa ylläpitäävät soturi-papit. Joihin myös kuuluu pääosan esittäjä Christian Bale.
    Elokuvassa “pappien” harjoittama Gun Kata (ns. Aseilla harjoittama taistelulaji) on kaunista katseltavaa ja hienosti toteutettu (kuvattu/ohjattu).
    Pienellä budjetilla ollaan saatu aikaiseksi näyttävää yhteiskunta kuvaa ja toimintaa.
    Itseeni elokuva upposi todella hyvin!

    Equilibrium 3,5/5

    Deep Cover (1992)
    Billy Duken ( näyttelijä mm. Commando/Predator) ohjaama elokuva poliisista (Laurence Fishburne) joka soluttautuu Los Anglesin huume piireihin. Tehtävää hoitaessa hän joutuu yhä syvemmälle rikolliseen elämään, josta luopuminen käy yhä vaikeammaksi. Soluttautuminen vie hänet kohti huumekartellin ylintä johtoa. Johtoa jonka “pidättäminen” ei enää olekkaan Yhdysvaltojen “etujen” mukaista.
    Elokuvan kantavia voimia ovat pääosissa olevat Fishburne ja Jeff Goldblum. Myös leffan loistava Soundtrack (containing a mix of hip hop, reggae and R&B tracks. Wiki).
    Ohjaus ja kuvaus toimii kohtuullisesti.

    Carver (DEA Agentti): I can't buy that much shit (Drugs), John. I don't have that in the budget.
    John Hull (Laurence Fishburne): Well, what am I supposed to do with it?
    Carver: You're a drug dealer. Deal drugs.

    John Hull: This whole fucking time, I'm a cop pretending to be a drug dealer. I ain't nothing but a drug dealer pretending to be a cop.

    Deep Cover 3-/5
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2013
  12. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Carlito`s Way (1993)

    Ei tämä mikään Scarface (eikä pidäkkään olla). Vaikkakin elokuva toi onnistuneesti jälleen yhteen ohjaaja Brian De Palman ja Al Pacinon.
    Elokuvan näyttelijä kaksikko Pacino ja Penn ovat rooleissaan loistavia! Eivätkään muutkaan näyttelijät huonoja ole, mutta tämän kaksikon työskentely on ilmiömäistä.
    Brian De Palman ohjaus on upeata katseltavaa ja tätä tukee loistava kuvaus. Esimerkkinä alussa tapahtuva ampumavälikohtaus “baarissa”. Jännityksen luominen ja sen eteneminen kohti kliimaksia tuntuu “kestämättömältä”(aivan v-loistavasti tehty kohtaus). Kohtauksesta tulee mieleen Lahjomattomien (1987) juna-asemalla tapahtuva odottelu/jännityksen luominen (loistavalla musiikilla höystettynä) ennen porras/ampumavälikohtaus (Tähän Palma otti idean elokuvasta Panssarilaiva Potemkin (1925). Myös lopun taka-ajo rautatieasemalla on hyvin toteutettu. Kuten myös alussa ja lopussa olevat samat kohtaukset, toinen värillisenä ja toinen mustavalkoisena. Tässä kohtauksessa kameran käyttö on loistavaa.

    Elokuva perustuu Judge Edwin Torresin kirjaan After Hours. Carlito Brigantesta (Pacino) kertovia kirjoja on kaksi Carlito's Way ja After Hours. Elokuvan käsikirjoituksen pohjaksi otettiin After Hours, sillä siinä päähenkilö Brigante oli lähempänä Pacinon ikää. Carlito's Way nimi pidettiin, jotta elokuvaa ei sekotettaisiin Martin Scorsesin elokuvaan After Hours (1985).
    Carlito`s Way kirjasta tehtiin elokuvalle prequel Carlito's Way: Rise to Power (en ole nähnyt, enkä luultavasti haluakkaan).

    Elokuva ei ollut arvostelu eikä lippuluukku menestys. Tällä hetkellä elokuva nauttii “jonkinlaisesta” kulttimaineesta.

    Onhan tämä mielestäni Balman toiseksi paras elokuva. Herralta jonka tuotantoa vaivaa aivan käsittämätön ailahtelevaisuus mestariteosten ja paskan välillä.

    Carlito`s Way 4-/5
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2013
  13. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Julma maa (1973)
    Tuli televisiosta katsottua tämä Terrence Malickin ohjaama/kirjoittama/tuottama ”tositapahtumiin” perustuva elokuva tosielämän Starkweather-Fugate surmaajista.
    Pääosan esittäjät Martin Sheen (Kit) ja Sissy Spacek (Holly) loistivat rooleissaan. Positiivinen yllätys oli Warren Oatesin esiintyminen elokuvassa.
    Ohjaus ja kuvaus olivat ok. Vaikka onhan sitä Malickilta nähty huomattavasti hienompaakin kuvallista antia.
    En tiedä kuinka autenttisuuteen leffassa on kaikenkaikkiaan pyritty (jos laisinkaan) Starkweather-Fugate surmiin liittyen. Totuushan oli huomattavasti sairaampi. Starkweather (Martin Sheen/Kit) surmasi esimerkiksi Fugaten (Sissy Spacek/Holly) äidin, isäpuolen ja heidän kaksi vuotiaan tyttären. Hän surmasi kaikenkaikkiaan 11 ihmistä. Fugaten rooli surmatöissä jäi ”epäselväksi”, vaikkakin Starkweather sanoi hänen surmanneen osan uhreista.

    “Starkweather later admitted shooting Jensen, claiming that Fugate shot King.
    Fugate mutilated King's genitalia in an apparent jealous rage.”wiki

    Elokuvassa Starkweather esitettiin omasta mielestäni liian “James Dean”maisena ja lopun pidätyskin antoi hänestä hiukan “sankarillisen”kuvan.
    Todellisuudessa hän yritti karkuun autolla. Poliisin ampuman luodin rikkoessa auton lasin ja viiltäen häneen verta vuotavan haavan. Starkweather pysähtyi ja antautui poliisille. Poliisin kertomus vahvistaa millainen mies Starkweatherin todellisuudessa oli “

    "He thought he was bleeding to death. That's why he stopped. That's the kind of yellow son of a bitch he is."wiki

    Starkweather tuomittiin kuolemaan ja Fugate istui 17,5 vuotta vankilassa. Tällä hetkellä hän elää vapaana naisena (sairaanhoitajana), eikä halua puhua murhista.
    Aiheesta on tehty muutamia muitakin elokuvia kuten The Sadist (1963), Murder in the Heartland (löytyy Youtubesta).

    Julma maa 3-/5
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2013
  14. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Cashback on erinomainen romanttinen komedia. Moisia kun en yleensä harrasta, niin lause sinänsä jo kertoo jotakin. Jostain sattuman summasta satuin tämän nyt katsastamaan ja hyvä niin. Ohjaaja on minulle täysin tuntematon ja samoin koko näyttelijäkaarti. Brittielokuvien ystäville varmaan tutumpia. Juoni oli varsin mukaansatempaava, unettomuudesta kärsivä taideopiskelija Ben menee yötöihin ja rakastuu kauniiseen kassatyttöön... Ainiin, ja aika pysähtyy, kun Ben niin haluaa! Olihan siinä joku tvisti onneksi. Tarina on sinänsä varsin mutkaton, mutta vie hyvin mukanaan ja välillä saa ihan nauraakin. Onnellinen loppu kruunaa tarinan.

    4+/5

    Equilibrium tuli myös katsottua vastikään. Keskinkertainen toimintaelokuva, joka lainaa paljon Matrixilta ja klassisesta tieteiskirjasta Fahrenheit 451:stä. Bale esittää tunteille hiljalleen vallan antavaa puoliuskonnollista "poliisia" erittäin hyvin. vastanäyttelijät sitävastoin hieman tökkivät. Juoni nyt on aika ennalta-arvattava, lopun kikkailua lukuunottamatta. Perusmeininkiä.

    3/5
     
  15. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tähän hienoon elokuvaan liittyy vähemmän tunnettu erikoisuus, jonka kyllä IMDBkin mainitsee. Eli julkisuutta kammoavan ohjaaja Malickin lyhyt, mutta näkyvä rooli pariskunnan valtaaman talon ovella käyvänä vierailijana. Muistan Malickin jossain yhteydessä kertoneen, että rooli lankesi hänelle kustannussyistä, heillä ei vain ollut rahaa palkata yhtään lisää näyttelijöitä. Tuon jälkeen herraa ei taideta olla nähty julkisuudessa kertaakaan.
     
  16. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Hamburger Hill (1987)

    Platoon elokuvan vanavedessä tullut vietnamin sotaan sijoittuva elokuva ei julkaisu ajankohtana uponnut itseeni. Platoonin loistavuus ei antanut mahdollisuutta toiselle 80-luvulla tehdylle vietnam sota elokuvalle (ennen Full Metall Jackettia).
    Nyt vanhemmalla iällä Hamburger Hill tuntuukin paremmalta kuin aikaisemmin. Edelleenkään roolihahmot eivät jää muistiin (mukana on mm. Don Cheadle, Dylan McDermott) ja näytteleminenkin on suurimmalta osin kohtalaisen huonoa. Vuorosanoja töksäytellään ilman minkäänlaista ”tunnetta”.
    Ohjaus (John Irvin/The Dogs of War, Raw Deal) ei ole vakuuttavaa ja leikkauksessa on useissa kohdissa havaittavissa jonkinlaista ongelmaa.
    Kohtaukset vaihtuvat jotenkin ”oudosti”. Tämä tekee leffasta ”halvan”tuntuisen.
    Silti elokuvassa on muutamia hienoja kohtauksia/kuvia ja Hamburger Hill on kumminkin yksi mieleenpainuvimmista vietnamin sodasta kertovista elokuvista.
    Blu-ray julkaisun kuva on kohtalainen ja äänet samoin.

    Platoon 4,5/5
    Deer Hunter 4+/5
    Full Metall Jacket 4/5
    Apocalypse Now 4/5
    Born on the Fourth of July 4-/5
    We Were Soldiers 3,5/5
    Tigerland 3,5/5 (varsinaista sotimistahan tässä ei ole)
    Casualities of War 3,5/5
    Hamburger Hill 3+/5
    Rescue Dawn 3+/5

    Toivottavasti Band of Brothers ja Pacificin tekijät tekisivät minisarjan vietnamin sodasta! Ehkäpä tämä ei toteudu, sillä kuka haluaa enää nähdä tv-sarjaa hävitystä/parjatusta sodasta.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2013
  17. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Leffa ei ole ihan tuoreessa muistissa, mutta tulkitsin itse leffan näin:
    Lopun pointtina oli se, että ennen Shannonin hahmo joutui kamppailemaan yksin näkyjensä kanssa, kun oma perhekään ei uskonut häntä, mutta lopun perusteella nyt hänellä on perhe jatkossa tukenaan, vaikka sairaus jatkuukin. Se, että tytär huomaa myrskyn ensiksi tietysi romuttaa vähän tätä teoriaa, mutta tällainen kuva miulle silti jäi.

    Ja tosiaan, hieno leffa oli kyllä. Ja loistava biisi tämä Ben Nicholsin säveltämä tunnari.
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    From the Sky Down
    Puiseva U2-dokumentti koostuu pitkälti voivotteluista ja ongelmien kertaamisesta. Musiikillisesti kiinnostavinta on One-biisin syntyhetkien kuvaus, mutta muuten varsin yhdentekevä dokkari.
    :):)½

    Magical Mystery Tour
    Edellistä huimasti sympaattisempi bändielokuva, mutta kuitenkin vain kooste melkoista improvisaatiosekoilua kehnolla huumorilla varustettuna.
    :):)½

    Amerikkalainen yö (La nuit américaine)
    François Truffaut esittää ohjaamassaan elokuvassa elokuvaa ohjaavaa ohjaajaa. Elokuvanteko tarjoaa kiinnostavimmat hetket, välillä sorrutaan turhankin perusluokan suhdesotkuihin.
    :):):)½
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ruusun nimi (Der Name der Rose)
    Keskiaikainen luostaridekkari kehittelee aiheeseen sopivan tunnelman, vaikka meininki olikin vähemmän mystisti mitä aiemmalta katselukerralta muistin.
    :):):)½

    The King of Kong
    Toteutukseltaan paikoin vähän kömpelö dokkari, mutta kun aihe on kiinnostava ja vastakkain olevat tyypit vielä niin mainioita, niin eihän tästä voinut olla pitämättä. 80-luvun pelihallimuistot nousivat vahvoina mieleen.
    :):):):)
     
  20. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Oikeanlaista kemiaa (2005)
    Prime (original title)

    Tunnettuja näyttelijöitä elokuvassa: Uma Thurman ja Meryl Streep

    En ole ennen tainnut aiemmin nähdä yhtään Meryl Streepin leffaa alusta loppuun, mutta tässä tykkäsin kyl.

    7/10 helposti.