Warrior (2011)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mustis, 25.04.2011.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun on todella vaikea ymmärtää tämän leffan saamia kehuja. Itse olen seurannut yli 10vuotta MMA:ta aktiivisesti ja puheet elokuvan tappelukohtausten "autenttisuudesta" lähinnä naurattaa. Pointtihan tässä toki oli isän ja veljesten väliset suhteet mutta eipä sekään aspekti liikuttanut tippaakaan.
    Onhan se toki faktaa että arvostelijoista 95% tuskin ymmärtää lajista mitään. Minun oli ainakin vaikea niellä suurinta osaa tapahtumista ja epäuskottavuudet seurasivat toisiaan aina leffan loppuun asti.
    Vaikkapa tuo omoplata elokuvan lopussa olkapään niksauttavana tekijänä oli lähes isku vasten kasvoja kelle tahansa lajia seuraavalle, kyseisellä liikkeellä kun ei vittu ikinä ole minkäänlaista vahinkoa kellekkään tehty lähinnä sweeppinä käytetty (eli siis liikkeenä jolla päästään matosta ylös). Myös tuo että kaksi lähes totaalisen tuntematonta tyyppiä vetäisee kutsut johonkin top16 tapahtumaan on naurettava, muutenkin elokuva mielestäni antoi lajista todella negatiivisen kuvan.
    Huipulle pääsy ei paljoa vaadi, ottelijat ottelee lähinnä olosuhteiden pakosta, useampi hahmo nimitteli lajia mm. human cockfightingiksi ilman että kukaan ottelijoista viitsi korjata käsityksiä.

    btw. tänäpäivänä ei enää ole sallittua järjestää useampia otteluita samoille tyypeille peräkkäisinä päivinä saati sitten samana päivänä:OI
    Mikään itseään kunnioittava organisaatio ei ole enää vuosiin antanut ottelun jatkua jos olkapää esim. menee sijoiltaan, jenkeissä näin on tuskin ikinä annettu tapahtua.

    Minusta tässä kustiin liian pahasti koko lajin päälle siksi että saatiin tilanteista maksimaalinen draama irti.

    2/5
     
  3. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ihan viihdyttävä raina oli. Aiheesta en mitään etukäteen tiennyt mutta muutamaa klisettä lukuunottamatta elokuva oli itseasiassa ihan hyvä.

    3,5/5
     
  4. Jambo

    Jambo Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinkun tässä ketjussa on mainittu ,niin tämä leffa ei ole sitten yhtään uskottava MMA:ta seuraaville katsojille ja tekee oikeastaan pilaa lajista.1/5!!
    Juoni oli karmivan kliseinen ja tämmöistä draamaelokuvaa ei pidä sotkea MMA:aan maailmaan ,koska laji on niin sitä itseään brutaalisuudessaan(tai sitten jättää sen niin taustalle ettei häiritse elokuvan katsomista.)Viime vuoden huonoin leffa ja naurettavan hyviä arvosteluja saanut.(ja tykkääkö joku lajia seuraava oikeasti katsoa näyteltyä tappelua...enpä usko, eikö showpaini ole sitä varten.)
     
  5. Onnenonkija

    Onnenonkija Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2006
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella karu pettymys MMA:ta seuraavana henkilönä. Odotin todella paljon, koska tätä oli kehuttu sen verran rankasti ja vielä vapaaottelua seuraavien taholta. Itse juonikaan ei olisi häirinnyt, vaikka kliseinen olikin, jos otteluosuudet olisi tehty kunnolla. Mutta taistelijoiden otteleminen muistutti enemmän showpainia kuin MMA:ta.

    2/5
     
  6. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Omoplatalla saa nimenomaan todella tehokkaasti olkapään pois paikoiltaan. Kyseinen lukkohan kohdistuu olkapäähän.
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itse olin pettynyt elokuvaan. Aihe on vain liian vaikea toteuttaa elokuvana. Ei tämä oikein minuun iskenyt, mitä se on moneen muuhun tehnyt. Näytteleminen on ihan jees, mutta jotenki juoni ei ole kovin kummoinen eikä minusta jaksa kunnolla loppuun asti. Kovana MMA fanina ja kamppailulajien harrastajana itse toiminta oli ihan hyvin toteutettu. Ehkä odotin elokuvalta vaan, niin paljon enemmän. Kehuja oli tullu melkoisen paljon joka puolelta.

    2½ / 5
     
  8. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Pun intended?
     
  9. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pienet asiat jotka ärsyttävät: "pun intended"
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olet synkistele jätkä.
     
  11. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Minkä vuoden elokuvaksi tämä nyt lasketaan, kun ei teatteriin täällä päätynyt? No, samapa tuo. Olen varsin eri mieltä kuin edeltävät kirjoittajat. Pidin elokuvasta erittäin paljon. Kun en vapaaottelua aktiivisesti harrasta, niin en ota sen kummemmin kantaa otteluiden realistisuuteen. Sama ongelma on ollut aina kaikissa vastaavissa elokuvissa. Rockyt, Raivo härkä jne. Realistinen ottelu ja elokuva ei vain toimi. Joten siksi katson sormien välistä, kun mm. täysin eri painosarjoissa olevat jampat ottavat mittaa toisistaan varsin suureleisesti. Tarina oli mielestäni hienosti rakennettu - saman juoppoisän kasvatit ajautuvat elämässä erilleen ja palaavat lopulta samaan kehään. Roolihahmoille annettiin syvyyttä kertomalla heidän aikaisemmista kokemuksistaan ja edesottamuksistaan. Kuka on sankari ja kuka pahis? Venäläinen voittamaton vapaaottelija edusti tietenkin osastoa pahat, mutta mites Tom Hardyn esittämä kylmätunteinen exsotilas? Jotain sankarin ja pahiksen välimaastossa. Miehen veli on tietenkin tarinan hyvis, joka elämän karuudesta johtuen joutuu ottelujen tielle. Hyvä ja paha käyvät kamppailua miesten sieluista ja loppuottelussa ratkeaa kumpi voittaa. 2000-luvun Rocky.

    4+/5
     
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo en kieltänyt sitä mihin tuo lukko kohdistuu vaan otin kantaa siihen kuinka realistista on että tuo noin toimii oikeassa ottelutilanteessa. Ainakaan minun tiedossani ei ole että ikinä kukaan olisi voittanut ottelua omoplatalla saati sitten saanut olkapäätä menemään sijoiltaan.