The Hobbit

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana ReBolt, 08.03.2004.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Veikkaisin vastauksenkin perusteella ettei ollut, kuten ei ollut se erämaassa vilahtava autokaan.
     
  2. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siis tarkoitat että miekka ei ollut sininen tarkoituksella vai ei?
    Hyvin vaikea uskoa ettei leffan jokainen frame olisi tarkoitettu olemaan niinkuin pitää. Hyvää postproductionia kun tehdään niin koko elokuva mennään frame-by-frame useamman ihmisen toimesta. Toki silti on mahdollista että jotain jää huomaamatta, mutta se on erittäin epätodenäköistä. Sen sijaan vitsin vuoksi kuvaan voi jäädä vaikka mitä.

    Miekan väri on todenäköisesti päätetty palaverissa joskus 90-luvun lopulla ;)
     
  3. Kirvasto

    Kirvasto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2004
    Viestejä:
    510
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epäilen kyllä tuota vahvasti. Toki en ole käynyt katsomassa Hobbitia helsingin Finnkinolla enkä Tavastialla, mutta tiedän että live konserttien äänenvoimakkuudet ovat PA:n edessa noin 110-115 dB(C) keskimääräisellä tasolla, jolloin huiput ovat 125-130 dB(C). Näillä voimakkuuksilla korvat soivat loppuillan ellei käytä kuulosuojaimia. Lujimpien keikkojen jälkeen korvat ovat aivan "tukossa" eli kuulokynnys alenee hetkellisesti ja voivat soida jopa viikon, mutta tämä näin lujalla musiikkia ei yleensä soiteta Suomessa.

    Elokuvateattereiden referenssitasolla huipputasot ovat "vain" 115-120 dB(C) eikä tuo aiheuta ainakaan minulla edes hetkellistä korvien soimista. Syy miksi elokuvien äänet voivat kuulostaa konsertteja lujemmalta johtuu äänen spektristä. Elokuvissa myös keskiäänet ovat lujalla, kun konserttien äänessä on yleensä aika reilu bassokorostus ja vaimea keskialue.

    Toinen asia joka vaikeuttaa äänenvoimakkuuden arviointia on äänen kesto. Mythbusters mittasi joku aika sitten 9mm pistoolin äänenvoimakkuudeksi 160 dB peak, ja äänenvaimentimen kanssa 128 dB peak. Veikkaisin että jokainen joka kuulee tuon äänen luulisi sitä reilusti hiljaisemmaksi, koska se on kestoltaan niin lyhyt. Millisekunnin kestävä 160 dB vastaa ääniteholtaan sunnilleen sekunnin mittaista 130 dB ääntä.
     
  4. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoinpa sellaisen käyntiin kumminkin: Elokuvateattereiden äänenvoimakkuudet :p
     
  5. j-boy

    j-boy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2010
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rouvan kanssa käytiin katsomassa tämä raina Tampereella Plevna 4:ssä. Äänet oli säädetty sen verran kovalle, että ne voimakkaimmissa kohdissa särkyivät selvästi. Volyymit siis ylittivät salin äänentoiston kapasiteetin ja se kyllä häiritsi elokuvanautintoa. En tiedä, onko tuossa salissa sitten heikkotasoisempi äänentoisto, kuin noissa 3D-saleissa, mutta sen pystyisi varmaan ottamaan huomioon voimakkuuksia mietittäessä.

    -J
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Voisiko tätä äänenvoimakkuuskeskustelua jatkaa muualla?
     
  7. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jei. Käväsin eilen katsomassa Oulun Finnkinon teatterissa tämän leffan ja ja, mielestäni Prometheuksessa oli, ainakin Kajaanin Biorexissä, parempi 3d.

    Mutta HFR oli kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Tosin nälkä kasvaa syödessä ja 60 fps olisi varmasti poikaa se. 48 fps vielä huomaa jossain kohdissa, että vähän nykii.
    Mutta ehdottomasti tuo hfr oli ainakin meikäläisen mieleen. 3D ei kyllä jostain syystä jokaisessa kohdassa toiminut, vaan liiaksi oli niitä paperinukke tai mitä lie juttuja, joissa hahmo on hienon taustan kanssa kuvassa ja hahmo on täysin litteä. Sen lisäksi oli liikaa kohtauksia, joissa katsojaa päin lentää tavaraa. Tosin pari kohtausta jopa toimivat.

    Kyllähän elokuva oli visuaalisesti todella huikea ja 3d:n hfr:n yhdistelmä kyllä toimi hyvin. Tosin ottaisin tuon hfr:n myös 2d:n kanssa, kiitoksia. Musiikki oli jälleen kerran kerrassaan loistavaa.

    CGI:kin oli huomattavasti parempaa kuin aikanaan lotrissa, mikä ei tietenkään ole ihme, koska onhan lotrista jo kohta 15 vuotta. En edelleenkään ole cgi:n fani, mutta nyt on kuitenkin pakko todeta, että parasta ja tarkinta cgi:tä oli, mitä olen nähnyt. Se ei kuitenkaan vähentänyt paljoa cgi-hahmojen epärealistisia, kineettömiä liikkeitä sekä muovisuutta ja kliinisyyttä.

    Itse elokuvasta:
    Alku oli oikein hyvä. Mielestäni kääpiöiden musiikkiesitykset, varsinkin jälkimmäinen, olivat huippuhyviä juttuja, koska ne vievät elokuvan lähemmäksi kirjaa. Pettymys olikin sitten suurehko, kun ne taisivatkin olla elokuvan ainoat laulut.

    Sen lisäksi elokuva eteni juuri sopivan verkkaisesti ja kirjan mukaan. Vaikka juoni ei nyt välillä mennyt lähellekään kirjaa, niin elokuva on kuitenkin uskollisempi kirjalle kuin lotrin kohdalla.

    Röllipeikko ei toiminut, ei yhtään. Sinänsä tuo juonimuutos siihen, että Dol Guldurissa ei käykään Gandalf, vaan Radagast oli ihan hyvä, mutta Rölli ei vain toiminut.

    Azogin muuttaminen kirjan sivuhahmosta elokuvan pääviholliseksi ei oikein ollut meikäläisen mieleen. Siitä tuli ihan liiaksi mieleen ykkösLotrin pääpähisörkki. Tietenkin joku pääpahis elokuvaan piti saada, mutta en sitten tiedä oliko tuo miten hyvä muutos. Tosin enpä osaa parempaakaan sanoa. Kuitenkin pahin moka oli se mikä lie örkkikuningas ja se taistelu. Ihmeellistä akrobatiaa kävelysilloilla ja yhdellä sellaisella luolan seinämää alas laskeminen. Huoh. Onneksi sellaista ei ollut liikaa.

    Klonkku-kohtaus oli kaikin puolin hyvä ja nyt Klonkun hahmokin toimi paremmin kuin lotrissa. Harmittaa vain se, että sellaista pimeitä käytäviä pitkin juoksemista ei elokuvassa ollut. Ellen väärin muista, niin kirjassa käytävät olivat pimeitä ja Bilbokin joutui harhailemaan niitä pitkin. Elokuvassa ryhmä menee vuoren sisään, tippuu lattian läpi örkkikaupunkiin ja taas sieltä tippuu pohjalle ja sen jälkeen juoksevat pari käytävän pätkää ja ovat ulkona. Itse koko ajan odotin, että Bilbo joutuisi harhailemaan pilkkopimeässä ja sieltä sattumalta löytäisi sormuksen ja sen jälkeen ajautuisi pilkkopimeän järven rantaan. Nyt ei edes tuota pimeyttä ollut, vaan (kuten elokuvissa yleensä) pimeä on jotain hämärän ja päivänvalon väliltä. :)

    Mutta olin kuitenkin huomattavasti tyytyväisempi tämän elokuvan jälkeen kuin ykköslotrin jälkeen. Missään vaiheessa en pitkästynyt ja hiljaisia ja rauhallisia kohtauksia olisi voinut olla paljon enemmänkin. Ehkä sitten pidennetyssä versiossa. Ja nyt pitää todeta, että kirja ei missään mielessä ole liian lyhyt kolmeen elokuvaan. Kahdella elokuvalla olisi ehkä just ja just voinut kirjan juonen juosta läpi. Nyt on mahdollista kertoa kirjan tapahtumat kokonaan (mitä ei lotrissa voinut lähellekään tehdä. En halua siihen enää niin palata, mutta esim. Gandalfin 17 (tai 14) vuoden kiertäminen pitkin maita ja mantuja on elokuvassa typistetty näyttämään yhdeltä illalta.) ja sen lisäksi myös laajentaa elokuvaa kertomalla hieman muista Keskimaan tapahtumista. Toivon vain kuitenkin, että liiaksi ei lähdetä sooloilemaan ja juonta muuttamaan, vaan pysyttäisiin Tolkienin jo hienossa tarinassa.

    Neljä tähteä ja papukaijan merkki. :)
     
  9. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olipas muovisen oloinen tämä HFR-tekniikalla ryyditetty Hobitti. Ihan kuin olisi katsonnut jotain Emmerdalen jaksoa, kun lavasteet näytti ihan lavasteilta. Ei ollut kyllä yhtään minun juttu. Toivottavasti elokuva ei ole menossa tähän suuntaan... Itse elokuva oli aika tasapaksu CGI-pläjäys, tosin en ole mitenkään tämän aiheen fani. Elokuva tuntui todella pitkältä kaikin puolin.

    **/*****
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Emmerdalea varten on kuitenkin rakennettu ihan kokonainen kylä, joten eipä nyt vedetä tätä mainiota sarjaa tähän fiaskoon.

    Tarkoitit varmaan Kauniita ja rohkeita... ;)
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2013
  11. Jusa74

    Jusa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2005
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika moinen pettymys oli.Leffa oli omasta mielestäni verrattuna Taru Sor.......... oli huonompi.Blu-ray katsottuna teitenkin oli kuva+ääni maailma ehkä parempi (verrattuna Taru Sor.... DVD).Mutta silti petyin kyllä itse leffaan. Ehkä kaks tähteä (kolme jos ei ota huomioon ajempia) .
     
  12. Fitzgerald

    Fitzgerald Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2004
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain syystä en koskaan vaivautunut katsomaan elokuvaa teatterissa, mutta nyt tuli paikattua aukko sivistyksessä, kun leffa ilmestyi Xbox Video palveluun vuokrattavaksi, ja tarvitsi vain vaivautua painamaan nappia. HFR/3D puolesta en siis voi kommentoida mitään muuta kuin, että HFR-versio tekisi mieli nähdä, mutta 3D versiota ei.

    Itse elokuva oli kuitenkin positiivinen kokemus kaiken siitä luetun negatiivisen kommentoinnin jälkeen. Elokuva ei tuntunut liian hitaalta tai pitkältä, päinvastoin itselleni sopii paremmin tällainen rytmitys, jossa aloitetaan rauhallisemmin, ja sitten kiristetään vauhtia loppua kohden. Toki kotiteatterin suosikkinojatuolissa on helpompi katsoa 3:n tunnin leffa kuin elokuvateatterissa. Myös lähdemateriaalin keveämpi ote LOTR:iin verrattuna oli hyvin tiedossa etukäteen.

    CGI-efektit ovat kehittyneet kymmenessä vuodessa, mutta Klonkku oli luontevuudessa edelleen askeleen muita CGI-hahmoja edellä. Lisäksi hienostakin CGI:stä puuttuu vielä se jokin konkreettisuuden tuntu, joka pienoimalleissa ja lavasteissa parhaimmillaan voi olla.

    Jostain syystä Ian Holm Bilbona näytti The Hobbitissa nuoremmalta kuin Ian Holm Bilbona The Fellowship of the Ringissä, vaikka samoja syntymäpäiväjuhlia kaiketi oltiin alkukohtauksissa järjestelemässä. Ilmeisesti vähän liikaa maskeerausta tai photoshoppia tai kumpaakin.

    The Hobbitin kohdalla lopullisen arvion voi antaa vasta sitten, kun kaikki kolme osaa on nähty, tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen näytös.

    Tähtiä 3,5 viidestä.
     
  13. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tulipa katsottua nyt uudestaan tämä BD-versiona. Harmi tosiaan, kun en saanut oikein tilaisuutta nähdä sitä 48fps 3D versiota. Se perus 3d versio näytti kyllä tosi sekavalta paikoitelle, varsinkin verrattuna nyt katsomaani perus 2d-versioon. Vaikka olisi katsellut naama kiinni ruudussa leffaa, niin se on silti jotenkin paljon miellyttävämpi nopeiden toimintakohtausten osalta. Tuli myös ihan vaan mieleen taas tämä frame-keskustelu ja oma kummastukseni siihen, miten tuo 24fps voi häiritä joitain katsojia niin kauheasti, että siihen kiinnittää huomiota joka kerta. Yritin katsella jotain sopivia kohtia, josko niissä huomaisi itsekin liiallista nykimistä tms. Se on kai sitten silmä niin tottunut siihen liikkeeseen, että sitä ei välttämättä rekisteröi. BD-kuva on kuitenkin muutoin niin hyvin onnistunutta tässä leffassa. Pahemmin minua vaivaa perus 3d, joka näyttää minusta monesti kaikkea muuta kuin sulavalta. Liekö sitten silmälaseilla tekemistä asian kanssa, kun niitä joutuu pitämään yhdessä niiden kidutuslasien kanssa.

    Elokuva itse ei ainakaan ollut huonontunut tässä välillä, ja ne mukana tulleet blogit olivat ihan hauskoja. Ne kait voi katsella helposti juutuubistakin/virallisilta sivuilta, mutta kiva, että ne olivat tuossa mukana. Toinen juttu, mitä mietin oli se EE-versio. En kyllä osaa oikein sanoa, että mitähän siltä mahdolliselta EE-versiolta odottaa. Tuossa oli nytkin niin paljon extraa ja kohtauksia sormuksen ritareista, joita oli siirretty hobittiin. Kaipa senkin voi ostaa, jos siitä tulisi joku kiva spessupainos.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Uusintakatselu 2D:nä paljasti, että tämä on todella venytetty ja sisällötön tarina, jonka ainoa viehätys oli toimivassa 3D:ssä. Uusintakatselulla arvosana 1/5.
     
  15. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 357
    Saadut tykkäykset:
    30
    There and Back Again -leffaa ei sitten tule. nimittäin tänään Peter Jackson Facebookissa:

    Inside Information...

    Our journey to make The Hobbit Trilogy has been in some ways like Bilbo's own, with hidden paths revealing their secrets to us as we've gone along. “There and Back Again” felt like the right name for the second of a two film telling of the quest to reclaim Erebor, when Bilbo’s arrival there, and departure, were both contained within the second film. But with three movies, it suddenly felt misplaced—after all, Bilbo has already arrived “there” in the "Desolation of Smaug".

    When we did the premiere trip late last year, I had a quiet conversation with the studio about the idea of revisiting the title. We decided to keep an open mind until a cut of the film was ready to look at. We reached that point last week, and after viewing the movie, we all agreed there is now one title that feels completely appropriate.

    And so: "The Hobbit: The Battle of the Five Armies" it is.

    As Professor Tolkien intended, “There and Back Again” encompasses Bilbo’s entire adventure, so don’t be surprised if you see it used on a future box-set of all three movies.

    Before then however, we have a film to finish, and much to share with you. It’s been a nice quiet time for us—Jabez and I happily editing away in a dark cave in Wellington—but those halcyon days are quickly coming to an end. It will soon be time to step into the light. Expect to see and hear much about The Hobbit: The Battle of the Five Armies in the coming months.

    And there’s also The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Cut, which we’re in the process of finishing, with over 25 mins of new scenes, all scored with original music composed by Howard Shore.

    It’ll be a fun year!
     
  16. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 357
    Saadut tykkäykset:
    30
    virallinen tiiseri:
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Nelosen tallenteelta katsoin tämän nyt. Ihan hauska ja viihdyttävä seikkailun aloitus, joskin liian pitkä. Alussa oli sinänsä tarpelliista joutokäyntiä liian paljon. Oli virkistävää nähdä Vladimir Putin taas välillä ilman valepukua. Elikkäs Gollum. ***½/*****. Jospa sitä piakkoin jatkaisi sillä seuraavalla osalla. Nelosen aika kelvolliselta HD-tallenteelta katsoin.Tallenteesta riippumatonta suttuisuutta kylläkin oli toisinaan runsaasti.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2023