Kuinka monta elokuvaa vuodessa?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Vole, 31.12.2011.

  1. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi on ehkä huono sana tässä mielessä, sillä se ei nyt tarkoita uutta julkaisuvuodeltaan vaan minulle uutta nähtyä. Tämän vuoden uusia julkaisuja olisi ehkä n. 70 ja loput ovat sitten vanhoja leffoja alkaen 40-luvulta nykypäivään joita ei ole aiemmin nähty. Osittain opiskelun takia ja osittain oman sivistyksen vuoksi. Esim. Cleverin totaalisen taunouden ansiosta menin ja katsoin piruttain nuo DePalman tunnetuimmat tuotokset läpi, jos jotain tästä "nerokkuudesta" olisi mennyt ohi. Ei ollut.

    Sitten myös välillä tulee katsottua ihan maakohtaisesti noita leffoja ja sieltähän tuntemattomia ja uusia leffoja löytyykin.

    Mutta vaikka kyseessä olisikin vain uusien julkaisujen katsomista niin sanoisin että nykypäivänä tehdään ihan samalla hyvä/huono suhteella leffoja kuin ennenkin, mutta porukalla ei vielä ole nostalgia kakkuloita päässä että voisi sanoa kuinka ennen oli paremmin.
     
  2. Homeboy

    Homeboy The Collector Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.07.2003
    Viestejä:
    504
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kuukautta jäänyt päivittämättä tänne, mutta marraskussa yhteensä 32 kpl uusia elokuvia katsottuna. Vuoden saldo ennen viimeistä kuukautta on 243 aiemmin katsomatonta elokuvaa. Hieman projektiluontoinen ollut kyllä tämä vuosi näiden osalta. Listan pito vaikuttaa kyllä selkeästi katselutottumukseen ja tämän jälkeen tiedänkin melko varmasti, että tämän vuoden luku tulee olemaan se maksimiluku uusissa, aiemmin näkemättömissä leffoissa.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Mielenkiintoinen ketju ja aihe. Rupean pitämään kirjaa heti 1.1.2013 alkaen.
     
  4. mikaw

    mikaw Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2003
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vaiheessa 315 leffaa. En nyt osaa äkkseltään kuinka monta uutta ts. katsomatonta on, mutta on niitä aika paljon vaikka saisi olla enemmänkin. Luultavasti muutama leffa vielä tulee nähtyä, mutta toki reilusti alle 365. Tämä voi olla jopa hyvä juttu, vaikka on tässäkin jo tullut aika paljon tv:tä katsottua :eek:. Jossain määrin on valinnat olleet vähän heikkoja, mutta sille ei oikein voi mitään.

    Tuosta aikaisemmassa keskustelusta tuli mieleen,e ttä kyllä lista ainakin itsellä vaikuttaa, mutta ilman sitäkin tulisi leffoja katsottua ainakin nyt suht' paljon. Ilman digi-boxia olisi määrät kyllä ihan eri tasoa ja olisi varmaan tullut katsottua kaikki katsomattomat DVD:t. SE itseasiassa olisi muutenkin syytä hoitaa kuntoon. Tuntuu vähän hölmöltä, että on hyllyssä joku ostettu tai saatu leffa, mutta sitä ei vaan syystä tai toisesta tule katsottua.
     
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Kyllähän tuo listaus vaikuttaa, mutta onko se huono asia jos tulee katsottua enemmänkin? Tietenkin ehkä tulee liikaa ahnedittua semmoisia leffoja, joita pitäisi ehkä enemmänkin pohtia eikä vain samantien lyödä uutta pätkää koneeseen. Toisaalta kynnys katsoa erilaisia elokuvia on alempi, jolloin tulee kokeiltua myös semmoisten elokuvien katsomista, joita ei ehkä muuten katsoisi. Nyt kun aika on kortilla niin tulee oltua taas valikoivampi.
     
  6. Renny

    Renny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuoden viimeisellä neljänneksellä tuli katsottua 12 uutta leffaa. Vuoden kokonaissaldo jäi vaivaiseen 71 elokuvaan. Hyviä elokuvia tuli katsottua huomattavasti enemmän kuin aikaisempina vuosina. Kyllä se on että kaikkea ei kannata katsoa, kun aika on niin kortilla.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ehkäpä jo uskallan sanoa, etten tänä vuonna enää filmejä katso. Kahdeksan leffaketta tässä kuutta ja 144 vuonna 2012. Sadan leffan tavoite ylittyi jo siis kesällä ja silloin arvelin pääseväni loppuvuoden aikana vielä numeroon 160 asti. No siitä arviosta jäätiin kiitos erittäin kiireisen syksyn. Ei vain ollut niin paljoa aikaa tai energiaa katsoa leffoja. Monesti syksyn aikana tuli katsottua noita elokuvia "klimpeissä" eli tuli näitä parin päivän putkia, jolloin tuli katsottua paljon ja sitten olikin taas jopa pari viikkoa hiljaista. On myöskin hassua että katsoin syyskuussa viisi uutta elokuvaa, lokakuussa kuusi, marraskuussa seitsemän ja nyt joulukuussa kahdeksan.

    Ensi vuonna sitten tavoite voisi olla sama eli sata. Uskon pääseväni tavoitteeseen vasta myöhemmin, koska ensi vuosi näyttää kiireisemmältä monessakin mielessä. Lisäksi kun katson paljon elokuvia television kautta niin olen huomannut, ettei siellä näy enää hirveän usein sellaisia leffoja mitä haluaisi katsoa, koska on tullut jo katsottua moni useasti näytettävä. Uudetkin leffat nähdään yleensä teatterissa monesti, mikä vaikuttaa asiaan myös. Voisin ehkä kumminkin skarpata kotimaisten elokuvien osalta ensi vuonna.

    Pistän myöhemmin statistiikkaa, mitä kautta elokuvia tuli nähtyä yms. mitä nyt keksiikään. Ihan vain huvin vuoksi.
     
  8. Silenssi

    Silenssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.05.2009
    Viestejä:
    331
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vuoden 2012 saldo.
    246 leffaa
    - 174 BD:ltä
    - 152 omaa
    - 19 vuokrattua
    - 3 kaverin
    - 25 elokuvateatterissa
    - 46 TV:stä
    - 1 nettipalvelusta.​
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    No niin, ja turhaa statistiikkaa tästä vuodesta. Listalle kertyi yhteensä tasan 250 nimikettä, joista peräti 41 on tv-sarjatuotantokausia (osa lyhyempiä, osa pidempiä) ja loput 209 niitä elokuvia. 36 aiemmin nähtyä, loput ensikatseluita. Valtaosa on tuoreempia elokuvia, painottuen vuosiin 2010-2012, enkä eritellyt mistä ja mitä kautta katsottu.

    Ensimmäinen katsottu elokuva: Devil (2010)
    Viimeinen katsottu elokuva: 12 and Holding (2005)

    Valiojoukko, eli ne joille olen tänä vuonna antanut täydet tai lähes täydet pisteet (4,5-5/5):

    Kill List (2011)
    Old Joy (2006)
    Inglourious Basterds (2009)
    Un prophète (2009)
    The Tree of Life (2011)
    Badlands (1973)
    Angst (1983)
    Commando (1985)
    Amour (2012)

    Paskimmat, eli 1-1,5/5:

    Samurai Avenger: The Blind Wolf (2009)
    Resident Evil: Retribution (2012)
    Death of a Ghost Hunter (2007)

    Syystä tai toisesta (= tylsiä elokuvia) kesken jäivät tänä vuonna ainakin Alien vs. Predator 2, Tinker Tailor Soldier Spy ja Moonrise Kingdom, joten niitä ei listalle kelpuutettu kokonaissaldoa nostamaan.

    Että eiköhän sitä tule huomenna aloitettua heti uusi lista vuodelle 2013, ihan mukavaa puuhaa omaksi iloksi oli tämä kirjaaminen. Oikeastaan harmittaa melko paljon, ettei aloittanut jo vuosikausia sitten vastaavaa, tähän päivään saakka säilynyttä päiväkirjaa katsotuista elokuvista.
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Katsoin kaikkiaan 262 leffaa vuonna 2012. Koska noista hieman yli puolet oli ennen näkemättömiä, niin ei tuo 150 ihan pahasti metsään mennyt. Jatkan tätä tarkkailua, sillä ihan kivaahan tämä on ollut. Hyödyllistä ja yleisesti kiinnostavaa asiaa on kiva kirjoitella nettiin. Saa DVDPlazakin vähän sisältöä! :)
     
  11. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Vuonna 2012 tuli katsottua 1065 elokuvaa.

    Kestoltaan lyhyin oli Star Trekillä (2009) ja Super 8:lla (2011) mainetta saaneen J. J. Abramsin ensimmäinen ohjaus. Ilmeisesti 1998 valmistunut Japanin markkinoille tehty Coca-Cola®-mainos. Pääosassa Tony Hawk. Kesto 30 sekuntia.

    Pisin olisi ollut Ylen Areenasta seurattu Nazi Collaborators eli Hitlerin kätyrit, mutta kolmetoistaosaisen sarjan esitys on vielä kahta episodia vajaa. Näin ollen pisin on kuusituntinen seitsemänosainen dokumentti Crime Inc.: The True Story Of the Mafia (1984).

    Kaksi täysin odottamatonta pientä positiivista yllätystä pitää mainita. Underworld (2003)-elokuvan pidennetyn version USA:laisella blu-raylla on bonuksena viihdyttävä ja yleissivistävä 48 minuutin dokkari Fang Vs. Fiction, jossa on katsaus vampyyri- ja ihmissusilegendojen ja uskomusten historiaan. Löytyy myös YouTubesta.

    Nimimerkki Tromamovies on ystävällisesti laittanut YouTubeen 196 täyspitkää enimmäkseen ns. roskaelokuvaa, à la Invasion Of the Space Preachers (1990) ja Zombie Werewolves Attack! (2009). Mukana myös joitain kaikilla taiteellisilla kriteereillä erinomaista helmeä. Kuten harvinainen 84 minuutin versio elokuvasta Patterns vuodelta 1958, joka oli viimevuoden viimeinen katsottu elokuva. Itse Rod Serlingin ideoima ja käsikirjoittama Patterns on Suomessa esittämätön. Ja kyllä: Everett Sloanen esittämä Walter Ramsey on hyvinkin voinut olla esikuva Simpsoneiden Charles Montgomery Burnsille.
     
  12. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kari voitti. Ketju lukkoon?

    Jaksaisikohan sitä alkaa tilastoimaan niitä omia vuoden katsomisia tänään, tässä ja näin... nääh. Vuoden aikana tulee kyllä katsottua tuollaisia elokuviakin, joten eipä olla ainakaan vielä huolissaan! Vähentyneet ovat kyllä määrät, mutta yritetään nyt sinnitellä jotenkin. Uusia Uuno Turhapuro -elokuviakaan ei taida enää tulla, joten motivaatiot eivät ole huipussaan. Tuollaisesta huipputasosta kun pitäisi alentua katsomaan tätä nykyroinaa, niin eipä ole kliffaa.
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Näihin pitääkin tutustua. Hyvä vinkki!

    Vuoden ensimmäiset naurut!
     
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Pitää itsekin alkaa katsoa noita 30 sekunnin mainoksia ja kirjata ne listaan, tässähän tulee tonni täyteen jo tällä viikolla.
     
  15. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ "KH" taitaa katsella kaikki ekstratkin noilta kiekoiltaan. Jos kaikki leffat olisi "normaaleja" 2-3 tuntisia, niin sitähän sais paiskoa läpi vuoden täyttä työpäivää kun katselee reilun tuhat leffaa ekstroineen :D
     
  16. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Vuoden saldo 75 elokuvaa joista 61 ennen katsomattomia.

    Lisäksi paljon tv-sarjoja jotka nykyisin vievätkin aikaa leffojen katsomiselta.
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Virallinen lukema taitaa nyt sitten kenties olla 93, eli "ennustus" likimain tuplaantui. Pahoittelut niille, joiden mielestä satanen ei mennyt rikki. 81 uutta ja 12 vanhaa, mitä pidän aika hyvänä suhteena. Lisäksi katsoin parin tv-sarjan ohella myös paljon YouTubea sekä itse kuvaamiani videopätkiä.
     
  18. mikaw

    mikaw Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.07.2003
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omalta osalta lopulta tuli katsottua 338 leffaa. Olihan siinäkin nyt mennyt sitten useampi tunti aikaa.

    Tuo KH:n määrä on aika huikea. Kuinka paljon siitä on leffoja eli ei mainoksia sun muita?
     
  19. huuru

    huuru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    8
    206 Leffaa, ja parit mainokset siihen päälle vielä :)
     
  20. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, tässä tulokset 2012

    Elokuvia yhteensä: 291
    BD - 130 (45 %)
    DVD - 90 (31 %)
    Elokuvissa - 12 (4 %)
    TV - 0
    * Loput nettipalvelusta tai muita teitä (20 %)

    Elokuvista olin aikaisemmin nähnyt 78 (27 %)

    Huomioitavaa tosiaan tuo että yhtä ainutta elokuvaa en televisiota katsonut, ja vuokrattua tuli yksi elokuva. TV:stä en seurannut mitään sarjaa yms, ja kovin montaa sarjaan en muutenkaan katsonut vuodenaikana. Lyhyitä dokumentteja, tai lyhyt elokuvia en laskenut listaan. Lista kattaa siis vain kokopitkät elokuvat. Jonkun verran jäi myös elokuvia kesken, näitä en listaan lisännyt.

    Lisää tilastoja vuodelta:
    * Päiviä joina en katsonut elokuvaa - 153 kpl
    * Elokuvien tuotantovuosi -keskiarvo - 1998
    * Arvostelu keskiarvo 5,8 (1-10 asteikolla)
    - 56% elokuvista sai arvion 6 tai enemmän.

    * Jos laskee pyöristäen että elokuvien pituus keskimäärin 100 min, niin aikaa kului:
    - 437 h = 18,2 päivää