Optoma HD20

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Atheris, 04.08.2009.

  1. psst

    psst Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hah, sama juttu. Tänään sain tykin huollosta ja sama osa vaihdettu
     
  2. Juhamies

    Juhamies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iltaa,

    Tänään tuli hommattua tämä Optoma HD20 projektori.

    Laitoin laitetta tulille seinällä olevalle hyllylle ja kun laitoin laitteen päälle huomasin että kuva ammutaan osittain kattoon. Lens shiftiä kun ei ole enkä saa laitetta kallistettua näköjään kotikonstein mitenkään järkevästi että saisin kuvan seinään oikein, kun nyt puolet kuvasta on katossa :)

    Siksi varmaan pitääkin ostaa kattoteline johonka projektori pitää kiinnittää. Osaisiko joku sanoa kelpaako tämä http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=19919 teline kyseiselle laitteelle. Tuossa näköjään on "nilkka" jolla saa säädettyä itse laitetta niin että kuva tipahtaa katosta alaspäin seinälle :)

    Vähän vaikeasti selitetty ehkäpä...
     
  3. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laite projektori roikkumaan hyllyn alle (tai kattoon) ja käännä kuva oikein päin projektorin valikoista.

    Tuollainen teline riittää hyllyn alle asennukseen:

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=2481

    Jos kirjahyllyyn ei halua thedä reikiä voit rakentaa esim. MDF-levystä kehikon (tyyliin U väärinpäin, tai kehikko) johon voit asentaa projektorin jos haluat pitää sitä hyllyn päällä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2011
  4. Antti_R

    Antti_R Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0

    Sitä tykkiä ei kyllä pidä kallistella mihinkään vaan sijoittaa tykki niin että kuva on halutussa kohdassa tykin ollessa vaakatasossa. Jos kuvan oikoo sähköisesti niin silloin yläreunassa on eri määrä vaakapikseleitä kuin alareunassa ja se ei tee hyvää kuvalle. Tietty jos hyväksyy geometriavirheen (vinot sivut) niin haitta ei ole kovin suuri.
     
  5. Juhamies

    Juhamies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    No aika vaikeeta tuo asentaminen sitten on jos noin on tarkoitus näitä asentaa. Tai sitten siis löytää tarpeeksi hyvä kattoteline. Tämä on ensimmäinen projektorini joten kokemusta näistä ei ole, eikä varsinkaan asentamisesta :OI

    Viikonloppuna varmaankin hakemaan verkkokaupasta tuollainen kattoon asennetteva teline ja sitten sumplitaan miten ja mihin kohtaan se asennetaan.

    Tällä hetkellä laite on hyllyn päällä ja kuva on miten on mutta ei tähän hätään parempaankaan pysty.

    Tulen varmaankin kyselemään tarkempia neuvoja täältä kunhan vkloppu koittaa ja olen lukaissut ketjun toisen kerran läpi.
     
  6. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Puhumattakaan siitä, että kuvaa ei saa kauttaaltaan teräväksi mikäli linssi ja kangas eivät ole samassa pystylinjassa. Tämä pätee kaikkiin projektoreihin.

    Ilman linssinsiirtoa (lens shift) olevat projektorit ovat hyvin tarkkoja asennuspaikastaan kankaaseen nähden, pysty/vaakasuunnassa ei juuri liikkumavaraa ole.
     
  7. Juhamies

    Juhamies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkä. Päätin että käyn ostamassa tämän http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=19919 kattotelineen ja alan mallailemaan ja vähän mittailemaan. Tykki olisi tarkoitus asentaa kuitenkin 3m -> kankaasta/seinästä.

    Eli homma kandee varmaan hoitaa niin että ensin mittaillaan mihin kohtaan teline/tykki asennetaan, eli tässä tapauksessa koitetaan tähdätä keskelle olohuoneen seinää jolle kuva heijastetaan. Sen jälkeen katsellaan sopiva korkeus muuttamalla telineen säädettävää korkeutta että tykkiä ei käännellä eikä väännellä mihinkään vaan se asennetaan niin suoraan kuin mahdollista.

    Sitten kun teline ja projektori on asennettu ja kuva halutulla korkeudella seinällä aletaan pohtimaan screeniä/pintaa mille kuva heijastetaan.

    Meneekö tämä nyt suunnilleen oikein että kuvaa ei tarvi ohjelmallisesti tykin asetuksista jälkeenpäin korjata? (trapedzoid jnejne)
     
  8. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Juu. Kuva on sitten kohdallaan kun seinältä mitaten kaikki mitat on "suorat".


    Kuva voi olla vaikka miten vinossa, mutta kun kaikkien sivujen mitat on samat niin ollaan jo lähellä oikeaa :)
     
  9. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Nyt on Juhamiehellä oikea ote. Huomioi vielä se, että kuva-ala pienenee kun screen/kangas tulee irti seinästä. Itellä meinasi käydä köpelösti, kun vähäinen zoom oli jo liki käytetty ja screen tuli noin 5 cm seinästä irti...
     
  10. Juhamies

    Juhamies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kattoteline tuli haettua eilen verkkokaupasta. Tarkoituksena oli että tänään kasaan sen ja alan mittailemaan sijaintia telineelle ja tykille.

    Asun kaverini kanssa samassa kämpässä ja tänään sain viestin häneltä että eräs ystävä tulee auttamaan asentamisessa. Laitoin viestiä takaisin että ei tarvi tulla että tänään EI varmaankaan vielä lähdetä asentamaan laitteita että haluan mitata mahdollisimman tarkkaan kaiken että ei tarvitse jälkeenpäin enää säätää.

    Noh, tulin töistä kotiin niin täällä jo poranterät pyörii ja projekti on täydessä vauhdissa.

    Mitään ei ilmeisesti ole mittailtu että kuva saataisiin edes keskelle heijastettavaa seinää. Ei heijastusetäisyyksiä ei yhtään mitään. Ei ole vaivauduttu lukemaan netistä foorumeilta neuvoja eikä mitään, kuten tätä ketjua, ei ohjekirjasta minkäänlaista tietoa juurikaan.

    Täällä kämpässä on ollut seinällä kämppiksen veljen ensimmäinen projektori, joka oli ISO!(about 4v sitten) Ja sen mukaan ovat sitten lähteneet päättämään että heitetään tähän se kattoteline kiinni.

    Alkoi vituttamaan sen verran paljon että en mennyt sen enempää edes olohuoneeseen kattomaan mitä siitä touhusta tulee.

    Tarkoituksenani oli siis nimenomaan asentaa teline ja laite niin tarkkaan että itse tykin säädöistä ei enää tarvitsisi säätää kuvan virheitä, trapetsoidia and shit.

    Juuri kun kuuntelen mitä olohuoneessa keskustellaan niin siellä on juurikin kuvan muokkaaminen menossa että sen saisi "suoraan".

    Niin rankka vitutus päällä että luultavasti revin koko paskan huomenna alas katosta ja pääsen sanomaan että "mähän sanoin että homma hoidetaan tarkasti..."
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2011
  11. Juhamies

    Juhamies Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin nyt alkaa olemaan hyvällä mallilla asiat. Xbox 360 on kiinni ja kytketty. Leffat saatu toimimaan striimattuna pc -> x360. Muuta sit ei tähän hätään tarvitakaan.

    Vielä kun saisi jotenkin säädöt kohdilleen (brightness/contrast jnejnejne). Oon aina ollut superhuono noiden säätämisen kanssa. Aina kun uusi telkkarikin tullut taloon niin kirkkautta on ehkä vähän pienennetty ja thats about it :)

    Jos lähden säätelemään niitä niin saan yleensä jotenkin ihmeellisesti aina kaiken ihan sekaisin.

    Kirkkautta nyt pudotin 50 -> 30, ehkä vähän liian tumma kuva ainakin kun TDU2 pelailin boxilla, joten ehkä sellanen 35 vois olla sopiva. Alkoi silmiä oikein särkemään kun piti alkuun tuossa 50:ssa tuon brightnessin.

    Kuva on terävä ja en ole huomannu mitään ongelmaa muutenkaan. Vielä on hienosäätöä vähän tykin kanssa että saan sen täysin suoraan mutta muuten alkaa olla valmista jos noita säätöjä ei lasketa. Peli ja leffakäytössähän tuo tulee olemaan pääasiassa, ja joo, onhan se aina katsojan silmistä kiinni miltä kuva näyttää :OI:eek::thumbsup:
     
  12. golemi

    golemi Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Sellaista pientä probleemaa on mulla HD20 tykin ja Popcorn hour c-200 soittimen kanssa. Popparista kaikki muut 1080 kuvamoodit paitsi 1080p/24p aiheuttaa tykin kuvassa (huom vain popparin menussa) erikoista "säkenöintiä" ja sitä että 30-60sek välein kuva katoaa ja tykki hakee kuvalähteen pikaisesti uudelleen (tätä tekee muuallakin kuin menussa). Hommassahan ei muutoin mitään, käytän tuota 1080p/24p kuvamoodia aina koska kuva on silloin erittäin hyvä ja mitään säkenöintejä ei näy, mutta osa leffoista toistuu nykivinä johtuen ymmärtääkseni juuri tästä 24p tilasta. Ongelman huomaa erityisesti kun kamera liikkuu tasaisesti sivusuunnassa niin noin sekunnin välein video ottaa sellaisen juuri silmin havaittavan nopeutuksen, varmaan tiedätte mistä puhun ja se on niin helvetin ärsyttävä kukn siihen alkaa väkisin oikein keskittyä. Tämä nykimis ongelma poistuu kun popparista ottaa käyttöön jonkun muun kuvatilan kuin 1080p/24p mutta se aiheuttaa kuvan katoilun videontoiston aikana :| Mielestäni olen koittanut popcornista säätää asetuksia kaikilla mahdollisilla yhdistelmillä, lähinnä siis kuvatilaa ja framerate syncciä mutta tuota joidenkin leffojen/videoiden nykimistä en ole saanut kuriin. Neuvoja kaipaisin
     
  13. kaiq

    kaiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Onko muuten mitenkään mahdollista (esim tällä tykillä, tai järkevänhintaisella oheislaitteistolla/ratkaisulla) sellainen ratkaisu, että tykin kuvakoko on toki se esim 100", mutta katsoessa telkun perus SD lähetyksiä sen voisi ohjelmoida, että se kuvakoko on esim 50" eli muu ruutu on mustaa, mutta itse digitv:n kuvakoko muuttuu maltillisemmaksi esim 50" kooksi. En keksi telkulle mitään paikkaa jos tykin ostan ja kuitenkin olisi hyvä edes joskus dokumentteja ja uutisia telkusta katsoa ja tuntuisi hassulta katsoa SD-puuroa 100" kuvakoolla.
     
  15. psst

    psst Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Optoma käynyt taas huollossa, edellinen kerta tasan vuosi sitten. Onko tämä mun yksilö täysi susi?
    Muutenhan tossa ei olis mitään, mutta takuuhuollon hitaus harmittaa.
     
  16. Japa79

    Japa79 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.08.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on käynyt huollossa kaksi kertaa, loppuvuodesta ja nyt keväällä. Ekalla kerralla vaihdettiin ainakin photosensori, enkä nyt muista mitä muuta mutta oli huollossa yli 2kk. Tuli huollosta, toimi noin 3 viikkoa ja eiku takas huoltoon. Tällä kertaa vaihtoivat lampun, ei kuulemma muuta vikaa. Huolto kesti reilun kuukauden.... Eilen se sitten hajos taas, kuulu possahdus ja pimeni. Lähtee kyllä päälle mutta kuva on epätarkka ja koko laite tärisee ja pitää ääntä. Ja esim. kun tarkennat kuvaa käsin, mootori kääntää sen zoomauksen takas. Mikähän tässä tälläkertaa on vikana? Ihme vekotin....
     
  17. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän vittu tossa tykissä nyt on. Ei löydä kuvalähdettä. HDMI-piuha on pitkä 10 m. Voiko johtua siitä? Samalla johdolla kuitenkin näkyy kuva telkkarista. Kokeiltu kahdella eri blu-ray soittimella ja sama juttu kummallakin. Tykki siis lähtee päälle ja kuva tulee tykistä, mutta ei siis löydä lähdettä. Onko tykki paskana vai enkö osaa nyt jotain yksinkertaista juttua? Tykki ostettu käytettynä ja kerran sain siihen kuvan nopeasti näkymään, mutta kuva oli melko rakeinen. Tuli varmaan SD:nä.

    Jaa, että sitten 2 m paskakaapelilla kuvaa näkyikin. Voiko tuollainen verkkokaupan "HD" hdmi kaapeli on niin paska, ettei sen takia tykki löydä signaalia?
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2012
  18. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vika oli sitte verkkokaupan paskassa HDMI-kaapelissa. En osta enää mitään kaapelia kys. paikasta. Hain Clasulta 10 m uuden kaapelin ja heti rupesin toimimaan. Kaikenlisäksi kaapeli maksoi 30 € kun verkkokaupan toimimaton kaapeli maksoi 40€. Kuvanlaatukin on hyvä.
     
  19. Snowfly

    Snowfly Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voin ihan kokemuksella sanoa että aina ei se hyvä kaapelikaan pelasta kun ollaan jossain 15m matkalla. Kerta HDMI lähtösignaalin taso vaihtelee helvetisti eri laitteiden väliilä. Tämä tuli huomattua omassa järjestelmässä jossa lähteen vaihdon jälkeen tuli aivan ihme vikoja kuvaan yms. Aktiivi HDMI-vahvistimetkaan eivät auttaneet paskan vertaa... Nytten ollaan sitten langattomassa ratkaisussa Vizion XWH-200 joka toimii :)

    Sitten ne jotka kyseli mikä on photosensori tossa optomassa... niin se on värikiekon kohistuksen hoitava opto sensori... sama sensori myös tunnistaa sen pyöriikö värikiekko vai ei... ja jos se ei tunnista värikiekon pyörimistä niin vikakoodia pukkaa...
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2012
  20. tepi_

    tepi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisko tämä hd20 hyvä ensimmäiseksi fullhd tykiksi käytettynä? +1500h lampputunneilla? Näissä ilmeisesti ainakin on vähemmän vikaa ollut verrattuna epsonin eh-tw3200:seen. Mutta kuvanlaadussa ilmeisesti häviää tuolle epsonille? En tarvitse linssinsiirtoa ja tämä on kooltaan hieman huomaamattomampi sijoittaa esim. hyllyn alle. Onko järkevä ostos ps3 pelaamiseen ja elokuvien katsomiseen semivaloisessa olohuoneessa? Ja mitähän kannattaa maksaa käytetystä edellämainituissa tunneissa?