DIY sohvapöytä subbari?

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana Neon valo, 23.12.2012.

  1. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo.

    Tuli idea että rakennan subbari sohvapöydän siten että: Mulla on valmiina 54L refleksi kotelo ja siinä on vanha cerwin-vega AI10 elementti. kotelo on muistaakseni tehdastekonen ja 20mm lastuvelvystä tehty, näyttäis olevan puuviilu siinä päällä, mutta kotelon ulkonäkö on ruma kun piti saada sisustukseen sopiva sävy ja epäonnistunut petsaus teki siitä senverran ruman että jotain teen sille.. Maalaa ehkä vain mattamustaksi kunhan hion sen kaikinpuolin kuntoon.. (en vielä tiedä saanko sen viilun siitä pois vai hionko sitä senverran että puupinta näkyy..)

    No itse asiaan.
    Ajattelin tuohon koteloon sitten kiinnittää kotelon ulkomittoja hieman suuremman puisen levyn joka nyt toimisi pöytänä ja subbarikotelo saa alleen 60mm korkeat kalusteljalat.
    Eli tämä kotelo toimisi alaosana tälle pöydälle, koteloon itseensä ei tulisi muutoksia kuin ulkoisesti.
    Myös piuhaongelma tässä tulee, eli kaksi piuhaa täytyy saada piilossa menemään vahvistimelle, mutta jos ne saisi maton alle niin näkyvää piuhaa ei olisi kuin aboit 30-40cm ja ne saisi vaikka kaapelikourulla piiloon, jos ei maton alle niin joku metrin verran olisi näkyvää piuhaa lattialla..

    Subbarin käyttö olisi pääasiassa leffat. Olen tietenkin huomioinut sen että se mahdollinen kaljatölkki saattaa vähän täristä siinä päällä joka on tietenkin vähän harmillista.
    Olen jonkuverran koittanut etsiä subbarille kunnon sijoituspaikkaa mutta mistään en ole löytänyt tässä kämpässä hyvää paikkaa kunnes, siirsin sen tuohon keskelle telekkarin ja sohvan väliin ja elementti tv-tasoon päin.

    Onko kukaan tehnyt sohvapöytä subia :D? olisi kiva kuvia ja kommentteja saada.
     
  2. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki tarpeet tuohon pakettiin kyllä olisi valmiina. (löytyy varaston nurkista) pöytälevykin on 25mm paksua ilmeisesti viilutettua lastulevyä josta joutuisi ottamaan sirkkelillä toisesta päästä ~20cm siivun pois, niin silloin subbari kotelon jokaisen reunan yli tulisi about 10cm lippa kyseistä pöytälevyä.

    Subbarikotelon ulkomitat on siis: 60cm x 40cm x 32cm ( P, T, K )
    ja kotelon pääle ruuvattavan levyn mitat tulisi siis olemaan 80cm x 60cm x 2,5cm
     
  3. skige

    skige Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    https://www.dvdplaza.fi/forums/show...-XXLS-12-Jalkarahiin?highlight=sohvap%F6yt%E4

    Tuolla on vähä aiheeseen liittyvää...

    Omasta tekeleestä on kuva viestissä 5. Muuten oli hyvä systeemi mut sijoitus huoneen keskellä ei ole ehkä paras mahdollinen. Kannattaa koeponnistaa supparia kyseisessä kohdassa mihin pöytää suunnittelet ennen suurempia rakennelmia. Voi olla että subi ei soi toivotulla tavalla tai sitten soi oikein hyvin, siihen kun vaikuttaa moni seikka.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2012