Galvaaninen erotin -> ei signaalia

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana thoumas, 14.11.2012.

  1. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tere!

    Kotiteatterissamme on nyt jonkin aikaa ollut tämä surullisen kuuluisa "maalenkki". Kaikki kaiuttimet särisevät, mutta kun Canalin boxista ottaa antennijohdot irti, surina loppuu. Kaikkia mahdollisia keinoja on mielestäni testattu eikä vaikutusta asiaan. Ainoa millä surina on lähtenyt on galvaaninen erotin, mutta se kadottaa signaalin.

    Mistä toi signaalin katoaminen vois sitten johtua? Voiko satelliittiboxiin laittaa galvaanista erotinta? Meillä noi johdot tulee siis suoraan lautasantennista autotallin kautta boxiin eli ei ole seinään plugattavaa mallia. Lisäksi johdot on "kierretävää" mallia ja erottimissa on sovittimet. Näiden ei kuitenkaan luulisi vaikuttavan asiaan? Oon testannu laittaa erottimet kaikin mahdollisin keinoin kiinni, mutta ei vaan signaalia.

    Voisiko sellainen systeemi auttaa, että lautasantennista lähtee vain yksi antennijohto, mutta se jaetaan kahteen johtoon jollakin erottajalla. Näin vaan tälläsen asetuksen tossa boxin asetuksissa ja mietin että voisko auttaa.

    Meillä on siis tällänen galvaaninen erotin, jossa on tämän tapaiset sovittimet.

    Kiitos!
     
  2. jjtr

    jjtr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Galvaanista erotinta ei voi käyttää satelliittisignaalille. Onko Canalin boksissa myös terrestiaaliantenni kiinni. Jos on niin tähän voi laittaa erottimen.

    Onko satelliittikaapelin liittimet oikein asennettu = suojasukan karvat ei ota kiinni keskijohtimeen?
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2012
  3. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole sitten ihmekään, että signaalia ei tule :D

    Ei ole terrestiaaliantennia kiinni. Taloudesta kyllä löytyy sellanen, mutta se on toisessa tv:sä kiinni. Kaapelien liittimet pitäis myöskin olla ihan kunnossa.
    Olisko enää mitään ideaa, joka voisi auttaa. Lievästi sanottuna melko persiistä toi surina :D

    Kiitos!
     
  4. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vika on - kuten itsekin toteat - maalenkki. Sen estää siten, että kaikki teatterisi laitteiden virtalähteet ovat samassa maadoitetussa pistorasiassa. Myöskään johtojen suojavaipat tai boksien metalliosat eivät saa olla kosketuksissa metalliosiin (esim lämpöpattereihin) ja sitä kautta maahan. Usein tietokone on hurinan syy.
     
  5. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Surina saatiin loppumaan ja kuva näkymään muutama viikko sitten.

    Homma alkoi selvitä huomattuamme, että kun Canalin rinnakkaisboxista (yläkerrassa) otti antennijohdot irti, surina loppui alakerrassa. Päätimme sitten asentaa molemmille boxeille omat lautaset ja nyt pelittää kuin unelma. Kuulemma ensimmäinen kerta asentajille, kun rinnakkaisboxi aiheutti surinan. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :)