Dexter (2006–2013, Showtime)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 26.11.2006.

  1. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmeen vähän ollut Plazalla puhetta Dexterin uusimmasta kaudesta, vaikka meidän laatulehdistömmekin on tästä uutisoinut (http://www.iltalehti.fi/viihde/2012112016352370_vi.shtml). Seitsemän kausi on kuitenkin ollut parasta Dexteriä muutamaan vuoteen. Dexterillä on pidetty sopivasti monta rautaa jatkuvasti tulessa. Debran ja Dexterin väleistä voisi hieman narista, mutta ei tämä ole yhtään vähempää uskottavampi kuin kolmoskauden Pradon ja Dexterin yhteistyö.

    Aluksi kauden "pääjuonelta" vaikuttanut Isaak Sirko juttu ei oikein meinannut napata, mutta lähti kuitenkin parin jakson jälkeen hyvin käyntiin. Mukavaa nähdä että Dexterillä ei ole nyt varsinaiseva vastuksena toista sarjamurhaajaa. Mafia antaa sopivan kovan vastuksen Dexterillekkin. Kuitenkaan pelkästään tähän ei ole keskitytty liikaa, vaan monta muutakin kiinnostavaa juonta on rakennettu samaan aikaan. Ainoastaan Dexterin ja Hannahin suhde on jotain sellaista jota en olisi VÄLTTÄMÄTTÄ kaivannut mukaan. Dexterin naisseikkailut rupeavat olemaan jo niin nähtyä sarjassa.

    Mukavaa että Dexter on myös moraalisesta arveluttavampi kuin pitkään aikaan. Debille tehdyt lupauksetkin on kierrettävissä tarpeen vaatiessa. Välillä Dexterin hahmon tökkiessä muuten Michael C Hall onnistuu kuitenkin puhaltamaan hahmoonsa sitä kaivattua pelottavuutta, tunteettomuutta ja samalla sopivaa inhimillisyyttä. Hallin näyttelijätyö on pelastanut sarjan ennenkin silkalta keskinkertaisuudelta, eikä näyttelijä tee nytkään poikkeusta. Loputkin vakiohahmot jatkavat sitä samaa vahvaa linjaa. Isaak Sirkoa näyttelievä Ray Stevenson tekee hyvän suorituksen ja jatkaa Dexterin perinnettä onnistuneilla pahisnäyttelijöillä.

    Tähän asti tosiaan ollut parasta Dexteriä sitten neloskauden. Koko asetelmaan on vihdoin saatu puhallettua jotakin uutta, samalla kuin vanha viehätys (eli uskomaton koukutus sarjaan) on edelleen tallella. Nyt vain toivotaan ettei katsojilta vedetä mattoa jalkojen alta kun päästään finaaliin, tyyliin Season 5:n ikimuistoisen kammottava lopetus.
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mukavaa katseltavaa on tämä seiskakausi kyllä ollut. Mukavasti useampi stoori käynnissä yhtä aikaa ilman että lähtenyt hahmojen rönsyilemään toisista riippumattomille teille.

    Hannah McKay-stoorin olisi mielestäni voinut korvata vaikka antamalla lisää ruutuaikaa lähes täysin penkitetyille poliisikollegoille Angelille, Masukalle ja Quinnille. Laguerta on sentään edennyt BHB-keissin tutkimuksissa, vaikka hän ei varsinaisesti suosikkihahmoihini kuulukaan. Muutenkin tosiaan tuo Dexterin partner in crime-kuvio on kyllä jo varsin nähtyä kamaa kausilta 2, 3 ja 5.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Heh, mää katselen ihan täpinöissäni 1. kautta Netflixistä. Pari jaksoo vielä jäljellä. Jännää on! :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2012
  4. Peetu73

    Peetu73 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selvästi huonoin kausi menossa. Juoneen yritetään tunkea aivan liian monia käänteitä ja muutenkin koko tarina on muuttunut melkoiseksi saippuaoopperaksi. On harmi, että Dexter on menossa tähän suuntaan. Ennen tuli odotettua uuden jakson ilmestymistä, tällä kaudella ei ole niin väliä vaikka katsoisi uuden jakson viikonkin päästä. Voe voe....
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä on muuten hyvä huomio, vaikka tuota samaahan sarja on ollut alusta lähtien. Eli siis saippuasarjoissahan on sarjamurhaajia käytetty jänninä elementteinä jo pitemmän aikaa, ja nyt "yllättävä käänne" on kopioitu nykysarjoihin mutta toisinpäin: sarjamurhaajasarja onkin täyttä saippuaa. No eihän se sattumaa ole että Dexter on facebookissakin keski-ikäisten naisten suosikki.
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Bigmouth strikes again...
     
  7. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa mun mielestä tää on ihan kevyesti parasta Dexteriä useampaan vuoteen. Harmi ettei tuo trolli seuraa tätä sarjaa, tässä viimeisimmässä olisi ollut itkemisen aihetta kyseisen tyypin ajattelutavan tietäen :thumbsup:
     
  8. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dexterin 7. kausi on jo todella väsynyttä settiä. Saippuaooppera R-ikärajalla kuvaa tunnelmiani Dexterin nykymenosta tiivistettynä. Alkuperäinen (hyvä) Dexter -meininki loppui 4. kauteen kuin seinään.
    Tulee kuitenkin katsottua kun on seitsemän kauden myötä jotenkin "kasvanut kiinni" tähän. Selvinpäin ei enää kyllä mene alas; nyky-Dexteri on pakko säästää viikonloppuun.

    7. kauden näköjään pysyvä special quest star l. ukrainalaista pahista esittävä, mutta brittiläiseltä herrasmieheltä näyttävä ja ennenkaikkea kuulostava, Ray Stevenson sopii rooliinsa yhtä hyvin kuin latino-bimbolta/-stripparilta vaikuttava Lauren Vélez ja ammattikoulun sähköpuolen ainoasta tyttelistä mielikuvan antava Jennifer Carpenter Miami Metron johtokaksikoksi. Eli todella veri meni huonosti.
     
  9. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Serial-Morganin seikkailut muistuttavat nykyään puukolla varustettua Aku Ankkaa. Myönnän Dexterille erikois-Golden Globen jos sarja älyää päättää päivänsä tähän kauteen.
     
  10. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulevan 8. kauden on kerrottu jäävän viimeiseksi. Tämän 7. kauden loppu todennäköisesti pohjustaa vain viimeistä kautta. Joutaahan tuo jo loppuakin, sen verran köykäiseksi on meno muuttunut. Toisaalta enää ei voi sarjan seuraamista lopettaakaan.
     
  11. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Spoilereita en halua lukea mutta huomasin että parillakin foorumilla monet hehkuttivat tätä 7. kautta ja kovasti väittivät että se on samalla tasolla kuin muutama eka kausi.
    Itse seurailen C More Series-kanavan tahdissa eli ensi lauantaina tulee 7. jakso.

    Jos saan kysyä niin paraneeko tahti tosiaan näissä muutamassa jaksossa?
    Käsittääksenä Showtimelta on tullut jo 10 jaksoa ja sunnuntaina tulee numero 11.
     
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    En minä ymmärrä mikä tässä muka on ollut niin huonoa, kai ne on samat jotka itkee jos kausi ei etene jakso/tappo tahtiin ja vikassa jaksossa sitten "loppupahis" hieman normaalia teatraalisemmin.

    **Spoileria**
    Noin esimerkiksi tässä viimeisessä jaksossa Dexter, Hannahin myötävaikutuksella, tiedosti että se dark passanger lätinä on ihan yhtä tyhjän kanssa tai siis vain keinotekoinen oikeutus kaikille niille murhille (minusta iso juttu, niinkuin ne loppujakson teot näyttikin). Minusta se on luonnollista että Dexter ei ole enää se sama tyyppi mikä se oli parilla ekalla kaudella. Jos Dexter ikinä mitään onnellista loppua saisi niin Hannah olisi se täydellinen kumppani mutta eiköhän se ole selvää että vielä tämän kauden aikana tulee se tositilanne kun on Deb vs Hannah ja Dexter väistämättä laittaa Hannahin multiin.

    Olisi toki hienoa jos vikaan kauteen tulisikin joku pakoretki tai muuta vaihtelua, mutta pelkään että se loppu tulee menemään juuri niinkuin tuossa edellä kuvasin ja vikassa jaksossa painetaan taas reset nappia.
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2012
  13. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Finaalin promon nähneenä olisi tämän kauden paremminkin voinut käyttää. Nyt alkaa kunnon tykitys ja stop... viimeistä kautta odottelemaan :OI Tähän pisteeseen olisi voinut päästä jo muutama jakso sitten ja leikata turhat täytteet pois, sen takia nykyinen kausi oli mielestäni hieman vaisuhko. Silti Dexterfan forever :king:

    PS. ja peukut pystyyn josko sittenkin saataisiin tuo nainen vihdoin nirhattua :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2012
  14. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näit siis jo ensi sunnuntain jakson vai?
     
  15. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Hups.. promon siis. Olipas lipsahdus.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaan kyllä että Deb ihan tietoisesti lavasti tilanteen, Hannahin perustelut sille miksi ei tehnyt mitään oli todella hyvät. Dexteriltä harvinaista typeryyttä jälleen kerran kun ei viitsi edes ottaa selvää miten tilanne oikeasti meni. Erityisesti kun Deb kunnostautui muutenkin jaksossa lavastamistaidoissaan niin minusta tuo ei ollut kovin vaikea päätellä.
     
  17. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa niiiin saippuaoopperalta, kuka tämmöstä sontaa edes katsoo?
     
  18. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei spoilauksia promosta kiitos. Jos haluatte pilata oman katselunautinnon katselemalla jotain finaalin promoja etukäteen, niin ei tarvitse pilata meidän muiden.

    Nämä kaksi viimeistä jaksoa ovat olleet vaihteeksi todella hyviä. Etenkin tämä viimeisin oli parasta Dexteriä pitkään aikaan. Minäkin ajattelin samantien että Deb järjesti tilanteen ja Hannah on täysin syytön.
     
  19. J-dee

    J-dee Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2006
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki järjesti sen. Kyllähän sitä Deb oikein korosti, että "olen valmis tekemään mitä vain", ja olihan se sairaalassa spekulointi melko näkyvän oloista. Vähän jopa häiritsee miten nopeasti Dexter tuomitsi Hannahin.
     
  20. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainahan kaikki 'ulkopuoliset' jotka ovat päässeet Dexterin lähelle ovat lopulta multiin päätyneet (poislukien se 5. kauden eukko). Mutta joo, vauhti
    kiristyy. Viimeiselle kaudelle pedataan kutkuttavat asetelmat. Jännä miten kaikki sarjat paranee, kun sarjan lopettamisesta päätetään..

    Doakes taisi vilahtaa promossa, palaakohan oikeasti vai jonain flashbackina vain? Pidättävätkö Dexterin oikeasti Bay Harbor Butcherina? Mitähän viimeisellä kaudella sitten tehdään..?