Yamaha RX-V463 HDMI-ulostulo ei toimi?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hakosalio, 15.12.2012.

  1. hakosalio

    hakosalio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.03.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkeni yritin, enkä siis mikään hirmuinen hifistä tietävä ihminen ole, joten kysympä fiksummilta. Emäntä valitti, ettei digiboksista saanut kuvaa eikä ääntä ulos kun alkoi töllöä tykiltä katsomaan. Väittää, ettei mitään ylimääräisiä nappeja romplannut, joten oletan että joku laitteista on sökö.

    Kun vahvistimesta otan HDMI ulostulon piuhan irti niin PCM-merkki vahvistimeen ilmestyy ja ääni alkaa kuulumaan. Heti kun ulostuloon kytkee HDMI piuhan, joka tykkiin (Mitsubishi HC4000) on kytkettynä PCM näytöstä häviää ja samoin äänet, eikä kuvakaan tykiltä näy. Sama ongelma on kun läppäriä koitan saada tykille vahvistimen kautta näkymään/kuulumaan. Piuhoissakaan ei pitäisi mitään vikaa olla, kun samalla piuhalla läppäri suoraan tykille näkyy. Eikä siis tykissäkään häikkää ole kun kuvaa suoraan läppäriltä toistaa.

    Aiemmin tänään siis kaikki toimi aivan normaalisti. Remonttimiehet sai kyllä johdonsuojan tänään keittiöstä lävähtämään alas kun piuhoja romplasi ja hyvän sähähdyksen sai aikaan, mutta ei ole nuo olohuoneen pistorasiat edes saman sulakkeen alla. En muista käytinkö laitteita tuon jälkeen vai en. Virtapiuhat on ollut joitain minuutteja irti laitteista siltä varalta, että niissä on piirit jotenkin sekaisin, mutta ei tuokaan auttanut. Otan yöksi vehkeet irti seinästä ja katson aamulla uudestaan.

    Näköjään tässä kirjottaessa pari kertaa n. sekunnin verran tuli ääntä vaikka HDMI oli kiinni, mutta kuvaa ei anna, eikä tuo sekuntin äänikään paljon lohduta. Kellään mitään halua missä vika ja/tai miten sen saa korjattua. Kiitos jo etukäteen.
     
  2. marttih

    marttih Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.05.2011
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koeta ekaks tehdasasetusten palautusta,jos yamahassa sellainen mahollisuus on
     
  3. hakosalio

    hakosalio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.03.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ymmärrä miten jätin tuollaisen tekemättä. Ei auttanut, mutta kiitos kuitenkin vinkistä. Ei auttanut myöskään yön yli pitää piuhoja irti.

    EDIT: Tuli myös eilen mieleen, että yrittääkö tuo tunkea ääntä ulos HDMItä pitkin ja siksi vetää hiljaiseksi ja sekaisin. Asetuksista kuitenkin löytyy tuon säätö ja ihan oikein on, eikä auttanut sitäkään vaihdella.

    EDIT2: HDMI inputteja oon koittanu montaa, mutta laitteessa kun ei outputteja oo enempää ku 1 nii useempaa semmosta ei voi testata.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2012
  4. Tege

    Tege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    2
    Miten kävi menikö se paskaksi?

    Itselläni kyllä HDMI:n kautta otti äänen mutta kuva ei mennyt läpi. Nyt mietitään mitä seuraavaksi...
     
  5. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mikä on hdmi-kaapelin pituus vahvarista näyttölaitteeseen ja mitä resoluutiota yrität saada läpi?

    HDMI high-speed kaapeleilla ainakin pitäisi onnistua 1080p@60Hz asti (+1080p 3D ja 4K@24Hz jos vahvari tukee noiden läpimenoa).

    Ja jos käytössä on jo high speed-kaapeli niin takuusta uutta tilalle tai vaihto kokonaan muun merkkiseen(ja ehkä hieman kalliimpaan) kaapeliin jos edellinen ei täyttänytkään merkinnöistä huolimatta kaikkia high-speedin speksejä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2013
  6. Tege

    Tege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olisi ehkä pitänyt tarkentaa että kaikki toimi eiliseen ast hyvin ja illalla ei enää. Ääni menee sisään mutta kuvaa ei saa ulos. Testattu resetointi, eri kaapeleitakin, testattu kaapelit yksitellen, eri hdmi portit kokeiltu. Äänen vahvistin vielä ottaa mutta kuvaa ei anna ulos. Pc:llä kun kokeilin niin vahvistin tunnistuu ja sen päässä oleva Epsonikin.

    Ehkä se nyt vain sitten hajosi näin viiden vuoden jälkeen. Väliaikaisena ratkaisuna sain toimimaan siten, että 1in 2out splitterillä jaoin kuvan tykille ja äänen vahvarille.
     
  7. konijapanen

    konijapanen Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2013
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    0