Total Recall (2012) (Len Wiseman / Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, John Cho, Bill Nighy)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 30.07.2010.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Roger Ebertillä on ihan hyvä arvostelu leffasta http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120801/REVIEWS/120739999

    Mielenkiintoinen kommentti häneltä ...But Schwarzenegger, now, is another matter. He's replaced as the hero Quaid by Colin Farrell, who in point of fact is probably the better actor. But Schwarzenegger is more of a movie presence and better suited for the role of a wounded bull stumbling around in the china shop of his memories...
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimintaa ja twistejä riitti, kuten alkuperäisessäkin. Huumori oli valitettavasti unohdettu. Tätä replaa varsinkin originaalista kaipasin :D.

    Kaupunki näytti yllättävän kivalta, kuin myös Biel. Ensimmäinen puolisko varsinkin piti otteessaan, mutta loppua kohden rupesi jo puuduttamaan. Cranston ja Nighy olivat piristävä yllätys sivuosissa. Alkuperäisen tasolle ei päästy, mutta kyllähän tämän parissa viihtyi, kunhan muisti jättää aivot narikkaan.
    3+/5
     
  3. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uusintakatselin viime viikolla Arnold version ja tämän uudemman eilen, niin täytyy sanoa että ei tämä valitettavasti edellisen tasolle yllä. Onhan tämä osin näyttävämpi jne. mutta jotakin jää puuttumaan. Colin Farrel tuntui olevan ihan pihalla koko elokuvan ajan, ehkä oli tarkoituskin, mutta luulisi että jossain vaiheessa olisi pitänyt saada otetta tapahtumiin. Mäykin varsin paha virhe laittaa Biel ja Beckinsale samaan elokuvaan, kun ovat niin saman näköisiä...

    Ja se loppukohtaus jossa Lori ammuttiin oli ihan turha

    2/5

    EDIT: Joo, kylläpä nuo aikaisemmat kommentit jo aika samansuuntaisia olivat...
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2012
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Verhoevenin versio on sopivasti kieli poskessa tehty, siinä on melkeinpä pikkupoikamaista seikkailun ja jännityksen tunnelmaa, ja se on yksi Schwarzeneggerin parhaita rooleja. Tämä uusi tekele oli jotenkin tasapaksu ja mitäänsanomaton (ei ehkä aivan yhtä huono kuin Prometheus), ja toiminta ja taistelut oli nostettu ehkä liian keskeiseen asemaan, kun otetaan huomioon tarinan eksistentiaalinen viritys. Visuaalisesti paikoin vaikuttava (hiukan kuin Blade Runner) mutta ontto ja meluisa.

    2/5
     
  5. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tulipa katsottua ja oikein Director's Cut, miten lie eroaa normiversiosta. Kuitenkin, ihan viihdyttävä raina, CGI oli hyvää, toimintaa riitti mutta loppua päin mennessä alkoi menettämään otettaan enemmän ja enemmän. Meni jotenkin ihan tyhjäpäiseksi rymistelyksi ilman kummempaa ajatusta. Alussa oli ihmeen vaikeaa olla ajattelematta Arnoldin versiota vaikka senkin näkemisestä on jo kauan.

    2,7/5
     
  6. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ohjaajan versiossa on ainakin Ethan Hawke Cole Hauserina.

    Olipa tyhjänpäiväinen leffa. Tämän katsoi lähinnä kuriositeettina, että miten hauskasti on missäkin viitattu Arskan leffaan. Paikoitellen ihan hyvännäköinen, josta hitusen plussaa.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hirmuinen pettymys. Pahimpana ongelmana cgi näytti ajoittain kömpelöltä ja eritoten epäuskottavalta; oli selvästi yritetty tehdä liian hienoa ja liian eeppistä ja sitten epäonnistuttu (ehkä saman suuntaista vikaa kuin Wrath/Clash of the Titans leffoissa). Tämä haittaa erityisesti tällaisessa leffasta jossa näinkin suuri osa on tietokoneistettu.
    Realistisuus, logiikka, tapahtumien jatkuvuus tai uskottavuus eivät ilmeisesti olleet prioriteettilistalla kovin korkealla. Juoni, dialogi ja näyttely olivat tässäkin tuotoksessa kaikki kehnolla tasolla. Erityismaininta tappelu- ja tulitaistelukohtausten huonoudesta.
    Ihan silkka leffan maailman typerä yleisilme sai tuntemaan myötähäpeää visuaalitiimin puolesta. Tämä olikin sitten melkeinpä ainut tunne mitä leffa onnistui herättelemään. Päähenkilöiden tarina tai heille tapahtuvat asiat eivät paljon liikuttaneet tai saaneet välittämään.

    Sen matkustuslaitteen mittasuhteet ja toiminta olivat kaikkein typerin yksittäinen epäkohta koko leffassa. Ensinnäkin laitteen koko tuntui vaihtelevan merkittävästi ulko- ja sisäkohtausten välillä.
    Toisekseen, millaisia voimia (millainen moottori ja millainen määrä käyttöenergiaa) tarvittaisiin kiihdyttämään (vaikkakin painovoima-avusteisesti) vähintään noin sadan tonnin, ehkä jopa puolen miljoonan kilon painoinen laite 44800 km/h nopeuteen ja jälleen pysäyttämään se pääteasemalla? Sehän tuosta tulee keskinopeudeksi, kun matkataan 12700 kilometriä 17 minuutissa. Se on 12451 metriä sekunnissa. Hetkellisen nopeuden on oltava jossain matkan keskivaiheilla paljon suurempikin, koska laite näytti sekä lähtevän että saapuvan asemalta ja asemalle suhteellisen rauhallisesti (eikä varmaan olisi matkustajina olevien ihmisten terveydellekään hyväksi, mikäli tuohon nopeuteen kiihdytettäisiin ajassa 0).

    1/5

    Näyttää siltä että (nätisti sanottuna keskinkertainen) Prometheus on kuin onkin vuoden vähiten huono scifi.
     
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Niijoo tämäkin tulikatsottua viime viikonloppuna. Ei se nyt kauhean erikoinen ollut, mutta kaipa sen kertalleen katsoi. Farrell nyt ei ollut niin huono pääosassa, mutta varsinkin Beckinsale onnistui lähinnä ärsyttämään.

    2,5/5
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 765
    Saadut tykkäykset:
    488
    Tardis lainassa Doctor Who:lta?

    T: Vesku
     
  10. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omasta (ja monen muunkin) mielestä elokuvan maailman visuaalinen ilme oli juuri elokuvan harvoja parhaita ja hienoimpia puolia, en tajua miten sinä siitä saat typerän? Lisäksi CGI ja toimintakohtaukset toimivat mielestäni aivan kelvollisesti, en niissäkään nähnyt juuri vikaa :confused:

    Siihen tämän elokuvan plussat kuitenkin omalta osaltani jäävätkin, ei tämä alkuperäiselle mitenkään pärjää. 2½/5

    ps.

    Oikeasti, ketä kiinnostaa? Itse kiinnitin huomiota tuon hissin realistisuuteen ja massaan noin 0 sekuntia.

    En nyt itse pahemmin jaksa tätä leffaa puolustella, mutta melkoiselta vihapostaukselta tuo oma arviosi kuulostaa, odotitko tästä uutta Blade Runneria?
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2012
  11. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Kaverilaumassa katsottiin ja 50 minuutin kohdalla luovutettiin. Täysin mitäänsanomatonta roskaa.
     
  12. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gravity train, ikivanha konsepti, mahdoton toteuttaa. Niin on aikamatkailukin, mutta ei kai kukaan sen takia Terminatoria tai Looperia dissaa.
     
  13. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli pakko jättää kesken, vaikka tämä oli ainoa leffa joka kotoa löytyi ja vuokraamoon ei voinut enää lähteä autolla. Todella mitäänsanomaton tapaus. Harvemmin on jäänyt leffa kesken, mutta näinkin joskus.
     
  14. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sen kummemmin itse elokuvaa kommentoimatta aloin BD:ltä eilen rainaa katsoa, mutta jäi teknisten meriittien vuoksi kesken. Äänen pätkimistä olikin jo käsitelty toisessa ketjussa, mutta häiritseekö muita kuvaustyyli jossa valo ikään kuin leviää vaakasuunnassa ruudulle? Luulin jo että laitteistossani on vikaa, mutta testasin levyä kolmella toistimella ja kahdella telkkarilla, totesin kuvan vain olevan sellainen (tai sitten vika silmissä).
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    No miksi ei? En ainakaan odottanut että se olisi noin sysihuono. Se kaupunki oli myöskin todella kökön näköinen. Ei edes Terra Novassa ollut noin paskoja maisemia. Ehkä toisilla on vaatimustaso vaan paljon alempana..
     
  16. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    JJ "Lens Flare" Abrams viljelee tätä kikkaa. Koko Star Trek on yhtä lens flarea. Pisti silmään Total Recallissakin.

     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
  17. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Täytyy sanoa että siinä ja siinä.
    Samanlaista paskaa ovat molemmat.
    Ja tuo Kutisin toteama: "mutta häiritseekö muita kuvaustyyli jossa valo ikään kuin leviää vaakasuunnassa ruudulle?" kyllä todellakin häiritsi.

    Mitä näissä oikein tapahtuu, että rakennellaan mielestään nokkelia tulevaisuuskuvaihmeitä, mutta käsikirjoitus muuten jätetään aivokääpiöiden tasolle.
    Ei voi ymmärtää.
    Harmittavaa tämäkin. Odotin kuitenkin edes jotain.
     
  18. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos Mr.Hat:lle selvennyksestä, tarttuipa taas uusi leffatermi eli "lens flare" haaviin, mutta ärsyttää se silti. Kun mieli pääsi ylitse siitä, että TV ei ole parista kuolleesta pikselista huolimatta kokonaan rikki ja Oppo pistettiin pukkaamaan PCM:ää bitstreamin sijasta niin sain jopa katsottua elokuvan loppuun. En nyt ihan samalla lailla lyttää tarinaa tai leffaa, mutta kun pyssyjen kanssa leikitään niin ihan turha tällaisia vesitettyjä K-13 versioita silloin on tehdä. Ihan OK viihdettä tämä muutoin oli ja kivasti viittaili parissa kohtaa originaalin suuntaan.

    **½ / *****
     
  19. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Itse löysin tästä leffasta n. kuukausi sitten BluRay-version sattumalta kympin hintaan Klaukkalasta Viirin kirppikseltä. :D Pakkohan se oli mukaan napata tuohon hintaan, vielä näinkin tuore tapaus. Eilen sain sitten viimein katsottua Director's Cut-version loppuun ja eihän tuo nyt mikään sysipaska ollut, joskin Verhoevenin versioon verrattuna aika ontto ja totinen. Itse tykkäsin visuaalisesta puolesta ja Colin Farrellin roolisuorituksesta, mutta sitä Verhoevenin versiosta tuttua kieli poskessa-fiilistä jäin vähän kaipaamaan. Ei mikään taiteen riemuvoitto, mutta viihdepätkänä ok. 3/5
     
  20. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Olihan tämä kaiken kaikkiaan toimiva toimintaelokuva. Visuaalinen ilme oli toteutettu hyvin. Ohjaus/kamera työskentely oli toimivaa (hommasta sai selvää) ja Colin Farrell oli roolissaan hyvä. Kate Beckinsalea:thumbsup: ja Jessica Bieliä katseli mielellään. Jos Beckinsalea:thumbsup: vertaa alkuperäisessä Total Recallissa näyttelevään Sharon Stoneen, niin kyllähän Kate voittaa niin kauneuden kuin näyttelijälahjojenkin osalta. Huumori oli tästä unohdettu lähes tyystin, (mitä taasen alkuperäisessä Total Recallissa oli runsaasti) mikä oli mielestäni hyvä ratkaisu. Sillä onhan näitä huumoripitoisia toimintaelokuvia nähty viime aikoina riittämiin. Ja miksi lähteä toistamaan liiaksi alkuperäistä.
    Tämän elokuvan parissa viihtyi loistavasti koko kahden tunnin ja kymmenen minuutin ajan.
    Itseäni ihmetytti et ei elokuvaa oltu tehty 3Dksi. Esimerkiksi "hissikohtauksessa" se olisi luultavasti toiminut ja kaupungin ns. "kerrosten" syvyyttä lisäävänä tehokeinona.

    Total Recall (1990) 3,5/5
    Total Recall (2012) 3-/5
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2013