Videotykkien testitulokset audiovideohd.fr sivuston mittaamana

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anidabi, 08.12.2012.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Niin kauan kuin olen ollut tykkien kanssa tekemisissä ja varsinkin lukenut vertailuja uusista malleista, eniten on ärsyttänyt kun ei ole löytynyt yhdenkään sivuston testituloksia näppärästi taulukosta. Hyvä että jotku edes mittailevat ja kertovat niistä muille. Vertaileminen tosin ollut työlästä kun niitä vain ei ole taulukosta löytynyt.

    Mut nytpä löytyy ainkin audiovideohd.fr sivuston mittaukset koska olen itse ne sinne naputellut. Jotain pientä hämäryyttä joukosta löytyy, veikkaisin että kirjoitusvirheitä tullut kun nettiin tuloksia naputeltu.

    Enivei, tässäpä ne nyt olis koko kansalle. :)

    [​IMG]



    Lisäsin libreofficella tekemäni taulukon mukaan jos joku haluaa leikkiä vähän. Jos osaisin exceliä edes vähän käyttää voisi tuloksista loihtia vaikka mitä mielenkiintoisia diagrammeja vertailun helpottamiseksi.

    katso liitettä Projector_comparison2.zip
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2012
  2. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Erittäin hyvä viesti anibadi! Kiitos.

    Voitko laittaa linkin viittaamaasi paikkaan audiovideohd.fr -sivustolla, sillä oma rhanska on vähän päässyt ruostumaan, eikä oikeaa paikkaa tahdo löytyä. Onko taulukkosi mittatulokset keskenään kuinka hyvin verrattavissa?
     
  3. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Korjasin aloitusviestiin linkin projektori testeihin ja google tranlatella valmiiksi vieläpä. Jokaisesta testistä olen erikseen kaivellut numerot ja naputellet taulukkoon. Jokaisen testin alussa mainitaan testauskalusto ja D65 kuulemma trakoittaa että tulokset on mitattu kalibroituna, eli kyllä omaan mieleen miehen sanoista on käynyt selväksi että tulosten pitäisi olla toisiin verrattavissa.


    Tässä vielä testauskalusto:
     
  4. Gigu

    Gigu Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2002
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omaan silmään ainakin ottaa aika paljon Epsonin EH-TW9000W ja EH-TW9100 mallien suuret erot tuloksissa.
     
  5. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Pikaisesti vilkaisin parin tykin testiä linkitetyltä sivustolta, enkä hoksannut, että missään olisi mainittu projisointietäisyyttä eli sitä kuinka paljon zoomia on ruuvailtu. Projectorreviews.com-sivustolla on jokaisesta testatusta tykistä mitattu valoteho lähimmältä ja kauimmaiselta etäisyydeltä, jolta kuva täyttää testikankaan, ja näiden välistä on mitattu vielä yksi "mid" etäisyys.

    Esimerkiksi Panasonic PT-AE7000/PT-AT5000-mallin heittämän kuvan kirkkaus putoaa em. sivuston mittausten perusteella noin kolmanneksella kun tykki siirretään lähimmästä mahdollisesta sijoituspaikasta kauimpaan mahdolliseen. Vanhemmalla PT-AE4000-mallilla kirkkauden pudotus on jopa 42 prosenttia.

    Tietysti jos audiovideohd.fr-sivuston mittauksissa tykki on aina samassa kohtaa huonetta, saadaan vertailuarvoja tilanteesta, jossa tykin sijoitukselle on yksi mahdollinen asennuspaikka. Siinäkin tapauksessa olisi kyllä hyvä tietää kuinka kaukana kankaasta tykki on sijainnut.
     
  6. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tätä itsekkin hieman ihmetellyt, liekkö jotain vikaa tykissä/testimenetelmässä?

    Voisihan noi testit tsosiaan olla kattavemmin tehtynä, mutta hyvä että jotain raakadataa saa niin on edes suuntaa antavia. :)
     
  7. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Luotto taulukkoon karisi hieman, kun huomasin tämän: Probe: Eye One Pro. Mokoman kanssa kauan sitten kikkailleena uskallan väittää, että tuo on huono valinta nimenomaan videoprojektorien mittailuun. Hyvä spektrometrihän tuo on (tai oli, ainakin 10 vuotta sitten), mutta kun se on suunniteltu painotuotteiden värien mittailuun.
     
  8. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Totta, sitä varten laitoin jakoon excel taulukon että voit omat tulokset sinne naputella. ;)