Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse kyllä tuon kiistäisin. Mielestäni tiivisteet ovat osa ikkunaa, jotka kokonaisuudessaan kuuluvat taloyhtiön huollettavaksi. Näin on ainakin ollut niissä kolmessa (vaiko jo neljässä) taloyhtiössä, joiden toiminnassa olen ollut mukana.
     
  2. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Minulle juurikin sama kenelle ne kuuluu, kunhan ikkunat tulee kuntoon. Taloyhtiö hoitaa kiinnikkeet ja asunnon omistaja tiivisteet. Olen tyytyväinen vuokralainen (tuon asian suhteen).
     
  3. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukko muistaakseni sanoo, että sisempi ikkuna on osakkeenomistajan ja ulompi taloyhtiön vastuulla. Toki tämä tulee olla hyväksytty yhtiökokouksessa ja yhtiöjärjestyksessä saattaa tietysti olla mainittu asiasta jotain muuta tai käytössä voi olla jokin muu vastuunjako. Ja tämähän koskee vain as oy:tä.
     
  4. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mulla on nyt kaksi kertaa viikonloppuna joku Microsoft Essentials Antivirus ilmoittanut konettani uhkaavasta vakavasta vaarasta, joka saattaa jopa rikkoa koneeni kayttökelvottomaksi. Hälyytys on tullut Luukku.com:in ollessa auki eikä mitään epäilyttävää postia ole saapunut. F-Secure ei löydä mitään haittaohjelmia.

    Mikä tämä Ms Essentials Antivirus edes on? En ole siihen aiemmin koneellani törmännyt, koska käytän F-Securea. Onko tämä antivirus kaikilla Windows-koneilla? Osaako kukaan valaista mikä on homman nimi?
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tietenkin vuokralaisena tärkeintä on se, että asia tulee kuntoon. Ja toivottavasti näin on myös käynyt. Jos nyt asiaa vielä hieman vatvotaan, niin niissä taloyhtiöissä, missä olen ollut toiminnassa mukana, on yleensä ollut periaatteena, että taloyhtiö vastaa niistä asioista, jotka se rakennuksiin hankkii tai rakentaa. Esimerkiksi ikkunat ja ovet ovat näin ollen taloyhtiön vastuulla varsinkin, jos taloyhtiöön on vasta tehty ikkuna- ja oviremontti (mitä tässä tapauksessa ei liene ole tehty ihan vasta). Nykyään myös vesihanat ovat taloyhtiön vastuulla, minkä vuoksi tippasevasta hanasta kannattaa ilmoittaa huoltoon ja parhaimmassa tapauksessa koko hana vaihdetaan taloyhtiön piikkiin. Nämä ovat kuitenkin asioita, jotka vuokralaisenkin kannattaa tietää, koska sitäkin on tapahtunut, että vuokralaiset itse remppaavat taloyhtiölle kuuluvia asioita, ja joutuvat siitä korvausvastuuseen.

    Ilmanvaihdon toimivuuteen vaikuttaa yleensä myös ikkunoiden tiivisteet, mikä on myös yksi syy, miksi niihin ei itse pitäisi mennä kajoamaan.

    Mutta, kuten Kipee tuossa toteaa, niin taloyhtiö voi sopia eri asioista itse lainsäädännön puitteissa. Sen vuoksi myös vuokralaisen kannattaa tutustua taloyhtiön toimintatapoihin, vaikkei muunlainen taloyhtiötoiminta kiinnostaisikaan.
     
  6. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ei tule vakiona Windowseissa. Ilmaiseksi voi kyllä asentaa Microsoftin sivuilta, en tiedä saako myös asennettua "epähuomiossa" Windows Updaten kautta.
    Kannattaa hieman katsoa, että mikä tuo Vakava vaara on, sen pitäisi kyllä kertoa hieman tarkemmin mikä on homman nimi.

    Jos kyseessä on siis tämä:
    http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows/security-essentials-download
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tuota noin, eihän tollasta ole edes olemassa... On Microsoft Security Essentials mutta tietääkseni ei sellaista kuin "Microsoft Essentials Antivirus". Eli voisiko kyseessä olla joku semmoinen troijalainen, nettisivulta tuleva popup ikkuna jota klikkaamalla lataat haitallisen koodin koneelle?

    Tai sitten kirjoitit tuon vain väärin ja kyse on security essentialsista joka on vakiona windows 8:ssa.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
  9. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Läppärissä on käytössä Vista. Noita pop-uppeja silloin tällöin tupsahtelee, mutta ne on yleensä helppo tunnistaa. Tämä sai hämilleen, varsinkin kun se tuli vain Luukun ollessa avoinna, jonka nyt pitäsi olla suht turvallinen.

    Kone päivittää itsensä käyttöjärjestelmän osalta automaattisesti, joten kai sinne olisi tuollainenkin voinut tulla. Ko. antivirus oli 'löytänyt' 3 haittaohjelmaa ja ehdotti 'puhdistamista'. Kai kyseessä oli tavallinen kusetusyritys, mutta tavallista parempi sellainen, ei ne yleensä ole tulleet Microsoftin nimissä. Ihme, jos ei kukaan muu Luukun käyttäjä ole törmännyt.
     
  10. Nicholas Brody

    Nicholas Brody Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.11.2012
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    Turvallisuuskaksikko skannailemassa kilpaa toistensa skanneria, vainoharhaisin skanneri skannaa potin. Fuck-security luultavasti estää tai muuten häiritsee Security Essentialin jonkin ohjelmakomponentin toimintaa. Mikä laukaisee hälärmin.

    Kaksi haitallisen koodin suorittamisen vahtijaa samassa koneessa = tietokoneongelma on luvattu. Toinen niistä F-sekurity = tietokoneongelma varma.
    Suosittelen F-sekurityn pikamadotusta systeemistä ja mahdollisen asennuskiekkulan turvaamista polttonesteellä (Fuck-Sekurity's maksimum security -securing).


    P.S. Vain yksi haitallisen koodin vahtija per kone. Turvallisuus EI PARANE kumulatiivisesti skannereita lisäämällä. Vaan se pelkästään huononee. Nämä ohjelmat toimivat oikein vain ollessaan ainut skanneri tunkiolla.
     
  11. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Oliko se ikkuna tämän näköinen

    [​IMG]

    Kun kirjoitat Windowsin hakuun vaikka Security, niin löytyykö sieltä Ohjelmien alta: Microsoft Security Essentials
     
  12. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Onko apuohelmaa joka valvoo onko nettiyhteys päällä?
    Itsellä on Elisan kaapelimodeemi alkanut viikon kuluessa pätkimään hirveästi, eniten näin ilta-aikaan.
    Onkohan ohelmaa, jonka voisi jättää päälle, ja se vaika parin minuutin välein testaisi yhteyden toimivuutta ja vaikka nopeutta?
    Näin saisi jotain konkreettista näyttöä kuinka netti toimii.
     
  13. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    :) No mutku sen saa 'ilmaiseksi' Elisalta. Enkä ole ainakaan tietoisesti asentanut päällekkäisiä turvaohjelmia.

    En löydä koneeltani mitään Essentials-ohjelmia. Se varoitusikkuna oli kyllä hyvinkin tuota mukaileva, mutta pienempi ja väritykseltään punainen. Ainoa Windowsin turvaohjelma koneellani on Defender, joka ei myöskään ole havainnut mitään. Windowsin palomuurikaan ei ole käytössä.
     
  14. jani_koo

    jani_koo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuttavan koneessa oli muuten ihan sama juttu. Tosin sivusto oli Suomi24.fi. MS:n virusturvaa ei ole ollut koneelle (win7) asennettuna koskaan, vaan käytössä on ollut Avast. Ikkunassa oli varoitus jostakin troijalaisesta ja parista muustakin haittaohjelmasta. Alla oli sitten ollut vain nappi, jossa luki Clean Computer. Koneen omistaja ei ole kovin tekniikkaorientoitunut, joten oli sitten painellut Clean-nappia, mutta mitään ei ollut tapahtunut. Sen sijaan selain oli lataillut useamman kappaleen security_scan.exe -ohjelmaa. Poistin nuo tiedostot ja ajoin Avastilla skannauksen koneelle, mutta mitään ei löytynyt. Arvelin, että ikkuna on peräisin jostain mainoksesta, joten asensin sitten selaimeen adblockin. Jospa se blokkaisi enimmät mainos-popupit.

    Googletin asiaa ja kävi ilmi, että mainoksestahan tuo tulee. Asiasta on käyty keskustelua Suomi24-foorumilla, mutta jos tuonne menee, niin kannattaa varmaan olla päällä joku adblock tms. popup-esto, ettei tule sama vika :rolleyes:
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/11094363
    Tässä vielä kuva siitä ilmoituksesta: http://aijaa.com/i6aLo7 (näyttääkö samalta?)
     
  15. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    No tuohan se! Itse olin sen verran valveutunut, että suljin selaimen. Minulla kyllä on päällä pop-up-esto (eli pitäisi tulla kysely haluaako pop-upin näkyvän). Mutta mysteeri nähtävästi ratkaistu, arvattavin tuloksin. Pitänee alkaa vierailla tuolla Suomi24-sivustolla...
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Missäköhän ongelma kun pitäisi ruudusta katsella Olipa kerran jakso eikä mitään tapahdu? Flowplayerissa pyörii vaan lataushommelit. Katseluaikaakin pitäisi olla vielä nelisen tuntia jäljellä.
     
  17. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Täällä toimii normaalisti eli Ruudun päässä vika ei liene.
     
  18. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luultavasti virus. Jos klikkaa clean, niin asentaa ilmeisesti troijalaisen koneeseen. Itse olen käyttänyt tätä etsiessäni troijalaisia.
    -->http://www.emsisoft.com/en/software/eek/
    Oheisen softan voi myös ladata esim. tikulle ja tsekata/puhdistaa koneen sieltä käsin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2012
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Jee, nyt rupes toimiin. Ehtii vielä katsomaankin. En tiedä mikä mätti.
     
  20. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Astianpesuaineissa mainostetaan aina: "nyt uusi entistä riittoisampi koostumus". Mitä ihmettä pyykinpesuaineille tapahtuu? Alla uuden ja pari kuuta vanhan (suluissa) OMO Color jauhetiivistepaketin suositus pulverimäärät (ml) eri tilaiteissa:

    Hieman likainen
    Pehmeä: 55 (25)
    keskikova: 95 (63)
    Kova: 125 (84)

    Likainen
    Pehmeä: 60 (42)
    keskikova: 135 (84)
    Kova: 175 (105)

    Erittäin likainen
    Pehmeä: 120 (65)
    keskikova: 215 (105)
    Kova: 225 (126)

    Uudesta näyttää kadonneen zeoliitti, vaikuttaako se näin paljon (en ole koskaan huomannut sen pahuutta)? Paketeissa aivan samat maininnat koostumusta ja pulverimääriä lukuunottamatta. Missä nyt sitten seisoo tasa-arvon nimissä ne "entistä vähemmän riittoisa koostumus" teksti?

    "Entistä riittoisampi koostumus OMO:n osakkeen omistajien lompakolle" sanon minä.