Epson EH-TW3200 Asennuksesta kattoon? Kuvaa en saa suoraksi.

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana janir82, 26.11.2012.

  1. janir82

    janir82 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asensin siis kattoon kyseisen uuden tykin tällä jalalla (lyhyemmällä putkella)

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/8418/mfvg/MediaLounge-PRB-1-projektorin-kattoteline

    Nyt linsin joutui säätämään todella alas, jotta sain kuvan screenille ja ongelmaksi muodostui kuvan kaventyminen ylöspäin mentäessä. En ole ihan pro näissä, joten miten minun pitäisi nytten tehdä, että saan kuvasta suorareunaisen. Nostaa screeniä ylöspäin, laittaa pidempi jalka katosta tykille, kallistaa tykkiä jyrkästi alaspäin ja sitten linssiä siirtää takaisin ylös? Nyt tykkini on vakasuorassa katossa tuolla jalalla.

    Aiemmassa 5v vanhassa Sony VPL 10AW oli tuo kuvan korjaussäätö suoraan MENU valikossa.

    Voin ottaa mittoja ja kuvia laitetta kun kerkiät tänään.

    Kiitoksia jo etukäteen tyhmää jeesaavalle ! :)
     
  2. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Todennäköisesti linssi ja screen on hieman eri kulmassa, arvataan että oletetusta tykin vaakasuoruudesta huolimatta linssi näyttää alaviistoon. Vaihtoehtoisesti tykissä on vika tai ominaisuus, että ääriasennossa kuvan heittokulma muuttuu.

    Oikea ratkaisu on jalan pituuden lisäys ja linssin oikean kulman tarkistus, tai screenin nostaminen. Väärä ja huono on tykin kallistaminen, tuolloin kuva vääristyy vain enemmän.
     
  3. Kuminauha

    Kuminauha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis linssisiirrolla kuvan liikuttaminen ei pitäisi vaikuttaa kuvan muotoon niin paljoa, että sen havaitsisi silmällä. Onko tykkisi siis suorassa vai kallistettu alaspäin? En oikein usko että kuva vääristyy muutenkuin, että käännät tykkiä alaspäin.

    Kyseisessä tykissä on siis 2 tapaa heittää kuvaa alemmas/ylemmäs kuin normaalisti. Tykissä on linssisiirto ominaisuus (engl. lens shift), jolla voidaan linssiä liikuttamalla siirtää tykin heijastamaa kuvaa ylös/alas, vas/oik ilman, että itse tykkiä tarvitsee kääntää tai liikutella mihinkään suuntaa. Jos kuva heijastetaan viistossa kulmassa seinään nähden (kallistamalla tykkiä), kuvan toinen reuna on kapeampi kuin toinen, jolloin joudutaan korjaamaan virhettä ns. keystone korjauksella, jota pitäisi välttää viimeiseen asti joko linssisiirron tai tykin paikan muuttamisen avulla.