Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Osa testaajista on sanonut, että painoon tottuu, osa ei ole ilmeisesti tottunut. Ostopäätökseen tuo voi kyllä vaikuttaa, kun kaupassa kännykkää hypistellessä ei siihen painoon välttämättä ehdi tottua. ;) Tosin ainakin Suomessa kännykät tuntuu aina olevan pultattu jollain murikalla ja johdolla kaupan tiskiin kiinni pöllimisen estämiseksi, mikä vaikeuttaa kännyköiden painojen vertailua.

    Yritin googlata, että minkä verran suojakotelot painavat, mutta ei nyt ihan heti osunut silmiin. En kyllä usko, että suojakotelo painaisi edes viittäkymmentä grammaa, mutta tämä on ihan mutuilua.
     
  2. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Hyvä, se on ihan oikein sulle ja muille muiden mielipidettä hyväksymättömille.

    Rowinski sanoo tuossa hyvin että ihmiset kuljettavat puhelinta koko ajan mukanaan ja ovat herkkiä sen koolle, muodolle ja painolle. Olen yrittänyt selittää että haluan puhelimen kulkevan mukanani normaalissa elämässäni mahdollisimman huomaamattomasti. Jos ei ole normaalia elämää niin se on tietysti eri juttu.
    Alan erikoisfoorumilla joku piti taas etuna sitä, että tuntee laitteen olevan mukana, tämä on mielipiteenä ihan ok. Toinen ihmetteli millaista lihassurkastumaa potee jos ei jaksa sitä kantaa tai käyttää, ja parhaat totesivat että onhan tuo muurahaisille raskas kantaa pesäänsä.
    Jaksaako kantaa tai käyttää, sillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, vastapuolen parhaat pelaajat eli fanaatikot eivät vaan halua hyväksyä sitä. Kuvaan mieluummin järjestelmäkameralla kuin pankkikortin kokoisella ja painoisella, mutta en halua kantaa sitä joka paikassa mukanani. Kompromissina mulla on matkassa ollut enimmäkseen Lumix TZ10. Harvoin on nähty sellaista olkiukkojen rakentamista ja sen pieksemistä kuin mitä tämän painoasian tiimoilta Lumia-fanaatikot ovat tehneet.
    Jatkan saarnaani. Jos kännykkä on sd-kortin kokoinen ja painoinen, sitä ei edes huomaa. Jos se on saman kokoinen mutta painaa puoli kiloa, on se liian raskas. Jos se on saman painoinen eli 2 g, mutta vaikkapa 10 tuuman kokoinen, on se liian iso. Aina mukana kulkevan kännykän pitää olla itselle oikean kokoinen, painoinen ja muotoinen, mulle ainakin mahdollisimman huomaamaton.

    Kävin kokeilemassa irrallaan olevia Lumia 920:ää, HTC 8X:ää ja iPhone 5:ttä. Valitettavasti tuollaisena Lumia 920 jää kauppaan ja pitää odottaa sopivampaa Nokialaista. HTC oli melkein mukana pidettävä vaikka onkin korkeampi. iPhone 5:n mitat, paino ja muoto oli erinomainen, vituttaa vaan koko firma ja sen fanit, joille kyllä Lumia-fanit tuntuvat vetävän vertoja.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 28.11.2012
  3. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mut internetissä pitää kato olla oikeessa. Ja on vain yksi totuus.
     
  4. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä oikein kenen mielipidettä ei hyväksytä? Noilla ominaisuuksilla ja kestävyydellä tuo laite painaa tuon verran. 820 on pienempi ja kevyempi ja se maksaa akkukestossa ja ominaisuuksissa. Mieltymykset ovat sitten henkilökohtaisia. Minustakin eittämättä on kummallista se, että ominaisuus sinänsä on nyt jossakin päätetty määritellä viaksi; tuossa puhelimessa on satsattu näyttöön, valittu iso koko ja tehokas akku mitkä valinnat tuntuvat painossa.
     
  5. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Kenenkään, joka sanoo että puhelin on liian painava, hämmästyttävää että edes kysyt. Et selvästikään ole seurannut esim. alan erikoisfoorumia tai esim. lukenut mun mun ensimmäistä postaustani aiheesta tähän ketjuun. Aina saa vastaansa ihmettelyn tai todistelun että ei ole, kun ei ole mullekaan, yleensä vielä säestettynä pilkalla itkijän henkilökohtaisista ominaisuuksista. Turha alkaa saivastelemaan yleistyksestä.
    Tuohon linkin postaukseenikin tuli vastine "Ihan vilpittömästi ihmettelin, miksi oletettavasti alle 200g painava puhelin on johonkin 'liian painava'. Ei kuitenkaan ollut kyse siitä, että painoa olisi 500g." Hahmo kyllä tuntui ymmärtävän puhetta, ainakin melkein.
    Siinä myös kerroin kahdesta ensimmäisestä ja ainoasta postauksestani sille foorumille. Siellä vastaan saamani sikailun mode poisti.

    Aivan. ?

    Niin ovat. :thumbsup:

    Kenestä muusta? Olet ensimmäinen kenen kuulen puhuvan viasta. Huono yritys. Sanon että puhelin painaa mulle liikaa, eli paino on haitta.

    Aivan. Mikä on tarkoitus kun kerrot näitä itsestäänselvyyksiä?

    Lumian näyttö on 16:10 ja iPhonen 16:9, joten sen näytön pinta-alojen suhde on suurempi kuin 4,5":4,0". Koska se on paksumpikin, on tilavuus paljon suurempi. Puhelimien tiheydeksi joku oli laskenut:
    Lumia 920: 1,87 g/cm³
    iPhone 4S: 2,23 g/cm³
    Ulkomitoista iPhonen ominaispainoksi tulee 2,03, joten joku on löytänyt netistä sen tilavuuden ja luku lienee oikea. Olen jopa eri mieltä niiden kanssa jotka sanovat että Nokia on halunnut tehdä painavan tai jämäkän puhelimen. Nuo luvutkin antavat helposti vääriä mielikuvia koska puhelimen tiheyksiä on hankala verrata eivätkä luvut kerro paljon mitään.

    Mikään ei kuitenkaan muuta muuksi sitä mitä olen kirjoittanut.
     
  6. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    En minä ole väittänyt että sinun mieltymyksesi olisivat vääriä enkä ylipäätään ole niistä edes kovin kiinnostunut. Viaksi tuo paino on määritelty useissa teknologia-arvioissa. (miinuksina yleensä mainitaan laitteen paino ja sovelluskaupan pieni? tarjonta). Minustakin on kummallista se, että paino, mikä on selkeä seuraus ominaisuuksista, määritellään korostetusti viaksi. Sitä kuvittelisin Professionalin ajaneen takaa. En oikein ole osannut hahmottaa, että jonkun, jonka mielestä laite on hänelle liian painava, mielipidettä ei hyväksyttäisi.
     
  7. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Uusin Maps -päivitys lisää (ainakin) 920een sisänavigoinnin joissakin ostoskeskuksissa, myös Suomessa. Joko 920n omistajat ovat ehtineet testata ominaisuutta? Betalabsissa näyttää olevan myös uusi versio Nokia City Lens -sovelluksesta.
     
  8. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Tietysti on olemassa syyt mistä paino johtuu, miten muutenkaan voisi olla. Johtukoon isosta näytöstä, kuvanvakaajasta tai mistä vaan, paino on näytön pinta-alaankin verrattuna suurempi kuin iPhone 5:ssä. 4.8" Samsung Galaxy S3 painaa 133g, joten kyllä miinus tuntuu perustellulta. Paino vaan on suuri, olkoot ominaisuudet millaiset vaan. Korostuksesta ja viasta en tiedä mitään.

    Asia selvä.
     
  9. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Paino selittynee pikemmin rakenteella. Vehjehän näyttää kestävän vaikka mitä. Se että onko puhelin painava on sitten itse kunkin omassa tuntemuksessa. Ei se minun kädessäni painavalta tuntunut, ei vetänyt housuja puolisääreen housuntaskussa eikä paitaa vinoon rintataskussa.
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
  11. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paino selittyy paksulla ja painavalla näyttölasilla. Haluttu painottaa kestävyyttä ja siten erottua massasta. Mahdollisesti lisäksi säästetty ohuemman tekniikan lisenssikuluissa. Langaton lataus yms tekniikat eivät selitä kokonaan suurta painoa.
     
  12. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on omana puhelimena galaxy S2 ja työpuhelimena E7. Nokialainen tuntuu minusta liian isolta ja painavalta. Ei ole kiva esim. Puvun takin povarissa tai housujen taskussa. 920 on vielä tuota painavampi, joten en ihmettele yhtään noita kommentteja liiasta painosta.
    Tuo S2 painaa 116g eli ero on melkoinen. Toki S3 olisi jo hieman painavampi. Valitettavasti.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Tuo tukeva rakenne on kyllä ihan mielenkiintoinen uusi lähestymistapa. Nykyisiä isonäyttöisiä puhelimia on haukuttu huonosti putoamista kestäviksi jo jonkin aikaa. Nokia yrittää muuttaa trendiä. :thumbsup:

    Tuo vertailu iPhone 5:n Otterbox Defenderiin on kyllä taas jonkun fanipojan olkiukkoilua (en syytä sinua Professional, vaan kuvan tekijää). Piti oikein googlata, että mikä tuo Otterbox Defender oikein on. En muista kellään nähneeni noin järeää kännykkäkoteloa iPhonen suojana.
     
  14. Sedator

    Sedator Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Otterbox Nokia N8:lle. Jouduin hankkimaan sen, kun pudotin N8:n portaista kaksi kerrosta alas, ja yksi N8:ia kiinnipitävä ruuvi katkesi + yksi nurkka painui sisään. Kiinnitysruuvin katkeamisen takia tuo alapää jäi retkottamaan ilkeän näköisesti. Ruuvi on katkennut rungon sisään, joten sen poistaminen ei onnistu ihan helposti. Tuo Otterbox oli quick&dirty ratkaisu. Se pitää puhelimen mukavasti kasassa, ja ei ole edes pahan näköinen tai tuntuinen.
     
  15. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärrän hyvin Retron ajatuksen siitä, että hänen omaan mieltymykseensä ja tapaan kuljettaa puhelinta, se on liian kookas ja painava, vaikka itse sain päinvastaisen kokemuksen. Tällä hetkellä useat joutuvat tekemään kompromisseja painon, koon ja kestävyyden suhteen. Tässä voi kuitenkin olla edessä se, että puhelimen kokoa ei voi todeta sopivaksi kaupassa, vaan puhelin "mukautuu" käyttäjälle aivan kuin usein käy kenkien osalla. Uudet kengät eivät välttämättä tunnu ihan parhaalle kaupassa, mutta muotoutuvat pienen käytön jälkeen sopivaksi (toki tässä on taustalla kenkien konkreettinen muotoutuminen, mutta kuitenkin).

    Arvosteluissa olisi mukava lukea perustelut sille, että miksi joku puhelin on liian painava ja onko se sellainen ominaisuus/vika, josta on ollut haittaa testaajalle. Esim. onko viikonkin käytön jälkeen huomannut ajattelevansa laitteen painoa vai onko tuijotettu speksejä, joiden perusteella arvio on annettu. Ipad 1:sen kohdalla en äkkiä muista, että sitä olisi varsinaisesti haukuttu painosta, mutta foorumeilla kerrotaan, ettei sitä jaksa kauaa pidellä kasvojen tasolla selällään maatessa. Silloin se on selvä miinus, jos se haittaa käyttöä.

    Itse käytän Samsung Galaxy S3 mallia, joka on kyllä siro suurinäyttöiseksi puhelimeksi. Koen kuitenkin ongelmaksi tämän sirouden. Puhelin on myös aika liukas, joten omilla käsilläni puhelimesta on välillä hankala saada otetta ja se tahtoo lipsua myös käsistä. Kuljetan puhelinta aina etutaskussa ja nyt huomasin, että puhelimen takakuoressa on "hämähäkkimäinen" hiushalkeama-rypäs. Eli aivan kuin pienlle alalle olisi tullut kova paine, josta sinkoaa kymmeniä halkeamia joka suuntaan. Mitään osumaa mielestäni puhelin ei ole ottanut ja syytänkin tästä puhelimen materiaalin ohuutta. Eli pienen painon ja ohuen koon kustannuksella, materiaalivahvuus on luonnollisesti heikompi. Nyt kun kokeilin hetken Lumia 920:stä niin se tuntui kyllä kookkaalta S3:sen jälkeen, mutta hyvällä tavalla. Koin, että tämä voisi kestää ja se sopi myös käteen paljon paremmin.

    Vilkaisin itsekkin tuota Otterboxia ja Hopeisen omenan foorumilla löytyy 65 osumaa Iphone-osiosta haulla "Otterbox defender", joten taidetaan sitä ainakin jonkin verran käyttää.
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    [video=youtube_share;DE9WLgLBeDM]http://youtu.be/DE9WLgLBeDM[/video]

    Hehe, loisto mainos! :)
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Nokia suomalaisille - Facebook sivulta kopsattua...

     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ihan hyvä ajatus sinänsä. Mutta mahtaako auttaa mitään, suurin osa osakkeista taitaa olla jo ulkomailla ja sellaisilla kotimaisilla sijoittajilla joita firman kohtalo ei kiinnosta vaan pelkästään osakkeista saatavat tulot. Ehkä tässäkin kampanjassa on kyse juuri siitä että joku haluaa kurssin tilapäiseen nousuun myydäkseen osakkeita hyvällä voitolla?

    Aihetta sivuten luin juuri uutisen että Samsung on perustamassa tuotekehityslaitosta Suomeen... Aika mielenkiintoista miten Nokialla tunnutaan ajattelevan koko ajan lähtöä Suomesta ja samaan aikaan pahin kilpailija...
     
    Viimeksi muokattu: 03.12.2012
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Noh, on eri asia siirtää pääkonttori pois maasta kuin siirtää koko toiminta pois. Samsungilla ilmeisesti ajatellaan, että nyt olisi osaavaa työvoimaa tarjolla. Intelhän iski samaan rakoon, eli kun Nokia luopui MeeGosta, niin Intel hyvin nopeasti pystytti tänne oman kehityspuljun, jonne siirtyi paljon nokialaisia.

    Nokian osakkeesta: Nokia on aikamoinen pelipaperi tällä hetkellä ja sellaisena se pysynee vielä pitkään. Minun ymmärtääkseni nimenomaan suomalaiset piensijoittajat ovatkin ostaneet Nokiaa läjäpäin viime aikoina. Kurssi nousee jos ja kun tulosta tulee, mutta tällä hetkellä mennään varsin fiilispohjalla. Komponenttipula ilmeisesti rajoittaa myytävien puhelinten määrää tällä neljänneksellä, eikä vielä voi sanoa, että miten pitkään Lumia 920 -hype kestää.