HDMI-johdon pituus 15m+

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana hapyli, 27.11.2012.

  1. hapyli

    hapyli Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Probleemana olisi kyseinen tilanne: LG:n plasma seinällä, josta lähtee luikertelemaan listoja pitkin 15m hdmi johto Denonin vahvistinta kohti. Johto jää noin 1,5m vajaaksi, joten tähän pieneen pulmaan etsin ratkaisua.

    Jo kokeillut vaihtoehdot, edellä siis aina 15m HDMI-johto, oliskohan Deltacon 1.3v ja tähän kaverina:
    - HDMI jatkojohto 2m naaras-uros -> kuva "särisee", varsinkin tummissa kohdissa
    - HDMI naaras-naaras liitospala ja tähän kaveriksi 1m-2m johdot -> 2m, ei kuvaa. 1,5m johdon kanssa KotiTV kuva näkyy, särinää, PC kuva ei näy ollenkaan LG sanoo "invalid format". 1m johdolla KotiTV toimii moiteettomasti, PC:n kuvassa em. särinää, ei kuitenkaan kauhean häiritsevästi. Kunhan ei katso tumma taustaa...
    - HDMI-vahvistin Clas Ohlsonilta, maksoin turhasta, MIKÄÄN ei toimi, ei näy kuvaa ei mitään.

    Mistä ratkaisua asiaan? 15m johdon uusiminen olisi vissiin aika oleellinen asia? Ei auta kun alkaa repimään listat auki. Ja sitten on se merkin valinta, näiden kanssa tuntuu olevan aina sikaa säkissä ostamista. Enkä näe tätä hinta=laatu varmana tämän mittaisissa vedoissa.
     
  2. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    HDMI vahvistin voisi auttaa.
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592

    Tuollahan se mainitaan jo testatuissa, viimeisimpänä.. Mutta sitten itse asiaan.. Onko tuo vahvistin virtalähteellä oleva eli aktiivinen vai joku passiivimollukka ??

    Mitä noihin kaapeleiden laatuun tulee niin lyhyissä vedoissa ei laadulla niin väliä, mutta tuossa 15m+ matkassa todellakin alkaa jo olemaan.. Itse en lähtisi edes yrittämään alle 100e kaapelilla.. Ai miksikö ? koska taistelin 10 metristen kaapeleiden ( 5 eri kaapelia) kanssa ja yksikään ei saanut yhtäaikaisesti kuvaa (3D) ja ääntä aikaiseksi... vaikka oli high speed 1.4 etc etc kullitetut diipadaapa -liittimet. Laadukkaampi kaapeli tilalle ja heti alko toimimaan mitää asetusta muuttamatta.. Oli irvokkaan arvokas ostos (2 kpl 10m supra hdmi-kaapelia) mutta eiköhän näillä aika pitkään pärjää..
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2012
  4. hapyli

    hapyli Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällainen on vahvistin tuohon otin vielä muuntajan siinä toivossa, että viimeistään virran kanssa homma alkaisi toimimaan. Kun ei niin ei. Koneelta kuva tulee 1080p/60hz ja äänet jää luonnollisesti vahvistimelle. Tulee vaan niin perhanaan tyyriiksi toi metrin matka näköjään. Pitää vielä mietiskellä noita kaapelivetoja jos sais jotenki järkevästi ton puuttuvan matkan hoidettua. Vahvistimen voisi tietenkin siirtää erittäin huonoon paikkaan, mutta se on sitten käytön kannalta hankalaa kun ei kaken edessä kaikkea muuta roinaa.. Ja se johtokin jäisi näyttävästi roikkumaan keskelle tasoa..
     
  5. Kuminauha

    Kuminauha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kotiani rempatessa huomasin myös listoituksen jälkeen (myös katto), että tietokoneelta denonin vahvistimelle vetämäni 10m perus deltaco kaapeli oli liian lyhyt. Tämän perään laitoin 3m jatkojohdon ja hyvin puskee 1080p/60 + DTS äänet läpi. Alkaa kyllä varmaan tuo 15+2m olemaan aika mahdoton ilman vahvistinta.