HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testasin samaa First HD:n kanssa, mutta taas tuli boksin jumittava tallenne. Sen sijaan ajastus, jonka alkuaikaa olin muokannut manuaalisesti onnistui. Ehkä sattumaa, mutta täytyy testaa lisää. Tällaisen ominaisuuden kanssa boksi ei kyllä täytä omia vaatimuksia.

    EDIT: Toisen testauksen perusteella First HD:n suoraan guidesta ajastetut tallennukset tuottavat aina jumittavan tallenteen. Pelkästään muokkaamalla aloitusaikaa manuaalisesti, saa toimivan version.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2012
  2. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    Nyt kun tääläpäin näitä maksukanavia näkyy viikonlopun ilmatteeks nii oon koittanu jo pari kertaa tallentaa Viasat Actionilta yhtä elokuvaa vaan ääni jää pois tallennuksesta aina.
    Samoten jonkun HD-kanavan tallennuksia katsoessa tahtoo mennä jumiin koko boksi. Tallenteen pystyy kyllä katsomaan loppuun mutta mikään kaukosäätimen näppäin tottele.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2012
  3. Frontto

    Frontto Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2011
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraavalla tavalla se ehkä toimii. Mene ensin First HD kanavalle ja sitten avaa tallennus.
     
  4. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuotakin yritin tuloksetta. Yksikään First HD:n suoraan EPG:stä ajastettu tallenne ei vaan toiminut. Kun soppaan lisätään vielä tallenteiden nykiminen toisen tallennuksen aikana, niin boksi lähti Giganttiin ja tilalle CRC-2400. Se on ainakin uusimmilla firmiksillä todettu isän puolesta kohtuu tallennusvarmaksi. Tähän asti on pelittänyt hyvin.
     
  5. Teräväpiirtoon

    Teräväpiirtoon Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on olohuoneessa HDThunder HD-5221 digiboksi, missä USB-liitin.
    Meillä on makuuhuonetelkkarina Sony Bravia TV, missä USB-liitin.
    Meillä on asunnossa Ethernet-verkko, missa on laitekaapin kautta mahdollista muodostaa kiinteä yhteys olohuoneen ja makuuhuoneen välille.
    Meillä olisi tarve siirtää olohuoneen digiboksista tallennettua kuvaa ja ääntä makuuhuoneen televisioon.

    Onko mahdollista toteuttaa se Ethernet-sovittimien avulla? Jos kyllä, niin mikä olisi sovitintyyppi kumpaankin päähän?

    Jos ei, niin mikä olisi ratkaisu tallenteen siirtoon?
     
  6. Matadori

    Matadori Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on nyt ollut vajaan kuukauden tuossa telkkarin vieressä HDThunder HD-5221. Täältä sain ennen ostoa paljon apua ostopäätöksen tekemiseen, joten ajattelin, että voin itsekin laittaa hieman kokemuksia boksista.

    - Kaikki tallennukset ovat onnistuneet hyvin. Noin 20 tallennuksen kokemus ja mukana on niin maksullisia, maksuttomia, HD- sekä SD-kanavien ohjelmia. Tallennukset ovat onnistuneet sekä suoraan lähetyksestä (rec-napp.) että guiden kautta.
    - Kuvanlaatu on hyvä (sekä HD että SD). Vertailuna käytän telkun (PANA 46G20) omaa viritintä. Molemmissa samanlaista hyvää laatua.
    - TV-lähetykset ovat siis kaapelin kautta ja ne ovat toimineet kuvan ja äänen osalta moitteettomasti. Ei pätki kuva eikä ääni.
    - Kaukosäädin (isompi) hieman sekava ja taustavalaistus puuttuu. Hankala käyttää hämärässä.
    - Pikku kaukosäädin käteen sopiva ja sillä voi hoitaa rajatusti perussäätämiset. Tallennetta katsoessa ei pikkukaukkarilla voi säätää volumea, sillä + ja - napeista kelataan tallennetta. Suoraa lähetystä katsottaessa samoista napeista hoituu sitten tuo volumen säätö. Ehkä turha kapistus meille.
    - Valikot selkeitä ja helppokäyttöisiä. Guide on kohtuullisen hyvä, mutta 24h siirtymä puuttuu eli ei voi hypätä toiselle päivällä vaan pitää ns. rullata ohjelmaluetteloa eteenpäin.
    - Luulin ostaessani, että sisällä olisi wlan, mutta ei ole. Siitä iso miinus Ukkoselle ja minulle, kun en tarkistanut specsejä.
    - Sisällä oli jo ostettaessa uusin päivitys.

    HDthunder on ollu hyvä valinta meille.

    Toivottavasti kokemukseni auttavat jotakuta ostopäätöksessään.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2012
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Ei.
    Boksi on näitä *ReadyHD-vehkeitä, joten ne tallennukset on sidottu siihen tallenteen tehneeseen laiteyksilöön...
    Ainoana mieleen tulee HDMI over ethernet, mutta taitaa HDCP-kopionsuojaus torpata senkin...

    T: Vesku
     
  8. Blacksmith

    Blacksmith Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2009
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä pitkästä aikaa vähän kokemuksia jaella. Nyt on mennyt useampi kuukausi todella mainiosti laitteen kanssa, josta plussaa. Toki aina sattumia tulee eli pari kertaa on jumittanut kesken käytön, mutta tallennukset ovat tallentuneet ongelmitta. Ongelmia kyllä riittikin sitä ennen. Varsinkin ajastus kaksi HD kanavaa samaan aikaan oli myrkkyä laitteelle. Jokin aikaa sitten kun kokeilin ei mitään ongelmia ollut.
    Parannuksia toivoisin tuohon todella ärsyttävään ominaisuuteen eli suosikkilista pitää aina valita jos virransäästöasetus on päällä. Mielestäni softasammutus ei ole vaihtoehto, koska tuuletin jää hurisemaan ja virrankulutuskin on eriluokkaa. Myös ohjelmaoppaan käsittämätön toiminta tai siis sen puute jos et jokaista kanavaa käytä erikseen päällä olisi parannuslistalla. Teksti-tv on myös laiska toimimaan.
    Sanotaanko näin, että olin kesällä vielä valmis räjäyttämään tuon laitteen, mutta jostain syystä sen toimintavarmuus on parantunut huomattavasti. Nyt kun on ollut vielä maksukanavia säännöllisesti toimintavarmuudelle osaa antaa entistäkin enemmän arvoa. Ja tuo kehuttu kuvanlaatu on täyttä totta. Kerrassaan huikea ero telkkarin omaan virittimeen erityisesti SD-kanavilla.

    Yksi kysymys muille laitteen käyttäjille. Onko teillä sama ongelma, että jos laittaa boksista ääniasetuksissa monikanavan ja boksi on HDMI:llä kiinni vahvistimessa, boksin kaukosäätimen äänen muutokset eivät käytännössä vaikuta kuin ON/OFF? Tai jos vaikuttaa joillakin kanavilla niin säätöskaala on todella suppea. Ääni joko pauhaa isolla tai sitte ihan ala-asteikolla vasta hiipuu. Vika voi olla vahvistimessakin vaikka ei pitäisi kun vasta n.2v laitteesta kyse.
     
  9. Teräväpiirtoon

    Teräväpiirtoon Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitus ei ole siirtää tallennettua fileä toiseen laitteeseen, vaan ainoastaan katsoa se makuuhuoneen telkkarilta.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Langaton.
    Langallinen.
    Lisää löytyy kuukkelista (Google) hakusanoilla HDMI over ethernet tai WLAN

    T: Vesku
     
  11. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aiemmin kirjoittanut jumittavista Yle Hd tallenteista (Anvian kaapelissa). Sillä rintamalla on tapahtunut parannusta sillä viimeiset puolen tusinaa tallennusta ovat onnistuneet moitteitta. Liekö vain hyvää tuuria, vai olisiko lähetyspuolella tapahtunut jotain, mikä on korjannut tallennuksia vaivanneen ongelman. Muiden Hd/Sd kanavien tallennukset ovat sujuneet edelleenkin ongelmitta.
     
  12. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen maininnut asiasta myös operaattorille. Epäilisin että jotain siellä on muutettu. Hienoa että homma toimii nyt sielläkin.
     
  13. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo kertomasi asia on ominaisuus. Näin saadaan digitaalisesta signaalista parempi laatuista kun sitä ei vaimenneta ennen vahvistinta.
     
  14. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan sulla ohjelmisto jonka päivämäärä on Jun 15 2012 ? Huomioitavaa kaikilla kanavilla (missä on usempi audio) on että vaikka valikossa (keltaisen audio napin takana) on eri kielivaihtoehdot näkyvillä ei operaattori aina välttämättä kyseistä kieltä lähetä. Tämä saataa antaa kuvan ettei laite toimisi vaikka oikeasti kyseistä kieltä ei vain ole. Kun toistat tallennetta, kokeile vaihtaa keltaisesta napista audioraitaa. Jos vaikka auttaisi.
     
  15. ksr

    ksr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2005
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edit. Valitettavasti joudun ottamaan positiivisia puheitani osin takaisin. Eilen boksi nauhoitti nelonen hd:ta ja samaan aikaan katsoin ylen hd lähetystä. Noin puolen tunnin katsomisen jälkeen tuli totaalijumi. Ainoastaan virtojen katkaiseminen boksin takaa sai palautettua laitteen elävien kirjoille. Nelosen tallennus meni sen siliän tien. Voiko olla niin, että laitteen tehot eivät vain yksinkertaisesti riitä kahden hd toiminnon (tässä tallennus ja katselu) yhtäaikaiseen hoitamiseen...?
     
  16. LaForge

    LaForge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ongelma, boksi jumittaa usein HD-tallennuksen yhteydessä. Ikävä kyllä myös toistossa ilmenee satunnaisesti ongelmia, vaiika tallennus ei ole menossa samaan aikaan.
     
  17. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12
    On uusin ohjelmisto. Ääni kyllä tuli elokuvaa "livenä" katsottaessa mutta tallennuksesta se oli jäänyt pois ja tämä tapahtui kahdesti Viasatin kanavalla.
    Poistin tallennukset niin en voi enään kokeilla tuota keltaista nappia.
    Lisäksi Ylen kanavat tuntuvat nykivän vähän väliä.
     
  18. sonata84

    sonata84 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.12.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDthunder HD5221sr ollut nyt käytössä kuukauden ja tänä aikana kahdesti on käynyt seuraavaa:
    - Kun koitin poistaa tallennetta niin tallenne ei poistunut ja kun seuraavan kerran avasin boxin niin kovalevyltä hävisi tallenteet. Vaikka viereinen kovalevyn kuvake näyttää että 4% vasta täynnä. Mutta tallenteita ei vaan löydy mistään.
    - Koitin siirtää tallenteen kansioon, mutta tallenne ei siirtynyt. Seuraavalla kerralla ku avasin niin tallenteet hävinny taas kovalevyltä.
    Saiskohan noita tallenteita mitenkään takaisin kummassakaan tapauksessa? Ettei tarvis alkaa formatoimaan kovalevyä.
    laitteessa on uusin ohjelmisto.
     
  19. BackUp08

    BackUp08 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    En saa näkyviin maksukanavia.. Laitoin DNA:n sirukortin ensin siru ylöspäin korttipaikkaan ja tällöin Tilaustilanteessa luki, että "Ei korttia" ja listalle ei ilmestynyt mitään tekstiäkään. Vaihdoin kortin siru puoli alaspäin ja tällöin Tilaustilanne päivittyi, mutta kanavat eivät ole vieläkään katseltavissa. Tein kanavahaun uudestaan, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta. Esim. Discovery channelia katsoessani ilmestyy teksti "Pääsy evätty (1)". Boksina HD5220SR ja uusin softaversio. Millä konstilla saan maksamani kanavat näkyviin?
     
  20. Late-82

    Late-82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olethan muistanut linkittää kortin operaattorin toimesta?