Kallis blu-raysoitin vs. halpa blu-raysoitin

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana tomppee, 22.11.2012.

  1. tomppee

    tomppee Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni kiinnostaisi tälläinen vertailu, käyttökokemukset ja mielipiteet.

    Kannattaako blu-raysoittimeen "uhrata" euroja, jos sen liittää hdmi-johdolla vahvariin? Ymmärtääkseni on aivan sama millainen soitin on vahvarissa kiinni, jos ääni ja kuva siirretään hdmi-johdollla. Tästä jokaisella on varmaan mielipide, joten haluaisinkin tietää: Onko asia oikeasti näin?

    Tällä hetkellä kotiteatterin sydän on Denon avr-3313 ja blu-raysoitin hankintaa olisi mielessä. Aluksi mietin Denon:in omia DBP-2012UD ja DBT-1713UD soittimia ja listalle on nyt myöhemmin nousseet myös Oppo:t. Nyt hetken asiaa mietittyäni olen ruvennut miettimään saanko rahoille vastinetta. Eikös se vahvistin kumminkin määrää tässä tilanteessa kuvasta ja äänestä.

    Tietysti ne näyttäis hyvältä :thumbsup:
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1. Jotkin edullisemmat soittimet eivät, käsittämätöntä kyllä, osaa kytkeä kaikenmaailman kuvanpaskennuspiirejä pois päältä. Ja ei, säätö nollassa ei tarkoita, että se on koskematta. Kaikenlaiset 'pure' tilat ovat vasta hifistyneempien ominaisuuksia.

    2. About vuoden takaisessa edulliset BD-soittimet -testissä Hifimaailmassa muutama soitin ei osannut toistaa koko väriskaalaa oikein, vaan leikkasi toisesta päästä. Kyllä, tumma mustaan liukuva pinta olikin kokonaan musta ja harmaa tekstuuri kateissa.

    3. Skaalaus kuvalle. BD-materiaalilla ja koskemattomana toistuvalla 1080p -signaalilla ei merkitystä, mutta monella pyörii vanhoja DVD-levyjä nurkissa. Edullisemmissa voi olla heikompi skaalaus - ainakin, jos Oppoon vertaat.

    4. Ääni. Juu ei ole merkitystä HDMI-lähdöstä (sivuutamme tässä jitterin merkityksen pelkällä äänisignaalilla, jookos, ettei tarvitse alkaa asemasotaan?), mutta esimerkiksi näissä Oppon järeämmissä on dedikoidut analogilähdöt joista ulostuva ääni on kuulemma silkkaa hunajaa sekä uusin sisältää käsittääkseni mahdollisuuden käyttää DACina.

    Ergo, jos ainoa käyttötarkoitus on puhdasveristen 1080/24p sinirauskujen vatkaus HDMI:n kautta, niin rahaa polttamalla saa enintään nopeampaa toimintaa, kenties käyttövarmuutta ja robustin ulkonäön tuomaa mielihyvää sekä respectiä vierailijoilta. Jos taas BD-soitinta käytetään lisäksi dvd/cd-soittimena ja/tai analogisesti kytkettynä, alkaa lisähinnalla saada muutakin kuin käyttämättä jääviä ominaisuuksia.

    T: Cambridge Audio Azur 650BD
     
  3. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jotkut soittimet ovat nopeampia ja hiljaisempia kuin toiset, osa tukee enemmän formaatteja. Muuta en heti keksi mistä itse maksaisin.
     
  4. tomppee

    tomppee Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen aika aloitteleva harrastelija, joten kysyn hieman tarkemmin liitännöistä. Nyt olen käyttänyt hdmi, koska se on helppoa ja yksinkertaista (menee kuva ja ääni samassa).

    Eli, jos päätyisin Oppoon tai muuhun joka omaa analogiset liitokset mahdollisuuden, niin se kannattaisi liittää analogisesti. Sen lisäksi kuva pitää varmaankin siirtää erikseen eri johdolla?

    Tarkoitus on tosiaan käyttää ainakin alkuun yleissoittimena. Kunhan "hifikorvat" kehittyy niin sitten pitää miettiä kovempia laitteita.

    Aikaisemmin oli Nad:in 2.1 äänimaailma, mutta elokuvia tulee katsottua sen verran paljon, että 5.1 ja myöhemmin 7.1/7.2 kunhan pääsee omaan kotiin on pikku hiljaa kehitteillä.
     
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Monissa AV-vahvistimissa on ominaisuus, että kuva voidaan ottaa eri liittimistä kuin ääni. Tällöin kuva kannattaa joka tapauksessa tuoda HDMI:n välityksellä.

    Jotta äänen voi tuoda analogisena, vahvistimessa pitää olla monikanavasisääntulot analogisina. Ei löydy halvimmista laitteista. Tosin jos vahvistin on hinnat alkaen -mallia, niin tuskin on hommaamassa heti yli 600 euron bluray-soitintakaan (Oppo).

    Edit: Nyt vasta huomasin että avausviestissä mainittiin Denon AVR-3313. Se ei ole halpisvahvistin, mutta takapaneelin perusteella siinä ei ole monikanavasisääntuloa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2012
  6. tomppee

    tomppee Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 22.11.2012
  7. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Jep, mutta kuten aiemmassa viestissäni linkittämästä kuvasta näkyy, siinä on seitsemän stereosisääntuloa. Ihan ok CD-kuunteluun, mutta jos monikanavamateriaalia haluaa tuoda analogisena vahvistimeen, niin ei onnistu.

    Analogiset sisääntulot taisivat olla aiemmin suositumpia, kun digitaaliset ääniformaatit olivat enemmän käymistilassa ja vahvistin ei välttämättä hallinnut uusimpia formaatteja. Tällöin vanhempaakin vahvistinta pystyi analogisten sisääntulojen avulla käyttämään uuden soittimen kanssa täysipainoisesti.
     
  8. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei myöskään saa unohtaa, että yleensä kalliimman hintaluokan soittimiinon myös saatavissa aluekoodittomuus DVD:n & blu-ray:n osalta. Käytännössä tämä tapahtuu yleensä erillisen piirin kautta. Piirin voi ostaa erikseen ja asentaa itse tai sitten ostaa valmiiksi piirillä varustettu laite.

    Aika monen laitteen saa kaukosäätimellä (tai yleiskaukosäätimellä) myös aluekoodittomaksi DVD:n osalta, mutta blu-ray:n aluekoodittomuus vaatii yleensä tuon piirin. Kaikkiin soittimiin ei ole piiriä saatavissa, mutta esim. Oppon ja CA:n soittimiin tuo on saatavissa.

    Normikuluttaja ei välttämättä aluekoodittomuudesta välitä, mutta jos leffoja hankkii rapakon takaa (= esim. jenkkilästä) niin silloin aluekoodittomuudelle tulee ihan oikea tarve.
     
  9. tomppee

    tomppee Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilen tikulla muurahaispesää vaikka x_jmt_x siitä varoitti ;)

    Jos mietitään kalliita soittimia niin entäs Denon DBT-3313UD. Sen kun liittää Denon link hd:llä Denonin vahvistimeen niin kellosignaalit ovat samat ja tuo niin sanottu jitter on minimaalinen. Onko tämä TOSImiesten hifiä vai vaikuttaako normikuluttajaan myös.

    Mietin asiaa lähinnä sillä, että omassa vahvistimessa ei tosiaankaan ole noita monikanavasisääntuloja analogisina, joten ajaako tuo link hd periaatteessa samaa asiaa. Onhan tuolla laitteella kyllä tosi suolanen hinta.

    Edit. Soitinta olisi siis tarkoitus käyttää myös cd-soittimena. Ainakin aluksi.
     
  10. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni kiinnostaa noissa analogisissa äänilähdöissä se, muutetaanko ne kuitenkin vahvarissa takaisin digiksi, jotta saadaan viiveet kohdilleen? Vaikka äänille ei muuta tehtäisikään. Itse olen ehdottomasti ylimääräisiä ad/da muunnoksia vastaan.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Pääsääntöisesti käsittääkseni kyllä päätellen siitä, että 'pure direct' ja vastaavat tilat pudottavat digipiirit ja äänenprosessoinnin kelkasta, jolloin pois jäävät mm. huonekorjaus, äänenpaineen trimmit ja etäisyyssäädöt.

    Tarkoitin analogilähtöjen 'paremmuudella' nimenomaan esim. Oppo 105:sta, jossa on erillinen DAC erillistä stereolähtöä varten.

    Toki mch-analogi myös maksaa, mutta näitä katselisin vain, jos huomattavan laadukas ja siksi ei-vaihtoon-menevä AV-vahvistin ei ymmärrä HDMI:n päälle.

    Jos soitinta on tarkoitus käyttää myös CD-soittimena, niin Oppon 105 on kova vaihtoehto. CD-toistossahan tarvitaan vain normaali analogi-sisään, ei mch.

    Jitteri on sitten oma lukunsa, koska sen määrä, laatu, vaikutus ja havaittavuus on ihan eri metsä eksyä. Kuitenkin, jos jitteri olisi täysin merkityksetön, miksi emme kaikki vaan osta halvinta mahdollista anttilan cd-soitinta ja laita sitä optisella/koksulla kiinni, kun "digi on aina digi"? Tässä Hifimaailman artikkeli aiheesta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2012
  12. whistler

    whistler Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos BD-soittimen 5.1 analogia-äänilähtöjen signaali siis muutetaan vahvarissa takaisin digigksi viiveiden säätämiseksi, ei hommassa ole mitää järkeä. Parempi johtaa ääni häviöttömänä (?) diginä vahvarille ja suorittaa siellä se ainoa DA-muunnos, joka tehdään joka tapauksessa. Soittimen DA ja vahvarin AD -muunnokset jäävät turhina pois.

    Ja onko se jitter DA-muuntimen ongelma vaiko myös digilaitteiden välinen. Jos dataa ei pystytä siirtämään virheettömästi, niin miten esim. internet voi toimia. Puskuroinnin riittämättömyyden aiheuttamat mahdolliset mikrokatkokset äänessä ymmärrän, mutta nuo muut jitterit kertovat minusta muunnokset häiriöttömyydestä.

    Vai onko testeissä ollut asetelmaa, jossa hapa soitin johtaa singnaalin diginä laatuvahvarin DA-muuntimelle ja tulos on huonompi kuin laatusoitin diginä samalle vahvarille. Viittaamassasi hifimaailman artikkelissa ei tällaista asetelmaa mielestäni ollut, vaan siinä itse asiassa verrattiin eri DA-muuntimia toisiinsa!
     
  14. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mainitaan nyt ensiksi, että aivan yhtä perillä asioista en ole kuin te mutta...

    Eikö kaikki säädöt olisi parasta tehdä juuri soittimessa eikä vahvistimessa? Signaali oposta analogisena (säätöineen) täten saadaan Sabret käyttöön ja vahvarista läpivienti vain päälle. Omassa Denonissä direct tila ei riitä vaan tuloksi pitää valita external in. Omat kokemukset Oppo bdp-95 ja Denon avr-2809 kanssa.

    Lisäksi vielä, että tuo 95:n päivitetty versio kiinnostaisi. Kuulokevahvistin ja DAC:in käyttö ulkoisilla lähteillä maistuisi. Cd:tä ei tule paljon pyöriteltyä tällä nykyisellä, mutta satsasin kun parasta sai halvalla.
     
  15. whistler

    whistler Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun halutaan kuunnella moninormisoittimen (esimerkkitapauksessani Marantz UD-7006) analogisignaalia, valitaan kaiutinkokoonpano ja tehdään säädöt(size,level,delay) soittimen omasta set up-valikosta. Soittimen analogilähdöistä signaali esivahvistimen (tässä tapauksessa Emotiva UMC-1) analogituloihin. Signaali kulkee analogisena esivahvistimen analogilähtöihin ja sieltä (aktiivikaiuttimien) päätteille. Siis yhdellä D/A-muunnoksella.
    Soittimen Pure direct 2-tilassa digitaaliset audio- ja videolähdöt on kytketty pois. Pure direct 1-tilassa digitaalisten audio ja videolähtöjen lisäksi soittimen näyttö on kytketty pois.
     
  16. whistler

    whistler Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä tuosta vahvistimien Direct- tai Pure direct-tiloista että eikös sen tarkoituksena ole tarjota äänilähteen (stereo)signaalille mahdollisimman suora tie päätteille ohi etuvahvistimen sävynsäätö- ja äänenmuokkauspiirien? Eli siis eliminoida esivahvistimen/integroidun av-vahvistimen äänilähteen signaalia muuttavien piirien vaikutus.

    Tässä suora lainaus Emotivan manuaalista:"Direct mode bypasses all DSP, Tone and Bass mananagement circuits. It is stereo only and offers the shortest signal path trought the UMC-1. Only the front left and right speakers are engaged."
    Samankaltainen kuvaus oli Yamaha Rx-v771 av-vahvistimen ohjekirjassa laitteen Pure direct-toiminnasta.
     
  17. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olennaista on tiedostaa koko ketjun toiminta. Jos kokonaisuutta ei pidetä esillä osa lukijoista kytkee väärin tai kuuntelee väärin asetuksin. Hukkaan menee silloin.

    Itse olen sitä koulukuntaa jossa pyöritin/soitin voi olla halpa ja vahvariin sitten panostaa enemmän. Ja jos vahvari on niin laadukas että pystyy näihin ohituksiin, niin eikö yleensä DAmuunninkin ole riittävä, jolloin halpa pyöritinkin ajaa saman asian?

    Jokaisen oma asia tosin, millaisista rahareistä kiksinsä hankkii.
     
  18. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu paljonko pistät rahaa vahvariin. Vielä esim. 1k€:n vahvareissa tehdään kovasti kompromisseja, joten en automaattisesti hehkuttaisi DA-muuntimen hyvyyttä. BluRay-soittimen osalta suosin itsekin edullista pyöritintä, ja laadukas cd-soitin hyvillä muuntimilla sitten erikseen.
     
  19. tomppee

    tomppee Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuleeko hinta/laatu-suhteeltaan paremmaksi hankkia erikseen bd-soitin ja cd-soitin? Kuten edellä mainittu niin Oppo 105 on monen mielestä hyvä kompromissi yhdenlaitteen hankinta. Jos suunnittelis tuohon samaan hintahaitariin erikseen ostettavat soittimet. Tuleeko erikseen hankittuna suurtakin hyötyä tai etua? Itse kuvittelisin ainakin cd-puolen äänen olevan parempi erillisessä cd-soittimessa. Eri asia on paljonko hyvä cd-soitin maksaa!?

    Jos soitin olisi esim. Oppo 103 (hinta noin 700€) jäisi toinen mokoma cd-soittimeen. Onkohan tuon 103 ja 105 ero kuvanlaadullisesti leffoilla isokin?

    Tietenkin erilliset laitteet helpompi päivittää ajantasalle tulevaisuudesssa.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Oppo 103 vs. 105 ei ole eroa kuvanlaadussa, koska tältä osin kyseessä on sama kone.

    Oppon hinta/laatu huomioiden voi tehdä tiukkaa saada samaan budjettiin parempiääninen cd-soitin. Sehän tuossa on nimenomaan ollut tuo argumentti, että samassa kotelossa saa BD/CD/kaikkimuu -soittimen, joka kisaa hyvin tasaisesti jopa kalliimpien cd-soittimien kanssa.

    Itse luovuin cd-toistosta ja musiikin hoitelee alkuperäinen Slim Devices Transporter, jonka äänenlaatu on edelleen omaa luokkaansa. Jos näin ei olisi, olisin erittäin kiinnostunut 105:sta etenkin, kun siinä viimein on mahdollisuus käyttää sen laadukasta DACia myös erilliselle lähteelle.