Panasonic PT-AT6000 / PT-AE8000

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana JIH, 03.09.2012.

  1. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
    Panasonicin uusi kotiteatteriprojektori PT-AT6000 (Eurooppa) / PT-AE8000 (muu maailma).
     
  2. Kassu62

    Kassu62 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko tosiaan niin, että 3D-lasit ovat IR-mallia? Eli Panasonicin Plasma-TV ja projektori käyttävät aivan erilaisia laseja. Kuvittelin, että tekniikka olisi vaihtumassa radioaaltojen käyttöön kun IR-lähetin saattaa haitata kauko-ohjaimien toimintaa. Toivottavasti RF-lähetin tulee tarjolle myöhemmin lisälaiteena.

    Lasien sulkijat taitavat olla nopeammat kuin tämän vuotisissa malleissa joten jos tuon projektorin hankkii niin talouteen pitää ostaa lisää 3D-laseja...
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2012
  3. JIH

    JIH Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    416
    Saadut tykkäykset:
    32
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Hienolta kuulostaa. Tämän mallin voisi kuitenkin jättää väliin, koska edellinen on jo hyllyssä, mutta seuraava voisi olla sitten se päivityksen paikka.

    Toimivatko nämä kolmannen sukupolven lasit myös aiemmin mallin kanssa?
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2012
  5. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sinänsä mielenkiintoinen uutuus, mutta täälläkin katossa roikkuu viimevuotinen malli. Ehkä päivitys sitten parin vuoden päästä. Niille, joille katossa roikkuu neljätonninen tai vanhempi niin tämä olisi varmaan hyvä päivitys.

    Itselle herää mieleen ensimmäisenä edellisen tykkimallin konvergenssiongelmat ja yli kolmen kuukauden huoltoreissu kahteen eri pätkään. Tämähän on kuitenkin viritetty malli viimevuotisesta.

    Tarpeellisin ominaisuus onkin varmaan valotehon kasvaminen 3D kuvalla. 2D kuvalla valoteho riitti vallan mainiosti 100 tuuman kuvalle pimeässä huoneessa edelliselläkin mallilla. Toivottavasti 3D kuvaan on muutenkin saatu lisää rauhallisuutta, sillä ainakin omassa tykissä on näkynyt viime aikoina ihan liikaa haamukuvia.

    Kaikesta huolimatta uusi malli ja vanhakin edullisesti hankittuna on varmaan todella hyvä ostos. Suosittelen kuitenkin tilaamaan postimyynnistä, jotta ongelmaisesta laitteesta pääsee eroon, huoltokäyntiä en suosittele.
     
  6. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonic on tyytynyt käyttämään IR-lähetintä laseille, kun taas kilpailijat ovat jo siirtyneet käyttämään RF-lähetintä, kuten kaikissa nykyisissä televisioissa (Panasonicin omissakin televisioissa). Tämä kyllä pudotti PT-AT6000n pois hankintalistaltani 3000n korvaajaksi. Odottelen ensi vuoden versiota, jospa asia olisi silloin korjattu.
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
  8. piratedog2012

    piratedog2012 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    kannattaako ostaa uus pt6000 sitku tulee ja paljo tulee olemaan hintaa vai ostaa toi vanha malli ku näyttäis olevan tarjouksessa ?
     
  9. Knight2

    Knight2 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2003
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi saada päivitys vanhaan Sanyo Z2:een ja tämä Panasonicin uusi herkku on tällä hetkellä vahvin kandidaatti uudeksi projektoriksi.

    Mutta miksi näin vähän kirjoittelua tällä palstalla? Vai kiinnostus kuitenkin aika pientä?
     
  10. jimhoyle

    jimhoyle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tosiaan, löytyisikö jollakulla kokemuksia tästä projektorista? Erityisesti kiinnostaisi, että mikä on tällä hetkellä seuraavaksi paras, jos haluaisi vähän halvemman hankkia? (Pitäisi olla mahd. hiljainen.)
     
  11. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitä olen muita forumeja lukenut ja muiden kokemuksia niin halvempi ja oikeastaan patrempi on epsonin 8100 tykki. Yleisesti sony vpl-hw50es ja jvc:n x35 on ~3000e hintaluokassa aika samantasoisia ja hieman muita parempia. Eikä ihme jos esim. toi epson on vain 2200e mutta lähellä sonya. Toisaalta sonybn 3D on kehuttu maasta taivaisiin ja mustan tasoakin on pidetty erittäin kilpailukykyisenä jvc:hen nähden. JVC:n crosstalk on taas parantunut kuulemma edellisistä malleista selkeästi, ainakin alustavien testien mukaan.

    Oikeastaan ainut väliinputoaja tuntuu olevan tämä panasonic, joka kuitenkin ollessaan hyvä tykki, on ehkä hieman kallis antamiin tuloksiin nähden.
     
  12. jimhoyle

    jimhoyle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo Epson 8100 oli sen verran hyvä vinkki, että pakko kysyä vielä tähän perään, että entä jos haluaa mahd. pienen input lagin. Mikä silloin olisi valinta? Epson 8100 näytti olevan 43ms, mutta tosi huonosti mihinkään näistä tuntuu löytyvän luotettavia input lag -tietoja jos löytyy ollenkaan.
     
  13. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Epsonit on kylläkin omanneet enemmänkin ~80ms input lagin crt monitoreilla testattuna. Mikä onkin ollut projektorin suurin kompastuskivi. Samoin jvc omaa suuren lagin. Sony tuntuis olevan se ainut vaihtoehto noihin verrattuna kun lagia löytyy selkeästi vähemmän (~30ms).
     
  14. jimhoyle

    jimhoyle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ostin nyt kuitenkin sen Panasonic PT-AT6000:n. Ostin lähes täysin kahden asian perusteella: 22dB melu (mikä on aika standardi lukema hieman hiljaisemmissa projektoreissa) ja 31-37ms input lag (tuo numero vaihtelee lähteestä riippuen). Input lag on inhottava asia, jo senkin takia, että siitä on niin vaikea löytää luotettavia tietoja. Lisäksi ilmeisesti joskus se vaihtelee liittimestä riippuen (HDMI1,2,3, component jne.). Itse en ole jaksanut lähteä putkimonitoria vasten testaamaan. Mutta sen tiedän, että Sonyn telkkarissa KDL-46HX723 on mielestäni aivan liian iso viive game modessa. Kun esimerkiksi liikuttaa hiirtä eestaas, niin kursori menee ruudulla päinvastaisessa vaiheessa, kun viive on niin suuri. Ja BÄM, PT-AT6000:ssa oli vielä suurempi viive, vaikka tyhmänä kuvittelin, että Sonyn viiveen täytyy olla isompi, kun PT-AT6000:n viivettä on kehuttu niin hyväksi.

    Hatusta arvioiden Sonyssani on noin 28ms viive ja PT-AT6000:ssa 35ms. Ja hatusta arvioiden Aten VS-182 HDMI-splitterini ei lisää viivettä. Viive on joka tapauksessa aivan vammainen hiirikäytössä. Sen sijaan esim. Wii U:lla viive on ihan ok, Nintendon homma muutenkin kusahtaa jonkun verran. Esim. screenin ja gamepadin välille tulee välillä audioviivettä, vaikka gamepadin lähes-0-latenssia onkin paljon kehuttu. Mutta se Nintendosta. Mutta jos PT-AT6000:n kuvanlaadulla ja melutasolla ei saa parempaa input lagia, niin ei voi mitään, sitten asennoidutaan sen mukaan.

    PT-AT6000:n kuvanlaatu: Aluksi oli iso pettymys, kun vertasin HDMI-splitattua samaa kuvaa Sonyn telkkarin ja Panasonicin välillä. Panasonicissa oli hieman vähemmän detaljia. Toki aivan eri värisävyt, gamma ym., joten ei tietenkään ole mitenkään yksiselitteistä verrata kuvia edes toisiinsa. Näköjään selvää on, että tykeissä on edelleen huono mustan taso, vaikka tämä tykki olikin mielestäni erittäin kallis. Nyt menee täysin muistinvaraiseen arveluun, mutta omistin Epsonin TW-EH5000:n pari vuotta sitten, ja mielestäni siinä oli suurin piirtein samanlainen mustan taso sekä kuvanlaatu muutenkin (samoin myös melutason kanssa). Tuossa TW-EH5000:ssa tosin luultavasti on huomattavasti suurempi input lag, mutta en voi olla varma kun en ole testannut vierekkäin tai mittaamalla. Alkujärkytyksen jälkeen PT-AT6000:ssa on lopulta ollut ihan ok kuva. Varmasti löytyy parempaa mustan tasoa (esim. luultavasti Epson 5020 on paljon parempi). Jos pystyn muistinvaraisesti TW-EH5000:een vertaamaan ollenkaan järkevästi, niin sanoisin, että kuva on suunnilleen yhtä hyvä ja kirkas, mutta PT-AT6000:ssa on positiivisella tavalla hitusen punaisemmat värit (niinhän tuota mainostetaankin). Ei se punaisuus kuitenkaan tuhansien eurojen lisäsatsauksen arvoinen ole.

    On muuten typerän isoja ja painavia nämä nykyprojektorit. Ja Eco-modella aivan ehdottomasti mennään, Normal-moodissa melu on aivan hirveä.

    Frame creation (alias frame interpolation jne.) on omasta mielestäni toistaiseksi ollut yhtä tyhmä keksintö kuin aikoinaan viritinvahvistimien concert hall yms. -moodit olivat. No okei, on sulavassa kuvassa enemmän wow-efektiä pariksi minuutiksi. Sulavuus lisää 2D:näkin syvyysvaikutelmaa. Mutta kun se tyhmä kone interpoloi ne framet valitettavasti jollain tavalla epäluonnollisesti, en osaa sanoa tarkalleen miten. Mutta käytännössä sekä Sonyn telkkarissa että PT-AT6000:ssa interpolointi on vain pelkkä kuriositeetti. Tosissaan sellaisella ei voi leffaa katsoa (epäluonnollinen) eikä tietenkään pelata (viive). Sekä telkkarissa että PT-AT6000:ssa interpolointi on myös varsin epätasainen eli välillä on sulavaa ja välillä tökkii aivan satunnaisesti. Välkkyvää 3D:tä en halua edes kokeilla, hirveä tekniikka mielestäni. No, ehkä vaihdan joskus mieltäni jos riittävän hyvän demon joskus näen. Polarisaatio-3D lienee samoin houkutteleva sitten joskus, kun riittävän hyvä demo tulee vastaan.

    Panasonic muutaman nopean testin perusteella näyttää tietokoneesta toistettuna surkeaa kuvaa HDMI:llä (1920x1080) muuten kuin 30Hz interlaced -signaalilla. Windowsin musta teksti valkoisella pohjalla menee aivan värilliseksi mössöksi 60Hz progressive -signaalilla (muita järkeviä vaihtoehtoja siinä ei tarjotakaan). Eli mielestäni käytännössä progressiivista signaalia ei voi oikein käyttää, ainakaan kuvanlaadusta tinkimättä. Täytyy vielä tosin varmistella tätä. Panasonicin menuista löytyy sellainen kuin Frame response. Manuaali sanoo: "Switch this setting when a progressive signal is input and you wish to reduce the time taken from the signal being input to the video being displayed on the screen. Normal: Prioritizes the images quality, Fast: Prioritizes the frame response." En testannut vielä progressiivisena tuota fastia, mutta interlacedina tuo valinta ei vaikuttanut mielestäni mitenkään.

    Yhteenveto: Olen tyytyväinen tähän erittäin ylihintaiselta tuntuvaan PT-AT6000:een ainoastaan siksi, että ilmeisesti parempaakaan omaan käyttööni (hiljainen pelaaminen + elokuvat) ei tällä hetkellä löydy. Projektoriin liittyy kuitenkin varsin paljon haittapuolia, joten kehotan varovaisuuteen projektoria harkitessa. Kannattaa myös ottaa huomioon, että HDMI on kaksisuuntainen liitäntästandardi, ja että HDMI-splitteri saattaa aiheuttaa ongelmia sen suhteen, kumman näyttölaitteen natiiviformaattia pitäisi käyttää (kumpaan signaali lukitaan ja näyttääkö toinen kuva sitten hirveältä sen takia).

    Mainittakoon vielä, että Sonyn VPL-HW30ES on suunnilleen samassa hintaluokassa ja sen input lag 30ms on mahdollisesti pari millisekuntia PT-AT6000:ta parempi. Mutta en lähtenyt sen enempää Sonya nyt tutkimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2013
  15. MrKrapula

    MrKrapula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    juuri vaihdoin 5000:en 6000:een.

    Kuva selvästi tarkempi, lievä kirkkauden parannus.
    3D täysin eri planeetalta kuin 5000.ssani oli. Ei crosstalkkia ja valoisuus erittäin hyvä.
    Kaikki perustuu silmämääräiseen arvioon.
     
  16. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä katossa roikkuu 5000-malli. Kuulisin mielelläni lisää näiden kahden mallin kuvanlaatueroista. Erityisesti 3D kuva tuntuu pidemmän katselun perusteella edellisessä mallissa järkyttävän huonolta. Kaikki näkyy kahtena melkeinpä koko ajan, esim. tekstitykset ovat aivan hirveää katsottavaa. Näissä on varmaan laitteiden välisiä yksilöeroja. Tykkään kuitenkin kovasti hyvin toteutetusta 3D kuvasta elokuvissa käydessäni. Oliko sinulla kuinka paljon haamukuvia vanhassa mallissa? Seuraavan tykin valinnassani annan hyvälle 3D kuvalle paljon enemmän painoarvoa. Nyt hyviä 3D elokuvia on vielä niin vähän, että tämän kanssa pärjää. Julkaisuja tulee kuitenkin kokoajan kiihtyvällä tahdilla. Eiköhän tässä nykyisellä pärjää vielä pari vuotta.

    2D kuvalla vanhakin malli tarjoaa mielestäni nautittavaa kuvanlaatua. Kuitenkin tuhannen katselutunnin jälkeen on alkanut tuntua, että mustantaso voisi olla parempikin. Onko tässä paljon eroa mallien välillä?

    Mikä sai sinut päätymään tähän malliin eikä esim. Sonyn uuteen kovasti ylistettyyn tykkiin?
     
  17. MrKrapula

    MrKrapula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2003
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa 5000:ssani oli crosstalk aika selkeästi esillä, pastellisävyiset ja vähäkontrastiset leffat tietty olivat ihan ok, mutta kuva oli vain vielä lievästi ei-niin-hyvä-kuin-mainostettiin. Nyt muutama 3d leffa takana ja tässä 6000:ssa on ainakin kirkkaus-kontrasti paljon parempi 3d:n osalta, samoiten kuva on paljon tasaisemman ja häriöttömämmän oloinen kuin oli 5000:ssa. Ghostingia näkyy edelleen paikoitellen riippuen pitkälle elokuvasta, mutta pääsääntöisesti se on hyvin minimaalista tai ei ollenkaan. 5000:ssa pidin detail clarityä nollassa 3d:n kanssa tässä sitä voi nostaa surutta ilman että haamuilut alkaisivat pahentua, olen toistaiseksi päätynyt dynamic picmodeen, frame creation 1, contrasti+4 bright +8, color +8, color temp +6 (muistaakseni). 3d puolella se joku motion remaster on kanssa käytössä. Lasit on lightillä kanssa, pitänee testailla vielä normal asetuksilla että saisko vielä hitusen paremmaksi:)

    Yleisesti, leffat joissa crosstalk häiritsi, ovat helvetisti selkeempiä, esim. Hugo.

    2D:ssä se lievähkö kuvan pehmeys on poissa ja ehkä hitusen parempi kirkkaus, vaikea sanoa kun en ole mittaillut arvoja sen tarkemmin. jokatapauksessa olen erittäin tyytyväinen, en tiedä oliko oma 5000:ni maanantaikappale vai ei, mutta juuri tämä 3d:n parannus oli hinnan väärti. Soittimena edelleen ps3.
     
  18. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Vaihdoin oman PT-AE3000:n PT-AT6000:een. Olen erittäin tyytyväinen vaihdokseen. Perinteinen ongelma eli paneelien kohdistus vaivaa myös omaa yksilöäni, eli punainen paneeli on aavistuksen ylempänä. Tämä ei tosin häiritse katselua videomateriaalilla. Kuvasuhdeautomatiikka 16:9 -> 2.35:1 on todella mukava ominaisuus. Edellisen tykin kanssa, myös pimennetyssä tilassa, tuli arvottua Normal ja Cinema moodien välillä. Tällä uudella Normal on selvästi liian kirkas pimennetyssä tilassa ja sen käyttö sopii todella hyvin tilaan, jossa on valoa. 3D:tä en ole testannut. Laiteen oletusasetukset ovat myös mielestäni hyvin kohdillaan ja tykki oli helppo ottaa käyttöön. Värit ovat huomattavasti saturoituneemmat (color-asetuksella voi säätää mieleiseksi) ja kuva paljon tarkempi ja skarpimpi tällä tykillä kuin 3000:lla.
     
    Viimeksi muokattu: 04.06.2013