Moderni mediakoti pitäisi rakentaa - vaan apua tarvitaan

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Mordjinn, 08.11.2012.

  1. Mordjinn

    Mordjinn Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2012
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olemme muuttamassa. Uuteen kotiin tarvitaan kaikki uuden härpäkkeet kun digiboksi ja telkkari jäävät taakse.

    Meillä on olemassa: Xbox360 ja 2x Genelec 6010. Kaikki muu on hankinnassa.

    - Ensin meinasin ostaa uuden telkkarin+digiboksin. Vaimo sanoi että "miksi emme ostaisi tykkiä?" Pidin ideasta ja tutkin tykkejä.

    - Päädyin yhdistelmään "tykki + tallentava digiboksi". Vaimo sanoi että "mihin me tarvitsemme telkkaria (tarkoittaen tietty digitvohjelmasignaalia), katsomme kuitenkin läppäriltä nettikamaa". Ja tuohan on aivan totta, perusdigitelkkaria tulee katseltua todella, todella harvoin. Uutisetkin näkee netistä. Kuitenkin lätkän MM-kisat (ja jotkut muut "ei netissä livenä" urheilutapahtumat) täytyy nähdä, eli ihan kokonaan tuota perussignaalia ei haluaisi heivata. Eli digiboksi? Ja sitten jonkinlainen laite, jolla voisimme tykin kautta katsella tuota nettikamaa (Netflix, HBO:n tuleva nettikanava yms.) olisi kingi. Jos siinä laitteessa sattuisi olemaan vaikka DVD ja/tai BluRay -soitin samassa niin sehän vasta olisi kätevää. Paitsiettä onhan tuossa Xboxissa jo netti ja DVD-soitin mukana.

    Kysymys mitä yritän tässä epätoivoisesti esittää on:

    Mitä kaikkea laitetta nykyaikaisessa mediakodissa voi olla, jotta saisimme katsottua kohtuuhinnalla mitä vain tarjolla olevaa sisältöä?

    Telkkarihan olisi helppo kun siinä on digiviritin+USBtallennus+netti nätisti yhdessä läjässä. Ja siitä saisi vielä hyvin noi Genelecitkin laulamaan. Ongelma on se että ehdin jo asennoitua tykkiin...
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2012
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Uusi Panasonicin BD-soitin, niin Netflixi toistuu parhaalla laadulla (1080 24p), edellyttäen että internjet on riittävän hätäinen...

    T: Vesku
     
  3. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko ottanut huomioon käytännön erot tykin ja television välillä? Esim. Oletko varautunut siihen, että kun vaimosi haluaa lukea olkkarissa lehteä ja sinä haluat katsoa leffaa, niin huone täytyy pimentää ja pimeässä lukeminen voi olla hankalaa. En tiedä millaiseen asuntoon muutatte, mutta nykytaloissa on usein paljon avonaista tilaa (keittiö, eteinen ja olohuone) joiden pimentäminen päivittäin voi olla turhauttavaa. Ongelmaa ei ehkä ole, mikäli valitset valoteholtaan hyvän tykin.
    Toin tämän näkemyksen julki, kun itselläni on tällä hetkellä erillinen leffahuone, jossa on tykki. Arkiolohuoneessa on vain perus 40" telkkari. Leffahuoneessa tulee silloin tällöin elokuvia katseltua, mutta kaikki muu ja osa leffoistakin tulee katsottua olohuoneessa, koska se vain on jotenkin niin hankalaa, kun sitä pitää "varta vasten" lähteä katsomaan, eikä sitä voi tehdä "siinä sivussa".
    Itse päätin, että jos vielä muutamme uuteen taloon, niin sinne tulee vain yksi tv-huone (olohuone), johon tulee sitten jokin isompi tv (~80")
     
  4. RAUSK1

    RAUSK1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sampparin STB-E7900 voisi olla myös pätevä laite digiboksiksi. Laitteesta löytyy nettiselain ja teranen laikka tallennuksia varten. Vielä kyseisessä laitteessa ei netflixiä tai hbo:ta ole, mutta voisin kuvitella että sekin tuohon päivittämällä olisi tulossa.
     
  5. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mitä maksaa halvin Panan BD-soitin jolla tuo hoituu?
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/5870c/Blu-ray-soittimet/Panasonic?sort=price
    Mm. tuollahan noita, muitakin kauppoja on varmasti.
    Ota sitten huomioon, että noihin halvempiin pitää ostaa saman valmistajan wlan-tikku, että alkaa netti pelaamaan, suoraan ei äkkiä selvinnyt mistä mallista löytyy langalle paikka (jota itse suosisin)...

    T: Vesku

    Edittiä: Tsekkaa tuolta noita 1080p24p BD-soittimia, Sonyyn ei parane sekaantua, perseelleen tehty appi, ei saa kuvanpilauksia pois?
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2012
  7. Mordjinn

    Mordjinn Guest Guest

    Liittynyt:
    28.10.2012
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kyllähän olen tätä miettinyt. Olen kuitenkin antanut itseni ymmärtää että nykytykit (vaikka Epson TM5900) toimii ok hyvin vaikka kattolamput olisivatkin päällä. Korjatkaa ihmeessä jos olen ymmärtänyt väärin.

    BlueRay laitetta en hanki, koska semmoisia emme ikuna katso. Mutta joku nettipalikka olisi kova sana. Onkos esimerkiksi tästä WD:n mediatoistimesta kenelläkään kokemuksia?
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/46927/ddjgq/Western-Digital-WD-TV-Live-Gen-3-Full-HD-1080p
     
  8. Kuminauha

    Kuminauha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Xbox soveltuu sellaisenaan esim Netflix käyttöön. Jos virittelyhaluja löytyy, niin mediakoneeksi suosittelisin esim Mini-itx pohjaista pientä tietokonetta, jossa pyörää XBMC mediacenter softa esim linuxin päällä. Toimii toki myös ihan windows pohjallakin. Mediatoistimet ovat myös vaihtoehto ja niitä on aika paljon erilaisia markkinoilla. Itselläni ei pariin vuoteen ole ollut omalle popcornhourille mitään käyttöä, mutta kannattaa esimerkiksi kyseisen valmistajan tuotteisiin tututstua.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2012