Pienet valkoiset aktiivikaiuttimet olohuoneeseen (onko muita kuin Genelec 6010A?)

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ikaukora, 01.11.2012.

  1. ikaukora

    ikaukora Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli puoli vuotta olohuoneen telkkarissa kiinni Audio Pron Addon Two -aktiivikaiuttimet. Olivat ihan kivat, mutta puolen vuoden sisään menivät kahteen kertaan epäkuntoon ja toisella kerralla Stockmann suositteli kaupan purkua kun ei varastosta enää löytynyt vastaavia takuuvaihtoa varten. Eli nyt pitäisi saada jotain vastaavaa tilalle. Olin maksanut niistä 179 euroa ja pidin niitä puoli vuotta sitten kohtuullisen kalliina.

    Tärkeintä on valkoinen väri ja pieni koko. Tarkoitus on kiinnittää kaiuttimet seinään telkkarin alle, eikä syvyyttä saisi seinäkiinikkeen kanssa olla kuin ehkä 15 cm. Suurempi syvyys törröttäisi ikävästi ja olisi vähän jo kulkuväylänkin tiellä. Olohuone on aika pieni: telkkarilta on sohvan nurkkaan noin kolme metriä. Mitään subwooferia siihen telkkarin alle ei todellakaan mahdu, eikä taida mahtua budjettiinkaan. Desibelejä ei tarvita mitenkään älyttömästi: musiikkia kuunnellaan lähinnä taustalla syödessä ja telkkaria katsoessa ei ole tarkoitus herättää naapureita.

    Kaiuttimilla kuunneltaisiin telkkarin tarjonnan lisäksi myös Spotifyta tietokoneelta. Addon Twossa oli näppärästi kaksi sisääntuloa, niin sai tietokoneesta musiikin kaiuttimiin myös telkkarin ollessa sammutettuna, mutta olen henkisesti varautunut ostamaan parinkympin RCA-jakajan jolla saavuttaisi saman funktion vaikka kaiuttimessa olisikin vain yksi sisääntulo.

    Olen nyt yrittänyt kuumeisesti jotain sopivaa löytää, mutta tuntuu siltä, että vaihtoehtoja on vain yksi.

    Genelec 6010A - Nämä ovat nyt Stockmannilla kanta-asiakastarjouksena aktiivikaiutinpari + Logitech Ultimate Ears 400 -tulppakuulokkeet yhteishintaan 429 euroa. Nämä ovat koonsa puolesta puolesta hyvät ja arvosteluiden perusteella varsin loistavat vehkeet. Arveluttaa vaan korkea hinta. En tosiaan niissä Addon Twossa muuta vikaa havainnut kun sen, että ne menivät toistuvasti rikki, niin tuntuu hullulta nyt maksaa 250 euroa enemmän. Noita tulppakuulokkeita en mitenkään erityisemmin tarvitse.

    Muita vaihtoehtoja löytyy tosi heikosti.
    - Audio Pron Addon One tai Two olisivat periaatteessa sopivia, mutta niitä ei ilmeisesti myydä enää missään. Suurempia sen sijaan on hyvin tarjolla ja selvästi noita Genelecejä halvemmalla, mutta ne eivät koonsa puolesta sovi. Toisaalta kaksi hajonnutta paria puolen vuoden sisällä saa epäluuloiseksi, vaikka kyse voi tietysti olla ihan vaan huonosta tuurista.
    - Jamo P 345 kaiutinpari olisi 242,90 euroa verkkokauppa.comissa, mutta en siitä oikein löydä mitään tietoja joka vähän epäilyttää. Merkki ilmeisesti on kuitenkin ihan oikea?

    Onko Genelec 6010A tosiaan tässä kategoriassa näin yksin?
     
  2. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käväise kuuntelemassa, sillähän se selviää. Genelec on kyllä parhaimmistoa ja ei ainakaan rahat hukkaan mene :)
     
  3. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni oli lähes vastaava tilanne vuosi sitten, tosin kaiuttimet piti saada mahtumaan tv-tason väliin ja kokorajoitus oli enemmänkin korkeussuunnassa (kaiutin kyljellään). Silloin ei tullut mitään muita vaihtoehtoja esiin kun nuo audio prot ja genelecit. Noita addoneja kävin kuuntelemassa ja hylkäsin ne samantien huonon äänenlaadun vuoksi (musiikin kuuntelussa). 6010a:t ostin käytettynä ja päivääkään en ole katunut, ovat 100 kertaa paremmat kaikin puolin. Itse olin varsin epäileväinen alkuun sen suhteen, että voiko noin pienistä saada edes kunnon ääntä, mutta genelecistä saa! Jamon P404:sia joku silloin suositteli, mutta olivat minulle liian isot, joten jäivät kuuntelematta. Näköjään niissä on syvyyttäkin sen 20cm.
     
  4. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko pakko olla aktiivit?
    Passiivi purkkeja saisi varmaan parin ja jonkun pienen vaffarin siihen kaveriksi. Verkkiksessä näytti ainakin olevan lisää valkoisia pieniä passiivien puolella.
     
  5. ikaukora

    ikaukora Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ollut keksinyt minne vahvistimen saisi, kun mitään tv-tasoa ei ole. Ilmeisesti mun käsitys vahvistimista oli vähän vajavainen, kuvittelin niiden olevan isoja laatikoita. Telkkarin ja seinän välissä on 5-6 cm tilaa. Tällä hetkellä mulla on pieni tietokone (Asus EeeBox 1501) piilotettuna sinne ja kyllähän sinne tosiaan mahtuisi vastaavan kokoinen vahvistinkin. Esimerkiksi tämä mahtuisi hyvin ja joku oli jossain kehunut kelvolliseksi: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/44373/cjxff/Scythe-SDA-1100-Kama-Bay-Amp-Pro

    Eihän taulutelevisio tai vahvistin kumpikaan loukkaannu toisen läheisyydestä?

    Siinä tapauksessa valinnanvaraa on aika paljon enemmän. Täytyypä ruveta noita passiivivaihtoehtoja tutkimaan.
     
  6. ikaukora

    ikaukora Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pärjäävätkö tämän kokoluokan passiivikaiuttimet ilman subwooferia? Jollain foorumilla oli suositeltu vastaavaan tarpeeseen Anthony Gallo Micro ja Monitor Audio Radius 45HD, mutta vaikuttaa siltä ettei nämä oikein pelitä ilman subia. Joka tapauksessa hintakin nousisi noiden kanssa n. 350-400 euroon.

    Cambridge Audio Minx 11 näyttää kivalta, mutta sekään ei taida toimia ilman subia. Toisaalta varmasti toimisi paremmin kuin telkkarin omat kaiuttimet...
     
  7. aa-hoo

    aa-hoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2011
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. ikaukora

    ikaukora Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikki!

    Valitsin lopulta ne Genelecit. Itseasiassa jo ennen tota aa-hoon viestiä, mutta ei harmita nytkään. Noi muut joko olivat subwoofer systeemejä (Addon four), eivät näyttäneet riittävän kivoilta (Behringer, yksi Fostex) tai liian isoja (KRK, Pioneer, osa Fostex). Joka tapauksessa ostan mielummin Stockmannilta kuin (edes hyvämaineiselta) nettikaupalta.

    Hyvältä kuulostaa ja näyttää. Se Genelecin seinäkiinnityssysteemi on hyvä. Kaiuttimet ovat oikeasti aika lähellä seinää, toisin kuin monessa muussa vastaavassa systeemissä. Ainoa vika on ne ärsyttävät ledit, mutta pieni pala sinitarraa korjasi tyydyttävästi. Joskus voisi yrittää valkoista sinitarraa löytää. Johdotkin on valkoisia!
     
  9. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Henkeliltä löytyy valkoinen tarramassa Pritt Multi Tack (tai Multi Tac, molempia kirjoitusasuja näkee). Se on hiukan löysempää kuin sinitarra.
     
  10. E-mies

    E-mies Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    2
  11. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0