Optoma HD82 (HD8200) ja HD808

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana MultiMan, 12.01.2009.

  1. MultiMan

    MultiMan Guest Guest

    Liittynyt:
    04.10.2004
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saitko sanprolta jonkun erilaisen kiinnityslevyn HD82 varten? Itse jouduin poraamaan EP-120:en kiinnitysrautojen reiät isommiksi ja sen jälkeen vielä sahaamaan etummaiset kiinnitysraudat lyhyemmiksi että sain ne asettumaan symmetrisesti niin että painopiste oli madollisimman keskellä. Tykki kuitenkin katossa ja telinekin on lyhyimmällä setupilla ja kuva on mukavan alhaalla :)
     
  2. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    En saanut, mutta ko. telinehän on sellainen että se säätyy varmaan useimpiin projektoreihin. Taitaa tuo ruuvireikien poraaminen olla kaikissa telineissä, kun reikää on helppo suurentaa mutta pienentäminen olisi paljon vaikeampaa...

    Minä en lyhentänyt niitä kiinnitysrautoja, laitoin ne siten että kannatusputki on leveyssuunnassa keskellä ja aika keskellä se on pituussuunnassakin. En pitänyt tärkeänä laittaa kiinnitystä että se olisi painopisteen keskikohdalla. Pistän linkin omasta projektoristani ottamiini kuviin (toivotaan että toimii:)

    http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/2dvzu+matteus-leffa-lefa.html

    Leffa-Lefa
     
  3. keletappi

    keletappi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt täytyy kyllä sanoa että voi rähmä! olin tässä jo pidempään katsellut hd82:sta sillä silmällä ja nyt luettuani arvosteluita, jo sillä mielellä että aamulla marssin ostamaan itselleni kyseisen lelun jouluaatoksi.

    tulipa sitten selattua foorumeita innoissaan vähän "liikaa" ja osui nämä ilmeisesti virallisilla testaajilla pleikan/standalone-soittimen kanssa seulasta päässeet "tekstin-blurraantumis-ongelmat".
    eihän tämä minua koskisi tai häiritsisi jos vika esiintyisi vaikkapa pelkästään playstationilla, mutta perhana kun näyttäisi tosiaan olevan pelkästään pc:n ongelma riippumatta näyttiksestä, käyttiksestä, asetuksista tai mistään
    mihinkään järkevästi perustuvasta. omiin silmiin ja toki vain noiden valokuvien perusteella pahimmillaan aika härskin näköistä tuo miten punainen ja sininen saattaa pc:llä katsottaessa sotkeentua.
    (threadi löytyy helposti kun vaikka googlaa: optoma hd82 red blue blurred)...

    ilmeisesti tätä ei maailman parhaiten erota ja ei ilmeisesti leffoja katsellesssa esim hypi silmille kuin hetkittäin,mutta täytyy kyllä sanoa, että kaikesta huolimatta kun en minä projektoria muuhun kuin pc-käyttöön (lähteenä kaikelle
    medialle paitsi vinyyleille) edes käytä, niin pakko varmaan kääntää kelkka ja ruveta katselemaan malleja joissa tätä "ominaisuutta" ei ole. hämmentää ja ei kyllä käsitä että miten muut lähteet voivat toimia mutta just pc ja ihan sama onko ati vai nvidia vai mikä. tuntuu melkein tahalliselta ja ilmeisesti optoma ei ole tähän edes yrittänyt lupailla mitään fiksiä.

    jos tähän on joku korjaus tai olen lukenut väärää informaatiota, niin pahoitteluni ja mulle saa ilmoittaa asiasta ja tosiaan koko postausta ei tarkoitettuna ihmisille joiden silmiä tuo blurrausjuttu ei häiritse ja joiden tiedossa se on. en ole omin silmin edes nähnyt... kunhan hämmästelen.

    vähän on joulumieli maassa kun oletin että pääsisi leffoja katselemaan uudella tykillä ja toisaalta taas helpottunut etten ole jo askel edempänä... todella hyvältä vehkeeltä vaikuttaisi tasan aivan kaiken muun perusteella. tuleepi vähän tylsemmät pyhät ilman. harmittaahan se kun koko homma nollautunut.

    saa puhua tykin puolesta ja saa ehdotella varteenotettavia haastajia samassa hintaluokassa (vähiin vaan taitaa jäädä kun dlp on ainakin toistaiseksi ollut se silmän ilo, mutta en kyllä ajatellut h57:lla loppuelämääni ajella). sonyn hw-15 vähän pyörinyt myös mielessä, mutta tästä ei hajua missä pääsisi testaamaan ja kun kyseessä eri tekniikan tykki, niin kyllähän se olisi suht tärkeää nähdä omin silmin. silloin kun panan ae700 niitti kuuluisia testivoittojaan, itse en käytännössä tykännyt yhtään vaan päädyin optomaan...

    verkkokaupassa taitaa olla mutta olosuhteet testailuun siellä ovat kyllä kehnot. ilman pimeää huonetta ja omien leffojen valikoituja kohtauksia hieman paha sanoa mitään ja ilmeisesti nykyään voi sanoa, että myös ilman omaa lähdettä!

    avautumiseksi meni, mutta toivotaan, että asian suhteen tarkoille pc-käyttäjille hyvä varoitus.
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    No voihan!
    Katselin aikanaan tuota tykkiä tuoreena, enkä ainakaan tietämättömänä tuosta blurraantumisesta huomannut mitään outoa kuvassa. Kuvan antoi tietysti BR-soitin(en tiedä mikä merkki).

    Onko mahdottomuus hankkia esim. tuo Sonyn BDP-S360, jonka mukana tarjouksissa saa 20 leffaa hintaan 249€?

    Sitten on tietysti tuo Sony VPL-HW15, joka minulla on. Ei mitään blurraantumista ja kaikin puolin mielestäni huippu luokassaan. Enpä minäkään tuota päässyt demoamaan, kuin VK:ssa noissa huonoissa olosuhteissa, mutta ostinpa tykin ja täytyy sanoa, että jokaisen maksamani euron arvoinen laite tuo on. Sonya varmaankin voi demota HES:ssa, kannattaa kysyä!

    Jos sinulla on jotain asiaan liittyvää ja voin auttaa, niin lähetä privaa, ei viitsitä sotkea OT:lla tätä ketjua.
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2009
  5. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis, tarkoititko että et käyttäisi ko. projektoria PC:n kanssa? vai toisinpäin?...

    Itse olen tyytyväinen HD82:seen leffakäytössä ja juuri muuhun en sitä käytäkään. Kokemusta ei ole kuin CRT Selecosta, joten tämä on ensimmäinen moderni projektori minulla. Kuva on hyvä jos vertaan niihin (lähinnä LCD) projektoreihin mitä olen muilla nähnyt.

    Tuskin kadut jos ostat HD82 ja katsot sillä leffoja tms. Mutta varmaan toi Sonyn HW15 on myös kelpo peli. Ja nyt, hus hus projua ostamaan! :)

    PS. Joka projektorissa on jokin puute, ei mikään ole täydellinen, ei ainakaan mikään inhimillisen hintainen..
     
  6. keletappi

    keletappi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo tarkoitin että pc:n kanssa ja on aivan totta että projektorivalmistajia on paljon, kilpailu on kovaa ja lama puskee. hinnat on poljettuja, tuotantokustannukset on poljettuja, ominaisuudet pakostakin kompromisseja. tv-puolellakin tinkimätön pioneer hautasi huippuplasmansa jo alkuvuodesta. jos telkkarikehitys olisi jatkunut yhtä lupaavasti, niin en tykkiä varmaan edes katselisi.

    mut tosiaan meikäläisen kohdalla hd82:sen ainoa selkeä puute osuu nimenomaan itselle arkaan kohtaan eli pelkkään tietokonekäyttöön, niin mulle varmaan parempi vaihtoehto joku toinen. dlp-kuva on kyllä ilo silmälle ja vähän tosiaan askarruttaa muihin tekniikoihin perustuvat vehkeet sitten. en mä edes ole vuosiin seurannut tilannetta. h57 optomalta häkellytti laadullaan sillon kun hankin. ilman epäilyksiä uskallan luottaa että hd82 heilauttaisi samalla tavalla nyt. se on vaan nyt sitten tuo yksi juttu. mutta juu... enköhän mä kauppaan vielä tänään lähde, ettei mene ihan kaikki koskenkorvaan :hitme:
     
  7. keletappi

    keletappi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    eli sonyyn päädyin... pikaisella katsomisella optomassa tosiaan paremmat värit ja dlp:n liiketoisto miellytti enemmän (ilman pure motioniakin)... testasin reilun 5min dark knightia... hehheh, joten selkeää kuvaa ei tullut, halusin vaan nähdä etten tee huonoa sijoitusta. ja joo tossa ajassa muut erot kuten iiriksen käyttäytyminen, puhumattakaan siitä, että tykit todennäköisesti oli säädetty eri tavalla ja omien puitteidensa mukaisesti, niin paha sanoa mitään.

    ehkä turha viesti kun vertailu jäi puolitiehen, mutta ei tullut fiilis että kumpikaan olisi pistellyt laadullaan toisen sairaalakuntoon, ainakaan. pikseliongelma nyt sitten vei ja näiden pointtien lisäksi mainittakoon että eipähän mennyt joulu ankeaksi. hyvää kuvaa, mutta eri merkki tällä kertaa :)
     
  8. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi olkoon! Sony on iso merkki ja resursseja tuotekehittelyyn, ilm. tuon HW15 ostit? Sonyyn minäkin olisin voinut päätyä jos vaikka Optomaa ei olisi ollut saatavilla kun oli rahat projektoriin koossa. Hyviä leffahetkiä sinne vaan, mullakin on vielä katsomatta Dark Knight & Batmans Begins. Dark Knight'ia hiukan demosin veljenpojalle, hyvältä näytti kuva (Blu-ray).
     
  9. keletappi

    keletappi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.09.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    dark knight vaikuttaisi tosi hyvältä testimatskulta, en suorilta sanoisi paraskuvaisimmaksi blurayksi mitä on, mutta siin on paljon tykeille hankalia värimaailmoja ja kamera-ajoja jotka aivan varmasti nöyryyttää kehnompia vehkeitä :) ainakin omaan silmään tosiaan ei edes näyttänyt hirveän hyvältä, kohta jota highend studiolla demosivat. luultavasti tietoinen valinta näyttämään tykeissä eroja. esim. hulluja kamera-scrollauksia yökohtauksessa, niin halpikset on kyllä varmasti kyykyssä.

    mainittakoon vielä että hd82:n puolesta meikäläisen kohdalla puhui sen soveltuvuus pieneen huoneeseen katto-asennuksella. lens shift täysillä ja ottaen huomioon jo valmiiks kattoa varten suunnitellun heittokulman, sillä saa kuvan _todella_ alas, mikä tekee siitä tosiaan kattotykkinä aika loistavan, koska isommassakin tilassa saa sitten hilattua sitä kuvaa ylemmäs, niin aivan varmasti luulisi saavan huonekoosta riippumatta haluamansa kokoisen kuvan seinälle, riippuen tietty tarpeista :p
    sony meinasi pudota vielä ihan viimehetkelläkin kun tiedustelin puhelimitse jo lähellä liikkeen kiinnimenoa noista heittokulmista. selvisi että vaikka sonyssa on aika laaja lens shift, niin se ei mitenkään riitä siihen että laittais tuohon kattojalustaan joka mulla entuudestaan on... kuva olisi jäänyt täydellä zoomilla 110cm lattiasta ja ollut aivan liian iso, eikä asiaa olisi auttanut mitenkään fiksusti jalustan liikuttelu. pidemmällä putkellakin olisi sitten jo lyönyt päätään tykkiin.
    onneksi sitten tuli mieleen että voin tunkea sen selkäni takana olevaan vaatekaappiin... tarvitsee vain avata ovi niin saa leffaa seinälle. ratkaisu ehkä jopa kätevämpi kuin alkuperäinen itsestäänselvyys =)

    täytyy myöskin kehaista liikkeestä saamaani apua siinä että noita heittokulmia pystyi puhelimessa kysymään ja vastaukset sai nopeasti... ruoholahden isossa talossa kun kysyisi, niin olisin äärimmäisen yllättynyt jos saisi mitään irti... jätettäköön nyt kuitenkin liikkeet mainitsematta, ettei mene sille osastolle ;)

    hw15 päädyin juu. lipsuin sitten pienestä periaatteestanikin dissata sonya ja antauduin tosiasialle, että kuvalaitepuolella niillä jopa oikeasti menee aika lujaa... ja onhan niillä tosiaan yksi markkinoiden pienimpiä, parhaita ja äänettömimpiä bluray-soittimiakin jolla voi bonuksena pelata jotain pelejä (köh)... mutta joo. taidan vihdoin jättää tämän (ja muut) hd82 ketjut, kun vielä maltan. paitsi jos tulee jotain oleellista itse hd82:sta mieleen tietenkin...
     
  10. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tunteja ei ole vielä paljoakaan HD82:ssa, mutta kysyn nyt kuitenkin että kuinka vaikea/helppo tuo lamppu on vaihtaa? ja pystyykö sen itse tekemään?
    Paljonkohan lamppu maksaa täällä Suomessa HD82:seen?
     
  11. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Toivottavasti tykki ei saa hengenahdistusta komerossa. Lämmin ilma poistuu sentään enimmäkseen etuoikealta. Kunhan nyt ilma kiertää tarpeeksi...
    e:Baraka on parasta demomateriaalia.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2010
  12. Rascalking

    Rascalking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan muuten kokeillut tai onko kenelläkään tietoa, että saako HD82:sta kiinni Vogels:n EPW-6565 seinätelineellä?

    Näyttää siltä, että mulla olisi ainoa vaihtoehto saada se jollain seinätelineellä paikalleen ja tuo kyseinen malli näyttää houkuttelevan.
     
  13. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaakos joku sanoa, millainen tämä tykki on kuvanlaadullisesti uusiin tykkeihin verrattuna? Mitä uusista löytyviä ominaisuuksia jäisi normi leffa/televisio/pelikäytössä kaipaamaan? Esim. Epsoneihin tai Optoman HD33:seen. Hintalaatusuhdevehjettä havittelen HD70 paikalle ja tälläinen saattaisi irrota käytettynä.
     
  14. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itseäkin kiinnostaisi taso tänäpäivänä. Vaihtoehtoina olen.ajatellut HD82 ja HD20 malleja käytettynä. 3D ei pakollinen mutta mukava lisä. Olen ajatellut tykkiin n.600€ sijoittaa?

    Eli minkälainen laatu verrattuna tämänpäivän tykkeihin?
     
  15. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    sanokaas viisammat mikäs tohon mun hd82 tuli kun 20min päällä oltuaan tulee teksti laite ylikuumentunut ja sammuu itsestään.onko tossa jossan filtteri mitä vois koittaa putsata?manuaali ei kerro ainakaan että olisi.lamppu tossa pitäs olla lähes uusi.
     
  16. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla kävi HD82 huollossa Infocarella. Miettimättä ollenkaan vian laatua siihen oli päivitetty firmware ja laitettu lämpöäjohtavaa teippiä. Tämä korjaus on ilmeisesti se mitä he tälle tykille tyypillisesti tekevät. Se viittää lämpenemisongelmaan, jota minulla ei ollut. Jouduin lähettämään tykin uudelleen huoltoon, että korjaisivat viankin.
     
  17. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    osaisko tota koittaa itse avata ja putsata? pystyykö itse poistaa noita pölypalloja linssissä?ei huoltoliikkeiden taso oikeen vakuuta :)
     
  18. Snowfly

    Snowfly Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole kyseisestä tykistä kokemusta mutta tykkejä korjanneena voin antaa pari vinkkiä...
    Ensiksi paljon tykillä on käyttötunteja takana? jos et tiedä tätä niin monesko lamppu on menossa?
    Mikäli tunnit alkavat oleen siinä 4000-5000h kieppeillä tai yli niin lamppukammion tuulettimen laakerit ovat voineet väsyä=ylikuumenee mutta ei anna fan failiä... johtuu aika pitkälti lämpötilasta missä tuuletin joutuu olemaan joka rasittaa sitä enemmän kuin normaali käytössä olevaa tuuletinta...
    Tykistä riippuen lamppukammiota jäähdytetään 2 tuulettimella... voi vaihdella (esimerkiksi:1kpl normaali tuuletin ja 1kpl radiaalituuletin) normaali tuuletin on 92mm tai vastaava suurikokoinen tuuletin jonka cfm 35-45 noin yleensä... radiaalituuletin mallista riippuen on 7.5-15cfm...
    Lisäksi tykissä on virtalähteelle oma tuuletin yleensä 40mm...
    Mikäli yksi näistä pettää niin ylikuumeneminen on todennäköistä.
    Lamppukammion kylessä on lämpötila anturi josta tykki tarkkailee tykin lämpötilaa eli jos lamppukammio lämpeää liikaa niin erroria pukkaa... joskus on ollut niin että ylikuumenemisen takia lämpötila anturikin on ottanut itseensä... Lisäksi jos tykki joutuu monesti ylikuumenemis rasitukselle se voi tuoda mukanaan piilovikoja juotoksiin suurien lämpötila muutosten myötä...ä

    Nm. Kokemusta on omasta tykistä että työpaikan...

    ps. linssistä pölypallojen poisto en alkaisi edes yrittämään... jos ei häiritse liikaa kuvaa niin parempi antaa olla...
     
  19. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...................
     
    Viimeksi muokattu: 26.06.2013
  20. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...........
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2013