Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

  1. wilho

    wilho Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi kadotti eilen kellon. Tästä johtuen mikään ajastuksistakaan ei toimi. Miten tämmöinen on mahdollista? Saako kellon asetettua manuaalisesti jostain?

    Otin hetkeksi boksista sähköjohdon irti, ja kas, laite ei lähtenyt enää käyntiin. Buuttasi, mutta ei käynnistynyt. Tätä jatkui muutamia kertoja kunnos lopulta taas "heräsi". Ei jäänyt kauhean luottavainen fiilis. Harmitta vain, että viikonlopun tallennukset eivät tule onnistumaan, kun boksi ei tiedä kellonaikaa tai päivämäärää.

    w.
     
  2. Sannfit

    Sannfit Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä ajattelinkin että näin sen pitää olla. Tutkin toimintaa tarkemmin ja kuvio menee seuraavasti:
    - ajastus päälle, kaikki ok
    - laite valmiustilaan, punainen kello näkyy merkkinä siitä että ajastus on asetettu
    - kun ajastuksen pitäisi alkaa, sen sijaan että ajastus käynnistyisi, kellon kuva häviää etupanelista

    Mutta jos virrat jättää päälle niin kaikki toimii ok. Vika on toistettavissa, tallennus ei toimi lainkaan valmiustilassa.

    Lueskelen viestejä tämän päivän ja jos lääkettä ei löydy, kiikutan laitteen takaisin kauppaan. Toivottavasti suostuvat suosiolla antamaan uuden vehkeen, en millään jaksaisi odotella viikkokaupalla huoltoa, jossa eivät kuitenkaan pysty tekemään laitteelle mitään.
     
  3. poqwe

    poqwe Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin kävi myös minulle eilen (Welho, Espoo). Ei ole käynyt aikaisemmin, liittyisikö uusimpaan softaan jotenkin, sillä asensin sen vasta pari päivää sitten.
    Itselläni kello palautui oikeaan aikaa ottamalla töpselin irti hetkeksi. HUOM! Boksi pitää olla irti verkkovirrasta noin 10s (konkkien varaukset purkautuu?) muuten käy kuten kuvasit, että se ei käynnisty.

    Niin ja tosiaan ihmettelin itsekin samaa, että mistä ihmeestä kello asetetaan manuaalisesti? en löytänyt valikoista sellaista kohtaa, onko se poistunut vai eikö sitä ole koskaan ollutkaan - en ole varma :eek:
     
  4. Sannfit

    Sannfit Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, yritin vielä päivittää uusinta softaa vanhan päälle (uusin siis on jo laitteessa mutta ajattelin vetäistä varmuuden vuoksi uuden päivityksen). Ei onnistu Finnsatin ohjeen kummallakaan tavalla.:OI

    Olisiko jollain kikka-kutosta miten päivityksen saisi tehtyä uudestaan? Laitteessani on siis uusin softaversio "tehtaan" jäljiltä, mutta koska tästä puuttuu muitakin featureja (esim. silmä) jotka ovat tulleet uuteen versioon, tuntuu siltä kuin päivitys olisi mennyt tehtaalla jotenkin pieleen.

    OTA:n yli päivitystä ei löydy koska on jo uusin versio, usb-tikulta asennettaessa ei tapahdu mitään, ivo-buutti ja ok-nappi pohjassa tulos on ainoastaan se että punainen pikkuledi välkkyy panelissa.

    Voiko tämän jollain kikalla palauttaa vanhempaan versioon ja sitten päivittää takaisin uuteen? En haluaisi lähteä viemään laitetta takaisin koska olen lähes varma että kiikutan sieltä täysin identtisen vehkeen kotiin samoine vikoineen.

    On tää vaikeeta ja hinta kuitenkin 349;- jolla saa jo vaikka uuden telkkarin!:(
     
  5. wilho

    wilho Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Minulla on ollut viimeisin softa kesästä, ongelma ei liittyne päivitykseesi.
    Ihmettelen vaan, kun en voi antaa boksille manuaalisesti kellonaikaa, toivottavasti tulee tolkkuihinsa. Eväät on lopussa itseltäni..
    Welhon verkossa Espoossa olen minäkin.

    w.
     
  6. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olet päässyt lähelle villakoiran ydintä. Lain mukaan valmistajalla on oikeus korjata laite, jos se ei halua antaa uutta tilalle. Toisaalta uusi boksikaan ei välttämättä toimi yhtään paremmin kuin ensimmäinen. Oma boksini vaihdettiin uuteen, mutta uusikin on ollut kaksi kertaa huollossa. Nyt se toimii kutakuinkin siedettävästi. Vain yksi tallennus on kesän jälkeen mennyt täysin pieleen. Ehkä suurin häikkä on tullut siitä, että pari kertaa virtaa ei ole saanut katkaistua kuvan ja äänen hyydyttyä paikoilleen.

    Tallenukset ovat yleensä suunnilleen oikean pituisia, mutta niitä koskeva informaatio on usein väärin. Tallenteen pituudeksi saatetaan ilmoittaa 11 sekuntia, vaikka se on täyspitkä. Tallenteen nimi saattaa olla väärin tallennelistassa, mutta oikein info-nappia painettaessa katselun aikana. Katsoin juuri tallentamani "Scam City" -nimisen Rio de Janeiron rikollisuutta käsitelleen tunnin mittaisen National Geographic Channelin ohjelman. Sen pituudeksi tallenneluettelo ilmoitti 42 minuuttia, mutta info-nappi yksi sekunti päälle tunnin. Olen lisännyt aikaa minuutin jokaisen tallenteen alkuun ja viisi minuuttia tallenteen loppuun. Oikea pituus olisi siis ollut 1h 6 min. Koko ohjelma oli joka tapauksessa tallentunut. Todellista tarkkaa pituutta en tiedä.

    Finnsat toimii miten toimii. Valmistaja kuitenkin luottaa laitteeseen, koska antaa sille kahden vuoden takuun. Oman (vaihdetun) boksini takuuaikaa on vielä yli vuosi jäljellä. Kun takuuaika päättyy, ollaankin tumput suorana!
     
  7. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uuden "TV:n" saa, mutta mitä se tähän auttaa ? Täysin toimivaa boksia et saa vaikka maksaisit 500€.
     
  8. wilho

    wilho Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0


    Kello palasi itsestään oikeaan aikaan. Olipa mielenkiintoinen bugi. Pari päivää epäonnistui tallennukset.

    Aikaisemmin esitin että boksin suurin miinus on puuttuvat kansiot.

    Nyt alkaa mieli muuttua. Boksin suurin miinus on tökkivä kuvakelaus.
    Tarkoitan tällä sitä, että kun kuvaa kelaa taaksepäin (esim. halutessa katsoa jokin kohta uudestaan tai kun on kelannut mainoksia liian pitkälle ja haluaa palata mainoskatkon loppuun ohjelmassa) niin boksi saattaa hypätä mystisesti useita minuutteja, jopa kymmeniä minuutteja kohdasta taaksepäin. Siinä sitten pitää kelailla ja etsia kohtaa jossa loikka tapahtui. Erittäin hämmentävää ja ärsyttävää.
     
  9. Sammmy

    Sammmy Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama homma täällä, varsinkin jos boksi on pitkään ollut samalla kanavalla, (eli ajansiirto on tallentanut puskuriin paljon dataa) taaksepäin kelaus hyppäyttää yleensä saman tien ajansiirtotallennuksen alkuun asti, ja takaisin ei pääse kun stoppia painamalla. Yleensä hyppy taaksepäin toimii, mutta kuvakelauksella menee samantien alkuun asti.
     
  10. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itsellä teki vanhalla firmiksellä noin, ei enää sentään vaikka umpisurkea kelaus laitteessa onkin.

    E: wbox 2 tarkoitin, väärä ketju
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2012
  11. Sammmy

    Sammmy Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin firmis on käytössä, silti hyppii noin. En muista tekikö edellisellä tuota...
     
  12. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Hups väärä vehje, tarkoitin wbox 2: sta, my bad
     
  13. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaikki on mahdollista! Kellon katoaminen ei ole mitään eilisiltaisiin kokemuksiini verrattuna. Vein Finnsatin tänään takaisin kauppaan ja sain riihikuivia seteleitä käteeni. Uuden HD-boksin aion hankkia mahdollisimman pian. Kiinnostuneille liitän tähän boksin mukana menneen vikaselostuksen:

    Ensimmäinen HD-Finnsat ostettu 19.12.2011. Se vaihdettiin Itäkeskuksen Anttilassa uuteen viime helmikuussa, koska boksi ei käynnistynyt. Finnsatin huolto kehotti antamaan uuden boksin vanhan tilalle.

    Uusi boksi on ollut kaksi kertaa huollossa. Toiminnassa on esiintynyt pieniä häiriöitä ajastusten pituuksissa ja joskus myös niiden nimissä. (Näkyy tallenneluettelossa.) Yhdestä ajastuksesta tallentui vain noin sekunnin mittainen pätkä.

    Kaksi kertaa boksi on jäätynyt paikalleen kesken tv-kanavalla näytetyn ohjelman katselemisen. Kuva jäi liikkumattomaksi ja ääni katosi. Boksi ei reagoinut minkään napin painalluksiin mitenkään. Lopulta irrotin sen sähköverkosta virran katkaisemiseksi. Uudelleen käynnistämisen jälkeen boksi yllättäen toimi normaalisti

    Urho-TV:n ja 4 Kinon katselussa on ollut ajoittain pätkimistä. Joskus boksin uudelleen käynnistäminen on auttanut tähän, mutta ei aina.

    Eilisiltana boksin ääni lakkasi kuulumasta kanavan vaihdon yhteydessä. Ääntä ei tullut miltään kanavalta, muuten boksi toimi normaalisti. Kokeilin muuttaa äänen säätöjä. Ei vaikutusta. Sammutin boksin valmiustilaan ja käynnistin sen uudestaan. Ei vieläkään ääntä.

    Irrotin pistotulpan pistorasiasta puoleksi minuutiksi. Sen jälkeen boksi ei käynnistynyt kaukosäätimellä eikä boksin omalla virtakytkimellä. Mieleeni muistui puhelinkeskustelu huollon kanssa viime talvelta. Minua oli kehotettu buuttausvaiheessa painamaan boksin virtakytkintä pitkään. Kokeilin tätä. Muutaman sekunnin painamisen jälkeen tuli teksti DONE ja boksi käynnistyi.

    Seurasi kielen valinta ja kanavien uudelleen viritys. Se kävi pian ja ongelmitta. Katselin boksin avulla ilman ääntä C Moren tenniskanavalta Lontoosta lähetetyn ottelun ja sammutin boksin valmiustilaan.

    Ryhdyin katselemaan blu-ray-soittimella erästä dvd-levyä. Finnsatin kaukosäätimen asetin kauas pöydälle, että en vahingossa tulisi painaneeksi sen nappeja. Noin puolen tunnin kuluttua Finnsat yllättäen käynnistyi itsestään, ja omituisinta oli, että ääni oli palannut kaikille kanaville! Tämä kuulostaa varmasti kuin satukirjasta noukitulta tarinalta.

    Seuraavana aamuna laadin kanavalistat uudestaan, ja pikaisen kokeilun seurauksena kävi ilmi seuraavaa:

    Ääni kuuluu, mutta kanavilla on seuraavat häiriöt:
    MTV: näkyy pelkkää harmaata ja ajoittain Finnsatin logo
    TV5 Monde: näkyy vain harmaa ruutu
    4 Kino: pätkittäin näkyy harmaa ruutu, Finnsatin logo ja kanavan ohjelmaa
    Urho-TV: kuva ja etenkin ääni pätkii (tosin aamulla ei kanavalla ole liikkuvaa kuvaa)

    Olen Helsingin Welhon kaapeliverkossa. Olen aika kyllästynyt boksin temppuihin ja toivon saavani rahat takaisin.
     
  14. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Boxi on optisella johdolla kytketty vavistimeen. Ongelmana on alhainen äänitaso, vahvistimesta pitää kääntää täydet päälle jotta edes suht koht normaalitasoon pääsee. Mikäs tässä nyt avuksi?
     
  15. Sannfit

    Sannfit Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, nyt olen tutkinut sen verran asiaa että päättelen että laitteessa on päivitettynä uusin softa, joka ei ole kuitenkaan aktivoitunut tai jotain vastaavaa. Laitteessa esiintyvät bugit ovat niitä joiden pitäisi olla jo korjattuja tämän version myötä ja lisäksi osa toiminnallisuudesta, joka on tullut uusimman version myötä, puuttuu.

    Kysynkin nyt uudelleen palstalaisilta ja samalla myös Finnsatin tuelta, onko mitenkään mahdollista asentaa tätä uusinta softaa uudelleen laitteeseen? Onko olemassa temppua jolla päästään vanhempaan versioon ja sitten voisi päivittää tämän uusimman uudelleen? Jos nyt yritän asentaa uusinta softaa, ei tapahdu yhtään mitään. Mitään virheilmoitusta ei tule tms.
     
  16. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritätkö päivittää netin vai usb:n kautta? Koita usb:llä, jos siis et sitä ole vielä kokeillut.
     
  17. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täytyy sanoa että nykyään EPG tiedot on mitä sattuu useammalla kanavalla, onneksi sentään peruskanavien EPGt pitää paikkansa. Lehdissä samat tiedot joten ei boksin syy mutta ajattelin kuitenkin kirjoittaa tänne.
    Oliskohan aika vaihtaa boksia lähiaikoina. Onkohan Finnsatilta tulossa uusi boksi jossa olisi iso levy (väh 1T) ja useamman ohjelman samanaikainen tallennus (väh 4 ohj). Jotkut tuovat markkinoille bokseja joissa levyn koko on 320gb, tällä ei heavy käyttäjä tee mitään niin kun ei tee 500gb:ään.
     
  18. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tähänkin saa kiintolevyn vaihdettua? Olisi meinaan varmaan fiksumpaa kuin boxin vaihtaminen, jos noin niinkun pääpiirteittäin on tyytyväinen boxiin.
     
  19. gooman2000

    gooman2000 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.11.2003
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä. Vaihdoin heti alkuun 2GB:n kovon, ja hienosti on toiminut.
     
  20. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olishan tuo kovon vaihto hyvä vaihtoehto, mutta mitäs tekee niille ohjelmille jotka ovat täyttäneet kovon ? Sitä mukaan kun vanhoja ohjelmia saa pois uusia tulee. Kyllähän kaiken maailman vaihtoehtoja on mutta pitäisi olla sitä tietoa/taitoa, joillakin on joillakin ei. Kuulun siihen joukkoon joka tarvitsee ohjeet niin hommat onnistuu.