Päätevahvistin ja 3D

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana thoumas, 11.11.2012.

  1. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Meidän vanha projektori alkaa olemaan jo elikaarensa lopussa ja olis pikkuhijaa aika vaihtaa uuteen. Katsellessani projektoreja, löysin pakettitarjouksen Panasonicin AT5000 tykistä ja Onkyo TX-NR717 vahvarista kohtuuhintaan. Meillä on tällähetkellä NHT:n Controller ja Power 5. Toi Onkyon vahvari korvais ton Controllerin, mutta pitääkö toi päätevahvistin Power 5:kin vaihtaa. Eli osaatteko sanoa pitääkö vahvistimen ja päätevahvistimen olla samaa merkkiä? Entä pitääkö päätevahvarin tukea 3D:tä, jos toi "normivahvari" tukee sitä jo?

    Vähän uusavuton oon näissä asioissa ja apu olisi tarpeen, kiitos! :)
     
  2. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo Onkyo TX-NR717 korvais halutessasi nuo molemmat. Siinä on kuitenkin myös pre-outit eli kanavakohtaiset linjatason lähdöt, joten voit halutessasi käyttää vanhaa päätevahvariasi.
    Vain kuvaa käsittelevän osan pitää olla 3D -yhteensopiva. Päätevahvari käsittelee vain ääntä ja sitäkin vain analogisesti, joten 3D -päätevahvistimia ei ole olemassakaan (tässä merkityksessä).
     
  3. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos tiedosta, selvensi asiaa! :)

    Osaatko vielä sanoa, kun tossa Onkyossa on kaikenmaailman THX ja TrueHD jutut, niin vaikuttaako toi päätevahvarin pitäminen noihin? Kun tossa Power 5 on kuitenkin 200W ulostulot ja tossa Onkyossa 170W. Noista en nyt sinällällään oikeen ymmärä, mutta eikö toi tarkoita sitä, että musiikin saa kovemmalle?

    Mites muuten, kun toi meidän subbari on 500W ja kun toi antaa ulos sen 170W, niin tuleeko subbarista ulos vaan 170W? (Joo edelleenkin hel*etin tyhmä kysymys :D )
     
  4. Batmobile

    Batmobile Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2008
    Viestejä:
    395
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olettaen, että subbarisi on aktiivisubwoofer, niinkuin useimmat kotisubbaset ovat, on siinä oma vahvistin, joka hoitaa itsenäisesti subin elementin liikkumisen. Onkyossakin on subwoofer pre-out, eli pelkkä lähtöliitäntä tätä varten, jolla yksinkertaisesti siirretään av-vahvistimelta signaali subwooferin vahvistimelle. Yhteenveto=oli av-vahvarissasi sitten 10 tai 200 wattia/kanava, se ei vaikuta subin toistoon yhtään mitenkään.
     
  5. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu kyllä siellä takana joitain säätönappuloita eli taitaa olla aktiivisubi (NHT Classic 12). Tajusin itsekin, että tohon Dolby TrueHD:seen toi päätevahvistin tuskin vaikuttaa (koska käsittelee vain ääntä), mutta entä tohon THX-juttuun? Onko AV-vahvari siis laite, joka prosessoi äänen ja päätevahvistimen tehvänä on antaa enemmän watteja muuttamatta ääntä?

    Kiitos vastauksesta Batmobile! :)

    EDIT: Onhan toi Dolby TrueHD tietenkin äänimaailman juttuja. My bad, unohtakaa toi toka lause :D
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2012
  6. Bowser

    Bowser Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2007
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos päätät käyttää preouteilla sitä sun vanhaa päätevahvistinta, niin silloin onkyon oma sisäinen päätevahvistin ei ole käytössä joten onkyon wateilla ei ole mitään merkitystä. THX on lucasfilmin sertifikaatti jota noi valmistajat lämäsee tohon kylkeen kaunistamaan vahvistinta, sillä usein on kuitenkaan mitään tekemistä oikean THX-sertifikaatin kanssa. Elikkä tosta THX:stä ei kannata välittää. Vaikuttaa siltä, että olet aika pihalla näistä asioista, joten kannattaa ehkäpä kysellä jotain kaveria joka tietää paremmin kytkemään noi tulevat laitteesi..
     
  7. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osittain oikein, muttei ihan kuitenkaan :) En tiedä osaanko itsekään aivan täydellistä selitystä antaa, mutta yritetään. AV-vahvari on yleisesti laite jossa on etuvahvistin ja päätevahvistin samoissa kuorissa, kuten tämä sinun onkyo on. Tuossa sinun Onkyossa on kuitenkin pre-out liitännät sitä varten, jos haluaa käyttää erillistä päätevahvistinta tai aktiivikaiuttimia, jolloin onkyon omat pääteasteet (päätevahvistin) ei ole käytössä.
    Nuo sinun vanhat laitteesi ovat siis NHT Controller = etuvahvistin, NHT Power 5 = päätevahvistin ja NHT Classic 12 = aktiivisubbari.
    Eli päätevahvistin ei anna "lisää" watteja, vaan se "antaa ne kaikki" ja etuvahvistin tosiaan "vain" prosessoi äänen.
    Tuo NHT on merkkinä minulle aivan outo, joten en osaa sanoa kumpaa sinun tapauksessasi kannattaisi ennemmin käyttää, mutta ehkä joku osaa siihen vastata. Pelkkien numeroiden perusteella ilman muuta onkyo etuvahvistimena ja NHT Power 5 päätevahvistimena.
     
  8. thoumas

    thoumas Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista molemmille!

    Hyvin ja selkeesti selitetty Jva79. Joo toi NHT on kait melko harvinainen Suomessa, eikä sitä taidetakkaan myydä enää Suomessa. Tällänen siis on toi meidän päätevahvari: http://www.nhthifi.com/ServiceCenter/Power-5

    Joo toi THX tuskin muutenkaan vaikuttais mulle mitenkään, kun mikään hifisti en ole :D Ja kyllä me joku hifimies laitetaan noi asentaa, jos päätetään hommata tollanen setti. Oli tossa noin puolivuotta saatuamme kotiteatterin valmiiks peni virhe kytkennöissä. Oikeesta takakajarista kuulu pelkkää muminaa ja subbarista ei sitten oikeestaan mitään. Alko sitten pikkuhiljaa kyrsimään toi, niin päätettiin tilata asiantuntija ja selviskin et noiden johdot oli mennyt väärinpäin. :king:
     
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuo THX on 'vain' standardi. Pitää olla tietyt ominaisuudet ym, että sen saa. Lisäksi tuohon kuuluu esimerkiksi se, että THX-hyväksytty vahvistin, jonka volumepotikka on tietyssä asennossa + THX-hyväksytyt kaiuttimet = antaa tietyn äänenpainetason (huoneen vaikutus sivuuttaen). Kotioloissa tuolla ei ole juurikaan merkitystä toisin kuin elokuvateattereissa. Ja elokuvateattereissakin käsittääkseni Tennispalatsissa tuosta serfitifioinnista on luovuttu virallisen selityksen ollessa, että se muodostui jo rajoitteeksi.
     
  10. cryscythe

    cryscythe Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    277
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jos päädyt vaihtamaan laitteet niin voisin olla kiinnostunut noista NHT:n vahvistimista! Laita privaa jos päätät niistä luopua.